Olohuoneen kaikki äänentoisto aktiivikaiuttimien kautta

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana tane, 06.01.2016.

  1. tane

    tane Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.12.2001
    Viestejä:
    570
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hellasärö on kovinkin mieltynyt Genelecien muotoiluun, joten ajattelin seuraavaksi hankkia parin. Muutama asia on vielä kuitenkin epäselvä, sillä noiden kaiuttimien kautta ajattelin hoitaa kaiken olohuoneen äänentoiston, eli blu-rayt, digiboksin, apple-tv:n ja musiikin streamauksen bluetoothin kautta.

    Telkkarini on vuoden 2007 Samsung M87, ja siinä on kolme hdmi-sisääntuloa. Lisäksi siinä on äänen RCA-lähdöt vasemmalle ja oikealle kaiuttimelle. Periaatteessa voin varmaan liittää Genelecit sekä kotiteatterilaitteet vain suoraan telkkariin, ja kaikki vain niinsanotusti toimii?

    Jos asia on kuten tuossa ylempänä oletan, jää vastausta vaille muutama kysymys:

    1) Millainen vekotin tuohon vielä pitäisi hankkia mukaan, että voin soittaa musiikkia bluetoothin kautta? Ei kai tuohon vielä tarvitse jotain vahvistinta ostaa? Bonusta tulisi siitä, jos telkkaria ei tarvitse pitää päällä musiikkia kuunnellessa.
    2) Onnistuuko Genelecien äänensäätö telkkarin kaukosäätimen volume-napilla?
     
  2. pyorahullu

    pyorahullu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.05.2015
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hommaa av-esivahvistin, jossa balansoidut xlr-outputit ja hdmi:t. Siihen voit kytkeä kaikki laitteesi (soittimet inputtiin ja telkun outputiin) ja kajarit xlr-outputteihin. Bluetoothista en ole varma mutta onnistunee sekin.
     
  3. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Genelecin G ja F sarjoissa on RCA-liittimet, jolloin esivahvistimien valikoima laajentuu huomattavasti..
    Kaikkein pelkistetyimmillään settiin riittäisi telkkarin kaveriksi jopa tämä DAC sekä pari G Three kajareita. Sekä tuolla kyseisellä DAC:lla että useimmilla nykyisillä AV-(esi)vahvistimilla systeemin äänenvoimakkuus säätyy HDMI-CEC toiminnon ansiosta telkkarin omalla kaukosäätimellä, ohjauskomennot menevät telkkarista vahvistimelle (sekä BD-soittimelle ja muillekin systeemin yhteensopiville laitteille) HDMI-kaapelia pitkin.
     
  4. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 756
    Saadut tykkäykset:
    325
    ...ja ainahan löytyy RCA-XLR -kaapeleita, adaptereita ja liittimiä sekä johtoa, joista voi itsekin duunailla välikaapelit.