Apuva sopivan screenin löytämiseksi

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Anjin, 06.11.2015.

  1. Anjin

    Anjin Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2008
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Morjens,

    Tarvitsisin kipeästi apua sopivan kankaan löytämiseen kohtuu pikaisella aikataululla. Olen ajatellut kiinteää 80-82" (halkaisija tuumina) 16:9 screeniä, eli kuvan leveys voi olla enintään 183 cm. Materiaali voisi olla "korkean kontrastin" harmaa, gain ~0.8. Mustat, mielellään sametilla tai vastaavalla päällystetyt, kehykset, joiden leveydellä ei juuri ole merkitystä. En vaan meinaa pirullakaan löytää em. speksit täyttävää kangasta. "Liian pieniä" 77 tuumaisia löytyy, ja seuraava koko onkin jo liian suuri. Olisiko arvon tovereilla vinkkiä mistä voisin moisen (kohtuuhintaisen) löytää?

    DIY projektiin minulla ei tällä hetkellä ole aikaa eikä paikkaa.

    Seuraavassa vielä kuvaus olosuhteista, jotta voitte ottaa kantaa siihen, olenko ylipäätään oikeilla jäljillä metsästämäni screenin (materiaalin) suhteen:

    Huoneen koko 290 x 290 cm, projektorin ja katsojan silmän etäisyys "etuseinään" 240 cm. Tältä etäisyydeltä projektori, Sanyo PLV-Z3000 kykenee heittämään 184,x leveän ja 103,x korkean kuvan (seinään, etäisyydestä luonnollisesti miinustettava vielä screenin paksuus, joten varman päälle pelattaessa kuvan max. leveys tuo 183, joka imperiaalisilla mitoilla vastaa aika tarkkaan 82 tuumaista screeniä).

    Katto valkoinen ja seinät maalarinvalkoiset. Lattia ja kaikki kalustus mustaa puuta, ja lattialla tummanharmaa matto. Itseasiassa aivan screenin alla on mattamusta 40 cm syvä taso, ja sen päällä 40 cm syvät mattamustat yläkaapit. Vasen sivuseinä on seinästä seinään ikkunaa, mutta niiden edessä on sekä sälekaihtimet että paksut tummat vahakangasverhot. Huoneen saisi siis "täysin pimeäksi", ellei kämpässä asustelisi pikkulapsia, joten ovea on usein pidettävä raollaan, ja jos muksut haluavat katsoa jotain, niin he pitävät palamassa pientä lamppua. Tästä syystä olen kallistumassa harmaaseen alle 1 gainin kankaaseen perinteisen 1.0 mattavalkoisen sijaan. Mainitaan vielä, että ovesta tai lampusta tuleva valo ei osu suoraan screeniin, mutta ne valkoiset seinät ja katto.. joille ei myöskään saa pitkään aikaan tehtyä yhtikäs mitään.

    Projektori tuottaa "parhaalla" Pure Cinema moodilla vain 326 lumenia, ja ihan ok creative cinema moodilla 405 lumenia. Kirkkaimmilla asetuksilla siitä saa irti säädöistä riippuen 1200+/1400+ lumenia. Ilmoitettu on/off kontrasti on 65000:1, mutta ANSI kontrastiksi on mitattu vaatimattomat 384:1.

    Otan kiitollisena vastaan mielipiteitä screenin materiaalista, sekä erityisesti siitä, mistä ihmeestä löytäisin (mielellään +-500 euron hintaluokassa) tuollaisen 80-82 tuumaisen kiinteän valkokankaan.
     
  2. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Eipä varmaankaan ole kaupallisesti kannattavaa tehdä 3" jaotuksella screenejä varastoon. Harvemmin kuitenkaan jää kuluttajalla valinta ihan noin pienestä erosta kiinni. Vastaavalla katseluetäisyydellä minulla on vielä käytössä GV flat series 77", ja kieltämättä saisihan se olla suurempikin. Vaan ei tuo kolmen tuuman erotus vielä tilannetta mihinkään pelasta.
    Kuvan leveys pitäisi mielellään saada samaksi kuin katseluetäisyys, ja siihen ei riitä zoom lähellekään.

    Cinematrading tekee sinulle mittatilauksena juuri sen kokoisen kankaan kuin tarvitset, ja juuri sellaisesta kankaasta mikä sinulle sopii parhaiten. Asiakaspalvelusta ja tuotteiden laadusta kyseiselle firmalle on sadellut täällä muilta plazalaisilta lähinnä puhtaita kymppejä (vaikkakaan itse en ole toistaiseksi asioinut).
     
  3. Anjin

    Anjin Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2008
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset vinkistä, pitääpä kysäistä kuinka korkeasta pinosta jenejä pitäisi luopua, jos tilaisi Cinematradingiltä mittatilauskankaan.

    Ongelma ei niinkään vaikuta olevan siinä, etteikö kankaita tehtäisi vaikka missä koossa, vaan siinä, että vain murto-osa valikoimasta päätyy tänne pohjolan perukoille. Esim. GV:n Edge sarjasta löytyy niin 80" kuin 84" screeni, mutta Suomesta olen onnistunut löytämään vain 84 tuumaista mallia. Ja mattavalkoisena tietenkin.

     
  4. Anjin

    Anjin Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2008
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suositeltu firma tosiaan ansaitsee, tähän mennessä ainakin asiakaspalvelusta, kympin. Neuvoja, ohjeita ja suosituksia sopivan tuotteen valinnassa satoi sähköpostiin ripeällä aikataululla, ja nyt on mittatilauskangas tilauksessa. Ei tarvinnut mennä tuumakokojen mukaan kun saa teetettyä sentin tarkkuudella, ja vielä kohtuuhintaan.