Mikä smart-tv kätevin?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Hannu, 26.11.2015.

  1. Hannu

    Hannu Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2015
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen hankkimassa 42-49 -tuumaista telkkaria, mieluiten sellaisilla älytoiminnoilla joilla pärjää seuraavat 10 vuotta. Tilanne mutkistui kun tajusin että on 4 erilaista smart-tv -käyttistä: LG:n WebOS, Sonyn Android-TV, Samsungin Tizen ja Panasonicin FirefoxOs.

    Itse haluaisin katsella HBO:n sisältöä ja kuunnella Spotifyta, eikä olisi haitaksi vaikka lapset voisivat pelata telkulla jotain välillä. Katsomo, Areena ym. tietenkin plussaa. Android-laitteita on talossa paljon, joten niiden näytön mirrorointi telkkuun tulisi olla mahdollisimman helppoa. Mikä käyttis/tv-malli näyttää juuri nyt olevan se käyttökelpoisin näihin tarkoituksiin?

    Kuvittelin että Sonyn Android on ratkaisu kaikkeen mutta monista lähteistä olen lukenut että se on buginen ja tahmaa, jopa kaatuilee. Onko muissa käyttiksissä vastaavia lastentauteja? Onko näiden telkkareiden raudassa (prossuissa ja muistin määrässä) paljon eroja?

     
  2. d.g.lol

    d.g.lol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.10.2006
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    0
    Android TV on se one and only jos haluat pitkää ikää systeemille päivitettävyyden ja appien osalta. Android TV ei ole siis Sonyn systeemi vaan itseasiassa se oli jo viime vuonna mm. Philipsillä. Tuosta yksi hyvä vaihtoehto, jos et vielä 4K-kelkkaan halua hypätä:
    https://www.mustaporssi.fi/philips-...roid-ambilight2-dualcore-dvb-t-t2-c/151436/dp

    Plussaa tuossa verrattuna Sonyyn on mm. se että rauta toimii paremmin jo nyt (vaikka se varmasti Sonyssakin vuoden päästä toimii), kaksipuoleinen QWERTY-säädin ja Ambilight.
     
  3. Hannu

    Hannu Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2015
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos mielipiteestäsi. Mitä jos päädyn Sonyyn? Korjaantuvatko viat päivityksillä? Mikä on oma mielipiteesi Androidin tämänhetkisestä sovellusvalikoimasta? Toimivatko Spotify, Katsomo, Areena? Entä android-pelit?
     
  4. d.g.lol

    d.g.lol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.10.2006
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuohon ei varmaan osanne edes Sony vielä vastata. Android TV käyttiksestä sekoilussa ei varmastikaan ole kyse.Toimiihan täsmälleen sama käyttöliittymä hyvin Nexus Playerissä, NVidia Shield-boxissa ja Philipsissä. Ongelma lienee Sonyn omassa softassa eikä esimerkiksi pitkään luvattua USB-tallennusmahdollisuutta ole näkynyt (mikä ei liity mitenkään Androidiin).Mutta kokonaisuudessaan Android-systeemissä on hyvää se,että sovellukset päivittyvät koko ajan Google Playn kautta.

    Sovelluksiahan on vaikka millä mitalla. Ensimmäiseksi kannattaa tajuta se, ettei kyseessä ole PUHELIN android vaan käyttöliittymä nimeltä Android TV. Tuolle tehdyt sovellukset on siis muutettu toimimaan kaukosäätimellä eikä kosketusnäytöllä. Eli tuolla EI voi vielä esimerkiksi pelata Angry Birdsiä noin vain ennenkuin Rovio on tehnyt appiin tarvittavat muutokset. Jotkut toimivat jo loistavasti (esimerkiksi Katsomo), joissakin on vielä petrattavaa (YLE Areena, joka toki on vielä Beta). Virallista Spotify-appia ei vielä ole, mutta korvaavia löytyy jo nyt useampi. Pelejä on vaikka kuinka paljon mutta osa vaatii peliohjaimen. Paljon hyviä appeja löytyy: Netflix, YouTube, Katsomo, Areena, Plex, Kodi, aivan pirusti keski-euroopan ja jenkkien kanavapalveluita, Watson jnejne. Google sponssaa aika paljon tiettyjä isoja appeja ja siksi meille Suomalaisille tuttuja appeja on piilotettu TV:n Google Play-kaupassa aikalailla haun taakse mutta sieltä ne löytyvät. https://www.android.com/intl/fi_fi/tv/
     
  5. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Kylläpä Samsungin Tizen yllätti positiivisesti KU6075-mallissa.

    Käytettävyys on huippuluokkaa. Käyttöliittymä on selkeä ja hyvännäköinen sekä mikä parasta, erittäin nopea ja responsiivinen. Paras käyttöliittymä telkussa mitä on tullut käytettyä!

    Toivottavasti pysyvät Tizenissä pitkään ja siten tuki on taattu. Tähän astihan suurin ongelma on ollut se, että telkkujen käyttöjärjestelmät vaihtuu muutaman vuoden välein.