Kokemuksia Grandview -kankaista?

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Snipersam, 12.03.2007.

  1. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Kuulostaa kyllä, että olet saanut maanantaikappaleen. Minkä kokoinen ja värinen kangas sulla olikaan? Itselläni on 92" mattavalkoisella heijastuspinnalla. Mitään hotspottia en ole tuossa huomannut.
     
    Viimeksi muokattu: 05.02.2015
  2. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Mun kangas oli Grandview 106" tab tension GB flat harmaa 0.8. Sen verrokkina käytin sekä pienempää noin 92"(16:9 suhteessa) entistä 1:1 Draperiä, että nykyistä 1:1 244x244cm Draperiä, molemmat harmaa HCG 0.8, jälkimmäisessä hyötykoko melko tarkalleen 106" (16:9 suhde), joskin teoreettinen maksimi muutaman sentin enemmän kuin GW.

    Havaitsin GW 106" kankaasta myös sen, että virheet näkyvät paremmin jos kuva on isompi, eli täyskokoinen. Hotspotti esimerkiksi luonnollisesti katosi noin 92" koolla. Tätä kokoa vertailinkin yhtenä erikoiskokona, eikä mitenkään sattumalta, koska tietysti vanhempi kankaani oli juuri sitä kokoa ja niin on luontevaa että tykki oli aluksi tuossa koossa ja tietysti halusin selvittää mikä merkitys kuvakoon kasvulla on muuten. Voi olla, että 92" kuva on siinä määrin pienempi, että se myös antaa anteeksi enemmän virheitä, sellainen käsitys ainakin tuli. Koko hoitoon vaikuttaa kuvakoon lisäksi tykin etäisyys mm kirkkauden takia. Kun tykki on lähellä, oletan, että hotspotin näkyvyys on silloin suurimmillaan, perustuen siihen fysikaaliseen totuuteen, että etäisyysero kankaan kohtien ja optiikan keskuspisteen välissä kasvaa silloin suurimmiksi. Minulla 106" on liki tarkka lähin asennusetäisyys, sillätavoin myös po. kuvakoolla kirkkaus on optimi. Se saattaa olla siis osasyynä lievän spotin havaitsemiseen.

    En kuitenkaan halua liioitella tuota spottiosaa yhtään. JOS viivoja ei olisi ollut, kyllä minä olisin sen kankaan huolinut kuitenkin. En muutoinkaan rakasta niin paljon sitä, että joudun nyt värkkäämään joka kerta ennen katselua jotain perhanan naruja. Siksi GW olisi päässyt heijastuspinnaksi vähänkään pienemmällä viallakin. En minä ole suinkaan mikään kultasilmä tai nihilisti, vian tarvitsee olla todella iso, että palautan tuollaisen tuotteen.

    GW Tab Tensionissa 106" oli oman tykkini Sony HW55 pariksi mielestäni vain neljä olennaista negatiivista vikaa/ominaisuutta, tässä ne vakavuusjärjestyksessä:

    - Pystyviivat 85% negatiivisesta, valmistusvika/ominaisuus. Aiheuttaa kuvassa x100 screendoorina ja kertakaikkisen elokuvan häiriintymisen tuottavan efektin. Ehdoton no.

    - Kehykset 10%, puhtaasti etukäteen tunnettu ominaisuus. Ei poikkea muista normikankaista. Sattumalta huomasin kuitenkin tilaisuuden koittaessa miten huono asia se onkaan 2,35:1 materiaalilla. Tämä seikka tuskin selviää ilman omakohtaista kokemusta kenellekään. Itseasiassa hämmästelen kuinka vähän tästä asiasta puhutaan ja jos puhutaankin, niin ihan toiseen suuntaan kuin luulisi. En tietenkään olisi mitenkään kehdannut palauttaa kangasta selkeän ennalta tunnetun ominaisuuden takia, jota yleisesti ottaen vielä pidetään hyvänä eikä huonompana. Sanonpa vaan, että tämä merkitsee käyttäjälle enemmän kuin vikalistan kohta 3. Siksi pidän tämän kankaan viallisuutta tavallaan myös onnellisena yhteensattumana.

