Hobitti - Viiden armeijan taistelu (2014) (Peter Jackson / Benedict Cumberbatch, Billy Connolly, Cate Blanchett, Christopher Lee, Evangeline Lilly, Hu

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 29.07.2014.

  1. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 546
    Saadut tykkäykset:
    304
    80-luvulla tieto etsittiin esim. kirjastosta/kirjoista ja nykyään internetistä, mikä on aivan pirun hyvä tietoa lisäävä vaihtoehto. Nykyään tiedon saaminen aiheesta kuin aiheesta on helpompaa ja näin nykynuorison mahdollisuudet tiedon saantiin ovat rajattomat. Se joka nykyään tietoa janoaa, se myös sen nykyään helposti löytää. Itselleni netti on ollut "rajattoman" tiedon valtatie. Yhtä helppoa tiedon saanti keinoa ei omassa nuoruudessani ollut (70-80-luku). Toinen asia on tietenkin mitä tietoja omaan mieleen jää;)
    Parantaako tämä tiedon saanti pärjäämistä älykkyysosamäärä testeissä on sitten toinen asia?
     
    Viimeksi muokattu: 21.11.2015
  2. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    ...ja kun mennään aikaan ennen Gutenbergiä niin käsin kirjoittamalla tehtyjä kirjoja oli vain aateliston ja papiston arkistoissa. Tieto ihmiseltä toiselle siirtyi vain perimätiefon kautta juttelemalla. Tiedä sitten, mikä on parempi, muta tänään on netti eikä pois mene ja sen kanssa on elettävä.

    Ja aiheeseen, hobitit olisi hyvin voitu kutistaa 1-2 elokuvaan. Mammuttitaistelut pois niin olisi oikein hyvä leffa.
     
  3. Molle

    Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2000
    Viestejä:
    1 093
    Saadut tykkäykset:
    68
  4. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Mielenkiintoista. Tämä on tosiaan sellainen leffasarja, jossa Director's Cut voisi olla poikkeuksellisesti alkuperäistä lyhyempi :D
     
    Make tykkää tästä.
  5. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 194
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Itse en ole niinkään varma siitä, että elokuvia pitäisi välttämättä lyhentää. Tai sanotaanko näin, että en ole varma, mikä oikea pituus olisi. Se, mitä haluaisin nähdä, olisi että leffoista otettaisiin pois kaikki paska eli ylipitkät taistelut, turhat Jacksonin keksimät hahmot ja ylimääräiset juonet ja tilalle laitettaisiin ne, mitä kirjassa on, mutta leffasta jätettiin pois. Oli lopputulos sitten pidempi tai lyhyempi, niin sillä ei ole väliä, mutta jos kerrankin olisi leffa kirjalle uskollinen niin se olisi kiva.

    V*tuttaa se, että porukka on nähnyt Hobitti-leffat ja yrittää sitten keskustella kuin olisivat lukeneet kirjat. Se ei tietenkään ole heidän vika, koska he eivät tiedä, miten erilaisia leffat ovat. Samaa ongelmaa oli toki myös lotrissa, mutta vähemmän.

    Offtopikkina sanottakoon, että hyviäkin toteutuksia on olemassa. Games of Thronesin eka viiva kolmas/neljäs kausi oli hyvin mielestäni tehty. Toki eroja kirjoihin on, mutta ihmisten kanssa voi kuitenkin suhteellisen hyvin keskustella tapahtumista, vaikka osa olisikin vain nähnyt sarjan ja osa lukenut kirjat. Toki tuokin sitten muuttuu ihan täysin viimeisimmällä kaudella.
     
    Kristian tykkää tästä.
  6. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    940
    Saadut tykkäykset:
    194
    On luettu kirjat moneen kertaan ja nähty leffat moneen kertaan. Eikä erilaisuus haittaa minua p****n vertaa.
     
  7. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 194
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Jos toinen on lukenut kirjan ja toinen katsonut elokuvat, niin aika vaikea on saada järkevää keskustelua aikaiseksi. Sen verran erilaisia ne ovat.
     
  8. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    940
    Saadut tykkäykset:
    194
    Ei sitä järkevää keskustelua saa aikaiseksi myöskään Tolkien-puristien kanssa. Tai semmoisten jolla on ammattina mielensäpahoittaja.
    Suurinta osaa ihmisistä vaan ei haittaa tuo erilaisuus. Ainoastaan em. vähemmistötapauksia, jotka sitten kyllä kauhella meuhkaamisella yrittävät luoda vaikutelman enemmistöstä ja saada oman mielipiteensä julistettua universaaliksi totuudeksi.
     
