Blueray soitin hakusessa

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana Lobster, 02.02.2016.

  1. Lobster

    Lobster Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2016
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei. Olen etsimässä uutta soitinta leffojen ja netflix:in katseluun, soitin tulisi onkyo 7.1 vahvariin kiinni toistaiseksi mutta olisi tarkoituksena parin vuoden päästä hommata atmos vahvistin kuhan ne vähän yleistyy. Kaijuttimina toimii kef ls50. Olisi tietenkin kiva että soitin olisi samaa sarjaa tulevan vahvistimen kanssa. Soitin voisi maksaa noin 500€. Soittimelta toivoisin että se olisi helppo päivittää ja että sitä ei ensivuonna tarvitsisi uusia. Soittimista en paljoa tiedä mitään joten olisin hyvin kiitollinen teidän avusta.
     
  2. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Lykkää hankintaa muutamalla kuukaudella. Kesän aikana on tulossa myyntiin kokonaan uudet UHD-BD -soittimet. Mitään nykyistä soitinta ei voi softapäivittää uusia levyjä soittavaksi. Eli jos aiot pärjätä samalla soittimella useita vuosia, niin ei kannata nykyisiä parhaillaan käsiin vanhentumassa olevia edes harkita, etenkään tuossa hintaluokassa. Ainakin Panasonicilta on tulossa ihan kohtapuoliin UHD-soitin analogisilla 7.1 äänen ulostuloilla.

    Soittimen ja vahvistimen merkillä sinänsä ei ole väliä mikäli laitteet kytketään HDMI-kaapelein, koska nykyisin ohjauskomennot kulkevat eri merkkisten laitteiden välillä HDMI-piuhoja pitkin. Ominaisuuksiltaan "vahvistinvalmistajien", esim. Onkyo tai vaikkapa Yamaha, mallistoissa pakollisesti mukana roikkuvat BD-soittimet ovat yleensä toiminnaltaan ja ominaisuuksiltaan kehnoja, ja huonompia kuin "BD-soittimien valmistajien" valmistamat soittimet. Paskin ja hitain ja bugisin koskaan näkemäni BD-soitin oli Yamahan valmistama ja valintaperusteena oli omistajan mukaan ollut vain "no kun vahvistinkin on Yamaha"...

    Mahdollisesti Sonyn telkkarin sekä Sonyn soittimen, taikka Panasonicin telkkarin sekä Panasonicin soittimen parituksilla saadaan vielä hieman laajempi ohjattavuus, telkkarin yhteensopivan monitoimikaukosäätimen ir-komentojen kanssa, mutta tärkeimmät komennot siis kulkevat laitteiden välillä HDMI-letkua pitkin ja laitteiston merkeistä riippumatta.
     
  3. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Vuosia jo ollut Panasonicin plasmatöllö (VT30)ja Samsungin aikoinaan kuudenkympin BD-soitin (BD-E5300).
    Samppa tottelee Panasonicin kautta Panasonicin kaukosäädintä, sen soittimen ohjausnappuloita sekä ristikko-ohjainta, vähän vaihtelevasti tosin riipuen soitettavasta levystä. Toiminto kulkee nimellä HDMI-CEC ja tuntuu siis myös riippuvan toistettavasta levystä ja sen julkaisijasta.

    T:Vesku
     
  4. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Taitaa johtua laitteistasi. Joskushan HDMI-CEC ei toimi ollenkaan, jos linkissä on mukana laite, joka esimerkiksi puskee tasaista jännitettä tuohon CEC-väylään. Tietokone on yleensä todennäköisin syypää tähän.
     
  5. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Muistatko mikä Yamaha oli kyseessä?

    Itse nimittäin hankin äskettäin Yamahan Bd-soittimen Yamahan vahvistimen kaveriksi. Tarkoituksena oli että saisin samalla hyvän cd-soittimen ja mielestäni myös sain. Kyseessä siis Avantage Bd1040.
     
  6. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Jos se soitin on kiinni optisella tai koksulla, niin sillä soittimella on äärettömän pieni merkitys äänenlaadun kannalta (ja tuskin edes mitään huomaat).