    - Vaakaviivat 4% viasta, vähäisempi vikana mutta näkyvä ilmiselvä valmistusvika, joka käytännössä nollaa kankaan jälleenmyyntiarvon. Siksikin, että vika näkyy jo ennenkuin tykki on edes päällä. Tarjoaa samalla yllättävästi parhaan syyn palautukselle, vaikka häiritsee katsomista vähemmän kuin kehykset.
    Tuon hintaiselta ei kuitenkaan voi hyväksyä noin ilmiselvää valmistusvikaa.

    - Hotspot, 1%, melkein merkityksetön ja tässä listassa vain ylipäänsä kertomassa miten vähän tästä välitän. Sen olisi pitänyt olla jotain 10 kertaa suurempi alkaakseen vaikuttaa palautushalukkuuteen. Mutta jos kankaita verrataan ja koska hotspotin hallinta on kuitenkin ihan oikea osa kangasvalmistajan päivätyötä, kyllä se nyt pitää kertoa, että Draper on vaan tässä suhteessa ylivertainen ilman mitään kysymyksiä. Mutta kyse on silti häviävästä detaljista.
     
    Viimeksi muokattu: 05.02.2015
  3. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Ehkä tuossa harmaassa heijastuspinnassa pystyraidat näkyvät pahemmin kuin mattavalkoisessa 1.0 gain pinnassa? Itselläni oli aikaisemmin GW Cyber 92" manuaalikangas, joka oli muuten hyvä, mutta itseltä meni hermot sen lukituksen kanssa. Ostin sitten GW Fantasy 92" moottorikankaan, jonka kanssa oli heti ongelmia (moiré, reunojen käpristyminen, aaltoilu, kaukosäätö toimi omia aikojaan..). Onneksi sain sen vaihdettua tähän Tab Tension malliin. Pystyviivat eivät itseäni häiritse, sillä ne ovat nähtävissä silloin, jos katsoo kuvaa tarkasti sopivissa kohdissa. Esim. eilen katsoin tv-ohjelmia ja yhden elokuvan, enkä huomannut noita pystyraitoja kertaakaan. Silloin kun ostin tämän kankaan, muita moottoroituja sivukiristeisiä kankaita ei ollut saatavilla samalla hinnalla.

    Nykyään Cinema Trading välittää Screen Line Wave moottorikankaita, joita saa mittatilauksena halutulla kuvasuhteella, pinnalla, kiristettynä ja kokovalkeana, valkealla tai mustalla kotelolla. Kuulemma samaa hintaluokkaa GW:n kanssa, mutta laadusta en vaan ole kuullut kenenkään kommentteja.
     
  4. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Luulen, että enemmän kuin harmaus, niiden viivojen näkymisessä on kankaan koolla ja omalla katseluetäisyydellä merkitystä. 106" kankaassa on 33% enemmän pinta-alaa pongata niitä virheitä. Kun kankaan näkyneet viat on samantapaisia, niin veikkaan materiaalin olevan peräti samaa. Vain väriä on lisätty harmaaseen. Kieltämättä on vedettävä sellainen johtopäätös, että GW Tab Tension kankaissa on yleinen valmistusvika ja maallikon arvauksena kytkisin vian käytettyyn tavanomaista ohkaisempaan materiaaliin, ilm. vinyyliin. Se ei vaan toimi. Ei kangas saisi näyttää sellaiselta, ei ainakaan tuossa hintaryhmässä, eikä satunnaisestikaan edes vähän. Joku 150 euron kankaalle toki voi hyväksyä monenlaista mutta ei enää tonnin ylittävässä keskihintaryhmässä. Normaaleissa GW-kankaissa ei ole vastaavia häiriöitä näkymään asti. Harmaina niitä ei kuitenkaan saa.

