Koko 55-60" ja hinta alle 1000€

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana jehu80, 04.09.2015.

  1. jehu80

    jehu80 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2006
    Viestejä:
    522
    Saadut tykkäykset:
    1
    Terve taas foorumille pitkästä aikaa!

    Nykyinen TV (Sony 40W4000) on palvellut hyvin vuodesta 2008 (jos oikein muistan), mutta nyt tekisi alustavasti mieli uutta ja isompaa ruutua, eikä haittaisi jos laitteen ulkonäkö hieman kohenisi vaihdon myötä.

    55" tuntuisi sopivimmalle, mutta myös hieman suurempi menettelisi. Jätti-TV:tä en halua, mutta selvästi nykyistä isomman. Olen tutustunut nykyteknologiaan ja vaihtoehtoihin, joiden pohjalta esitän alla muutamia ajatuksia/kysymyksiä ja listaan pari minua kiinnostavaa vaihtoehtoa.

    - Direct LED vs. Edge LED? Googletuksen tuloksena näyttäisi siltä, että Direct LED on parempi vaihtoehto, joskin syö hieman enemmän virtaa ja vaatii Edge LEDiä paksumman rakenteen. Onko direct parempi vai onko olemassa kuvanlaadullisia syitä edgen valinnalle?

    - 4K/3D ei juuri kiinnosta. Käyttö on pääsääntöisesti normaalia digikuvan katsomista (osa kanavista HD-laadulla) ja Netflixiä, ehkä joskus jatkossa voi kiinnostaa Viaplay tai HBO. En pelaa ainakaan tällä hetkellä, enkä usko, että jatkossakaan tulee juuri pelailtua. Oletan alle 1000€ budjetilla saavani kuvanlaadullisesti paremman 1080P- kuin 4K-TV:n. Onko oletus oikea? 3D ei haittaa, muttei myöskään kiinnosta, enkä usko sitä käyttäväni.

    - Paneelin pitää olla 100Hz, sillä katson paljon urheilua. Vai pitääkö ja mistä voi olla varma, että paneeli on oikeasti 100Hz, eikä vain markkinamiesten keksimä 1600Hz tekniikkatermi, joka myy muttei tarkoita mitään? Entä kuvanparannuspiirit, mitä niiden osalta tulisi ottaa huomioon? Ennen (eli nykyisellä TV:llä) oli parasta sulkea kaikki kuvaa "parantavat" teknologiat, jotta sai parhaan kuvan. Se oli ennen, tilanne voi olla nykyisillä laitteilla erilainen.

    - Smart-TV:lle on käyttöä jos ominaisuudet toimivat hyvin. Etenkin Netflix ja Areena olisivat hyödyllisiä, samoin HBO tai Viaplay mahdollisesti jatkossa. Smart-ominaisuuksien painoarvo ei ole suuri, voin käyttää näitä ominaisuuksia ulkoisella laitteella kuten tähänkin asti.

    - Tallennus ulkoiselle kovalevylle voisi olla hyödyllinen. Mahdollisesti haluan eroon tallentavasta digiboksista, mutta tämäkään ei ole pakollista.

    - HDMI 1.4, 2.0, HDCP. Mitä meinaa käytännössä (en ehdi nyt Googlettaa, mutta tutustun tähän itsekin myöhemmin)?

    Näitä vaihtoehtoja olen toistaiseksi katsonut:

    https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...ED-televisio-1200-Hz-WiFi#product-description
    + Direct LED ja siitä huolimatta pieni virrankulutus.
    + Hinta ja ulkonäkö miellyttää.
    + Googlen mukaan oikeasti 100Hz paneeli.
    +/- IPS-paneeli voi heikentää mustantasoa (jota direct led kuitenkin kompensoi)?
    +/- 1200 Hz BLS -kuvanparannus (näistä ei oikeasti ota mitään selvää, hyvä vai huono)?
    - Verkkokaupan arvostelujen mukaan kaksi henkilöä on maininnut sivuttaisliikkeessä kuvaan tulevasta lievästä häiriöstä (pystypalkkeja kuvassa). Onko kuvanparannuksen ansiota vai ilmeneekö sen asetuksista riippumatta? Ja oleellisin kysymys, huomaako tuota vain kyttäämällä vai normaalisti katsellessa? Kaikki muut palautteet lähes pelkästään positiivisia.
    - Smart-ominaisuudet eivät parhaasta päästä.

