Eurosport Player

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana jhr, 20.06.2012.

  1. jhr

    jhr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2005
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tuolla Tarinatuvan puolella oli näköjään tätä koskeva ketju, mutta rohkeasti nostan aiheen tälle puolelle kun siellä näyttää niin kovin hiljaiselta ja täällä on jo muutakin IPTV-juttua.

    Le Tour taas lähestyy ja nyt ei oikeasta Eurosportista ole Plustv:llä tyrkkyjä tarjolla ja vaihtoehdoksi jää joko piraattistriimit tai Eurosport Player. Eurosportin olisin valmis maksamaan mutta jos laatu on edelleen striimitasoa niin pitäkööt tunkkinsa. Puolet ilosta on kumminkin hienot maisemat isolta ruudulta joten HD olisi tässä paikallaan mutta ainakin lähelle SD-telkkarikuvan tasoinen riittäisi. Löytyykö täältä käyttäjiä, minkätasoista tavaraa tuolta tulee? Ilmeisesti laatu ei ole kummoista kun mitään demoa ei Eurosportin sivuille ole laitettu.

    DNA:lla olisi näköjään HD Mix tarjous meneillään jolla näkisi 3kk ilmaiseksi mutta se vaatisi antennin ja HD-boksin hankkimista. Sillä näkisi toki sitten olympialaiset ja loput jalkapallon EM-kisoista.

    Jos kokemuksia ei ole niin täytyy varmaan investoida ne ruhtinaalliset kuusi euroa mitä kuukausi maksaa ja raportoida tuloksista.
     
  2. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Ei pärjää laadullisesti SD-DVB-lähetykselle. Lisäksi ilmeisesti kovimpien käyttöpiikkien aikaan (kuten Tourin aikaan, josta aiemmilta vuosilta löytyy keskustelua) voi mennä niin tukkoon, ettei saa streamiä näkyviin.

    Itsellä ollut keväästä, kun luovuin SD-kanavasta. HD olis mahtava kuvanlaadullisesti, mutta itse en voi mitenkään hyväksyä nykyistä HD-kanavien jakelupolitiikkaa.

    Positiivisista puolista tulee mieleen mm. viime viikonlopun Le Mansin aikaan ollut 24h Le Mans -kanava eli kisaa pystyi seuraamaan suorana koko kisan ajan. Mahdollisesti Tourinkin aikaan voi nähdä pidempiä lähetyksiä streamin kautta.
     
  3. Brahms

    Brahms ent. antiHD

    Liittynyt:
    09.05.2011
    Viestejä:
    333
    Saadut tykkäykset:
    26
    No Eurosport Player ei ole oikeasti mikään omalla digiboksilla katsottava IPTV (sellaisia ovat Maxivision, Elisa Viihde, Sonera Kotitv) vaan se on nettitv jota katsotaan tietokoneen avulla. Tämmöinen tarkennus vain. Nettitv ja IPTV usein sotketaan toisiinsa vaikka kyseessä ovat eri asiat.
     
  4. mhelin

    mhelin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    917
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kumpaankohan kategoriaan sitten esim. Maxivisionin Smart-tv applikaatio kuuluu?

    http://www.maxivision.fi/smart_tv
     
  5. Brahms

    Brahms ent. antiHD

    Liittynyt:
    09.05.2011
    Viestejä:
    333
    Saadut tykkäykset:
    26
    No minä olen käsittänyt tuon olevan IPTV ja sillä katsotaan Maxivisionin välittämiä kanavia. Ja vaikka sanoin edellisessä että omalla digiboksilla niin tarkoitin sitä että IPTV:tä kuten Maxivision tai Elisa Viihde, katsotaan aina television tai digiboksin kautta ja nettitv kuten Eurosport Player toimii tietokoneen kautta.
     
  6. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Joskus olen snookeria katsonut tuon playerin kautta ja ihan jees juttu oli hintaan nähden. 3e tjsp ei paha hinta ollut. Mutta en sitten tiedä, miten tuo sitten pyöräilyssä toimii. Framerate on muistaakseni pienempi kuin 24 fps, mutta ei tuokaan iso haitta ollut. Kaikinpuolin voin suositella, ainakin snookerin katsomiseen.
     
  7. janilxx

    janilxx Guest Guest

    Voidaanhan nettitv:täkin katsoa televisioilla, digibokseilla ja mediakeskuksilla, esim YouTubea voidaan käyttää monilla laitteilla.

    IPTV:n ja Nettitv:n raja on joskus aika hämärä.