    Korostan vielä, että vaikka laskettaisiin ne viivaviat poiskin, kankaan materiaali ei muiltakaan osin erityisesti vakuuttanut kuvanlaadullisesti. Vaan se yhä jäi esimerkiksi Draperin pinnalle vaikka kaikki muu puhdistetaan yhtälöstä. Hintaluokat katsoen eron olisi vain pitänyt olla täysin vastakkaiseen suuntaan, se hämmästytti todella paljon ja käytin sentakia paljon aikaa tämän havainnon varmistamiseen ja tarkasteluun eri näkökulmista ja vielä testihenkilöitä käyttäen. No, eroa ei olisi ollut hirmuisesti vieläkään jos ei kankaassa olisi ollut niitä vikoja mutta luonnollisesti odottaa, että 5-10 kertaisella hinnanerolla saa moottorin lisäksi vähintään oikeasti eri näköisen kuvan parempaan suuntaan, tai nyt ei ainakaan huonompaan. Mutta niin ei ole.
     
  5. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Voihan noissa GW:n kankaissa pinnoitteen laatukin vaihdella eri yksilöiden välillä, koska ne on valmistettu Kiinassa. Itsellä katseluteäisyys on jotain 2,6-2,8m luokkaa. En kyllä pidä noita pystyviivoja kovinkaan pahana ongelmana, sillä ne ovat bongattavissa vain tarkkaan katsomalla tietynlaisissa kohtauksissa. Yli 10v vanhojen LCD tykkien VB ongelmat olivat monta kertaa ärsyttvämpi vika. Itse päätin jo 2009, että en huoli muuta kuin sivukiristetyä moottorikangasta, joten edulliset vaihtoehdot olivat vähissä.
     
  6. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Yksilöerot toki voi olla kyseessä koskien valmistetta voimakkuuden osalta mutta kyllä se perusinnovaatio on taustalla, koska sinäkin raportoit, että ilmiö näkyy. Jos jollain on kokonaan viaton, päätellen reaktioista vikaherkkyyteen, voi olla että kyseessä on vähän sateenkaari-ilmiölle herkistymiseen viittaavia seikkoja. Toiset on, toiset ei.

    Oli viivoja vähän kuten sun tapauksessa tai todella häiritsevästi kuten mun ex. GW:ssä, niin en tule tollasta huolimaan. Ja mielipiteet on mielipiteitä mutten ole kyllä koko tykityshistorian aikana kokenut screendooria ongelmaksi ennen tuota kangasta. Ero on siinä, että kankaalla virhe näkyi nyt ehkä noin 4 sentin välein tms. Ei ainakaan yli sataa pystyviivaa koko kankaan alueella. Ei screendoor ollut koskaan niin harvaa, pienimmissäkin LCD tykeissä oli 800 pystyriviä kotiteatteritykkien alusta alkaen, mikäli sitä vanhempia datatykkejä ei lasketa. Siitä vielä olisi päässyt katselyetäisyyden kompromissilla lähes eroon. SD oli aina sitä vähemmän ärsyttävämpää mitä tiheemmäksi resoluutio kasvoi, käytännössä viimeistään loppuen herkimpiä lukuunottamatta kun 1920 resoluution tykeistä tuli valtavirtaa. Nyt jos se pakittaa kohtaan 20-80 pystyriviä yhteensä, kyllä se ainakin mulle ilmiö näyttäytyy niin moninkertaisena haittana, etten ainakaan suostu itse maksamaan siitä. Ja nyt puhutaan tonninkin luokkaa olevista hintaeroista virheettömän eduksi.

    En näe GW TT-kankaan hankinnassa kyllä siltikään yhtään mitään järkeä, anteeksi vaan. Se on kuin ostaisi tonnia kalliimmalla 5 vuotta vanhan projektorimallin. Tää on toki vaan yksi mielipide.
     
  7. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Mistä saa tonnia halvemmalla suoran sivukiristeisen mootorikankaan?
     
