Angry Birds

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Valentino, 20.03.2015.

  1. Valentino

    Valentino Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    43
    Helsingin Sanomat kertoi eilen ”tekeillä” olevasta Angry Birds -amimaatiosta, jonka budjetti on 75 miljoonaa euroa. ”Lisäksi Rovio ja sen kumppani viihdeyhtiö Sony Entertainment käyttävät markkinointiin sekä jakeluun noin sata miljoonaa euroa.” Teatteriin kesällä 2016.

    http://www.hs.fi/talous/a1426662192514

    IMDB:ssä on jo esitteillä joukko ääninäyttelijöitä, jotka kaikki näyttävät olevan melko tuntemattomia.

    http://www.imdb.com/title/tt1985949/

    Jos arvioidaan, että kymmenen euron lipun hinnasta puolet palautuu tuotantoyhtiöön, pelkästään kulujen kattamiseksi pitäisi myydä 35 miljoonaa lippua. Vaikuttaa melko mahdottomalta...

    On vaikea uskoa, että tuosta aiheesta saataisiin toimivaa pitkää elokuvaa. Rovio näyttää pelaavan riskillä: joko elokuva menestyy tai yhtiö kaatuu.
     
  2. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    75 milliä, wtf? Voisi kuvitella, että jonkun hauskan animaation tästä aiheesta vääntäisi aika paljon pienemmälläkin. Tuollainen budjetti tuntuu suuruudenhullulta. Mutta mitäs minä mistään tiedän.
     
  3. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kelle on tuntemattomia, kelle ei. Kyllähän noista Jason Sudeikis, Peter Dinklage, Danny McBride, Bill Hader, Maya Rudolph ja Josh Gad ovat kaikki tunnettuja, varsinkin Sudeikis ja Dinklage. Ja Kate McKinnon tulee olemaan tulevan naispuolisen Ghostbustersin Haamujengin yksi neljästä jäsenestä. Kun Angry Birds -elokuvan ääninäyttelijöiden nimet julkistettiin, niin olin innoissani, että noin tunnettuja näyttelijä-ääniä on mukana Angry Birds -elokuvassa. Varsinkin Sudeikisin mukanaolo on hieno juttu, koska on suosikkinäyttelijöitäni.
     
    Viimeksi muokattu: 20.03.2015
  4. Valentino

    Valentino Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    43
    Kysehän on vain siitä, millaisia elokuvia ja tv-sarjoja katsoo.

    Tästä (megaluokan animaatiosta) tulee mieleen Rovion UHOILU muutaman vuoden takaa. Lainauksia blogista:

    FB-tykkääjiä taitaa nyt olla VAIN 27 miljoonaa, mikä on melko kaukana 1000 miljoonasta. En viitsi edes laskea, montako vuosisataa tavoitteen saavuttamiseen menisi nykyvauhdilla. Toisaalta se olisikin melko tarpeetonta, koska vanhimmat fanit ehtisivät jo päätyä hautaan.

    Silloin kun luin tuon blogitekstin, en voinut olla nauramatta.

    http://oulun1.blogspot.fi/2011/12/rovio-ja-angry-birds.html

    Vaikka The Walt Disney Company onkin tehnyt paljon skeidaa Walt Disneyn kuoleman jälkeen, Disneyn luomat klassiset piirrroshahmot ovat kuitenkin aivan omaa luokkaansa.
     
  5. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    No ei nyt oikeastaan. Kyllä näyttelijöitä voi tunnistaa vaikkei olisi suurikaan fani, olettaen että seuraa alaa edes jonkin verran tai altistuu televisiota katsellessa mainoksille ja leffassa käydessä trailereille. En minäkään seuraa jalkapalloa, mutta tunnistan ja tiedän useita jalkapalloilijoita.

