Kannatatko Sipilän hallituksen politiikkaa?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana vemkki, 17.09.2015.

?

Kannatatko Sipilän hallituksen politiikkaa pääpiirteissään?

  1. Olen kannattanut alusta asti

    15 ääntä
    17,9%
  2. En kannattanut aiemmin, kannatan nyt

    3 ääntä
    3,6%
  3. Kannatin aiemmin, en kannata enää

    9 ääntä
    10,7%
  4. En kannattanut aiemmin, enkä kannata nytkään

    53 ääntä
    63,1%
  5. En osaa sanoa

    4 ääntä
    4,8%
  1. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Hallitus ei ole työnantajapuoli, vaan toimeenpanovaltaa käyttävä hallinnon osa joka nauttii eduskunnan luottamusta. Kansa on valinnut edustajat.

    Hallituksen ei tarvitse neuvotella tavoiteprosentista, vielä vähemmän ammattiliittojen kanssa. Hallitus asettaa tavoitteen ja kertoo keinot siihen päästäkseen, nyt tosin ottaa liittojenkin ehdotukset huomioon "hyvää hyvyyttään" (historiallisista syistä). Tavoitteesta ei tingata. Liiton ehdotus joka ei täytä yhtä ainoaa reunaehtoa on aika huono ehdotus instanssilta jonka pitäisi tuntea leikkauskohteet omalta ydinosaamisalueeltaan.
     
  2. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Asiahan on niin että hallitus ei oikeastaan voi tehdä mitään ilman eduskunnan hyväksyntää, erityisesti lakien säätäminen tapahtuu eduskunnassa uhkaileepa hallitus mitä tahansa. Ja se mikä ei ole laki, tai sopimus, on pelkkää sanahelinää josta ei tarvitse välittää.
     
  3. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ja koska kansa EI valinnut hallitusta eikä varsinkaan pääministeriä, niin meillä on myös oikeus vaatia hallituksen eroa jos heidän meininki ei meille kelpaa. Se tapahtuu yleislakon tms muodossa. Se on myös osa demokratiaa.
     
  4. aapol

    aapol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    Kaikki mitkä ei koske perustuslakia on hallituksen päätettävissä. Heillä on ylivoima ellei siellä sitten rivit ala hajoilemaan, mitä tuskin tapahtuu.
     
  5. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Noinhan se on. Jos pakkolait tulee eduskuntaan niin eiköhän PS rivit vähän rakoile. Mutta hallituksella on 25 edustajan ylivoima ja niin moni ei äänestä hallitusta vastaan. Muutama saattaa äänestää. Ellei sitten Soini (taas) käännä takkiaan ja määrää ryhmäkurin.
     
  6. V12

    V12 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.06.2006
    Viestejä:
    374
    Saadut tykkäykset:
    1
    Turha mokomaa täällä kysellä. TNS gallupilla on juuri menossa kysely aiheesta. Saanemme kohta tutkittua tietoa...
     
  7. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Hallitus ei säädä yhtään lakia vaan sen tekee eduskunta. Ja hallituspuolueiden rivit rakoilevat jo, sen on voinut uutisista yms lähteistä todeta. Hallitus voi toki teeskennellä yksimielistä mutta se ei tarkoita että puolueet seisoisivat yksimielisesti ministeriensä tukena ja kansanedustajien ainakin lain mukaan pitäisi edustaa kansaa eikä hallitusta. Myöskään puolueen johdon määräämä ryhmäkuri ei ole mitenkään lainvoimainen asia, kansanedustajilla on oikeus ja velvollisuus äänestää omantuntonsa mukaan.
     
  8. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Totta. Lauri Lyly ei kuitenkaan edusta kansaa.
     
  9. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Öööö....hallitus kyllä tarvitsee eduskunnan luottamuksen. Enemmistöhallituksella on eduskunnan luottamus kunnes toisin näytetään. Eli kyllä hallituksen toiveilla/toimilla on suurin demokraattinen oikeutus. Ammattiliitto on verrattavissa mihin tahansa etujärjestöön, joka ajaa jäsentensä etua, heitän provona vaikka moottoripyöräkerhot, toimintatavat ovat ainakin samat: uhkailu (isot palkankorotukset seuraavalla kierroksella), kiristys (erityisesti ATK, yleislakko) ja laittomuudet (laittomat lakot, järjestäytymättömien työntekijöiden uhkailu vaikka maassa on perustuslain takaama järjestäytymisvapaus).
     