  8. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Ei tietenkään mistään. Mutta eikö oletuksena ole, että reunakiristetyn kankaan tuloksena saadaan tasainen kuvapinta? Kuvaa katsotaan ja kankaan laskeutuminen ja itsekiristäminen on periaatteessa ulkokohtainen ominaisuus. Jos sitä ei tule sillä hinnalla, koko idea muuttuu merkityksettömäksi ja näin ollen se vertailutaso putoaa lattiaan. Tulee aina oletettua, että keskustelu on ketjuna kokonaisuus mutta niinhän se on, että jokainen kommentti on omansa, eikä pitäisi jättää pientäkään epäselvää. Tuossa siis ideana on, että jos kiristys vaatii tämän veron, sen hinta liian kova suhteessa siihen, ettei kiristystä ole lainkaan tai sen tekee manuaalisesti.

    Pelkän moottorillisen kankaan toki saa vain noin 500 euroa halvemmalla nähdäkseni mutta jopa siinäkin perusidea katoaa, jos sitten taas kuitenkin tulee aaltoja, joita täytyy torjua manuaalisesti.

    Siispä korjaan tämän kohdan "Ja nyt puhutaan tonninkin luokkaa olevista hintaeroista virheettömän kangaspinnan eduksi kunhan suostuu luopumaan moottorista ja mahdollisesti näkemään kiristyksen vaivaa tai vaihtamaan koko kiristyksen idean siihen, että pinta yleensä toimii tarkoituksenmukaisesti." Korjaus boldattuna. Sitten vielä lisäys: "Moottorillisen ei TT kankaan saa senkin noin 500-700 edullisemmin." Ja lisäys kaksi: "En tiedä onko toista samanhintaista mutta virheetöntä reunakiristettyä pintaa harmaana. Jos on, niin kommentteja foorumille kiitos. Tässä olisi heti yksi peukkuja pitävä potentiaalinen hankkija, kunhan kangas osoitetaan virheettömäksi ja pinnaltaan toimivaksi. GW TT ei valitettavasti sitä ole, eikä siis vastaa tarkoitustaan hinnastaan puhumattakaan."
     
    Viimeksi muokattu: 06.02.2015
  9. Jirsi

    Jirsi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.03.2015
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä on kiinteä Grandviewin flat series 92" 0.8gain mattaharmaa ollut n.2v ja olen ollut todella tyytyväinen. Mutta olisi pikkuhiljaa suunnitelmissa tehdä vähän muutoksia ja kysymys kuuluukin onko kellään täällä kokemusta Grandviewin AT kankaista?? Olisin kiinnostunut lähinnä tuosta 4K fixed frame seriesiin saatavasta perforated weave matte fabric kankaasta tai High definition white fabric kankaasta;
    http://www.grandviewscreen.com/fixed-frame-series/large-flat/
     
  10. Ricky Balboa

    Ricky Balboa Guest Guest

    Liittynyt:
    27.03.2006
    Viestejä:
    391
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitoin viisi päivää sitten 120" Grandview Fantasyn kattoon kiinni ja toistaiseksi hyvinkin positiiviset kokemukset. Aikaisempi kankaani oli 92" Grandview Cyber, joka uuteen asuntoon muutettaessa jäi vähän pieneksi. Nykyinen katseluetäisyys on 4.5m, kun se aiemmin oli kolmisen metriä.

    En huomannut uudessa kankaassa mitään laineita ja käyttöönotto oli vaivatonta. Vähän säädin droppia isommaksi mitä se tehdasasetuksiltaan oli. Huonekorkeuteni on 270cm ja droppia riitti hyvin laskemaan kangas n. 65-70cm korkeuteen (Tv-tason ja siinä olevan keskikaiuttimen yläpuolelle). Droppivaraa olisi ollut enemmänkin, mutta ylhäältä tulisi näkyviin maalaamatonta kangasta.

