Star Wars: The Force Awakens (2015) (J.J. Abrams / Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Kenny Baker)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana sokka, 29.04.2014.

  1. lasse_16

    lasse_16 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.06.2006
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuostahan oli Hesarissa juttua, kuinka kääntäjät olivat joutuneet työskentelemään "epäinhimillisissä" oloissa, normaaliin käännöstyöhön verrattuna.
    Tossa vielä juttu:
    http://www.hs.fi/kulttuuri/a1450759724075
     
    Kristian tykkää tästä.
  2. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    No oishan se turhauttanut jos ois etukäteen tiennyt että. Hei eikös nyt voi jo spoilerit jättää pois? Se
     
  3. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Kiitos! Oli silmiä avaava artikkeli ja selittää sen "Outer Rim"-kääntämättömyydenkin.

    Spoilereita ei voi sentään vielä jättää pois. Teatteri oli Hämeenlinnassa ainakin vielä eilen aivan täynnä, eli katsojia piisaa vielä.
     
  4. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Vähän selittelyn makua silti koska mielestäni jossain lauseessa tuo "system" oli kyllä suomennettu oikein. Luulisi että dialogia lukemalla jo tajuaa mitä siinä on käännettävissä suomeksi.
     
  5. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    The Raid -elokuvien akrobaatit ja The Force Awakens. Tulipahan vaan näin jälkeenpäin mieleen, että miksiköhän edes olivat mukana. Heille toki varmaan aika huikea kokemus noinkin.
     
  6. Warloch

    Warloch Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.05.2007
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyh, mitä ripulipaskaa tämä taas oli. Aika moni lähti kesken näytöksen ulos. Kässäri oli suoraan kopioitu New Hope:sta. Musa oli aivan hirveetä. Design oli suoraan jostain paskasta PC-pelistä. Pääosan esittäjillä oli karismaa hyttysen paskan vertaa jne. Hiihtomaski tyyppi oli tosi nolo. Olisi nyt edes hieman mielikuvistusta käyttäneet. J.J Abrams oli rushannut tämänkin elokuvan aivan paskaksi.
    1/5
     
  7. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Yllättävän negatiivinen arvio leffasta. Kaikki ei tykkää kaikesta.
     
  8. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Oli pakko katsoa kyseisen käyttäjän viestihistoriaa läpi, joka sisälsikin samankaltaisia arvioita. Kaikki on paskaa ja perustelut puuttuvat. En ihan hirveästi painoarvoa laittaisi tälle arviolle.
     
  9. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Nyt jäämme odottamaan fanipoikien hyökkäystä Warlochia kohtaan. Jälki tulee olemaan rumaa....
     
  10. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Eiköhän nämä trollit ole jo nähty, ei maksa vaivaa.
     
  11. Warloch

    Warloch Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.05.2007
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen kyllä fani, mutten kuitenkaan niele kaikkea mukisematta. Jos joku fanaattinen fani on sitä mieltä, että elokuvasta on pakko pitää, niin aivan vapaasti voi katsoa Lucasin I-III episodit ja fanittaa vaikka niitä. Ei tämäkään mikään mestariteos ole. Kritiikkiä voi lukea lisää vaikka tuolta.
    bgr.com/2015/12/24/star-wars-the-force-awakens-negative-reviews/

    T: ex fani :)
     
  12. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Olihan tuossa juoniaukkoja ja turhia kohtauksia kuten tuolla ylempänä spoilereissa hieman isoimpia mainitsinkin, mutta silti voitti prequel-trilogian 10-0. Ja koska mukana ei ollut ewokkeja (ei niitä vastaan muuta, mutta se taistelu Stormtroopereita vastaan ärsyttää edelleen), niin tämä on mielestäni jopa 3. paras Star Wars -elokuva mitä tähän asti on nähty.

    Netissä on kyllä listauksia tyyliin "40 anteeksiantamatonta juoniaukkoa" jne., mutta niissä on sitten lueteltu useita juttuja, jotka eivät ole aukkoja ollenkaan, vaan älyttömyyksiä tyyliin "meille ei kerrottu miten Rey oppi taistelemaan kepillään" - no eipä meille näytetty Stormtroopereiden koulutustakaan taikka näiden aivopesua.
     
  13. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Tätä ihmettelin itsekin. Jäi sellainen kuva, että starkiller oli samassa planeettakunnassa, kuin republic ja porukka, joka katseli tuhoamista.
    Vai ymmärränkö jotain väärin. Eivätkö he olleet siellä temppelissä, kun republic räjäytettiin?