  9. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 194
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Hmm... Yritän siis sanoa, että jos on molemmat ovat katsoneet leffan, voivat he keskustella juonesta yms. ihan hyvin. Ja jos molemmat ovat lukeneet kirjan, voivat he samoin keskustella siitä. Mutta, jos toinen on katsonut leffan ja toinen lukenut kirjan, on juonesta ja henkilöistä keskusteleminen hieman hankalaa.

    elokuvamies:"Oli ihan siisti se kohtaus, jossa Galadriel ja Gandalf taistelivat Dol Guldurissa!"
    kirjamies:"Siis, niin, mitä?"
    elokuvamies:"Ja sitten kun Legolas hyppi niiden tynnyrien päällä ja ne kääpiöt katselivat!"
    kirjamies:"Legolas? Kääpiöt katselivat? wtf?"

    Ja niin edelleen, puolin ja toisin. En tässä nyt esitä kritiikkiä sen suhteen ovatko juuri nuo kohtaukset hyviä tai huonoja. Kieltämättä osa lisätyistä oli ihan hyviä, ei siinä mitään, mutta kirjasta poikkeavia kuitenkin.

    edit: Semmoinen lisäys vielä, että mitään universaalia totuuttahan ei tarvitse etsiä. Kirjat ovat se. Ne ovat Tolkienin itse kirjoittamat tarinat sellaisena kuin hän on ne tarkoittanut. Elokuvat puolestaan perustuvat kirjoihin. Eli ne ottavat todella paljon vapauksia, mikä on sallittua. Totta kai Jackson tekee sellaista, mikä myy. Vaikkakin tosiaankin nyt jälkikäteen on todennut, että vähän liian kiirus tuli, jotta olisi ihan selvillä ollut siitä, mitä on tekemässä. Elokuvat ovat joidenkin mielestä hyviä ja joidenkin mielestä jopa parempia kuin kirjat. Sekin on ok. Kukaan ei kuitenkaan voi sanoa, että elokuvat olisivat Tolkienin teoksia tai "oikeampia" kuin kirjat. Parempia ne voivat olla, sehän on vain mielipidekysymys.
     
  10. Mace73

    Mace73 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.02.2005
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos näin jälkikäteen mietin Hobitti-trilogian ärsyttävimpiä piirteitä, niin ne ovat:
    - Legolas
    - haltianaisen ja kääpiön rakkaustarina
    - typerät toimintajaksot, ehkä noloimpana 2-osan kääpiöitten takaa-ajo kosken kuohuissa.
    - käsikirjoituksen laiskuus, samoja "koukkuja" ja jopa dialogia kopioitiin suoraan LOTR-trilogiasta.
     
    Viimeksi muokattu: 23.11.2015
  11. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Katsoin pidennetyn version, suurin osa oli odotetusti lisätty loppupuoliskon taisteluun. Toista kertaa katsoessa meinasi ähky tulla mutta arvosana pysyy samana. Näistä lisää spoilerissa

    Merkittävänä muutoksena oli taistelun alkupuolen kääpiöt vastaan haltiat, johon on lisätty jonkun verran uutta, mm. kääpiöiden ratsut, "vuohipukit" :D sekä kääpiöiden pitkän kantaman aseet. Muuta lisättyä sitten sotavaunut ja varsinkin pitkä sotavaunuajelu matkalla korppikallioille (liian pitkä, oli vähän kakkososan tynnyrikoskilaskun makua). Dainin osuutta lisätty, Bofur sai lisää ruutuaikaa peikon ohjaksissa, peikkojen osuutta muutenkin lisätty. Gandalf temppuilee toimimattoman sauvan kanssa.

    Alfridin roolia muutettu, nyt kaveri kuolee taistelun melskeessä.

    Harmillisesti Gundabadin porukan teurastaminen oli oli lähes yhtä nopeasti. Eagles are coming edelleen.

    Dor Guldurin kohtauksen pituutta ja taistelua myös hieman lisätty

    Thorinin sekä Fili/Kili hautajaiset, tässäpä näitä mitä mieleen juolahti.
     
  12. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 591
    Saadut tykkäykset:
    216
    Parempihan tämä olikin kuin ne kaksi ekaa osaa. Fiilistäkin oli saatu mukaan useampaankin kohtaukseen. Pituuttakaan ei ollut liikaa. ****/*****. Nelosen tallenteelta katsoin.