Sony 2015 mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana IlkkaP, 02.04.2015.

  1. 2cv

    2cv Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.01.2014
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    5
    Onko jossakin tarkempaa tietoa, mitä noi päivitykset sisältävät?
     
  2. brightness

    brightness Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2002
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    13
    Laitan tähän nyt omat:
    -pohjana cinema home
    -light sensor: on
    -brightness: max
    -contrast: 90
    -gamma: 0
    -black level: 45
    -black adjust: medium
    -adv contrast enhancer: off
    -color: 53 (katottu testilevyllä ja värifiltterillä)
    -hue: 0 (tarkistettu testilevyllä ja värifiltterillä)
    -colour temperature: expert1
    -colour space: auto
    -Live Colour: Low
    -sharpness: 50
    -reality creation:manual, resolution 20
    -mastered in 4k: on
    -Random noise reduction: off
    -Digital noise reduction: off
    -Motion flow: true cinema
    -Film mode: medium

    Ja huom. joka inputille on omat. Myös android appseille ja HDR:lle on omat. Ikävä kyllä ei oo kätevää tapaa kopioida kaikkiin samat, vaan pitää käsin asettaa.
     
    2cv tykkää tästä.
  3. brightness

    brightness Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2002
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    13
    Tommoset oli Sonyn sivuilla:
    • Parantaa TV:n vakautta:
      • infrapunakauko-ohjaimen vaste
      • näytön ajoittainen muuttuminen mustaksi televisiota käynnistettäessä
      • television uudelleenkäynnistyminen kanavaa vaihdettaessa
    • Poistaa piippaavan äänen, joka ilmenee, kun 5.1-kanavaista LPCM-ääntä toistavan laitteen HDMI-liitäntään liitetyn television virta kytketään.
     
  4. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Kun Sonyn mallia KDL-50W809C ei täällä haukuttu aivan maanrakoon, niin uskalsin hankkia sellaisen. Laite lähti Verkkokaupasta suunnilleen samaan hintaan kuin 46":n 3D-LED-TV pari vuotta sitten.

    [​IMG]

    Tuollainen laatikko saapui yhteen Suomen rumimmista kotiteattereista. (Kamera näköjään tekee kaikesta epäkkään.)

    Aluksi hyvät puolet... Käyttöönotto sujui helposti: laite paikalleen ja 4 johtoa kiinni. Hiukan yllättäen muuntaja on nyt kuoren ulkopuolella kuten vaikkapa läppärissä. Viritys ja ohjelmistopäivitys sujuivat ongelmitta mutta kestivät noin tunnin.

    Ohjelmisto vaikuttaa monipuoliselta, mutta käyttömukavuus edellyttäisi langatonta näppäimistöä. TV:n tietokonekäyttö jäänee vähemmälle, kun taloudessa on jo 3 tietokonetta/asukas ja tietokoneasiat hoidetaan niillä. Kaiholla muistelen vuotta 2008, jolloin teräväpiirtotelevision mukana tuli paljon vähemmän elektronista krääsää ja elokuvien katselu onnistui ”yhtä nappia” painamalla.

    Kaukosäätimen perustoiminnot löytyivät vanhasta yleiskaukosäätimestä One For All URC-7562 Sonyn oletusasetuksella.

    SD-materiaalin skaalaus toimii todella vaikuttavasti: katsoin DVD:ltä 20 vuotta vanhan Simpsonien jakson, ja kuva näytti läheltäkin erittäin miellyttävältä ja terävän oloiselta 50":n ruudulla. Samoin Yle Teema HD:n Da capo näytti niin erinomaiselta, ettei kyennyt sanomaan, oliko lähetyksessä SD- vai HD-masteri.

    Yleisesti ottaen kuva on miellyttävä, luonnollinen ja elävä; mitään resoluutio-ongelmia en ole SD- ja HD-toistossa huomannut. Suurin osa television ”kuvanparannusasetuksista” on kytketty pois, mutta kuvasäätöjen virittely jatkunee vielä jonkin aikaa.

    3D-toisto toimii sekä BD-soittimesta että sylikoneelta, ja Samsungin aktiivilasit toimivat näköjään ongelmitta. (Tosin toisissa laseissa vasen ”linssi” räppäsi mustaa muutaman sekunnin välein, kun 3D:tä ajettiin tietokoneelta. Paristo loppumassa? Vaatinee selvittelyä. Samsungin TV:ssä näyttö ilmoitti, paljonko paristoissa on varausta jäljellä, mutta Sony ei taida tätä näyttää.) Sonyn kuva ei ole aivan yhtä kirkkaan ”sähäkkä” kuin Samsungin kuva, ja erityisesti tämän huomaa 3D-toistossa. Toisaalta kuvan kirkkautta voi säätää erikseen lasien tummuuden mukaan. Säätely jatkuu, ja hyllyssä odottaa Pacific Rim.

