Windows 10

Keskustelu osiossa 'Käyttöjärjestelmät ja sovellukset' , aloittajana Flash Gordon, 05.10.2014.

  1. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    Kympin käyttöliittymä on ihan toimiva. On otettu takapakkia eli on starttivalikko ja toimivuus on kohtalaisen OK.

    Päivitin yhden koneen seiskasta, ja vaatii mikkisofta tilin asennettaessa, mutta voit sitten käyttäsessäsi konetta tehdä paikallisen tilin ilman mikkisofta yhdistämistä.
     
  2. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Pointtinani oli, että uuden tuotteen julkistuksen aikaan on ihan arvattavaa että vielä ei ole valmista ja bugeja on. Harvemmin tietysti mitään todella kauheaa, mutta kun koneen kanssa ei haluaisi tapella yhtään sen enemmän kuin on aivan pakko. Kaikeksi lisäksi vastuullani on vanhempieni koneet ja heidän IT-taitonsa menevät negatiiviselle asteikolle - homman pitää siis toimia kuten sen vanhan kunnon VR:n sinisen pikajunan vessa.
     
  3. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    282
    Kyllä mä sen tajusin. Pointtini oli että virheet korjataan nopeammin kuin ennen ja aika monella on vielä tuo wanha uskomus service packeista. Itsellä ainakin Photos sovellus bugittaa hiukan, ei mikään show stopper, muilta osin win10 pyörii mallikkaasti. Jos minulla olisi 8/8.1 päivittäisin samantien..
     
  4. Finmovie

    Finmovie Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2008
    Viestejä:
    466
    Saadut tykkäykset:
    1
    Päivitysten asentamisessa oli ongelmia, mutta asennusta yritetään myöhemmin uudelleen. Jos saat tämän ilmoituksen jatkuvasti ja haluat hakea tietoja Internetistä tai kysyä tietoja tuelta, tästä saattaa olla apua: (0x8007042c).

    tuollainen ongelma ois
     
  5. Fakiiri

    Fakiiri Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    1 463
    Saadut tykkäykset:
    9
    Nyt 10-päivitys on ruvennut ilmoittelemaan itsestään häiritsevällä pop-up ikkunalla. Varmaan olen jossain välissä johonkin sopimusehtoon klikannut yes, joka tuollaisen sallii. Vai olenko? Win7 on alla tällä hetkellä.
     
  6. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Itse samassa tilanteessa eli Windows 7 alla, popparin poisto-ohjeita täältä.

    Ja niille joiden mielestä Windows 10 on yhä OK juttu niin täällä juttua siitä kuinka uusi winukka haluaa jutelle mikkisoftan kanssa vaikka moisen olisi kieltänyt. Ja kaikeksi lisäksi päivitetyn EULAn perusteella mikkisofta voi disabloida piratisoituja pelejä/softaa.
     
  7. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
  8. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592
    Tää vaihto takaisin Windows 7 ... on vielä sen verta pelaajan / tweakkailijan vinkkelistä lasten kengissä että hohhoijjaa... MM. kellottamisen myötä bios boot failure tekstiä etc. muuta mukavaa. (Windows 7:ssa ei ollut näitä lastentauteja). Muutenkaan toi MS:n stalkkaus ei niin hirveästi lämmitä. Tympääntyny tumppaamaan myös hosts -tiedostoon tavaraa..
     
  9. Zarniwoop

    Zarniwoop Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    397
    Saadut tykkäykset:
    3
    Windows Update on syyllinen, kyseinen päivitys löytyy vapaaehtoisten päivitysten listalta.
     
  10. KaKui

    KaKui FullHD Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2000
    Viestejä:
    2 303
    Saadut tykkäykset:
    40
    Minullekin pari kertaa tuota tarjosi ja siirsin myöhäisempään ajankohtaan. Oli tarkoitus ostaa isompi SSD-kovo koska tässä nykyisessä käyttiskovossa ei ollut kuin vajaa pari gigaa tyhjää tilaa enää. Eipä tuo sitten ollut asennusta haitannut kun eilen illalla oli sitten asentanut ihan itsekseen 10:n kun en ollut koneella pariin tuntiin. Kummallista sinällänsä että eilen oli sitten kovolla 7gigaa tyhjää tilaa ja nyt ei ole enää kuin 570mb?

    Jos nyt palautan tämän koneen takaisin win7 ja asennan myöhemmin uudelleen puhtaana asennuksena ostettuani isomman kovon niin tunnistaako microsoft koneen ja aktivoi sen tämän päivityksen perusteella?
     