    Jos (ja oletettavasti kun) starkilleri oli eri planeettakunnassa niin ammusten olisi pitänyt mennä ylivalonnopeudella avaruuden halki, koska etäisyydet ovat sitä luokkaa, että jos ammukset menevät niin hitaasti kuin ne näyttivät menevät, pitäisi matkaa odotella muutama kymmenentuhatta vuotta.

    Ja tuo menee mielestäni taas suoraan JJ Abramsin idiotismin syyksi. Samaksi, jota myös uudet Star Trekit viljelevät.
    Tai sitten en vain ymmärrä.

    edit: "ymmättä" -> "ymmärrä"
     
    Viimeksi muokattu: 30.12.2015
  14. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Kyllä tuo taitaa olla Abramsin syytä. Oletettavasti tuhottavat planeetat olivat kukin eri aurinkokunnissa, koska yksi niistä oli ilmeisesti Coruscant. Ongelmia ovat

    - Republicin piti olla 1) tuhansien aurinkokuntien laajuinen (ainakin alunperin aiemman trilogian aikoihin) ja 2) uhka New Orderille. Kumpikaan ei oikein tunnu toimivan mikäli tuhottavia planeettoja oli vain 5.

    - Mikäli tuho-ohjukset toimivat ylivalonnopeudella ja hyppäsivät tarvittaviin aurinkokuntiin, ei niitä olisi pystynyt katselemaan yhdenkään planeetan pinnalta kaikkia yhtä aikaa. Jo aurinkokuntien väliset etäisyydet olisivat varmistaneet sen, että supertehokkaillakin kaukoputkilla räjähdykset olisi voinut havaita vasta muutamien vuosien päästä tapahtuneesta.

    Ilmeisesti tässä oltiin koetettu tehdä tuhosta henkilökohtaisempi päähenkilöille, koska olihan se kovempi juttu nähdä räjähdykset kuin lukea/katsoa asiasta tehtävät uutisraportit muutaman päivän viiveellä. Mutta metsään mentiin niin, että kohisi...
     
  15. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Enpä tiedä. Mulle tää oli itse asiassa pettymys.

    Peittoaa toki lähes katselukelvottomat CGI-prequelit, mutta kyllä tuossa niin paljon kierrätystä on tarinaa myöten (Kasdaniako siitä pitäisi syyttää, tosin?), että ei voida mielestäni puhua enää edes "homagesta". Elokuva ei missään nimessä ole huono, eikä edes huono Tähtien sota, mutta odotin kaiken suitsutuksen jälkeen paljon enemmän. On hieman huolestuttavaa, että Abrams päätyi vanhan kierrättämiseen jo toisen franchisen, Star Trekin, parissa (Into Darkness) ja jatkaa puuhiaan näissä.

    Vanhojen starojen ilmestyminen (mukaan lukien M. Falcon) kankaalle toi kyllä hymyn ja hieman tippaakin silmään.

    Tässä on muuten mielenkiintoisia ajatuksia, mitä TFA:sta jätettiin pois: http://io9.gizmodo.com/13-story-ideas-that-were-dropped-from-star-wars-the-fo-1749962882

    Vaikka sitä onkin aika vaikea uskoa, taitaa olla niin että yhä harvempi on nykymaailmassa nähnyt niitä "oikeita" SW:itä (IV-VI). Ollaan nähnyt joko pelkät prequelit, tai tämä TFA on ensimmäinen SW... Ja jos ne katsoo vaikkapa uusilta Blu-Rayiltä, nekin ovat ne Special Editionit, kehveli :)

    Toisaalta tuo kaiken kierrättäminen voi olla ja varmaan onkin tähän liittyvää Disneyn porukan laskelmointia uudelle katsojakunnalle. Uusi Star Trek:kin löysi (?) uudet katsojat jotka eivät taatusti olleet nähneet alkuperäis-castin leffoja tai edes TV-sarjaa.
     