    Kuvaruudun alaosassa näkyy jonkin verran pilveilyä, valkeita läiskiä. Tosin ne ilmenevät vain esimerkiksi TV:n omissa valikoissa, joissa on syvää mustaa, ja hetkellisesti BD-soittimen vaihtaessa moodia. Ilman kunnon kameraa on vaikea sitä havainnollistaa, ja lisäksi näkymä vaihtelee katsomissuunnan mukaan. Näytettäessä valokuvana ruutukaappausta, jossa on paljon mustaa, läiskät erottuvat selvimmin:

    [​IMG]

    Sen sijaan DVD- ja BD-toistossa läiskät katoavat kohtuullisen kattavasti, kun kuvasäädöt ovat sopivat. (Pelkäsin, että ne näkyisivät esimerkiksi koko ajan Cinemascope-kuvan mustassa alapalkissa.) Syvän, tasaisen mustan toisto ei kuitenkaan näy onnistuvan, eikä tätä yksilöä oikein voi käyttää demonstrointitarkoituksiin.

    USB- ja HDMI-liitännät on sijoitettu hiukan hankalasti TV:n takaseinään eri kohtiin, kun taas Samsungissa ne olivat helppopääsyisemmin sivureunassa.

    Suomenkielisen käyttöliittymän termistö on niin avutonta ja hämmentävää, että vaihdoin kieleksi englannin. Mitään kunnon käyttöohjetta ei tule mukana, vaan internetistä pitää katsoa HTML-muotoista dokumenttia. Sitäkin lukee mieluummin englanniksi, mutta se voisi olla teknisesti yksityiskohtaisempi.
     
    Viimeksi muokattu: 15.01.2016
  5. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Vähän snadi (vaan 50") 4k-töllöksi, menee tarkkuus hukkaan normaalikatseluetäisyyksillä vai katsellaanko kymmenen sentin päästä?
    Varmaan ihan soiva töllö tuokin omine tekniikasta johtuvine huonouksineen...

    T: Vesku
     
  6. Mika66

    Mika66 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.04.2008
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toi KDL-50W809C on full hd.
     
  7. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    No sitten on sen ostajalla käynyt käpy...
    T: Vesku
     
  8. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Näköjään sitten voi näinkin erehtyä. Eri mallien resoluutiot sekaantuivat eikä laatikossa lue ”Full HD”, mikä olisi oikaissut väärän luulon.
     
  9. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Kun käytössä paljastui, että KDL-50W809C toistaa 3D:tä ainoastaan puolitetulla resoluutiolla (540p), laite lähti saman tien takaisin ja tilalle tuli 2 tuumaa pienempi ja 150 € halvempi Samsung (Full HD), jossa myös 3D näkyy teräväpiirtona (1080p).

    Sen pituinen se.
     
  10. brightness

    brightness Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2002
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    13
    Niin se on se aktiivisen ja passiivisen ero vissiin. Kummassakin on puolensa, mutta passiivisen huono puoli on tuo puolitettu vaakareso.

    Edit: Jaa Sony kyllä väittää että tuo malli on Active 3D.
     
  11. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Kyllä se oli aktiivi-3D. Sony ei edes ole ainut, joka valmistaa näitä suttu-3D-telkkareita. Panasonicilla on sama juttu jopa 4K-mallissa: 3D tulee 540p:nä. Onneksi Samsung jne.
     
  12. JL84

    JL84 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.03.2013
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    17
    Ainakin oma kdl50w807C työntää ulos 3D:n fullhd:na eikös tuo 807 ja 809 ole käytännössä sama ruutu?
     
    Viimeksi muokattu: 24.01.2016
  13. teeluu

    teeluu Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2016
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä ei nyt ole pelkästään Sonyn malleja koskeva viesti, mutta koska havainnot koskivat Sonyn malleja niin laitoin tänne.

    Ajattelin tänään käydä ostamassa Sonyn 49 tuumaisen 4K telkkarin verkkokauppa.com:sta. Kokeilin 4K tv:n vieressä ollutta mallia (koska en nähnyt 4K tv:n kaukosäädintä) joka oli 55 tuumainen FullHD malli. Ensin kokeilin menulla selata valikkoa, ja se toimi suhteellisen hyvin. Sitten palasin tv-lähetykseen joka sekin meni päälle suht. nopeasti, mutta kun kokeilin vaihtaa kanavaa ykköseltä kakkoselle niin mitään ei tapahtunut noin sekuntiin. Tuon pienen viiveen jälkeen kuitenkin vaihtoi kanavaa. Mutta sitten kun yritin kelata seuraavalle kanavalle ei tapahtunut mitään. No ajattelin etten osoittanut kaukosäätimellä oikeaan kohtaan (kun joutui aika läheltä käyttämään) niin painelin lisää kanavan vaihtoa. Mitään ei tapahtunut moneen sekuntiin ennenkuin lopulta selasi kanavia ylös ja alas. Tämän jälkeenkään ei tv oikein vastannut käskyihin, joten laitoin tv:n kiinni (kaukosäätimestä). Sitten tv taas päälle ja vaikka nyt kanavat vaihtuivat, niin ei tämä kyllä luottamusta herättänyt Android-tv:itä kohtaan.