    Muutenkin taitaa tässä tapauksessa olla ehkä sinussa vikaa, jos nimet Peter Dinklage tai Jason Sudeikis eivät kuulosta pätkääkään tutuilta. Ensimmäinen esittää yhden tämän hetken suosituimman ja kehutuimman sarjan yhtä pääosaa, ja jälkimmäinen on tunnettu pitkästä urasta SNL -sarjassa ja viime vuosina myös isoista komediahiteistä. Noiden kahden lisäksi löytyy pari muuta SNL -veteraania (Hader ja Rudolph) sekä pari pienempää, mutta semitunnettua Josh Gad ja Danny McBride. Myönnetään, että SNL -starat ovat tunnetuimpia Jenkeissä, mutta on ihan selvää, että tämä elokuva pyrkii olemaan kassamagneetti Pohjois-Amerikassa, koska se tuotetaan Hollywoodissa. Jos leffa tuotettaisiin Suomessa niin pääosissa olisi Jasper Pääkkönen ja Samuli Edelmann.

    Toisaalta, jos vertaa kaartia esimerkiksi viime vuosien isoon hittiin Frozeniin niin jääkö tämä näyttelijäkaarti tunnettuudessaan jälkeen? Siinä oli isoimpana tähtenä mukana Kristen Bell, pari Broadway -näyttelijää, laulaja sekä samainen Josh Gad. Ei tuokaan nyt millään tähtisikermällä häikäise. Lisäksi harvemmin nämä lapsille suunnatut animaatiot pyrkivät näyttelijöillä houkuttelemaan yleisöä, koska a. kohdeyleisö on lapset/nuoret, jotka ei muutenkaan tiedä mitään b. näyttelijöitä ei ääniroolien takia nähdä, joten markkinoijat eivät pääse käyttämään näyttelijöiden tärkeintä myyntivalttia, heidän kasvojaan. Moni ei välttämättä edes tunnista näyttelijää pelkän äänen perusteella.

    Muutenkin ihmettelen logikkaasi, ensiksi kauhistelet suurta budjettia ja sitten ihmettelet, kun näyttelijäkaarti on niin tuntematonta. Luulisi, että nämä asiat kulkevat käsi kädessä. 75 miljoonaa ei edes ole niin iso budjetti animaatiolle ja on ihan normaalia, että markkinointiin voidaan käyttää samanlainen kuin itse elokuvan tekoon. Siitä olen samaa mieltä, että Rovion kannalta leffa taitaa tulla liian myöhään, koska ainakin Angry Birdsin huippuvuodet taitavat olla jo takanapäin.
     
  6. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    En jaksa uskoa että koko leffaa edes tulee tässä hehkutetussa muodossaan koska eihän Angry Birds ole millään tavalla edes esillä nykyään. Joko jää tulematta kokonaan tai sitten vaisuna halpis animaationa. En tajua miten tämä menestyisi mitenkään enää koska tämän olisi pitäny tulla kaksi tai kolme vuotta sitten.
     
  7. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 28.09.2015
  8. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
  9. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Jos elokuva on hyvä/hauska ja vielä markkinointiinkin panostetaan, niin miksi ei voisi menestyä? Eiköhän hyville animaatiolle sentään ole kestotilaus. Näin tästä jonkin trailerin teatterissa vähän aikaa sitten ja pakko myöntää, että vaikutti jopa hauskalta. Traileri on toki vain traileri.
     
  10. Muke

    Muke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2014
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    18
    Tämä leffahan ei "liity" peleihin juurikaan suosion suhteen. Hyvä animaatio tulossa ja varmasti menestyy. Johan tästä on tehty lego pakettikin joka myy myös.
     
  11. JJtalo

    JJtalo Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2010
    Viestejä:
    161
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllä ite ainakin odotan tätä, ihan mielellään katon tuon pojan kanssa, trailerin perusteella hyvin tehty ja ainakin itteeni huumori uppos hyvin.
     
  12. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Vaikka olenkin pitkälti samaa mieltä kanssasi, on pakko olla samaa mieltä myös Crockettin kanssa, isoin Angry Birds huuma on jo laantunut. Ihan hauskaltahan tuo traileri näytti, vaikken animaatiosta liiemmin edes välitä, mutta olisi ollut myynnin kannalta varmempi juttu, jos tämä olisi saanut ensi-iltansa muutama kesä sitten. On tietenkin ihan mahdollista, että tästä tulee hitti, joka nostaa Vihaiset Linnut takaisin pinnalle, mutta hieman epäilen vielä tämän menestystä. Saattaa tietenkin olla vain perinteistä suomalaista pessimismiä.
     