    IPTV = televisio, suorat lähetykset ja mahdollisesti tallennukset, tulee useimmiten esim. digiboksin kautta televisiolle (Maxivision, Elisa Viihde, ...). Mutta ainakin muinoin Elisa Viihteen esiaste (Saunalahti) toimi myös tietokoneen kautta (oikea IP ja portti esim. VLC:lle). Myös esim. Anywheretv.fi tarjosi suoria televisiolähetyksiä Suomen peruskanavista selaimeen, mutta voiko sitä kutsua IPTV:ksi?

    Entä onko TVkaista IPTV? Sillä ei voi katsella suoria lähetyksiä, joten mielestäni se ei ole selkeä IPTV-palvelu. Mutta toisaalta sillä voi katsoa kaikkien peruskanavien kaiken tarjonnan, mutta vasta tallenteista. Myös TVkaista toimii monilla laitteilla.

    Wikipedian mukaan IPTV rinnastetaan selkeämmin antenni- ja kaapelitelevisioihin ja sillä on esimerkiksi must carry -velvoite.

    Nettitv = television, digiboksin, mediakeskuksen, mobiilin tai tietokoneen kautta katsottavia, mahdollisesti aiemmin televisiossa esitettyjä ohjelmia (youtube, Yle Areena, MTV3 Katsomo, ruutu.fi, ...). Ohjelmat eivät kuitenkaan ole välttämättä ihan suoria tallenteita (esim. mainokset puuttuvat) eikä kaikkia televisiossa esitettyjä ohjelmia ole saatavana nettitv-palveluiden kautta.
     
  8. jhr

    jhr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2005
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tarkemmin katsoen IPTV-termi taitaa tarkalleen ottaen tarkoittaa juurikin tuollaista operaattoreiden tarjoamaa maksullista palvelua joissa on yleensä erillinen set-top-box ja jonkinlainen quality of service-takuu. Jos suora TV-lähetys tulee Internetin yli jostain muualta kuin operaattorilta niin se on sitten Internet TV.

    MTV3:n/Canalin katsomosta tulee nyt Wimbledonia keskimäärin 1-2 Mbps striiminä (avatessa näkyi 1.5 Mbps jossain paketissa). Laatu on jotain piraattistriimien ja TV-broadcastin välistä ja ilmeisesti samaa tasoa kuin tuo Eurosport?
     
  9. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    HDTVPlayerillä (versiot 0.37 ja 0.38) olen katsonut MotoGP-lähetyksiä netistä esimerkiksi British Eurosportilta. Eiköhän tuo polkupyöräilykin sieltä näy(?). Muropaketin mukaan katselu HDTVPlayerillä on ihan laillista touhua.
     
    Viimeksi muokattu: 29.06.2012
  10. mhelin

    mhelin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    917
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuossa on hyvä juttu IPTV:stä:

    http://arstechnica.com/business/2006/03/iptv/

    Multicast, QoS ja IGMP protokollan käyttö kanavien valinnassa (jotta vain ne kanavat lähtettäisiin joita oikeasti katsellaan) on se IPTV:lle olennainen juttu. VOD (video on demand) onkin sitten toinen juttu. IPTV toimii varmaan ihan hyvin PC:lläkin jos vain olisi sellainen softa (tosin en ole varma vaaditaakon esim. ASDL modeemilta IGMP reititinominaisuuksia vai tarvitaanko sen vuoksi erillinen boksi).

    IGMP:
    http://s-tools1.juniper.net/solutions/literature/white_papers/200188.pdf
    http://www-public.int-evry.fr/~afifi/IPTV Report.pdf
     
    Viimeksi muokattu: 29.06.2012
  11. jhr

    jhr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2005
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    3
    Olen nyt myöhemmin löytänyt tuon HDTVPlayerin ja siinä suurin uhka on se, että se on liian hyvälaatuinen ja helppokäyttöinen. Kiinalaisten kaikenkirjavien P2P-striimien jatkuvuus on varmaa mutta tuo voi tukehtua kävijämäärien kasvaessa nopeastikin joko liian suureen käyttäjämäärään tai viranomaisten/striimien tarjoajien heräämiseen.

    Wimbledon-striimit tulevat tuota kautta parempilaatuisena kuin Canalin TV-lähetykset.
     
  12. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Jääkiekon MM tuolta jo estettiin. Tämän palvelun olemassaolo on hyvä esimerkki siitä, että isot toimijat eivät tarjoa hyviä, helppoja ja halpoja nettipalveluja. Kaikki halutaan rahastaa viimeiseen asti kalleilla kanavapaketeilla. Siksi näille harmaalla alueella olevilla palveluille on suuri tarve ja kysyntä (nimimerkillä MotoGP:n QP:t tänään hyvällä kuvanlaadulla katsonut).
     