  11. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
  12. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Ihmettelin että miksi ei ole mulle kumppiä tullut, kunnes katsoin päivityshistoriaa. Viimeisen kuukauden aikana päivittäin se on yrittänyt päivittää mutta lyönyt erroria 80240020. Täytyy kokeilla seuraavaa ohjetta:
    1. Delete everything you find in C:\Windows\SoftwareDistribution\Download

    2. Reboot

    3. Restart the download by heading directly into Windows Update
     
  13. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Ei kannata tehdä tuota virhettä. Vaan kun nyt palautat sen seiskaan. Sitten kun uusi SSD paikalla laitat siihen seiskan ja katsot että se on aktivoitu. Sitten updatetat sen 10:iin ja katsot että se on aktivoitunut. Vasta tuon jälkeen voi laittaa sen puhtaan asennuksen.

    Itse möhlin tuon suoran 10:n asennuksen laittamalla puhtaan 8.1 pälle. Ja eihän se perkele sitä aktivoinutkaan koskaan.
     
  14. KaKui

    KaKui FullHD Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2000
    Viestejä:
    2 303
    Saadut tykkäykset:
    40
    Kiitoksia vemkki & lepreconn, täytyy harkita mitä tässä nyt tekee.
     
  15. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Nyt sain asennettua ja samalla latasin softan joka estää MS:tia lähettämästä minusta tietoja heille. MS Defenderin otin myös kokonaan pois päältä, pysyvästi.
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Sain kuin sainkin vihoviimeiseen koneen päivitettyä Windows 10:een (Home). Samsungin 9-sarjalaiseen läppäriin ei varauksesta huolimatta ollut vieläkään tullut päivitysilmoitusta ja tämän ketjun innoittamana kävin tarkistamassa, että toden totta Windows Updatesta löytyy tämä "80240020"-virhekoodi. Käytin mainostettua korjaustoimenpidettä, joka ei heti ottanut onnistuakseen (lukemissani ohjeversioissa ei mainittu uudelleenkäynnistämisestä mitään). Onneksi kuitenkin parin yrityksen ja Avast-viruksentorjuntaohjelmiston poiston jälkeen Windows Updatessa alkoi tapahtua ja päivitys sujui kivuttomasti. Kaksi ikävää bugia (jotka vaikuttavat olevan kovin yleisiä) on tässä vaiheessa tullut vastaan:
    1. Samsungin kosketusalusta ei meinannut alkaa toimimaan ja toimiessaankin se ei rekisteröinyt klikkauksia, eikä skrollauksia. Googletus paljasti, että Windows Update (sekä myöskin Samsungin oma päivitysohjelma) tyrkyttävät ELAN-nimistä ohjainta, joka nämä bugit saa aikaan. Korjaustoimenpiteenä toimii ainakin edellisen ajurin käyttöönotto laitehallinnasta (mikä tosin ei tuo skrollausta takaisin). Valitettavasti tämän toimenpiteen joutunee toistaiseksi tekemään joka kerta, kun käy Windows Updaten puolella, sillä ko. ohjainpäivitystä ei näytä voivan estää.
    2. Olin käyttänyt läppärissä Em Client -sähköpostia Windows 8:n kanssa, mutta päätin nyt poistaa sen ja ottaa käyttöön Windows 10:n paremman Mail -sovelluksen. Valitettavasti Gmail-tiliä käytettäessä ilmoitukset (niin visuaaliset kuin auditiiviset) eivät näytä toimivan laisinkaan.
    EDIT: Päivitin Kaupan sovellukset ja asensin Thunderbird-sähköpostiohjelman ja nyt Windowsin Mail antaakin sekä äänimerkin että näyttää ilmoituksen uuden sähköpostin saapuessa (jopa niin, että itse sovellus on kiinni). Nyt vain odottamaan parempaa touchpad-ohjainta...

    EDIT2: Eikä tarvinnut päivitettyä ohjainta edes odottaa, sillä homma ratkesi poistamalla vanha ohjain "Poista ohjelma" -tyylillä ja sen jälkeen antamalla Windows Updaten (ei Samsung Updaten) asentaa saman ohjaimen takaisin. Windows tosin heitti virheviestiä, ettei se olisi muka pystynyt asentamaan päivitystiedostoa kunnolla, mutta kosketusalusta toimii täydellisesti, eikä Windows Update löytänyt lisäpäivityksiä ko. ohjaimen suhteen noiden virheviestien jälkeen.
     
