HD kaapeliboksi

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Rusakko_, 07.08.2015.

  1. Rusakko_

    Rusakko_ Guest Guest

    Liittynyt:
    22.07.2006
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alkuun asiaa turhautuneelta minältä (jos ei kiinnosta, hyppää kohtaan "Mikä boksi minulle?")

    Vastikään olin päivittämässä privaattia DNA:n kaapelilaajakaistaa taloyhtiö-versioon, kun aivan lonkalta päätin kysyä DNA myyjältä, että miten pääsisin katsomaan tv-lähetyksiä teräväpiirtona. Jotain 8-9 vuotta katsottu pehmeetä SD-kuvaa 100" kankaalta 720p kykenevällä tykillä. Kerroin, että haluan katsoa peruskanavia teräväpiirtona, ja minulle kerrottiin, että osta HD ready kaapeliboksi, niin YLE HD:t näkyy jo sillä ja vielä kun ostat korttipaikallisen, niin saat 3 kk ilmaista aikaa kokeilla myös muita peruskanavia HD:na (MTV3, Sub, Nelonen yms). Normaalisti tämä DNA:n maksukortti on 3,5 euroa/kk. Sanoin, että laita tulemaan, äkkiäkös minä boksin käyn ostamassa. He suositti omaa WBox 3:sta 180 euroa, mutta sanoin, että yritän löytää ensin itse. Sanoivat vain, että osta semmonen kuitenkin, missä on ID-numero nähtävillä jotain paritusta varten.

    No, nyt kun olen viikon nettiä selannut boksi mielessä, niin edes auton osto ei ole ollut näin vaikeaa. Auton ostamiseen liittyy aina jokin polte, koukutus ja intohimo, mutta digiboksin valinta on kyllä yhtä *piiiip*.

    Pelkästään DVDplazaa selattuani olen havainnoinut seuraavaa:
    -Topfieldeissä ei kestä konkat, softa on guraa, jumittaa... siis ihan paskaa. Joka paikassa niitä kuites myydään...
    -Handan vai Humax (vai miten se oli) samaa edellisen kanssa
    -Jättimerkki Samsung ei osaa tehdä bokseja, softa kuraa...
    -Monet kiroaa näitä operaattorikytköksiä ja salauksia, mitä tulee ohjelmien tallentamiseen. Näin ollen kaikki HD Ready-boksit on hanurista, ja vaikka sellaista HD Ready-boksia minullekin suositeltiin operaattorin "omana" merkkinä, niin foorumilaisten mielestä lopulta mikään ei tunnu takaavan yhteensopivuutta ja laitteen vakautta (esim DNA ja WBOXit naimisissa, mutta ei tunnu toimivan).
    -Tosikoodaajat ostavat sitten Miragebokseja tms, mutta pariakin ketjua lopulta aamuyöntunneille tavailleena, jäi kyllä semmonen olo, että ei ole hyvä sekään/nekään. Toimiva firmis pitäis löytää ja asentaa, osata vähän koodin pätkää, vaatii säännöllisen bootin ja kuun asentokin pitäisi olla otollinen, jotta boksi toimisi.
    -Ja jotta osaisin ostaa oikean boksin, pitäisi minun hallita sen sata eri tv-/radiotekniikan alan termistöä. Muuten ei tule mitään, eikä tästä kyllä tulekaan...
    -kansalaisten epätoivon ja pessimistisyyden huomaa, kun eräskin henkilö yrittää löytää itselleen digiboksin ja nimeää ketjun seuraavasti: "Vähiten huono HD-Digiboksi" :)

    Tätä asiaa tässä pohjustettuani tuli mieleen eräs elokuva nimeltään Napapiirin Sankarit!

    Mikä boksi minulle?

    Jos nyt yrittäisin kertoa kriteerini, voisiko joku viitseliäs kertoa minulle edes muutaman boksimallin. Kriteerit:
    -HD-boksi kaapeliverkkoon (antenniviritin ei haittaa lisänä)
    -yksinkertainen, luotettava ja nopea käytettävyys (kanavavaihto, kaukosäätimen toimivuus,
    -katson vain peruskanavia, mutta siis haluan ne HD:na, ja DNA:n kanavakortti pitää siihen käydä (joku ID-nro ??). Eli haluan siis katsoa käytännössä Ylen kanavia, mtv3, 4, sub, liv, jim teräväpiirtona...
    -tallennukselle ei ole suurta tarvetta, mutta joskus voisin tallentaa jonkun ohjelman. Olin ajatellut, että hankin vaikka jonkun 32-64 gigaisen usb-muistin sitä varten...
    -tekstitysongelmia mahdollisimman vähän
    -budjetti: max. 200 €, hyvillä perusteluilla voin venyä suurempiinkin summiin
    -Boksissa oltava liitännät: optinen ulos-äänelle, jotta mökät saan vahvarille ja HDMI, jotta saan kuvan 720p-tykille.

    Ehdotuksia kiitos.
     