  10. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Yhtä paljon meillä on valtuus vaatia hallituksen hajoittamista. Me emme valinneet hallitusta. Poliitiinen keskustelu olisi aika erilaista nyt jos Kokoomus ei olisi hallituksessa. Väitän että Keskustan leikkauslistat olisivat aika erinäköisiä. Jos Sipilä olisi esittänyt nämä vaateensa ja uhkauksensa vaalikampanjan aikana, niin kuinka monta ääntä Keskusta olisi saanut? Voiko äänestäjä tuntea olonsa petetyksi kun hallituspuolueet mainosti vaalikampansa ihan eri näkemyksiä taloudesta ja leikkauksista?

    Lauri Lyly ei edusta kanssa ja ilman kansan tukea ei oikeaa yleisölakkoa saada aikaan. Yleislakko syntyy vain jos liittoihin kuulumattomat menee lakkoon.

    Kuinka moni liittoja vihaava tekee kuusipäiväistä viikkoa minimipalkalla ilman lomia?
    En usko että kovin moni. Liittoja saa ja pitää arvostella, mutta vaikea sanoa ettei niistä olisi ollut hyötyä. Oikeisto jankkaa "Liitot ajavat vain työntekijöiden etuja". No shit. Suomesta löytyy useampikin oikeistolainen joiden mielestä suomella pitäisi olla Albanian työlainsäädäntö.
     
  11. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Minä teen useammin 6 ja 7 päivästä viikkoa kuin 5 päivästä. En tosin minimipalkalla, mutta valintakysymyksiä. Niin ja nyt olen työttömänä. Olen silti liittoja vastaan ja sunnuntaikorvausten/lomarahojen poistamisen kannalla.
     
  12. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    heh fiksu asenne, mitä ajattelin tuosta hyötyä?
     
  13. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Työttömänä on helppo olla sunnuntaikorvausten poiston kannalla kun ne ei vaikuta työttömyyskorvaukseen. Nille jotka tekee duunia sunnuntailisillä maksetaan huonoa palkkaa jota kompensoidaan sunnuntailisillä. Se kun poistetaan niin tilalle jää vain huono palkka joka on saman verran kuin työttömyyskorvaus.

    Sama homma on kun oikeisto natisee julkisenpuolen pitkistä lomista. Siellä huonoa palkkaa kompensoidaan pidemmällä lomalla.

    Hallituksen pitäisi mennä lyömään nyrkkiä suuryritysten hallitusten kokouksiin:"Käyttäkää ne osinkomiljardit uusien työpaikkojen luomiseen!" Sillä olisi 10000% isompi vaikutus talouteen kun millään leikkauksella. Sitä vaan ei voi tehdä kun hallituksessa istuu tadaa osinkoja nauttivia ihmisiä.
     
  14. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Mutta miksi huonoa palkkaa kompensoidaan tavoilla jotka joko nostavat kokonaisansiota tai muuten ovat rahassa kuitenkin mitattavissa? Eikö se ole sama maksaa sitten suoraan kunnon palkkaa eikä kikkailla erilaisilla lisillä? Kustannusvaikutus on sama. Eilen uutisissa kuulin että palomiehen palkasta joku kolmannes on pelkkiä lisiä.

    Osingoista sitten sen verran, että ne helposti irroitetaan asiayhteydestään. Osinkohan on tuottoa sijoitetulle pääomalle. Kun esim. amerikkalainen eläkerahasto sijoittaa suomalaiseen yritykseen, niin se odottaa sijoitukselleen tiettyä tuottoa. Jos tuottoa ei tule, niin rahat sijoitetaan tuottavampaan kohteeseen. Tämä taas tekee yrityksen rahoituksen hankinnasta vaikeampaa, joka taas vaikeuttaa kasvua ja työllistämistä. Jos osinkojen maksu yhtäkkiä lopetetaan niin se vaikuttaa työllisyyteen vääjäämättä. Lisäksi pitää muistaa että Suomen valtio on erittäin suuri osinkojen saaja. Jos osinkoa pienennetään, niin valtion tulot pienenevät. Se tietää veronkorotuksia tai leikkauksia. Ja suomalaisen vastaanottamasta osingoista verotulot tulevat niin ikään valtiolle. Ennemmin (suora osakeomistus) tai myöhemmin (vakuutuskuoren tms. sisällä).
     