    https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...00-55-Smart-3D-LED-televisio-400-Hz-DVB-T2-Wi
    + Paremmat smart-toiminnot kuin Panasonicissa.
    + 4x HDMI (jos pidän kaikki nykyiset laitteet tarvitsen neljä).
    - Edge LED huonompi vaihtoehto kuin Direct?
    +/- Kääntyvä alusta, mutta omaan makuun TV:n ulkonäkö on Panasonicia huonompi.

    http://www.gigantti.fi/product/tv-j...6475XXE/samsung-55-smart-led-tv-ue55ju6475xxe
    +/- Tässä olisi 4K, mutta onko enemmän haittaa, jos suurin osa käytöstä on tavallista digikuvaa?

    https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...-50-3D-Smart-LED-televisio-800-Hz-WiFi-Miraca
    + Edellisestä Sonystä hyvät kokemukset, niin josko kuitenkin pysyisi tutun merkin alla?
    - "Vain" 50", joka sekin on toki nykyistä merkittävästi suurempi.

    Kommentteja listaamiini vaihtoehtoihin? Muitakin malleja saa ehdottaa vapaasti. Budjetti ei ole lukossa, mutta todennäköisesti en yli tonnia maksa, mieluummin alle.
     
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Edge-LED sisältää suuremman riskin saada pilveilevän yksilön.
    Samsungilla paremmat appsit?
    Suurempi koko on aina paree, kokoon tottuu nopeasti, alta aikayksikön voi käyrä kasvaa kun tuli tyydyttyä siihen pienempään...

    T: Vesku
     
  3. Kimsor

    Kimsor Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.10.2006
    Viestejä:
    509
    Saadut tykkäykset:
    129
    Komppaan Veskua koon suhteen. Liian isoa telkkaa aika mahdoton ostaa. Alle 55" on aivan turhaa edes miettiä. Mitä isompi sitä parempi.
     
  4. jehu80

    jehu80 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2006
    Viestejä:
    522
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kävin tänään katsomassa Gigantissa ja Expertissä telkkareita. Isompi on periaatteessa parempi, mutta eikö SD-tasoinen perusdigikuva näytä aika karulta isoilla ruuduilla? Tässä mielessä ajattelin, että 50-55" on hyvä kompromissi niin kuvanlaadun kuin hinnankin suhteen. Jos kaikki materiaali olisi 1080p tasoista, harkitsisin isompaa ruutua.

    http://www.gigantti.fi/product/tv-j...75XXE/samsung-55-3d-smart-led-tv-ue55h6275xxe
    Gigantissa oli esillä tämä ja samoin edellä linkittämäni 4K-malli. Smart olisi varmaankin parasta mitä tarjolla on, mutta Edge LED epäilyttää. Jos pilveilyä on, esiintyykö se heti vai voiko tulla esille myöhemmin käytön myötä? Sama kysymys valovuodoista, eikö ko. tekniikka ole tälle alttiimpi? Gigantin sivu tosin sanoo, että televisiossa olisi Back LED (sama asia kuin Direct LED, jos olen asian oikein ymmärtänyt). Tämä on varmaan virhe, sillä Samsung menee LCD-televisioissa vain Edgellä? Osaatteko sanoa mitä eroa on Verkkokaupan UE55H6400 ja Gigantin UE55H6275, kumpi näistä on parempi?

    http://www.expert.fi/Tuotteet/Kuva/Taulutelevisiot/UE55H6475#descriptiontab
    Expertillä oli esillä joku vastaava malli UE55H6475. Kallein näistä vaihtoehdoista. Onkohan näilllä kolmella oikeasti kuvanlaadullisia eroja, vai "sama" TV eri merkinnöillä kyseessä?

    Panasonic kiinnostaa myös edelleen erittäin paljon. Veljelläni sattuu sellainen olemaan, niin käyn tänään illalla testailemassa. Harmi kun ei taida olla mitään urheilua tarjolla, jossa voisi väijyä tuleeko kuvaan lievää palkkihäiriötä vai ei ja onko kuvanparannustekniikoiden poistamisella mitään vaikutusta mahdolliseen häiriöön.
     
  5. Kimsor

    Kimsor Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.10.2006
    Viestejä:
    509
    Saadut tykkäykset:
    129
    On Samsungilla direct lediäkin, esim. Ue65ju7000 sarjalaiset.

    Edge lediä tosiaan kannattaakin pelätä, ne on aika pelottavia vuotoja esittänyt.
     