  16. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Vihdoinkin sain itsestäni irti sen verran että raahauduin elokuvasaliin katsomaan tämän tuotoksen. Enkä olisi vieläkään muuten, mutta kun tuo spoilervaara kasvoi päivä päivältä..
    --
    Näin heti tuoreeltaan näytöksen jälkeen totean että lopputulos oli varsin ekologinen, kierrätys kun oli viety huippuunsa: Milteipä kaikki Star Wars -kliseet oli käytetty, ja olipa joukossa kenties jokunen Indiana Jones- saagastakin napattu. Muiden spoileritägit auki käännettyäni minulla ei itse asiassa taida olla kovin paljoa lisättävää:

    Uutta elokuvassa aiempiin SW -epidodeihin nähden taisi olla vain jo mainoksissa näkyneet pallomallinen astromekaniikkadroidi, valoväistimellä tuunattu valosapeli sekä Voimankäyttäjän laserasetta vastaan käyttämä uusi puolustusmenetelmä. Muuten oli lähinnä lisää samaa ja hyväksi havaittua, jota Disney varmastikin mieluusti hyödynsi pelatakseen ns. varman päälle taatakseen massiiviset lipputulot. Olen varmaankin kovin kyyninen katsoja, mutta kovin montaa tunteisiin vetoavaa kohtausta ei esiintynyt, muutamassa sitä yritettiin. Se että joitakin vanhoja henkilöhahmoja, aluksia ja laitteita "kaivetaan naftaliinista" ei vielä riitä, niillä pitäisi osata tehdäkin jotakin "järkevää". Siinä missä Lucasin esitrilogiassa sorruttiin toisinaan pitkällisiin jaaritteluihin niin tässä taas hosuttiin ja oiottiin kertomatta taustoja tapahtumille. Surullista oli myöskin "pahishahmon" naurettava käytös.. Edellä kirjoitettujen vastauksien spoilertägeissä on käsitelty myös oppimisnopeuden epärealistisuutta SW -jatkumo huomioiden, itse myös ihmettelen moista taitojen pikasisäistystä, kuten myös "jästin" kykyä panna kampoihin Voiman käyttäjälle.

    Mikään "pannukakku" tämä episodi ei ole, mutta mitään "visionääristä" uutuusarvoakaan sillä ei juurikaan ole vaan Disney ratsastaa vahvasti muiden vanhoilla luomuksilla.

    Tänä iltana laitan Star Wars -episodit paremmuusjärjestykseen näin: V,VI,IV,III,VII,II,I
    Tälle TFA:lle annan nyt arvosanan ***½/*****
     
  17. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Laitetaan nyt vähän erilaista juttua.
    Itse ajattelin, kun BB8:n näin, että onpas siinä hyvin tehty cgi-robotti. Sen liikkuminen tuntui melkein mahdottomalta oikeaksi robotiksi. Jossain vaiheessa kuitenkin huomasin, että ainakin joissakin kohtauksissa robotti on oikea. Silti en oikein uskonut, että se liikkuisi oikeasti, kuten liikkuu, vaan että niissä kohtauksissa kyseessä on cgi-robotti. Ja ehkäpä joissakin vauhdikkaissa tai hankalissa kohtauksissa niin olikin, en osaa sanoa. Mutta pääosin kyseessä oli siis ihan oikea robotti, jota varten on jouduttu hieman uutta tekniikkaakin kehittämään.

    Tässä jotain juttua. Netistä löytyy paljon lisää.

    http://www.howbb8works.com/
    http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3101460/Has-mystery-Star-Wars-BB8-droid-solved.html
     
  18. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Onkos nuo nyt järjestyksessä hyvästä huonoon vai huonosta hyvään? Sitä ei oikein voi mistään päätellä varsinkaan kun tämä tuorein on lätkäisty tuonne III ja II väliin. :confused:

    Omasta mielestäni tämä uutukainen on kuitenkin niin hyvä että taidan käydä leffassa toisenkin kerran. 3D katsottu, seuraavaksi siis 2D. Osoitan näin myös tukeani leffan tekijöille, ja antamalla heille lisää rahaa toivon varmistavani että jatkossakin taso pysyy korkealla.
     
  19. danholo

    danholo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.06.2012
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nähnyt tämän jo 4 kertaa. Joka kerta ollut erinomainen kokemus. :) Viidettä odotellessa... Otan nyt tauon.
     
  20. sammy73

    sammy73 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.05.2006
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    8
    Leffa käyty tsiigaamassa maanantaina, yllätyin koska oletin sen olevan ep1-3 tasoilla mutta oli onneksi parempi. Mitäs tota se stormtrooper meinasi lasermiekkailla elokuvan pahiksen hautausmaalle, pistikö jollekin muulle tämä silmään? Ei ollut pahis saanut riittävää koulutusta vai ja vielä oli loukkaantunut? Muutenkin pahis olisi voinut pitää sitä maskia koko ajan päässään :D