  13. zoni80

    zoni80 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.02.2008
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko bundesliigalähetyksissä viivettä TV-kuvaan verrattuna? Tai jos ei ole verrata TV-kuvaan, niin vedonlyöntisivujen (esim. bet365.com) livevedonlyönnistä näkee todellisen pelikellon. Nykiikö kuva? Onko kuvanlaatu edes niin hyvä, että pallo erottuu kentällä?
     
  14. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Ostin taas vaihteeksi playerin, jotta voin töiden ohessa seurata snookeria. :)

    Ikävä huomio oli, että en saa enää Eurosport 1 -kanavaa toistettua hd:nä, vaan ainoastaan 404p:nä (ihme reso). Plussaa sen sijaan on se, että suorat lähetykset snooker-turnauksesta pyörivät omilla kanavillaan, mutta ilman selostusta. Ja ne näkyvät kyllä hoodenä. Mutta ilman selostusta, minkä kyllä kaipaisin, koska en aktiivisesti kuvaa seuraa.

    Mikäs tuon Eurosport 1 -kanavan tilanne on muilla? Netti kertoi, että hoodeetä ei näy html5:sta käyttävillä selaimilla. Mutta miksi sitten nuo suorat turnauskanavat näkyvät hoodeena? Silverlightia en voi kokeilla, kun käytän Linuxia ja Moonlightia ei ole siinä enää vuosiin tuettu.
     
  15. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Itse itselleni vastaten. En keksinyt miten saan Eurosport ykköstä hoodeenä, mutta tein siten, että kun samalta koneelta voi avata useamman clientin, niin selostus toisesta ja sitten kuva toisesta ja kuva tulee siis tuolta suoralta turnauskanavalta ja selostus sportilta.
     
  16. +sp+

    +sp+ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.08.2005
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    2
    Eli taitaa olla tuo Eurosport 1 reso edelleen 404p. Vai onko jo tullut nykyaikaan ja muuttunut hd-tasolle? Ideana olisi kone liittää 60" televisioon, niin sd-kura ei riitä....
    Tässä pähkäilen josko ottaisi playerin, mutta jos hd-laatu puuttuu taitaa jäädä ostamatta. Hd-laadusta maksaisin kyllä mieluusti....
     
  17. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Player kyllä on aiemmin näyttänyt kanavat hd:nä. Tai no, mitä lie hoodeetä sitten onkaan, ehkä 720p:tä, mutta kuitenkin. Jostain syystä tuo Eurosport 1 ei kuitenkaan viimeksi alkanut hd:nä näkymään, vaikka mitä yritin. Pitäisi melkein kokeilla uudestaan. Silloin, kun se toimii on se mielestäni ihan katsottavaa kuvaa.
     
  18. jore67

    jore67 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2015
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse käytän playeriä Samsungin appina, Eurosport1 on napattu sd-kanavasta, sen sijaan Eurosport2 on otettu playeriin HD-kanavana. Mitään järin suurta eroa kuvan laadussa kanavien välillä ei kyllä ole, aika huonotasoista se on. Hintakin on nykyisin jo 7 €, 12 kk:n tilauksessa 5 euroa.
     
  19. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Playeriin olen ollut aiemmin varsin tyytyväinen, mutta fyysisen Apple tv:n kanssa on ollut vähän ongelmia.
    Pääsivulla näkyvät menossa olevat kanavien lähetykset. Ongelmana ainakin itsellä on se, että sivu ei päivity automaattisesti.
    Eli, jos olet sovellusta käyttänyt aiemmin ja käynnistät sen uudestaan siten, että se on ollut taustalla, niin se edelleen näyttää, että menossa olisivat ne samat ohjelmat kuin aikaisemmalla katselukerralla ja kanavan valitseminen ei ala näyttämään oikeasti menossa olevaa ohjelmaa, vaan joko vanhan tai sitten virheen.

    En ole keksinyt, miten sovelluksessa saisi pakotettua etusivun päivityksen. Toistaiseksi on pitänyt aina sulkea applikaatio erikseen ja käynnistää se uudestaan, jotta etusivun ohjelmat päivittyvät.

    Sen lisäksi kanavan valitseminen ei aina toimi, vaan joskus ruudulle jää vain pyörimään kanavan latausindikaattori. En ole tuohonkaan muuta keinoa löytänyt kuin applikaation sulkeminen ja uudestaan käynnistäminen.

    Eli ihan ei ongelmitta toimi. Onneksi nuo viat saa kierrettyä, kun tietää miten, mutta on ihme, jos Eurosportille ei noista palautetta ole mennyt, koska varsinkin tuo etusivun menossa olevien ohjelmien päivitys on erittäin ikävä ongelma.
     
  20. digger909

    digger909 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2007
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    1
    Voin muistaa väärin, mutta eikös se päivitys onnistu siten, että käy päävalikossa (pystysuora palkki vasemmassa reunassa) ja valitsee siitä etusivun uudelleen?