  6. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    6400 ja 6475 on sama tv. 6475 on nk. virallinen nordic-malli, 6400:n taas Verkkiksen omaa maahantuontia. Kaikkien smart-juttujen pitäisi toimia ihan samalla tavalla/yhtä hyvin molemmissa (siellä verkkiksen sivuilla tuotteen kysymykset&vastaukset-osiossa se on vahvistettu).

    6275:sta puuttuu 6400/6475 verrattuna aktiivi 3D-lasit(2kpl) ja touch/smart-remote kaukosäädin joka tulee normikaukon lisäksi ja helpottaa niitä tv:n smart ominaisuuksien käyttöä. Touch/smart remotea ei kai voi ostaa erikseen, nuo lasit maksaa n.20-30€/kpl.
     
    Viimeksi muokattu: 05.09.2015
  7. jehu80

    jehu80 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2006
    Viestejä:
    522
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kiitän tiedoista. Erot Samsungien kesken tulivat hyvin selville.

    Kävin eilen testaamassa veljeni luona ensimmäisessä viestissä linkittämääni Panasonicia. TV miellytti silmää niin kuvanlaadultaan kuin myös ulkoisesti. Jopa SD-kuva näytti katsottavalle alle 2m päästä, mikä oli pieni yllätys, ja HD näytti erittäin hyvältä. Jos TV olisi pakko hankkia nyt, niin tekisin varmaan enää vertailua tämän ja uudempien mallien TX-55CS520, -620 sekä -630 välillä. Vanha TV toimii kuitenkin edelleen täysin, joten tarkastelen asiaa kriittisesti ja...

    - Mustantaso ei mielestäni ole mennyt eteenpäin juuri yhtään verrattuna vanhaan televisiooni.
    - Urheilua katsoessa kuvassa oli pientä omituisuutta, esim. pallon tai keihään liike ei näyttänyt luonnolliselta vaikka kokeilin kuvanparannuspiirin vaikutusta eri asetuksilla (pois, min, normaali, voimakas). Mielestäni näytti siltä, että piiriä kannatti pitää päällä, mutta täysin mieluisaa asentoa en löytänyt. Häiriö (jos sitä edes sellaiseksi voi sanoa) ei ollut kovin häiritsevä, mutta huomattavissa jos keskittyi nimenomaan nopeasti sivuttain liikkuvaan kohteeseen (ja monessa urheilussa pelivälineen tarkka seuraaminen on normaalia). Jääkiekkoa en ikävä kyllä päässyt testaamaan. Urheilun katsominen on korkealla prioriteetilla omalla listalla, joten saatan olla nyt liiankin kriittinen ja "keksiä" vikoja, jolla voin puolustella kantaani olla hankkimatta TV:tä vielä. :)
    - Smart-puolella olisi parannettavaa. Ehkä Android yleistyy, jolloin saisimme yleispätevän ja toivottavasti toimivan alustan valmistajasta riippumatta. Netflix, Areena, Katsomo, Ruutu, Viaplay, HBO, Spotify, Youtube jne. Mielestäni vuonna 2015 nämä palvelut saisivat olla kaikissa älytelkkareissa.

    Näin ollen laitan TV:n hankinnan parkkiin ainakin hetkeksi ja tutustun rauhassa myös Panasonicin uutuuksiin. Hankintaa mietin uudestaan ensi vuoden puolella.
     
  8. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Tuo taas liittyy näiden "liikkenpilaus" -omituisuuksien ja nykytöllöjen tapaan "keksiä" välikuvia liikkeen "parantamiseksi" ja näyttötekniikan vajavaisuuksien piilottamikseksi joiden tarpeellisuudesta voidaan olla montaa mieltä...
    Lähinnä kyse lienee LCD-tekniikan "hitaudesta" esim. plasmaan verrattuna jolloin näyttö "häntii" ja silmä ehtii poimia niitä välikuvia...
    Iänikuisen vanha ketju aiheesta....

    T: Vesku
     
  9. toke80

    toke80 Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2009
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
  10. jehu80

    jehu80 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2006
    Viestejä:
    522
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vaikka sanoin miettiväni hankintaa uudestaan vasta ensi vuoden puolella, niin kyllä uusi TV on kuitenkin ollut mielessä jo nyt ja olen lisää vaihtoehtoja pohtinut.