    Vieressä olevaa 4K telkkaria ei tarvinnut edes yrittää käyttää huomatakseen että siinä oli jotain vikaa. TV:ssä pyöri joku 4K mainosvideo, joka jatkuvasti hajosi palikoiksi, lisäksi kuva nyki ja pysähteli jatkuvasti.

    Eli vaikuttaisi että tuo Android-tv softa ei vielä toimi tavalla jota toivon tv:ltä. Toki kävin liikkeessä lähempänä sulkemisaikaa, joten nuo olivat olleet jo päällä jonkin aikaa, mutta silti toivoisin että tv:tä ei tarvitsisi välillä sulkea sen vuoksi että softa on huonosti tehtyä. Kirsikkana kakun päällä telkkareiden vieressä Xperia puhelin pyöritti jatkuvasti "android käynnistyy"-animaatiota.

    Mutta ilmeisesti täällä Sonyn android telkkareiden omistajilla ei ole ollut liiemmälti ongelmia uusimpien päivitysten jälkeen?
     
  14. brightness

    brightness Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2002
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    13
    No ei voi sanoa ettei ikinä olis mitään ongelmia. Kyllä tv:n reboottaus joskus voi auttaa. Mutta valovuosia on tultu siitä mitä se oli suoraan tehtaalta tulleen softan kanssa. Päivittäisessä käytössä toimii jo oikein hyvin siis.
     
  15. teeluu

    teeluu Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2016
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos tiedosta. Koska nyt taitaa olla pakko hankkia uusi telkkari niin kallistun 50 tuumaisen FullHD:n puoleen. Jos bugittaa vielä vuoden päästä, niin ei ehkä harmita niin paljoa kuin jos olisi ostanut kalliimman 4K:n :p
     
  16. teeluu

    teeluu Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2016
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    No, hankin kuitenkin 50" 4K-mallin kun sitä Gigantista sai 799 hintaan siis samaan hintaan kuin FullHD verkkokaupasta. Käyttökokemuksia ei oikein vielä ole kun on niin paljon muita kiireitä ettei ole ehtinyt tämän kanssa paljon säätämään. GoogleCast tabletilta on kuitenkin testattu ja toimivaksi havaittu (paitsi mitä nyt eilen sai Game Of Thronesin alussa naputella muutamaan kertaan pause/play kun toisto pysähtyi).

    Gigantissa muuten myyjä väitti että Sonyn / maahantuojan edustaja olisi myyjille ohjeistanut etteivät lupaa että tallennus tulisi varmasti jossain vaiheessa toimimaan näissä 2015 malleissa. Omaan korvaan kuulosti kyllä vähän Samsungin myyntipuheilta, kun siinä samassa kauppasi minulle jotain Sampan 4K telkkua.
     
  17. brightness

    brightness Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2002
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    13
    Tän hetken tiedon mukaan tallennus pitäisi tulla kuun lopussa. Mutta tietohan tuppaa muuttumaan koko ajan.
     
  18. Kimsor

    Kimsor Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.10.2006
    Viestejä:
    509
    Saadut tykkäykset:
    129
    Tallennus ollut tulossa vasta viime syyskuun lopusta asti Sony kuitenkin hinnoitteli jo uudet mallinsakin,eli varmaan unohtuu vanhat mallit.
     
  19. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Juuri sen takia Androidiin ollaan siirtymässä, koska sen ansiosta edellisiä malleja voidaan kehittää ja ylläpitää helpommin, maltillisemmilla kustannuksilla sekä pidemmän aikaa julkaisun jälkeen.
    Menneiden aikojen "mallinumerokohtaisissa proprietary-käyttiksissä" päivittäminen ja ylläpito on vienyt hurjasti resursseja. Siksi tähän asti kuluttajat onkin totutettu siihen että yli 18kk vanhaan telkkariin ei enää tulee mitään päivityksiä tai korjauksia, ja viimeistään parissa vuodessa töllöttimen älysovelluksetkin tippuvat pois pelistä yksi kerrallaan, kun vastapäässä päivitetään rajapintoja yms... Merkittävä parannus tilanteeseen pitäisi kuitenkin nyt olla tulossa, kun yhtä isompaa ohjelmistokehityslinjaa voidaan hyödyntää helpommin useampaan mallisarjaan sukupolvien yli (toki varmasti pienin muutoksin sekä tweakkauksin, ja tietyin rajoituksin laskentatehon suhteen, uusien mallien saadessa koko ajan enemmän vääntöä sisäänsä).
    Kohtahan tuo nähdään pitävätkö lupaukset. Pelkosi saattaa parhaassa tapauksessa olla aiheeton.
     
  20. jite666

    jite666 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.03.2015
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    2
    moi, tuli ostettu 49 tuumanen 4k sony tv android toimii mielestäni hyvin ,
    onko kukaan kokeillut pleikka 4 ohjainta tv peli käytössä. kannattaako hankkia ja miten noi pelit pyörii tossa
    lapsi käyttöön tulossa?