Yamaha CX-A5000

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana akaza, 30.07.2015.

  1. akaza

    akaza Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.01.2012
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei,
    ajattelin laittaa tälläisen ketjun pystyyn jos täältä sattuu ihmisiltä löytymään laitetta kotoa. Itse hankin samalla viikolla kun hinnat tipahti 2500€ --> 1500€ ja olen ollut erittäin tyytyväinen laitteeseen. Nyt ohjailen sille 3kpl Geneleccejä sekä rakentamassa Zone2/Zone3/Zone4 (makuuhuone/keittiö/parveke) systeemiä tuon perään. Testasin eilen ja hienosti toimi.

    Jos ihmisillä on käyttäjäkokemuksia, tietoa firmispäivityksistä yms niin laittakaa viestiä.

    En ainakaan huomannut tälle omaa topiccia vielä.

    Itse laite:

    http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/av-receivers-amps/cx-a5000_g/?mode=model
     
  2. Ville_697

    Ville_697 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2005
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse kanssa eilen hain laitteen kotia Procasterin tilalle. Huikea ero äänessä, kerran ajoin YPAOn nopeasti ja ehdin kuunnella pari kappaletta Metallicaa Big4 blu-raylta ja ai että kun oli hunajata korville. Yamahan kavereina tällä hetkellä Geneleciltä 2xG2 + 3xG1 + Choruksen XLS 200w subi. YPAO ei osannut tehdä subille muuta kuin sammuttaa sen kokonaan kun on niin hankalassa paikassa toi subi tällä hetkellä. Seuraavana ostoslistalla on sitten dual antimode korjaamaan subbaria ( ja tulevaisuudessa toistakin...)

    Jos viikonloppuna ehtisi kunnolla säätämään järjestelmän ja mittaamaan sillä YPAOlla kunnolla. Pääsisi sitten tutustumaan tuohon CinemaDSP:henkin paremmin. Aiemmassa RX-V657:ssakin tais olla toi samainen systeemi, mutta tässä toi on kyllä melko siisti, etenkin kun iPadin kautta tuota ohjastaa.

    Kun iskin koneen vielä kiinni modeemiin niin sainkin firmwaren päivitettyä myös 1.70 versioon. En sitten tiedä mitä tämä teki, valikot tuntui ainakin toimivan sulavammin.

    Jos ensi viikon aikana sais kirjoiteltua käyttökokemuksia taas enemmän, jos ehtisi perehtyä noihin kaikkiin miljooniin säätömahdollisuuksiin.
     
  3. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    En tiedä, tarkoitatko nyt kahta AntiModea vai AntiMode Dual Corea, mutta kumpikin vaihtoehto johtaa täysin tarpeettomaan hankintaan.

    Yhdellä AntiMode 8033:lla voi siistiä kaksi subwooferia, kun siinä on kaksi ulostuloa. Mitään iloa käyttää "vasemmassa" subwooferissa omaa AntiModea ja "oikeassa" omaa ei ole, koska AV-vahvistin tuuttaa niille kuitenkin täysin identtistä signaalia.

    AntiMode Dual Core taas pelkän subwooferin korjaamiseen on totaalista yliampumista, kun se on koko kaistan korjain, ei pelkän bassopään. Parempaa tulosta sillä ei saa aikaan pelkälle subwooferille, mutta hinta on mitä, nelinkertainen?
     
  4. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 738
    Saadut tykkäykset:
    321
    Ei voi, jos molemmille on tarkoitus syöttää erilaista signaalia.

    Ei tuuttaa tämä malli: http://download.yamaha.com/api/asse...ite=europe.yamaha.com&asset_id=59737#page=108 . Valittavissa on left-right, front-rear ja 2x mono (toki identtinen signaalikin valittavissa). Muissakin kalliimmissa av-vahvareissa ja -etureissa olen joskis törmännyt samaan.
     
    Viimeksi muokattu: 23.09.2015
  5. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Jos subwoofereilla on tarkoitus toistaa 80hz alapuolisia taajuuksia, joiden suunta ei ole havaittavissa, en keksi mitään tolkun syytä toistaa mitään muuta, kuin identtistä signaalia. Enkä ala arvailemaan, miten tuo tekee jakosuodon - ilmeisesti ei ainakaan summaa sitten monoksi muiden kanavien bassoja?