  2. Kojo

    Kojo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.07.2013
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
  3. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Ylen HD-kanavat, MTV3 HD & Nelonen HD eivät lähetä aitoa HD-materiaalia koko ajan. Nuo muut eivät ole HD-kanavia.
     
  4. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 703
    Saadut tykkäykset:
    362
    No vaan näyttää se SD-tarkkuuden materiaalikin aika paljon paremmalta HD-kanavalla kun on kunnolla kaistaa eikä pikselöidy niin herkästi.
     
  5. Rusakko_

    Rusakko_ Guest Guest

    Liittynyt:
    22.07.2006
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katselin nuo Kojon linkit läpi. Tuosta huoltovalikon ketjusta koskien Vu+ Solo SE V2 HD-digiboksia en saanu kyllä oikeen mitään älyä :) Tuotteen tilatessa Satshopista pitäis osata klikkailla oikeet virittimet ja ties mitä muuta, ja liekö sittenkään "vain taivas rajana"? Tuntuu, että mitä vaan Satshopista tilaa, niin niiden boksit vaatii 10 vuoden Linux-koodauksen kokemuksen, jotta pääsee kattomaan telkkaria. Satshopin tuotteen ylipäätään vaikuttaa näin äkkiseltään joltain ihan muulta kuin plug and play-ratkaisuilta. Mutta en luovuta. Valaisisiko joku vähän tuosta tuotteesta, että miksi se ja mitä täppiä pitää ruksia, että homma pelittää? Onko tuossa edes sitä maksukorttipaikkaa, puhumattakaan ID-numerosta, jota DNA kysyy maksukortin naittamisen yhteydessä??
    Muitakin bokseja saa ehdottaa.
     
    Viimeksi muokattu: 08.08.2015
  6. Kojo

    Kojo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.07.2013
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei vaadi koodaustaitoa yhtään. Itse tutustuin tähän VU+-merkkiin Miracleboxin jälkeen joka olikin aika huono, kuten itsekin totesit. Kun tilaat SatShopin imagen mukaan, siellä tulee kattavat ohjeet mukaan minkä avulla saat laitteesi toimintakuntoon. Lyhykäisyydessään näin: Asennat tikulta imagen, valitset asennusvalikosta virittimen ja haet kanavat. Sitten valitset mitkä kanavat haluat suosikkilistallesi ja eikun katselemaan.
    Itsellä on VU+ DUO2-boksi, joten omaa kokemusta ei juuri tuosta laitteesta ole. Elisan kaapelissa olen, ja ilman mitään maksukortteja näkyy HD:na Ylen 1, 2, FEM, Teema ja Nelonen HD.
    Miksi tällainen boksi? Kuten itsekin totesit, ei ole olemassa toimivia "markettibokseja" joten pakko katsella vähän muualle. :) Katselukorteille on asennettu valmiiksi ohjelmistot. Jos mietityttää, soita SatShoppiin ja kysele tarkemmin tuon kortin toimivuus.
    Täpät ilmeisesti tilauksessa? Sinun speksien mukaan laittaisin näin:
    Boksi
    Dual (tuplaviritin) 2 x DVB-T2/C (Jos/kun haluat tallentaa jotain, tuplavirittimellä pystyt samaan aikaan katsomaan muitakin kanavia)
    WiFi (Ei pakollinen, mutta jos löytyy WLAN-verkko, halutessasi boksin päivitys menee jouhevasti)
    SatShop image ( valmiiksi asennetut ohjelmistot ja hyvät ohjeet)
    (Valmis asennus) Itse otin ilman asennusta että pääsee vähän kärryille miten se homma toimii.
     
  7. Rusakko_

    Rusakko_ Guest Guest

    Liittynyt:
    22.07.2006
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitän tähän astisesta: Tuossa Vu+ Solo SE V2 HD-boksissa on tosiaan tuo katselukorttipaikka sivussa. Kuitenkin hämmentää vähän, että teknisissä tiedoissa kohdassa HD- & maksu-tv -yhteensopivuus annetaan ymmärtää, että boksi ei olisi yhteensopiva maksullisten kaapeli HD kanssa (??). Tarkoittaako tämä juuri sitä, että boksia ei voi naittaa DNA maksukortin kanssa eli, että boksissa ei ole sitä halavatun ID-numeroa, mitä DNA kaipaa? Vai eikö tuota DNA maksukorttia lasketa "maksulliseksi", vaikka minä siitä jatkossa maksankin sen 3,5 €/kk??? :)

    WLAN:ia en tarvinne, jos päivityksiä ei tarvitse tehdä joka viikko. Ja eikös se kaapelillakin onnistu (RJ-45) tarvittaessa?
    Eli tuommonen tuplaviritin, jos meinaa tallennella? Vu+ viritin Dual (tuplaviritin) 2 x DVB-T2/C Vu+ Uno, Solo SE V2, Ultimo & Duo2 varten +77,00 €
    Itse ajattelin, että Satshopin image asennettuna olisi mun juttu. Mikäli siis tuosta puljusta jotain päädyn tilaamaan...
     