  13. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Olivathan vaikkapa Frozenin hahmot ennen leffaa tykkänään täystuntemattomia, ja silti leffa menestyi kohtalaisen hyvin. Tokihan brändi- ja franchise-pakotus voivat nostaa kassamenestyksen todennäköisyyksiä, mutta eivät ne yksistään leffaa tee eivätkä upota.

    Trailerin perusteella tämä kylläkin valitettavasti vaikutti aivan liian tyhmistetyltä ja ennalta-arvattavalta ollakseen kenenkään muiden kuin amerikkalaisten saappaan numero=ÄO -taaperoiden mieleen.
     
  14. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Niin, ei tätä nyt voi verrata vaikka Muumeihin tai Disneyn tekeleisiin mitkä elää sukupolvelta toiselle. Angry Birds oli hetken huumaa joka laantui viimeistään jo viime vuonna. Sen näkee pelkästään siitä mitä muksuilla on käsissä ja päälle puettuna kun niitä ulkona näkee. Rovio ei ole onnistunut enää lypsämään tästä oikein mitään uutta mikä on ymmärrettävää. Hetkellinen hype varmasti saadaan julkaisun aikaan mutta menestys olisi aivan eri tasoa mikäli tämä oltaisiin saatu 1,5v sitten ulos. Pitkäänhän tätä työstettiinkin ja myöhästymisiä on tullut.
     
  15. Valentino

    Valentino Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    43
    Tällaiset elokuvat eivät ole makuuni, ja luulen, että kun se esitetään tv:ssä parin vuoden kuluttua, ”katselu” taitaa mennä enimmäkseen pikakelauksena.

    IMBD:n kommentit kertonevat kaiken olennaisen.

    ”I remember reading about an Angry Birds movie about 2/3 years ago, back then it would have been a good idea and would make tons of money. But now really no one cares much about the game and doesn't rave about it like they used to. Definitely will be no good even if it does have an amazing cast.” [Lokakuu 2014]

    ”The whole game idea is dead not only the game. All angry bird follow ups were non successful. ” [Syyskuu 2015]

    Ehkäpä elokuva olisi menestynyt aikaisemmin, mutta ensi kesänä taitaa jo olla liian myöhäistä. Rovio taitaa yrittää haukata liian suuren palan, vaikka toisaalta en tiedä, millainen on taloudellinen vastuunjako Rovion ja Sonyn välillä.

    Viime kesänä ensi-illan saanut Kätyrit, jonka budjetti oli likimain sama, on kerännyt kassatuloja jo noin 336 milj. dollaria. Sen tukena olivat tosin tunnetummat näyttelijät kuten Bullock, Keaton, Carrell, Rush, ja Coogan. Pystyyko Angry Birds samaan?
     
  16. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    933
    Saadut tykkäykset:
    191
    H.C. Andersenin Lumikuningatarta nyt ei voi oikein tuntemattomaksi väittää. Ylimääräiset härmiöt ja mörrinkäiset sitten asia erikseen.
    Mutta aiheeseen, ei tämä Angry Birds kyllä tule menestymään.
     
  17. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    933
    Saadut tykkäykset:
    191
    Se on pelkkä Pohjois-Amerikan kassatulo. Koko maailma: 1,159 miljardia dollaria...
     
  18. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    No pistetään vaan pikku veto pystyyn, eli minä taas veikkaan tälle isoa menestystä. Sillä edellytyksellä tosin, että elokuva ei ole aivan hanurista... vaikka AB:n suosio pelinä ei enää olisi entisellään, eihän näitä siivekkäitä kukaan ole voinut unohtaa. Kuinka "pinnalla" Tenavat oli elokuvan ilmestymisen aikaan? Hittihän sekin oli. Vaikka Jaskalla & kumppaneilla tietysti onkin historiaa aivan eri tavalla.

    Jos veikkaan väärin, ei voi minkään!
     
  19. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    Tätä käy kukaan kahtomassa. Kohde ryhmä ei muista enää angry birdsejä. Rovion loppu tulee.
     
  20. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594