Panasonic DMR-BCT84EN, miksei nauhoita kahta samaan aikaan?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Tuubaa, 02.10.2015.

  1. Tuubaa

    Tuubaa Guest Guest

    Liittynyt:
    24.07.2007
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuli ostettua Toppyn hajottua tommonen otsikon Panasonic-boksi. Mainosten ja manuaalien mukaan sen pitäisi pystyä nauhoittamaan kahta kanavaa yhtä aikaa. Mutta mikä mulla mättää kun en saa kahta ajastusta päälle yhtä aikaa?
    Esim. Jos pistän Nelonen HD:lla ajastuksen klo 20:00-22:00 ja TV2 HD:lla klo 21:00-23:00, niin käy siten että ajastinluettelossa tuo jälkimmäinen ajastus saa varoitusmerkin että päällekkäinen ajastus ja ohjelma ei tallennu kokonaan. Ja kun aika niin ensin alkaa 20:00 tuo Nelosen ajastus, sitten klo 21:00 ei ala mikään ja kun nelosen ajastus loppuu klo 22:00, alkaa tuo kakkosen ajastus ja se menee talteen siis 22-23 väliltä. Mutta jos samaan aikaan nelosen ajastetun nauhoituksen ollessa päällä menen katsomaan kakkosen ohjelmaa ja painan suoraan RECin päälle niin se lähtee nauhoittamaan ja menee kaksi ohjelmaa talteen yhtä aikaa.
    Mutta miksi ihmeessä ei timerin kautta mene kahta nauhoitusta yhtä aikaa?!?!? Mitä mä teen väärin? Ei kai siinä päällekkäisten timerien asetuksessa mitään ihme jekkua ole? Vai enkö vaan tajua?
     
  2. Critter

    Critter Guest Guest

    Liittynyt:
    31.10.2001
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Boxissa vaikuttaisi olevan kaksi viritintä, joten sen perusteella kyllä pitäisi onnistua. Kyseessä on kaksi HD kanavaa, joten voisi olla joku semmoinen homma, ettei boxissa riitä potkua tallentaa kahta hd kanavaa? Onnistuuko kahden SD kanavan tallennus yhtäaikaa ? YLE HD ei ole salattu, mutta vaatiiko Nelonen HD kortin. Jos vaatii, niin sekin voi olla yksi rajoite, eli vain yhtä voi tallentaa jos tarvitaan korttipurkua. Tosin sekin kuulostaa oudolta.
     
  3. Tuubaa

    Tuubaa Guest Guest

    Liittynyt:
    24.07.2007
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    1
    Korttia ei ole koneessa ollenkaan, Nelonen HD toimii ilman sitäkin.
    Mutta kävinpä juurit tekemässä uuden testin varmasti SD-kanavilla vain. Eli näin:
    - MTV3 -> Ajastin ohjelman about 13:30 alkaen tänään mikä siinä nyt sattuikaan olemaan. Tämä meni ok, ei herjoja.
    - SUB TV -> Ajastin ohjelman about 13:45 alkaen, mikä nyt siinä onkaan -> Nyt tuli varoitus että päällekkäinen nauhoitus!
    Ja kun menin katsomaan prog checkin kautta ajastuksia, oli tuon SUBin ohjelman kohdalla varoitus päällekkäisestä nauhoituksesta. Ja tarkistin myös että varmasti ei ole mitään muita nauhoituksia samoihin aikoihin. Ja nyt ei ollut HD-kanavista kyse, ja MTV3 ja SUB näyttää olevan samassa nipussa TTV:n kaapeliverkossa.
    Eli kovin mystistä on...
     
  4. Critter

    Critter Guest Guest

    Liittynyt:
    31.10.2001
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuinka boxissa on toteutettu antennijohdon liitäntä ? Meneekö antennijohto virittimen liittimeen ja siitä pitää erillisellä "hyppyjohdolla" liittää se viritin numero kakkoseen ? Vai onko ko. jako toteutettu boxin sisällä ? Jos nimittäin tuo on tehty ulkoisesti (niinkuin monessa boxissa on) ja tuota hyppyjohtoa ei ole laitettu, jää toinen viritin käyttämättä. Toisaalta edes tuota ei pitäisi tarvita saman kanavanipun sisällä.
     