    Tällä hetkellä etenkin Panasonic tai LG kiinnostaisi. Erityisesti Panasonic 55CS630E, jota Gigantti myy 799€:
    http://www.gigantti.fi/product/tv-j...panasonic-55-smart-full-hd-led-tv-tx-55cs630e

    Expertissä on tuon television (huonompi?) sisarmalli 55CS620E yli 1400€, joka ei kuullosta järkevältä, eikä mahdu omaan budjettiin. Mitähän eroja 630/620 oikeasti on?

    Onko foorumilla kokemuksia 55CS630E mallista? Harmi ettei näissä taida olla kahta viritintä, eli onnistuisi yhden tallentaminen ja toisen katsominen samaan aikaan. Jos tuo ehto täyttyisi, pääsisin kokonaan eroon erillisestä digiboksista. Yle Areena taitaa samoin puuttua, mutta saan smart-toiminnot tarvittaessa muuta kautta.

    Gigantin sivujen mukaan tuossa olisi ominaisuudet aika kohdillaan. Back LED ja VA-paneeli ehkä tärkeimpinä.
     
  11. Jussi68

    Jussi68 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2015
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletko Jehu80 edennyt kaupanteossa? Tuo samainen Pana minuakin kiinnostaa.
    Linkin takaa löytyy molempien mallien (630 / 620) speksit: http://www.panasonic.com/fi/consumer/viera-tv/kaikki.html
    Itse kaipaan ensi sijassa erinomaista näyttölaitetta, kun Elisa-viihteestä löytyy tarvittava äly pilvitallentimineen.
    Netflixit ja muut kukkopillit siis minulle turhia.
     
    Viimeksi muokattu: 04.12.2015
  12. Horstoid

    Horstoid Guest Guest

    Liittynyt:
    10.12.2015
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    1
    Moikka!
    Itsellä on valinnanvaikeutta, kun rahaa on rajallisesti ja haluaisin kuitenkin mahdollisimman hyvän tv:n ja 100hz paneelilla, kun jääkiekkoa katsellaan.
    Se samsungin pikku kaukosäädin olisi kiva, mutta kai tulee se oikeakin noissa silti mukana ?
    Verkkiksessä olisi halpa kone:
    Samsung UE55J6250 55" -Smart LED-televisio, 600 PQI
    799,90 €
    Gigantissa 999e
    Samsung 55" Smart LED-TV UE55J6275XXEUE55J6275XXE

    ja toinen gigantissa 1099e:
    Samsung 55" Smart LED-TV UE55JU6475XXEUE55JU6475XXE

    Kolmas gigantista 1199e:
    Samsung Curved 55" Smart 4K UHD LED-TV 55JU6575UE55JU6575XXE

    4k ei ole mikään must. tuota 799 vs 999e mietin, että onko tuossa 200e lisää maksamisesta jotain hyötyä gigantin mallista ?
    Nuo 6500 sarjaiset ilmeisesti paremmalla leditekniikalla, kuin muut ?
     
  13. JmJ75

    JmJ75 Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2006
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselleni tuli myös kuume uuteen isompaan tv:n alle 1000€. Sormi vain menee suuhun kun nyt selaa valikoimaa. Esitänpä siis täällä parit kysymykset jos te viisaammat osaatte valaista asioita:

    Mikä käyttöjärjestelmä kannattaa valita? Itse käytän sovelluksia eli Smart ominaisuudet on oltava. Etenkin kiinnostaisi nyt tarjolla oleva Android (useilla merkeillä). Androidissa lukemani mukaan kuitenkin pahoja puutteita/ongelmia. Mutta poistuuko nämä ongelmat ennen pitkää? Androidin luulisi näistä kehittyvän parhaiten koska on usealla valmistajalla käytössä? Sitten on linux pohjaista Tizeniä (Samsung), WebOS 2.0 (LG). Nämä epäilyttää että jäävätkö Tizen ja WebOS taas hetken tähdenlennoksi jos ne valitsee ja taas kohta on jotain uutta käyttistä Samsungilta ja LG:ltä luvassa? Sitten on vielä nämä omat laite valmistajien käyttikset (Samsung, Panasonic, LG, Philips...) jotka varmasti ovat poistumassa ja päivityksiä tuskin tulee kovin kauaa.

    Led tekniikasta on myös ollut puhetta. Kuinka suuri ero ja mitä eroa tuolla backledillä ja edgeledillä on?