    Moottori on mielestäni tarpeeksi hiljainen, vanha Cyber ylöspäin kelatessaan piti paljon kovempaa ääntä.

    Ohjausyksikkö on tosiaan ikävästi lyhyen johdon päässä, ja jää korkealle jollei sähköjohtoa itse jatka. Laitoin maalattuun seinään kaksipuoleisella teipillä yksikön kiinni, ja sen ylä- & alapuolelle 16x16mm kaapelisuojakourut (Bauhausin teipilliset) ikkunalistan viereen. Nyt näyttää huomattavasti siistimmältä.
     
  11. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Hommasin taannoin Grandviewin 92" flat screenin 1.0 gainilla olevan kankaan olohuonekäyttöön. Nyt tuntuu siltä, että harmaapohjainen olisi ollut parempi. Tietääkö kukaan, että saako uusia kankaita erikseen, vai pitääkö hankkia kokonaan uusi screeni?
     
  12. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Saa rättejä ts. pintoja erikseen... Kysäseppä Harrilta Cinematr:stä. (kysy samalla josko ottais vanhan vaihdossa)
     
  13. dps3000

    dps3000 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2010
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Grandview Fantasy.Lähteekö johto kummalta puolen kangasta?Oletko mitä mieltä kankaan koosta onko sopiva,olen miettinyt tämän 120" ja 106" koon välillä.Itselläni on katseluetäisyys 4,5m.Kauan kestää kun kangas laskeutuu alas?
     
    Viimeksi muokattu: 21.04.2015
  14. Ricky Balboa

    Ricky Balboa Guest Guest

    Liittynyt:
    27.03.2006
    Viestejä:
    391
    Saadut tykkäykset:
    0
    Johto lähtee katsojan näkökulmasta vasemmalta. 120" on mielestäni varsin sopiva 4.5 metristä, jopa isompikin kävisi. 120":ssa kuva tulee alas n.18 sekunnissa ja reilulla dropilla n. 22 sekunnissa.
     
  15. dps3000

    dps3000 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2010
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitoin 120".En saa kangasta pysähtyyn säätöruuvia säätämällä ollenkaan.Onkohan maanantai kappale kyseessä...
     
  16. Ricky Balboa

    Ricky Balboa Guest Guest

    Liittynyt:
    27.03.2006
    Viestejä:
    391
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olethan huomannut että siellä tulpan alla on kaksi säätöruuvia? Selvitä ensin kumpi ruuvi säätää ylärajaa ja kumpi alarajaa. Ylärajan voi säätää jopa miinukselle, niin että moottori jurruttaa kangasta ylöspäin vaikka kangas ei voi enää nousta.

    Aika reilusti saa säädellä ruuveja. Painele kangasta edestakaisin ylös-alas, ja hae sopivat pysähdyskohdat.
     
  17. dps3000

    dps3000 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2010
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu oon huomannu. Ja yläraja ruuvi toimii mutta alarajaruuvia vaikka vääntää kuinpa paljon ei kangas stoppaa vasta kun kaukosäätimestä painamalla..
     
  18. dps3000

    dps3000 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2010
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain kankaan vihdoin pysähtymään.Sai kyllä aika paljon käännellä ruuvia myötäpäivään...Onko ollut kankaassa aaltoilua sulla minkä verran?
     
  19. Ricky Balboa

    Ricky Balboa Guest Guest

    Liittynyt:
    27.03.2006
    Viestejä:
    391
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä homma. Minulla on tosi vähän aaltoilua, käytännössä kuvalla mahdotonta havaita. Kun taas kankaan viereen menee ja valossa katsoo, niin huomaa ettei kangas ole luotisuora.
     
  20. hapatsu

    hapatsu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2008
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    2012 Cyberi teki ilmeisesti viimeisen temppunsa, tuli vauhdilla alas eikä nouse enää ylös. Onko muille käynyt vastaavaa? Löytyykö näille korjaajaa vai ostanko suosiolla uuden?