  8. Kojo

    Kojo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.07.2013
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katoppas, niin onkin. Kannattaa siis varmistaa ennen päätöstä.
     
  9. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 703
    Saadut tykkäykset:
    362
    Topfield CRC-1400 on nyt ainakin Gigantissa ilman kiintolevyä alle 200€. Ei tuossa ainakaan minulla ole mitään suuria ongelmia ollut. Nauhoitukset onnistuu ja perus toiminnallisuus on just niin kuin pitää. Käytettävyydessä ja käyttöliittymässä hieman viilaamista, mutta tuon kanssa oppii kyllä tulemaan toimeen, ei mitään fataaleja bugeja, ja voi huoletta lähteä reissuun ja luottaa että kaikki talletukset onnistuu.

    Niin ja Gigantissahan on se 30 päivän palautusoikeus rahat takaisin "no questions asked". Voi siis aika huoletta kokeilla sen kuukauden rauhassa.
     
  10. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Laite on yhteensopiva vain maksullisten kaapeli/antenni SD-kanavien kanssa. Toisaalta esimerkiksi DNA-kaapeliverkossa maksukortti silti avaa MTV3 HD, FOX HD ja Nelonen HD -kanavat kyseisellä laitteella katseluun YLE:n HD-kanavien lisäksi. Sateliittikatselussa Canal Digital:n kortilla HD-rajoituksia ei toistaiseksi ole.
     
  11. Rusakko_

    Rusakko_ Guest Guest

    Liittynyt:
    22.07.2006
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Satshopilla oli tarjota vain Finnsatin FH1 HD-boksi ja joku n. 400 euron Miraclebox tapauksessani, kun DNA:n maksukortti piti saada siihen.

    Päädyin Finnsat FH1-HD-boksiin, mikä osoittautui pettymykseksi. HDMI-yhteyttä ei koskaan saatu kunnollista, koska boksin lähetin tms on heikko, ja kuva joko värjäytyi punaiseksi tai pinkiksi sen mukaan oliko RGB vai CVBS-valittuna ja tämänkin töhrökuvan sain aikaiseksi vain laitteen omalla 1 m kaapelilla. 2 metrinen tuliterä HDMI-kaapeli ei pelittänyt, eikä myöskään Lindyn 7 metrinen, oikeasti laadukas (ainakin kallis!) kaapeli. Ongelmaa tuli sittenkin, kun sain töhrökuvalla kanavat viritettyä, niin boksi sammui, eikä lähtenyt näyttämään kuvaa ennen kuin antennipiuha oli irroitettu boksista. Tämän jälkeen ei kuvaa saanut millään muuten kuin palauttamalla tehdasasetukset ja asentamalla kanavat uudestaan, ja taas sama juttu... Finnsatin mukaan yli 4 metriset HDMI-piuhat vaativat yleisesti ottaen signaalivahvistimen.

    Hain lainaan WBox HD2s-boksin ja kaikki toimii äkkiseltään aivan nätisti, vaikka välissä on vielä passiivinen(ei siis virtalähdettä) HDMI reititin eli piuhaa on nyt 9 metriä yhteensä!
    Nyt ainut ongelma on se, että boksin kautta volume-taso ei muutu lainkaan, paitsi vasta "nollaan" kelattuna äänet häviää kokonaan ja mute toimii myöskin. Äänet on siis säädettävä vahvistimesta ja se on kyllä kömpelöä. Liitännät ovat s/pdif:jä. Kellään kokemusta?
     
  12. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 703
    Saadut tykkäykset:
    362
    Sulla on nyt se S/PDIF lähtö jossain "monikanava" tms. vastaavassa asennossa jolloin boksi syöttää suoran audio-streamin vahvistimelle. Se ei siis tee sille streamille mitään, joten se ei voi sitä äänenvoimakkuuttakaan säätää. Laita siihen joku toinen asetus, esim. "PCM" tai vastaava, jolloin boksi dekoodaa audiostreamin ja se voi siinä vaikuttaa myös äänenvoimakkuuteen, ja sen jälkeen se lähetetään vahvistimelle. En tiedä millä nimellä nuo WBoxissa on, mutta kokeilemalla selvinnee.
     
  13. Rusakko_

    Rusakko_ Guest Guest

    Liittynyt:
    22.07.2006
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    En löydä valikoista mitään, millä voisin vaikuttaa tuohon ääneen. A/V-asetuksista löytyy vain stereo ja monikanava, ja stereolla tuo boksi on... vain ääniviivettä voi säätää em. lisäksi, muita ääneen liittyviä valikoita en löydä.
     
  14. Tappari

    Tappari ent. taabari

    Liittynyt:
    31.08.2011
    Viestejä:
    145
    Saadut tykkäykset:
    18
    Katso Huoltovalikko.com