Sony vs samsung

Keskustelu osiossa '3D - laitteet, soittimet ja sisältö' , aloittajana horhokokki, 22.03.2014.

  1. horhokokki

    horhokokki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.07.2006
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli käytyä verkkokauppa.comissa ja sitten käveltyä jonkin Samsungin 3D-demon ohitte.. no pitihän se pistää pää kakkuloihin niin sehän toimi, näytti, että kuva tulee syliin.. oli kenties aktiivilasit.. ja kotona on siis Sonyn W80-sarjalainen niin syvyysefektit tapahtuu lähinnä telkkarissa.. eli kuva ei tule ns syliin niin mistähän tämä johtuu? Bluray-soitin on Sonyn BDP-S4100 ja leffat mitä kattonu on Transformers Dark side of moon ja Gravity 3D. Tosin minulla on syvyysnäössä puutteita mutta kaveri totes että tuo Samsungin demo oli suorastaan huikaiseva vs tähä Sonyn tarjoomaan .. ja siis tuossa Samsungin demossa toimi minunkin silmät ok, sonyn kanssa on vähä nii ja näin, että näenkö mitää 3d-efektiä. TV kyllä sanoo että 3d-signaali havaittu ja tekstit on ilman laseja suttuista, mutta jotenkin tuntuu aika laimeelta verrattuna tuohon demoon.
     
  2. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Demossa käytettävä materiaali on tahallaan tehty niin hyökkääväksi, että sokeakin varmasti huomaisi efektin voimakkuuden ja kipittäisi kassalle ostamaan kyseisen tuotteen.. Yleensä onneksi elokuvissa käytetään enimmäkseen vain syvyyttä, eikä halpoja syliin hyökkäileviä höpöefektejä. Gravityn syvyysvaikutelma ainakin teatterissa oli aikalailla moitteeton, eikä levyversiostakaan ole pahaa sanaa kuulunut
    Efektin koettuun voimakkuuteen vaikuttaa osaltaan katseluetäisyyden ja kuvakoon suhde. Olikohan myymälädemossa etäisyys kenties huomattavasti pienempi kuin olohuoneessasi? Tuossa W80 sarjassa on passiiviset lasit, joten teknisistä syistä kuvan resoluutio puolittuu 3D käytössä, käyttöön jää vain joka toinen pikselirivi per silmä. Tämä taas sitten saattaa muodostua ongelmaksi lyhyillä etäisyyksillä, joilla muuten kuvan vaikuttavuus olisi suurempi. Vähän kompromissisysteemi.

    Kyse ei ole niinkään valmistaja vs. valmistaja vertailusta, vaan aktiivinen vs. passiivinen tekniikkavertailusta. Sony on vuosien saatossa tehnyt vähän kumpaakin tyyppiä sekaisin, mallimerkinnästä riippuen. Samsung käyttää aktiivista tekniikkaa ja myös tekee siitä ison numeron. Aktiivilasit ovat monimutkaisempaa tekniikkaa ja siksi hieman painavammat käyttää ja kalliimmat valmistaa, mutta passiiveilla sitten saattaa kärsiä kuvanlaatu..
     
  3. horhokokki

    horhokokki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.07.2006
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole kovin suuri tuo etäisyys olkkaris. Sanosin että olis samaa luokkaa kuin oli tuolla demossa. Pitäs keksiä siis jostai tuollaista hyökkäävää demoa että vois kokeilla kotitilanteessa paremmin tuota että mistä se ero oikein syntyy.
     
  4. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Muutamat silmille hyppäävät demoksi sopivat saattaisivat olla:
    - Life of Pi, lentokalojen hyppelyt sekä tikrun tekemä reviirin merkkailu
    - Prometheus, hologrammitallenteet kipinöivät hienosti ja loppua kohden räjähdyksestä lentää tavaraa ympäriinsä, myös silmille
    - Pacific Rim, koko leffan tekninen toteutus on upea, ei ole mainita mitään yksittäisisiä pop-out kohtauksia

    Kuvalähteellä on sen verran väliä, että sen on oltava ihan aito 3D BluRay. Satelliitti- tai kaapelikanavilta (saatikka netistä epämääräisesti) katsellut SBS (side by side) tai OU (over under) versiot sisältävät vain puolikkaan resoluution, eli yksi 1920x1080 kuvaruutu on laitettu puoliksi ja molempien silmien kuvat litistetty siihen samaan tilaan, jonka sitten passiivinen 3D-telkkari puolittaa vielä uudestaan. Eipä sellaisella juhlimaan pääse..
    Oikealla 3D-levyllä on kummallekin silmälle erikseen kokonaiset 1920x1080 pikselin kuvaruudut. Tämäkin siis kannattaa huomioida vertailua tehdessä.
     
  5. horhokokki

    horhokokki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.07.2006
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    No mites tuo Avatar, onko siinä mykistäviä 3D-efektejä?

    Aika kallisha tuo on tällä hetkellä mistä löytyy eli Gigantista.
     
    Viimeksi muokattu: 23.03.2014
  6. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Kyllä aktiivitekniikkaakin käyttävissä malleissa on sellaisia, jotka näyttävät 3D-kuvaa vain puolella resoluutiolla (540p), esimerkiksi Sony KDL-50W809C.
     
  7. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Enpä ollut kuullutkaan aktiivitelkkujen 540p tapauksista. Alkoi kiinnostamaan mikä on tilanne omassa antiikki-Sonyssa 46HX723, varsinkin kun edellisessä viestissä mainitaan uudempi W-malli. Hieman googlettelin ja löysin vanhan jutun asian tiimoilta.
    http://www.digitalversus.com/tv-tel...ctive-3d-tvs-full-hd-3d-guaranteed-a1467.html

    Testissä on mukana Sonyn EX723 ja HX923 ja niissä näkyy täysi resoluutio, joten olettevasti myös HX723:ssa. Oishan tuon nyt varmaan huomannutkin, kun varsinkin 3D-leffat tulee katsottua huomattavan lähellä näyttöä.