    Edelleen useaan kertaa on todettu, että huonemoodien tappamiseksi on parasta, että useampi subwoofer toistaa identtistä signaalia.
     
  6. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 738
    Saadut tykkäykset:
    321
    Niin no eivät kaikki jaa signaalia 80 hz:stä - ihan jo siitäkin syystä, että monet pienet kaiuttimet eivät toista edes niin alas. LFE-kanavassakin on sisältöä yleensä 120 hz:iin saakka. Lisäksi av-vahvistimissa on yleensä kai 24 dB/oct -suotimet nykyisin, jotka kyllä "vuotavat" ylempiäkin ääniä subbarille. LP 80 hz:ssä ja vasta 160 hz:ssä saavutetaan 24 dB vaimennus. Paikallistaminen kyllä onnistuu sopivalla materiaalilla av-vaffien 80 hz:n jaolla, jos subwooferin vaste (jakosuodin pois päältä) kuuntelupaikalla on 75-80 hz:stä ylöspäin suht suora.

    Jakosuotimelle tuo ei ole mikään ongelma, kun kaikki hoituu digitaalisesti. Käsitellään signaaleja monikanavaisena ja summataan jakosuodatuksen jälkeen esim. left-right -tilassa vasemman puolen kanavien alaosat + puolet keskikanavan alaosasta + puolet lfe:stä yhdeksi signaaliksi. Vastaavasti front-rearille.
     
    Viimeksi muokattu: 23.09.2015
  7. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Niin, siksi kirjoitin "jos". Näin pääsääntöisesti tehdään - taikka jaetaan vielä alempaa. Harvoin ylempää; erikoistilanne.

    Jolloin signaali ei ole identtinen eikä huonemoodien teurastus - mikä on se yleisin syy useamman subwooferin käyttöön - onnistu parhaalla mahdollisella tavalla.

    Ymmärrän tuon toiminnon silloin, kun käytetään 120hz tai korkeampia jakoja.

    Ja tuosta paikallistumisesta, kuten eräs akustiikkasuunnittelija minulle totesi: "kuvittele, että sinulla on amme täynnä vettä. Läiskäytä siihen kämmenellä ihan mihin kohtaan vaan - tiedätkö muutamaa sekuntia myöhemmin, että missä on lähtöpiste, vai onko koko allas yhtä aallokkoa? Ja ääniaalto etenee hieman nopeammin, kuin kuin aalto vedessä..."

    Kukin pistää rahansa mihin tahtoo, mutta AM DC ei ole se ensimmäinen sijoituskohde, jolla minä viitattua settiä lähtisin parantamaan. Samalla hinnalla saisi - jos siitä stereosignaalista subwoofereille haluaa pitää kiinni - vaikka sitten kaksi kappaletta 8033:akin ja jäisi lähes puolet vielä muuhun investointiin.
     
  8. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 738
    Saadut tykkäykset:
    321
    Sammutappa kaiuttimet ja kuuntele pelkkää subwooferia. Jos se on muualla kuin etusektorilla pääkaiuttimien välissä, suht lähellä jotakin seinää/nurkkaa, jako 80 hz 24 dB/oct ja vaste ylöspäin vaimentumaton, niin varmasti paikallistuu. Kun jakotaajuus on 65-75 hz ja suodin jyrkkä, yli 36 dB/oct, niin silloin ei toki pysty erottamaan. 24 dB/oct näyttäisi olevan tuossa Yammussakin.

    Jotta ei ihan offtopiciksi menisi, niin IMO CX-A5000:n suurin puute hintaansa nähden on Audyssey MultEQ XT32:n puute / YPAOn heikkous. Pienempiä miinuksia mm. XLR -sub outin puute, mediatiedostojen tauottoman toiston puute ja se, ettei laite muista äänitiloja per tulo (esim. TV:lle Dolby Pro Logic II Movie ja Tunerille Dolby Pro Logic II Music).
     
  9. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Tuo riippuu mm. säröistä, mitä puhtaampaa ääntä sitä ylemmäs jaon voi nostaa paikallistumatta. Parhaimmillaan saattaa vielä 80Hz@24dB/Oct jakokin toimia.
     
