Aloittelijalle jeesiä vahvistimen valintaan

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Mastema, 27.10.2015.

  1. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Eli, on tullut aika päivittää tuota vahvistinosastoa stereosta monikanavahommiin, ja tähän nyt mitä ilmeisimmin tarvitsisin vähän apuja. Pääasiallinen käyttö on elokuvat ja musiikinkuuntelu.

    Olislkohan tästä (H/K AVR 151S) mihinkään? Hintataso tuossa on enemmän kuin kohdillaan, mutta sisältyykö siihen elämää suurempia kompromisseja, eli toisinsanoen onko tuo edes jossain määrin ns. future-proof?

    Kaikkein uusinta, hienointa tai kalleinta en ole hommaamassa, mutta ihan vuosittaiseen vaihtorumbaan en myöskään viitsisi lähteä. Eli jos tuota H/K:ta ette suosittele, niin oliskos ~samanlaisessa hintaluokassa joku muu mikä olisi parempi vaihtoehto? HDMI:n kautta vahvistimeen olisin liittämässä tällä hetkellä lähinnä BD-soittimen ja Apple TV:n, pelikonsoleita sun muita ei ole eikä näillä näkymin ole tulossakaan.

    Loppuun sataprosenttisen amatöörikysymys, johon veikkaan jo vastauksen tietäväni, mutta 5.1-vahvariinhan voi liittää myös ainoastaan kaksi kaiutinta ja lisätä niitä sitten sitä mukaa kun ämyreitä talouteen ilmaantuu? Jos (ja todennäköisesti kun) vastaus on kyllä, menettääkö tässä mitään muuta kun toki etu- ja takakajareiden luoman tilaäänen?

    Kiitoksia jos jollain tietoa löytyy!
     
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 765
    Saadut tykkäykset:
    488
    Suurinpiirtein samanhintaista hinnat alkaen tavaraa on merkillä kuin merkillä, joten tästä voimme päätellä tosiaan, että merkillä ei ole juuri väliä, paitsi että joku kohta tulee sanomaan että nimenomaan on...

    Tuohon amatöörikyssään, kyllä voit ostella kaiuttimia yksitellen silloin kun niihin on varaa, mutta pitäisin merkit ja mallit samana, ettei 5 erimerkkistä ja mallista kaiutinta. Käytettynä toisia merkkejä liikkuu enemmän kuin toisia, joten järki käteen tässäkin...
    esim. kajarista, joka on ollut jo kymmenen+ vuotta suurinpiirtein samanlaisena markkinoilla ja omaa käytetyissä melkoisen laitemäärän, eikä ole edes huonommasta päästä...

    T: Vesku
     
  3. Mikkoeinari

    Mikkoeinari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.08.2009
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    H/K:n monikanavavirvoihin kannattaa suhtautua pienellä varaukselle sillä uusimmat sukupolvet ovat niittäneet mainetta rikkoutumalla helposti juurikin HDMI:n osalta. Perusvarmoja laitteita mm. Yamaha ja Denon. Äänenlaadullisia eroja voi olla vaikea löytää. Veskun vinkkaama Compact 662 on mainio kaiutin.
     
  4. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Alkuun kiitokset vastanneille!

    Jep, tuon kajarien yhdenmukaisuuden olinkin jo ihan itse osannut päätellä, mutta kiitoksia tuosta esimerkkiyksilöstä!

    Noista H/K:n vahvistimien vioista tulikin vähän jo lueskeltua, ja olenkin jo varovasti katsettani mm. noihin mainitsemiisi merkkeihin suunnannut.

    Jos tulee vielä muuta mieleen, esim. ihan suoria laitesuosituksia niin ketjuun saa niitä mieluusti laittaa ihan kuka tahansa asioista perillä oleva.
     
  5. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 765
    Saadut tykkäykset:
    488
    Tuossa n. kolmensadan hintaluokassa on aika turha odottaa mitään muuta kuin ihan perusvarustelua, ei mitään automaattisäätöä ala Audyssey tms. Sen H/K:n voinee tosiaan skipata.
    Gigantin tarjontaa. Samoja merkkejä ja malleja löytyy sitten muistakin kaupoista...
    Gigantin sivut saa vaan helposti hintajärjestykseen, siksi se.

    T: Vesku