5.1 setti hakusessa ~2k€

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Hebe-, 06.01.2016.

  1. Hebe-

    Hebe- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.01.2012
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin nyt olisi rivari kämpän olohuoneeseen (~5m x 5m) hakusessa 5.1 setti. Aikaisempaa kokemusta kotiteatterin rakentelusta ei ole, siksipä nyt turvaudun teidän foorumilaisten apuun. Tässä parisen viikkoa nettiä ja foorumeita selanneena olo rupee olee melko turta. Uutta opittavaa ja sisäistettävää tietoo vaikka kuinka ja paljon.

    Vahvistimeksi on jo hommattu Denon avr-x3200w ja käyttö tulee olemaan 50/20/30% leffat/pelaaminen/musiikki. Akustiikkaa ei ole tarkotus sen kummemin rakennella ja kotihallitus laittoi ehdoksi että kaiuttimien väri on oltava pääosin valkoinen. Hinta haitari tuossa 2000€ hujakoilla +/- 500€ Tarkoitus olisi laittaa 2kpl lattia-, 2kpl jalusta- ja 1kpl keskikaiutin sekä se subi

    Tuossa nyt vähän speksejä meikäläisen tarpeista, nyt kuuntelisin mielellään teiltä ehdotuksia, hyvistä kaiutin seteistä. Onko vielä jotain mitä pitäs ottaa huomioon. Tarviiko vielä jotain muita laitteita yms.... ?

    Nettikauppoja ja foorumeita lueskellen olen itse saanut tämmöisen setin kasattua. Mielipiteitä ?
    2xKEF Q700 lattiakaiuttimet
    KEF Q200c keskikaiutin
    2xKEF Q100 jalustakaiuttimet
    KEF Q400b Subwoofer tai Dali Sub E 12

    Onko kellään tietoa missä päin Suomea noita pääsisi kuuntelemaan. Ainakaan Kuopiossa ei noita mistään löydy.

     
  2. GlidiD

    GlidiD Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2013
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    16
    Millasesta äänestä pidät, kirkas/tumma?

    Keffit on ihan päteviä pelejä, johonkin vaan kuuntelemaan, ainakin Audiokaupassa on KEF myynnissä sekä Hifitalossa muistaakseni.
    Subbariksi sitten jotain ihan muuta kuin kumpikaan noista, esim. BK Monolith olisi hyvä vaihtoehto, jos on pakko olla valkoinen? Kalvoilla saa väriä vaihdettua helpohkosti....
     
  3. Hebe-

    Hebe- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.01.2012
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    OK pitääpäs lueskella noista subeista enempi, mikä esim tosta BK Monolithistä tekee paremman? Mitä kalvoja porukka käyttänyt kaiuttimien pinnoittamiseen ?
     
  4. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Suorituskyky ja ulkonäkö, ainakin 20Hz asti suorana ja haluttaessa vaikka kiiltovalkoisena. Lohkaisee toki melkoisen loven budjetistasi. Ja eikös joitan suosittujen SVS:n mallejakin saa valkoisena?

    Kuten varmaan olet lukenut yleensä suositellaan eteen kolmea identtistä kaiutinta ja välttämään näitä ns. keskikaiuttimia vaikka ymmärrettävistä syistä ovatkin suosittuja, tätä kannattaa kuitenkin pohtia. Q-sarjan Keffeistä ei kokemusta mutta LS50:t ovat taas aivan naurettavan hyvät varsinkin hintaisiksiin, luulisi että ovat saaneet nuokin soimaan...

    Yksi asia mikä pitää ottaa aina huomioon on se kuuntelutila eli subin kanssa voi Antimodelle olla käyttöä jos Audussey ei hanskaa sitä kunnolla, sijoittelusta riippuen tietysti.
     
  5. Hebe-

    Hebe- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.01.2012
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitenkäs käytettyjen kaiuttimien hankinta... kannattaako ? Ymmärtääkseni asiallisessa käytössä ~1-5vuotta vanhat kaiuttimet eivät juurikaan kulu. Pitääkö paikkansa ? Entäs pilalle luukutetut, kuinka huomaa varsinkaan jos ei ole kuuntelu vertailupohjaa uusiin vastaaviin ? Mitä ottaa huomioon käytettyjen hankinnassa ?
     