    Kannattaako pahostaa tuohon 4k:n? Jäin sellaiseen käsitykseen että ainoastaan Netflixiltä tai blueraystä saa siihen tarpeeksi tarkkaa kuvaa? Oma katselu tuolta Netflixiltä ja DVT-T2 kautta tv lähetyksiä. Antenniverkon kautta ei käsittääkseni ala tulla 4k lähetyksiä?
     
  14. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Tässä on nyt menossa ensimmäisen sukupolven Android-telkkarit. Softapuoleen lienee tulossa parannusta, mutta esim. jos rauta on alimitoitettua (moni on valittanut Android-telkkarien hitaudesta), siihen eivät softapäivitykset kovin paljon auta. Voi miettiä, että kuinka usein ihmiset uusivat Android-kännyköitään, kun vanha on jo liian hidas...

    Varmaankin Samsung yrittää puskea tuota Tizeniä ainakin muutama vuoden, mutta nähtäväksi jää, miten hyvä on menestys. Nyt on oikeastaan vähän hankala aika hankkia telkkaria, jos nimenomaan Smart-ominaisuudet kiinnostavat. Toisaalta pitää muistaa, että HDMI-liitäntöjen kautta saa lisälaitteilla ihan mitä tahansa palveluita telkkariin. Esim. Chromecast ei paljoa maksa.
    Riippuu, että miten pitkälle tulevaisuuteen haluaa satsata, ja kuinka paljon haluaa sijoittaa telkkariin. Netflixistä tuota 4k-sisältöä saanee helpoiten. Siirtymä HD-lähetyksiinkin on ollut sen verran hidasta, että on vaikea uskoa, että 4k-lähetyksiä tulisi antenniverkossa tällä vuosikymmenellä.
     
  15. Jussi68

    Jussi68 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2015
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaveri kertoi aikovansa hankkia hyväkuvaisen full hd- tai 4K-telkkarin (esim Sony X85C-sarjaa) johon perään kiinni Apple TV. Käyttöliittymänä sitä kautta iPadin tai iPhonen sovellukset.

    Taidan peesata, muutettavat muuttaen. 4K:ta en tarvitse, saatan jopa päätyä pari vuotta käytettyyn Panan plasmaan, jos sopivasti kohdalle sattuu.

    Katellaan rauhassa ja luetaan Joulun aikana hyviä kirjoja :)
     
  16. venalaine

    venalaine Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2007
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pari vuotta on mennyt, että en ole seurannut lainkaan tekniikan kehitystä, ja nyt tarvitsisin apua 55" töllön hankinnassa. Hintakatto on 1000 euroa, mutta mieluummin saisi irrota noin 800 euron hintaan. Mitä näillä spekseillä kannattaisi ostaa?

    Koko 55 tuumaa
    Direct LED (tai miksi ei edgekin, jos tiedossa malli, mikä on varmasti vapaa ko. tekniikan ongelmista)
    4 HDMI-liitäntää (tästä ei voi tinkiä, saisi olla enmmänkin, mutta ei taida mistään löytyä)
    100 Hz paneeli
    Tulee seinälle, joten liitännät järkevässä paikassa
    Mielellään Yle Areena, Netflix ym.
    Ei pakko olla 3D tai 4K
    Käyttö on enimmäkseen PS4:n pelaamista, normi televisiolähetyksen katsomista ja hyvin satunnaista DVD-/BLURAY pyörittelyä
     
  17. venalaine

    venalaine Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2007
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
  18. Jussi68

    Jussi68 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2015
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuohon Philipsiin on arviokin TrustedReviewsin sivuilla: http://www.trustedreviews.com/philips-55put6400-review.
    Vuosien mittaan FlatPanelsHD:n lisäksi ehkä eniten luottamani testisivusto. Itse olen tilasyistä päätymässä pienempään tv-ruudun kokoon. Eli siirrynpä tästä toiseen sille kuuluvaan topicciin.
     
  19. venalaine

    venalaine Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2007
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Philips vaikuttaisi kai hintaansa nähden ihan kärkipeliltä. Miten lie tuon Ecpertin Sampan laita? Mulle ei ole vieläkään valjennut, mikä on tällä hetkellä se halutuin kone tuossa alle 1000€ hintaluokassa. Kai sellainen on olemassa...
     
  20. Hans Byxor

    Hans Byxor Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2008
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuskinpa tuolta budjettibulkkiluokasta mitään "halutuinta konetta" löytyy. Suunnilleen samaa huttua ovat kaikki.