Artist, The (2012) (Michel Hazanavicius / Jean Dujardin, Bérénice Bejo, John Goodman, Penelope Ann Miller, James Cromwell, Missi Pyle)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 24.01.2012.

  1. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 377
    Saadut tykkäykset:
    224
    Harvoin elokuvissa käytetään hiljaisuutta noin onnistuneesti ja vaikuttavasti. Tuli mieleen Punaisen ympyrän (1970) ryöstöjakso.

    Kyseessä oli todellakin pitkä ja tarkka Herrmann-sitaatti (Scène d'amour) Elmer Bernsteinin legendaarisesta levytyksestä; musiikki soi täsmälleen sellaisena Vertigossa. Varmasti elokuvan pakahduttavin jakso.

    The Artist on mestariteos, joka tempasi mukaansa ensimmäisestä kuvasta lähtien (veli venäläisen "sähköšokkikidutusta"). 1920–1930-luvun elokuvastoon suhtaudutaan lempeän ironisesti, ja monille elokuvahistorian piirteille tehdään kunniaa. Tämä on yksi parhaita mustavalkoelokuvia sitten Woody Allenin (Manhattan, Celebrity).

    5/5
     
    Viimeksi muokattu: 06.11.2015
  2. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Olipas piristävä elokuva. Ehjä ja toimiva kokonaisuus. Sinänsä aika ennalta-arvattava juoneltaan pelkästään dvd -kotelon lukemisen perusteella ja arvasin, että ääniä tuodaan mukaan jossakin välissä. Hillitty ja tyylikäs kaikilta osin, Dujardin oli hyvin ilmeikäs mykkäelokuvatähtenä (niin kuin pitääkin). Hyvin luonteva roolissaan.

    4,25/5 Vaikea antaa arvosanaa, mutta tämä tuntuu sopivalta. Hieno idea ja toteutus, muttei ehkä sellainen elokuva, jota haluaisi nähdä heti uudestaan (yleensä erittäin hyvä elokuva jättää minuun sellaisen jälkitunteen). Kannattaa vilaista.
     
  3. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Viime vuoden hatunnosto-leffoista se hieman heikompi. Nappasi kyllä hyvin mukaansa, mutta jossain vaiheessa se suurin innostus hiipui eikä tarina jaksanu aivan loppuun asti täysillä kiinnostaa. Lopetuskin jätti jotenkin kylmäksi. Odottelin jotain säväyttävämpää.

    Näyttelijät vetivät kyllä hyvin. Bérénice Bejosta tykkäsin kovasti.

    ***½
     
  4. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Kehuja täältäkin. Yleensä Parhaan elokuvan Oscar ei ole mikään laadun tae, mutta tällä kertaa odotukset olivat korkealla. The Artist onnistui jopa ylittämään ne, sillä elokuvassa lainattiin kunnioituksella vanhoista leffoista niin kuvallisesti kuin juonellisesti, ja sehän on vain kiva juttu. Toivottavasti tämä ei kuitenkaan innostta muita kopioimaan ideaa, sillä tämä toimi erinomaisesti kerran toisen leffan ollessa jo täysin turhake. 4½/5
     
  5. Matti77

    Matti77 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.03.2014
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tämä oli minulle todella positiivinen ylläri. En yleensä pidä mustavalkoisuudesta ja vielä vähemmän mykkäelokuvista. Tämä on yksi harvoista elokuvista, jonka katselun jätin aiemmin kesken. Onneksi kirjastosta tarttui Blu-ray-levynä käteen ja tuli lopulta katsottua kokonaan. Tällaisten kokemusten jälkeen malttaa taas katsoa erilaisia elokuvia entistäkin ennakkoluulottomammin.