  6. GlidiD

    GlidiD Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2013
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    16
    Ei kajarit mee tossa ajassa mikskään, jos vähänkin omistaja pitää vaan huolta. Sokkona ei tietenkään kannata ostaa, jos ei myyjästä ole mitään tietoa vaan kuuntelemaan ja katsomaan pitäisi päästä. Säkällä voi tolla about parilla tonnilla saada neljänkin tonnin vehkeet käytettynä, se et kuuleeko (varsinkaan kokematon) niissä sen parin tonnin edestä eroa, onkin sitten toinen juttu.
    SVS:llä ei saa kuin SB1000 valkoisena, Monolith varsinkin leffakäytössä selvästi parempi.
    Mutta tätä saa http://www.lsound.eu/collections/su...3-subwoofer-1-gloss-white?variant=14081436739

    Ei mitään hajua millanen on, mut kutina et siinä on melkosen kova kilpailija alle tonnin hintaluokassa vähän mille vaan...

    Kauneushan on katsojan silmissä mut imo toi KEF ja Dali on kyl ulkonäöltään huomattavasti hienompia, kuin Monolithin möhkäle :) Suorituskyvyssä jäävät tosiaan kakkoseks selvästi.
     
  7. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    No höpsistä, Mono on juuri oikean kokoinen vaikka vaimon sohvapöydäksi eikä sitä tosiaan ole pakko hankkia mattamustana. Nuo kaikki pienemmän ovat vain hukkatilaa ja suurin osa pelkiä woofereita. Tässä tapauksessa tällä budjetilla jos uutta joudutaan hankkimaan en itse ehkä Monoa suosittelisi vaan sijoittaisin rahaa noihin pääkaiuttimiin mutta jokainen tyylillään...

    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/...rN7kd59Dkd34XKN-rMdQad4QpmOuNAvaXXowbESlEfVtZ
     
  8. GlidiD

    GlidiD Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2013
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    16
    Niinkun sanoin, kauneus on katsojan silmissä. Mä en näe mitään järin hienoa tollasessa isossa möhkäleessä vaikka sitä sais minkä värisenä. Mut enpä mä sitä sisustuselementiksi suositellutkaan.
    Leffakäyttöön imo kerran kerrasta ennemmin kunnon subbari kuin vähän paremmat pääkajarit näillä Pertti Perusmiesten budjeteilla, se on kuitenkin se mikä sitä fiilistä leffoissa tuo. Vois harkita jalustakajareitakin toki, jos se subbari on kuitenkin tulossa, kannattaa vertailla esim. juuri tuon Keffin jalustakajareita myös noihin lattiapeleihin.

    edit: Kysäsin Lsoundista noista Arendal subbareista. Esim. tuo Subwoofer2 on kuulemma kaikinpuolin parempi mitä SB13-Ultra, nopeampi, tiukempi jne. Ja hintakin selvästi halvempi....prkl tässähän alko itteäkin vaihto houkuttelee, 2x 13,8" ei olisi huono.... :)
     
    Viimeksi muokattu: 08.01.2016
  9. Hebe-

    Hebe- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.01.2012
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eihän tuota monolithen kokoa edes heti hoksannut noista kuvista. Aivan tajuton möhköhän tuo on :D https://i.ytimg.com/vi/aRm9N1odwn8/maxresdefault.jpg Mitenkäs tuo BK XXLS400 pelaa leffa käytössä onko liian pieni tuohon 25m2 olohuoneeseen? Meneekös se niin että leffakäyttöön parempia olisi nuo refleksi koteloiset ? Antaako ne enempi painetta ?

    Näin itsekkin ajattelin siksipä nuo Q700 olikin tuossa Q500 sijaan. Tosin saatavuus Suomessa taitaa ollakkin sitten se ongelma. Q900 taas menee jo budjetista yli.
     
  10. GlidiD

    GlidiD Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2013
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    16
    Jep, reflexit on leffoilla parempia pääsääntösesti, menevät matalemmalle ja voimalla. Hyviä suljettuja toki löytyy, mitkä toimii leffakäytössä myös hyvin. Niissä on vaan useimmiten kaikinpuolin isompia numeroita ;) Tuo BK:n 400 on ihan ok peli, leffakäytössä jää vähän vaisuksi kyllä ton kokosessa huoneessa.
    Lsoundin mukaan tuo Arenalsoundin Sub1 pistää jo hyvin tiukasti kampoihin Svs:n SB13 Ultralle, mikä toimii helvetin hyvin niin musiikilla ku leffoillakin, ja hinta 50% pienempi. Melkein ottaisin sokkona ja palauttaisin jos ei miellytä, jos nyt subbaria tossa hintaluokassa etsisin, omaan korvaan ja käyttöön nuo suljetut on muutenkin ääneltään parempia useimmiten.