  15. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Minun todellisuudessa hallituksen erottaa sama taho joka on sen nimittänyt.
     
  16. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Ihmeellinen on kyllä nykyisen hallituksen toiminta. Heitetään "kentälle" mitä älyttömämpiä palloja ajattelematta yhtään, miten pallot osuvat eri kansanryhmiin. Kun sitten pallot aiheestakin heitellään vihaisesti takaisin hallitukselle, ihmetellään reaktioita ja kokeillaan hieman pehmemmällä pallolla uudestaan.

    Hallitukselle tiedoksi, että muitakin ryhmiä löytyy yhteiskunnasta kuin vain työnantajat ja EK. Yhteiskunnassamme on monia erilaisia viiteryhmiä omine etuineen ja tavoitteineen. Mikäli ei kieli keskellä suuta katso, mihin astuu talloo sitä monen varpaille. Sipilä ei tunnu alkuunkaan ymmärtävän, miten yhteiskunta toimii. Insinöörille moisen asian pitäisi olla kohtuullisen helppoa, mutta ei. Helppoa tuntuu olevan vain EK:n nuoleskelu.

    On tämä ihmeellistä touhua. Kaikkea sitä elämässään saakin todistaa. Kätilöiden kuristaminen sentään hellitti...
     
  17. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Käytännössä suomessa hallitus hajoittaa itsensä kun tekee siihen johtavat johtopäätökset.

    Sipilällä vaikuttaa olevan pallo pahasti hukassa kun seuraa hänen vatulointiaan. Ei tainnu maa taipua Sipilän prosessikaavioon.

    Tämä päätös on täysin käsittämätön:
    Edit: ei tietenkään käsittämätön kun päätöksen tekee omaisuutensa salaava miljonääri. Saunassa on varmaan tullu palautetta että pitää saada rikostutkijat pois häiritsemästä pisenksiä. Päätös ei mene millään tavalla PS maailmankuvaan.
     
  18. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Siitä on tullut maan tapa ja sitä on varmaan vaikea korjata.
    Kuitenkin Saksassakin on niin onnistuttu tekemään ilman että se on vaikuttanut sijoituksiin. Nyt esim Nokian renkaan irtisanoo ihmiä saadakseen muutaman miljoonan säästöt ja samalla maksavat moninkertaiset osingot.

    Yrityksillä on siihen täysi oikeus. Siksi minua ärsyttää suuresti kun Hallitus väittää leikkausten tuovan lisää työpaikkoja. He tietävät ettei työpaikkoja tule, mutta se vaan kuulostaa paremmalle. ja äänestäjillä on lyhyt muisti. Kepulaiset ovat täysin unohtaneet miksi Kepu romahti 4 vuotta sitten. Se että lautakasamies on taas eduskunnassa kertoo paljon äänestäjistä.
     
  19. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    No se on totta että tietenkin se kuulostaa paremmalta kun sanotaan että näin syntyy työpaikkoja. Suurin motiivi lienee julkisen talouden menojen leikkaaminen palkkojen kautta. Vientiyrityksissä palkat eivät ole suuren luokan ongelma. Siellä annetaan palkankorotuksia ja joissain maksetaan henkilöstölle bonuksiakin. Näin ei tehtäisi jos palkat olisivat jo valmiiksi liian suuret. Ja ovathan he sen sanoneetkin ihan ääneen, ei Suomen viennin heikkous ole palkoista kiinni. Tuotteet vaan ovat vääriä. Suurin vientituote on päällytetty paperi, toisena taisi olla pakkauskartonki. Siitä seuraaviin metsä- ja paperituotteisiin sekä metalliin on pitkä matka. Muu teollisuus pääsee hädin tuskin edes listalle. Ja kaikkihan tietää kuinka näiden tuotteiden kysynnälle on käynyt. Eikä se ole palkkojen vika.
     
  20. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    No nythän valtiovarainministeriö puuhaa taas osakkeille hallintarekistereitä, joilla omistukset pystyttäisiin peittämään ja osakkeista saatavat tulot saataisiin verottajan ulottumattomiin. Soini toki sanoo (vielä) että ei, ei ole sellaisesta hallituksessa sovittu, mutta katotaas vähän aikaa...