    Viimeksi muokattu: 22.08.2015
  17. Digital Man

    Digital Man Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.06.2000
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    4
    Eipä kovin kauaa kestänyt uusi windows nikottelematta. Nykyään jos poistaa minkä tahansa tiedoston, oli se sitten pieni tekstitiedosto vai 10 megan kuvatiedosto niin kovalevyn valo palaa puolisen minuuttia ja ruudulla näkyy näkyy ikkuna jossa windows poistaa tiedostoa. Tämä tapahtuu joka kerta kun poistaa tiedostoa roskakoriin.
     
  18. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Asentelin viimein puhtaalta pöydältä läppärille tuon 10:n. Vittujen keväät että noita asetuksia riittää ja ripoteltuna eri paikkoihin. Kasi ei pärjää tuossa suhteessa ollenkaan. Meinasi vieläpä mennä uusiksi koko homma, kun tein luonnollisesti user/admin-tilin jotka sitten nimesin uudelleen kaiken asennusten ruuvausten jälkeen. Ja lopulta käyttäjät-kansion nimet meni väärinpäin. Eli user olikin admin ja päinvastoin. Melkein jo aloitin koko vitun asennusprosessin uudelleen kunnes hoksasin että teen uuden admin-tilin ja poistan nuo alkuperäiset tilit.

    Eihän siinä muuten mitään, mutta kaikki piti tehdä kahteen kertaan uudestaan. Asetukset siis, joita siis riittää ihan helvetisti.
     
  19. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Minulla Windows 10 vasta virtuaalikone-kindergartenissa varttumassa kohti leikki-ikää. 2000-luvun Windowsit ovat saavuttaneet operatiivisen vastuunottoiän n. 2 vuotiaina. Paitsi Vista, joka jäi pysyvästi vähän kehitysvammaiseksi.

    Kympin käytännössä ainut minua kiinnostava uudistus on DX12. Arvioin tilannetta uudelleen tukullisen DX12:sta käyttävien pelien putkahdettua uunista ulos. Haluan nähdä, paljonko/mitä hyötyä siitä on käytännössä. En kuitenkaan oikein usko auttavan softanvääntämisen perusongelmiin avoimella häröpallo-platformilla (PC:llä), koska core-ongelma on muualla. DX12:n pitäisi mainospuheiden perusteella tehostaa CPU-corejen käyttöä ja vähentää prossuperäistä pullonkorkkiefektiä. Mutta kun ei ole kärsinyt prossu-pullonkorkista nytkään... ei voi odottaa sen suhteen kovin suurta mullistusta. Eniten suoraa hyötyä siitä taitaa tulla jo museoon joutavien tai muuten alamittaisten nuhapimppiprossujen käyttäjille. Mikäli näin osoittatuu myös käytännössä, Kympillä on hyvät saumat jäädä Vistan viereen skipattujen Winkkarien mausoleumiin. Vielä melko pitkäksi aikaa.

    Seiskalla on virallisesti tuettuja palvelusvuosia kuitenkin vielä yli neljä (4) jäljellä, ja se on tällä hetkellä Windows-pesueen robustein, maturein ja testatuin työjuhta, legendaarisen the XP:n seuraaja operatiivisena ykkös-Windowsina. Se on jo täysin multicore-aware, SSD-aware ja 64-bittisenä +2TB -aware. Puheet Seiskan "vanhentuneisuudesta" ovat puhdasta asiaa tuntemattomien tuulihousujen lätinää.
    Tietenkään Seiskaa ei voi asentaa kännykkään/tablettiin.. mutta... entä sitten. Kännykkä/tabletti -platformia on masteroinut platformin kuninkaana eräs pieni vihreä robotti (Google Android) jo aika monta vuotta. Mikkisoftan tunkeminen sinne puolelle universaalikäyttiksellään on hyödyllistä etupäässä Mikkisoftalle itselleen.
     
    Viimeksi muokattu: 27.09.2015
  20. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Perkeleen M$, näköjään julkaisivat tuon hemmetin KB3035583-päivityksen uudestaan. Eivätkö ne ymmärrä, että ne jotka ovat tietoisesti piilottaneet tuon eivät sitä todellakaan halua ? Poiston jälkeen tuo samainen KB-päivitys näkyy nyt piilotetuissa päivityksissä kahteen kertaan. Grrrrr!

    Edit: näköjään myös KB2952664 teki paluun, tuollahan kerätään telemetriatietoja W7-koneista päivittäisellä ajolla(!). Poistoon lähti sekin.
     
    Viimeksi muokattu: 09.10.2015