  5. Tuubaa

    Tuubaa Guest Guest

    Liittynyt:
    24.07.2007
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tossa boksissa on vaan yksi sisääntulo antennille ja sitten ulostulo telsulle.
    Mutta siis huom huom: JOS pistän manuaalisesti nauhoitukselle kaksi kanavaa juuri nyt meneillään olevista ohjelmistä, eli ei ajastimen kautta, niin sitten kyllä molemmat lähtevät nauhoittumaan yhtä aikaa! Ja tämän näkeekin kun painaa Info-nappia, eli ruudun oikeassa yläkulmassa näkyy että se nauhoittaa nyt samaan aikaan kahta ohjelmaa eri kanavilta. Ja kokeilin myös niin että käynnissä oli yksi ajastettu nauhoitus ja pistin samaan aikaan manuaalisesti meneillään olevan ohjelman nauhoittumaan ja onnistui sekin. Joten kyllähän siellä kaksi virintä ihan iskussa lienee.
    Eli ongelma tulee esiin vain kun tehdään ajastuksia, joko yksittäisille ohjelmille tai avainsanahaun kautta. Tämä alkaa jos haiskahtaa itsestäni ihan ohjelmabugilta systeemissä. Boksiin on päivitetty netin kautta uusin ohjelmaversiokin.
     
  6. Critter

    Critter Guest Guest

    Liittynyt:
    31.10.2001
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siltähän se rupeaa vaikuttamaan. Ei muuta kuin bugiraportointia myyjälle tai maahantuojalle. :( Ei kuluttajan tälläistä pitäisi joutua tekemään. Jos korjausta ei kuulu, on tämä mielestäni kaupanpurun peruste.
     
  7. walde313

    walde313 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.03.2009
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites tämä on edennyt; onko maahantuojalta tullut vastausta? Olen itsekin harkinnut Pansun Blu-ray-digiboksia mutta tällainen ei kuulosta hyvältä...
     
  8. Tuubaa

    Tuubaa Guest Guest

    Liittynyt:
    24.07.2007
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    1
    Joo, maahantuojalta sain vastauksia: Avainsanoilla ei tosiaan ole oikeasti tuettu kahta päällekkäistä nauhoitusta! Manuaalisesti ajastimen asetuksella "pitäisi" kaksi onnistua päällekkäin ja aspa kehotti resetoimaan boksin asetukset tehdaskuntoon ja kokeilemalla uudestaan. No tein näin ja kokeilin ja onnistuihan se kahdella SD-kanavalla, eli sain päällekkäiset ajastukset asetettua eikä herjannut mitään ja timer-yhteenveto-näytöllä näkyi molemmat ilman varoituksia. Sitten poistin ne ja kokeilin samaa kahdella HD-kanavalla ja nyt tuli sama herja päällekkäisistä nauhoituksista ja myös timerien yhteenveto-näytöllä näkyi varoitusmerkit päällekkäisyydestä. Poistin nämä ja kokeiln taas SD-kanavilla ja nyt alkoi tulemaan se päällekkäisyysherja niilläkin... Eli lopputulemana on että HD-kanavilla ei ainakaan näytä onnistuvan eikä HD/SD-kanavien välillä eikä nyt enää SD-kanavillakaan kun oli kerran kokeiltu HD-kanavilla, kiva kiva. Edelleen vain manuaalisesti aloitettu nauhoitus antaa pistää kaksi päällekkäin.

    Semmonen detsku muuten Panasocikin boksista että siihen saa sitten vain 16 kpl avainsana-asetuksia yhtä aikaa, tätäkään ennen ennen ostamista tiennyt. Ja sitten toinen detsku: Nauhoituksen ollessa päällä et voi kattoa netistä mitään (esim youtube, netflix) etkä myöskään DLNA:n kautta etkä USB-tikulta -> nauhoituksen aikana voi kattoa siis vain toista kanavaa tai nauhoitettavaa kanavaa mutta ei mistään muusta ohjelmalähteestä mitään. Vähä tuntuu oudolta rajoitukselta tämäkin. Jos olet kattomassa vaiks USB-tikulta ohjelmaa ja nauhoitus alkaa niin boksi katkaisee tikulta tulevan ohjelman.

    Erittäin harmillista, boksi vaikuttaa muuten ihan asialliselta mutta jos itse nämä olisin tiennyt ennen ostamista voipi olla että olisi pitänyt miettiä jotain muuta ratkaisua, ehkäpä samaa toppyn SD-boksia mikä mulla oli ennen hajoamistaan ja siihen taas Plasma EPG johon oli ehtinyt mukavasti tottua. Todennäköisesti jossain vaiheessa toimerrun vaihtaan noi konkat tohon toppyyn ja katon jos sen sais vielä toimimaan.
     
    moikari tykkää tästä.