    Jos se on kiinni HDMI:llä, niin sitten jitter-määrät saattavat kasvaa merkityksellisiin määriin. Mutta tällöin taas ei ole mitään syytä uskoa, että Yammun HDMI:n jitter olisi erityisen pieni.
     
  7. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    No miksi sitten tuota levyä toistettaessa toimii joka kerta, mutta tuota toista toistettaessa ei?
    Laitteissa ei ole mitään vikaa, vaan levyt on koodattu päin...
    T: Vesku
     
  8. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    DAC-valmistajathan nykyisin mainostavat tuotteitaan "jitter-free", "jitter reduction" tms. termeillä. Toisin sanoen jitterillä ei ainakaan valmistajien mukaan pitäisi enää olla mitään merkitystä. Ja onhan tuo kyseinen soitin voitu kytkeä RCA:llakin vahvistimeen ja sieltä sitten käytetään CD-kuuntelussa pure directiä... Soittimen DACien laadusta en sitten tiedä.
     
  9. Lobster

    Lobster Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2016
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos aheikkinen vastauksestasi.
    Kirjoitin vähän huonosti, että ne olisi samaa sarjaa enkä tarkentanut että ne olisi saman näköisiä hyllyssä. Olin vähän katellut marantz soitinta ja siihen kylkeen marantz vahvistin. Mutta nyt odotellaan hetki. Tosin ei sillä ulkonäöllä ole loppupelissä mitään väliä koska vaimo tai lapset ei niitä kattele tosin ei niiden tarvi tulla koko huoneeseen. =)
    Mites toi pleikkari 4 soittimena? Tosin pelaan niin vähän että ennemmin ostan vähän paremman soittimen.
     
  10. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ei.

    Lisää Plazalla:
    https://www.dvdplaza.fi/forum/threads/ps4-blu-ray-soittimena.90772/

    Etsittäessä "hyvää" blu-ray -soitinta pitää ymmärtää yksi asia: täysin virheetöntä kuvaa ja ääntä HDMI:tä pitkin ulostavan FullHD-soittimen saa alle satasella. Ja kuvanlaatu ei blu-ray -materiaalilla ole yhtään parempi, vaikka ostaisit tuhannella eurolla Oppon tai Cambridge Audion lippulaivan. Saati sitten jollain eksoottisemmalla "high-end" soittimella.

    Kuvassa ei ole mitään eroa, ellei
    1) jokin soitin ole viallinen,
    2) jokin soitin toimi virheellisesti,
    3) jokin soiti kytke päälle "kuvanparannuspiiriä"; näistä on syytä muistaa, että kyseessä on aina kuvan muokkaamisesta alkuperäisestä poikkeavaksi, joten se, onko kyseessä aito parannus, riippuu aika monesta seikasta - ja on lopulta subjektiivista.

    Rahalla saa nettiominaisuuksia, kauniimpia koteloita, aluekoodivapauden (Oppo), tuen eri formaateille (SACD, DVD-A) ja sen sellaista.

    Tällä hetkellä tilanne on tietty se, että odottaako UHD-soittimia vai ei.
     
  11. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Kuuluu toimivan korkeintaan välttävästi, tästä ketjusta voi lukaista tuntemuksia. En ehkä suosittelisi, jos ei kerran pelikäyttöä ole. Vuoden lopulla sentään julkaistiin viimeinkin mediakaukosäädin, ettei tarvitse enää ohjaimen kanssa pelleillä leffoja katsoessa. UHD-BD tukea sillekään ei ole kuitenkaan luvattu.

    Et vielä tarkentanut, mutta tarkoititko siis tuolla "tulisi onkyo 7.1 vahvariin kiinni toistaiseksi" -kommentilla, että HDMI-liitäntää ei nykyisessä vahvistimestasi löydy ja aiot kytkeä äänet analogisesti? Jos näin on, niin silloin tosiaan valitettavasti täytyy maksella tuo 500€+ soittimesta. Jos kuitenkin HDMI on olemassa ja sillä voit tehdä kytkennät, niin mielestäni ei jää juurikaan perusteita maksaa soittimesta yli satasta. Satasen perusmalleissakin on nykyään kaikki tarvittavat älysovellukset ym. kilkkeet mukana, eikä kokonaan digitaalisella signaalilla ole halpojen tai kalliiden soittimien välillä mitään tosimaailman laatueroja kuvan- tai äänenlaadussa.