  10. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 738
    Saadut tykkäykset:
    321
    Jep. Ja toki ei sovi yleistää, etteikö 100 hz:kin voisi toimia hyvin. Itse olen huomannut, että kaiuttimien ja subbarin vaiheen osuessa nappiin, ei haittaa, vaikka jako olisi 120 hz. Suurin ongelma on melkein sellainen LFE-kanavan sisältö, jolle ei ole "tukea" kaiuttimissa. Ja kun kys. kanavan sisältö menee 120 hz:iin saakka (ja luulenpa, että monissa miksauksissa tätä rajoitusta vieläpä rikotaan), niin tokihan se subbarin meteli paikallistuu, jos se ei satu olemaan esimerkiksi keskellä pääkanavia TV:n alla.
     
  11. marttih

    marttih Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.05.2011
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilasin miekin tuon 5tonnisen,samalla tulee 3 genelecin G4sta, entisten kahden G5tosen kavereiksi, katellaan ja kuunnellaan millasen älämölön nuo päästää
     
  12. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Jos se nyt ylipäätään paikallistuu, niin miksei se sitten paikallistu tuossa setupissa siihen keskelle etusektoria?

    Ja en nyt ihan ymmärrä, miten stereosignaalin tuuttaaminen subwoofereille ratkaisee paikallistumisongelman.
    Jos kyseessä on LFE-kanavaan miksattu signaali, niin stereosubwooferit toistavat sen monona kuitenkin. Stereo-LFE:tä kun ei levyillä ole. Pitävät huomautukset subwooferin paikallistumisesta LFE-kanavan 120hz signaalilla paikkansa tai eivät, niin ei se stereo-subwoofers -tila mitään muuta. Siitä stereotilasta on edes teoriassa mitään iloa vain silloin, kun molemmat subbarit eivät toista samaa signaalia.
    Subwooferit sijoitettu etusektoriin -> takakanavien bassot väärässä paikassa.
    Subwooferit sijoitettu front - rear -> bassot taas väärässä paikassa vasen/oikea -akselilla.

    Kumpi nyt sitten on vakavampi ongelma: epätasainen bassovaste vai subwooferin paikallistuminen? Ensimmäiseen paras ratkaisu on useampi subwoofer toistamassa identtistä signaalia. Ja väitän, että se paikallistuminen on näistä se pienempi ongelma.
     
  13. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Tästä mallista näköjään puuttuu HDCP 2.2, joka puolestaan on seuraajamallissa CX-A5100, eli tulevaa 4K-materiaalia tällä ei katsota. Selittänee näinkin rajun hinnanalennuksen uuden mallin tultua markkinoille.
     
  14. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    933
    Saadut tykkäykset:
    192
    Samaten tästä puuttuu Dolby Atmos ja DTS:X eikä saa edes päivityksenä.
     
  15. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    No niinpä tietenkin. Jos tuohon ei tule myyntiin rautamodausta, niin tuolla ei sitten katsota UHD-BD:a eikä sen kautta kierrätetä käsittääkseni myöskään 4K-Netflixiä. Heikosti aikaa kestävä hankinta.
     
  16. marttih

    marttih Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.05.2011
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mennään lähinnä musiikin ehdoilla, muu tulee mukana tai on tulematta.
     
  17. Ville_697

    Ville_697 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2005
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan tietoinen valinta oli että tässä Yamahassa ei ole Atmoksia, DTS:X:iä yms eikä tule päivityksen muodossakaan. Pääpaino minulla on tässä lähinnä CMore kanavien (osa stereomatskua ja HD-kanavathan tuuttaa ulos myös 5.1 DD) katselussa kaapelissa ja PS4 käytössä. Minun käytössä erittäin toimiva setti tällä hetkellä.

    Joo kirjoitin tuohon väärin, harkitsin aluksi Antimode dual corea, mutta päädyin kuitenkin tuohon monta kertaa halvempaan 8033:een.
     
  18. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 738
    Saadut tykkäykset:
    321
    Moisia ei oltu vielä edes julkaistu kotikäyttöön, kun tämä malli julkaistiin. Taitavat kumpainenkin kuitenkin tarvita rautapuolen toteutuksen, joka sitten firmis-päivityksellä otetaan käyttöön. Kyseessähän on kohta pari vuotta vanha malli.

    Vai puhuitko nyt omasta vahvistinvalinnastasi? ;)