    Usko huvikses, kun leffasettiä oot kasaamassa ni subbari ei oo se missä kannattaa säästää vaikka ne melkosia mörköjä välillä onkin:)
     
  11. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Monolith on vähän kuin oikea subwoofer mutta vaan paljon pienempi. Jos unohdetaan opiskelijakämpät, yksiöt ja vastaavat niin vaikka se visuaalisesti on moniin pienempiin verrattuna aika muhkea niin sen hukkaama tehollinen pinta-ala on lähes sama kuin monilla litratilavuudeltaa paljon pienemmilla ja heikoimmilla laitteilla ja siten tavallisen kokoiseen huoneeseen ihan hyvä valinta. Ja se että elementti näyttää alaspäin on omasta mielestäni pirun hyvä asia. Mutta ei siis ehkä sinun talouteesi, onneksi löytyy muitakin vaihtoehtoja.

    XXLS400 on laadukas vaihtoehto, jos halua jumalaisia paineita niin luonnollisesti se on "liian pieni" mutta tämä on niin suhteellista. Henkilökohtaisesti en ole subbarimiehiä ensinkään ja pari vuosikymmentä pärjäsin kokonaan ilman moista mutta huomasin että laadukkaat jalustakaiuttimet+subi hyvin säädettyinä on se paras vaihtoehto useimpiin tilanteisiin ja isot jalustakaiuttimet taas eivät ole. Toiset ovat eri mieltä.

    Leffakäyttöön refleksisubi on yleensä se parempi vaihtoehto kotiteatterikäyttöön, potkua enemmän ja helposti mutta löytyy suljetuistakin varsinkin kun ladotaan käteistä tiskiin.
     
  12. Energy83

    Energy83 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.07.2010
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    3
    Alle tonnin luokassa subiksi kannattaa harkita myös Klipsch R-115sw mallia. Toimii musalla erinomaisesti ja leffoilla headroomia löytyy riittävästi. Muutaman päivän kyseisen subin omistaneena voin suositella. Edellinen oli Svs PB2000. Svs PB/SB ultra / Arendal Sound 3 on sitten näistä jo askel ylöspäin...
     
    Viimeksi muokattu: 08.01.2016
  13. GlidiD

    GlidiD Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2013
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    16
    Tosiaan Lsoundin mukaan jo tuo Subwoofer1 hätyyttelee Svs:n SB13 Ultraa suorituskyvyssä ja Subwoofer2 menee jo selvästi Ultran ohi. Subwoofer3:sta ei ollut mitään juttua, eiköhän se oo aika kiva leffasubi...;)
    Ovat muuten helvetin omaperäset ja mielikuvitukselliset nimet noille keksineet:D
     
  14. Ultrablue

    Ultrablue Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2012
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    4
    2000€ budjetilla itse laittaisin:

    5kpl Behringer TRUTH B2031A
    1kpl Klipsch R-115sw

    Nämä yhteensä: 1794€

    Loppuraha kaapeleihin, pitäs toimia musiikilla ja leffoilla kohtalaisen hyvin.
     
  15. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    Subbari kaipaa Antimodea, ja Behringerit jalustoja. Jalustoihinkin saa uppoamaan ihan kivasti rahaa, ellei sitten laita esim. tason päälle tai käytä jotain leca-harkkoa jalustana.

    Behringerit sinänsä ovat hyvän äänenlaadun vastapainoksi ihan hemmetin rumia, eli jos "hallitus" on esittänyt kaiuttimille ulkonäkötoiveita, niin ei välttämättä tuo vaihtoehto mene kyllä läpi. ;)
     
  16. GlidiD

    GlidiD Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2013
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    16
    Ei taida Behruja saada valkosenakaan :)
     
  17. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    ...joka on tuotteiden edustaja/myyjä. Näihin kommentteihin pitää aina suhtautua varauksella. Myyjä voi olla rehellisesti tätä mieltä tai sitten heillä on esimerkiksi paremmat katteet / osaomistus / maahantuonti / pakko markkinoida tai menee edustus.

    Testejä tai käyttökokemuksia odotellessa.
     
  18. GlidiD

    GlidiD Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2013
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    16
    Totta kai näin, mut Lsoundista on aikasemmin ainakin saanut rehelliset vastaukset ja suositukset niin luottoa löytyy:) Testejä innolla odottaen.
     
  19. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Hurisevan vahvistimen kanssa taistelut käynnissä, mutta silti suositi-suositi? Ehkä pää ei tiedä mitä kirjoittavat kädet suosittelevat...
     
  20. Energy83

    Energy83 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.07.2010
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    3
    Nuo mun klipschin hurinat johtuu muista asioista kuin subista itsestään joten nämä tälläiset provot voi heittää siihen vihreään säilytyslaatikkoon ;). Pb2000sen omistaneena voin sanoa et klipsch potkii paremmin musalla ja antaa enemmän auktoriteettia leffoilla joten ei mistään huonosta subista ole kyse alle tonnin luokassa.
     
    Viimeksi muokattu: 09.01.2016