    (Oppo tai muu kalliimpi voisi tulla kyseeseen jos olisi tarvetta muokata kuvaa anamorfista linssiä varten, tms spesiaalitilanne, sekä siis tietenkin niiden analogisten äänien tapauksessa..)

    Edit: Jaahans, samalla minuutilla ennätettiin.
     
  12. Lobster

    Lobster Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2016
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän se hdmi piuhalla tulee kiinni. Jään odottamaan uhd soitinta. Kiitos säästin paljon euroja. =)
     
  13. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Jos pakottavaa tarvetta ei ole hankinnalle, niin kannattaa jäädä odottelemaan - ja ekojen soittimien saavuttua kenties vielä seuraavaa aaltoakin. Noiden osalta on syytä muistaa, että UHD-BD-levyjen katselu vaatii myös sen UHD-näytön ("4K UltraHD").

    Sikäli, kun HDMI:llä kytkettävä soitin, joka vatkaa blu-ray:t, dvd:t ja cd:t riittää tarpeisiisi, niin kuten aheikkinen tuossa sanoi, satasella saa ja mukaan vielä Netflixiä/youtubea/muuta pikkukivaa.
     
  14. Pertti K

    Pertti K Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.01.2003
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sopinee tämän otsikon alle. Pitäisi DVD-soitin päivittään kun kaukosäädin ei enää toimi. Meinasin pistää isolleen ja hankkia samantien blu-ray-soittimen. Ongelmaksi vain näyttävät muodostuvan vielä toistaiseksi käytössä oleva vanha TV, jossa ei ole HDMI:tä ja vanha vahvistin, jossa ei ole kuin RCA-tulot. TV (LG projektori) päivittyy sitten kun nykyisessä tulee lampun tunnit täyteen, mutta siihen asti meinasin mennä tuolla ja vahvistimen (HK) päivitykseen en näe mitään tarvetta aikoihin, onhan se vielä alle 30 v.

    No äänet saa TV:n kautta vahvistimelle, mutta onko olemassa blu-ray-soitinta joissa olisi analoginen lähtö TV:lle? TV:ssä on vain Scart, komponentti ja S-video tulot.

    Olin melkein jo painamassa "tilaa"-nappia Panasonic DMR-BCT74ENK:n kohdalla, mutta onneksi huomasin että siinäkin Scart on vain tulo. Sekin selvisi vasta käyttöohjetta lukemalla.

    Persetti, ei tarvi olla kuin 10 v ostamatta mitään AV-laitteita, niin heti tippuu kehityksen kyydistä. Toisaalta tämä osoittaa sen että meikäläisen päivitystahdilla ei kyllä kannata maksaa yhtään ylimääräistä tulevaisuuden varauksista, kun nekin ehtii vanhentua ennen seuraavaa ostosta. Että ehkäpä haen vain hinnat alkaen DVD-soittimen...
     
  15. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Vaihda kapulaan uudet patterit.
    Tuo Panasonic on BD+Tallentava digiboksi.
    Scarttia ei tunnu olevan enää missään, se on kuoleva liitin.

    T: Vesku
     
  16. Pertti K

    Pertti K Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.01.2003
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu onhan noita tullut vaihettua, ongelma onkin siinä että ne pitää vaihtaa joka käyttökerralle. Ja tallentava HD-digiboksi on tervetullut lisä, mutta pelkkä blu-ray-soitinkin kävisi. Riippuu vähän hinnasta ja siitä Scartista. Voisihan sitä tietysti ostaa yleiskaukosäätimenkin television lampun loppua odotellessa.
     
  17. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
  18. Pertti K

    Pertti K Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.01.2003
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä lasketaan, kiitos vinkistä!