Smoukahontas eli Sara Maria Forsberg

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana ElvisThePelvis, 02.04.2014.

  1. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Tämän tiedon johdosta mun täytyy iHQuiLla ja LoLlotella koko tää päivä!!
     
  2. LasoporpRof

    LasoporpRof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.10.2010
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
  3. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Kaikki luonnollisesti palavat halusta tietää: EtP, onko tämä nyt hitti vai huti? :)
     
  4. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Yllättävän pulskalta se näytti tossa tanssivideossa. Tämä polkkatukka taas sitten on niin kopioitu julkkiskokki Sara... aivan... La Fountainilta.
     
  5. Digiman

    Digiman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2004
    Viestejä:
    907
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aha. Mitä väliä onko lyhyt, polkka, pitkä, kihara. Muistaakseni SMO ei ole hiusmalli. Että oikein "kopioitu"... :p
     
  6. adagionette

    adagionette Guest Guest

    Liittynyt:
    20.04.2015
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    5
  7. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Siltä väliltä. Täällä Suomessahan meillä oli jo pitkät suorat tummat hiukset omaava Jenni Vartiainen, ja lyhyemmät hiukset saattavat tuoda Smoukalle enemmän persoonallisuutta. Toisaalta, tuo lyhyempi tyyli tekee kantajastaan usein elegantimman ja kun Smoukka kuitenkin porskuttaa hassuttelevalle poikatyttö-imagollaan, niin, hassua kyllä, lyhyempi hiustyyli voi olla liian ristiriitainen.

    Näköjään klipille oli eksynyt pätkä Smoukan todellisista laulutaidoista alkaen kohdasta 1:49... :D Vakavasti puhuen, Smoukkahan on siinä mielessä nerokas artisti, että kun hänen tavaramerkkinsä nyt on jatkuva pelleily, niin hänen on suhteellisen turvallista laulaa mitä vain: hänellä on tarpeeksi ääntä ja teknikkaa kuulostaa geneeriseltä amerkkalaiselta naispopparilta ja kun ääni ja tekniikka loppuvat kesken, niin kyse onkin vain siitä, että Smoukka pelleilee ja laulaa puolitosissaan. Väittäisin näin, että jos ko. Maroon 5:n coveri laitettaisiin pelkkänä ääniraitana Youtubeen käyttäen aliasta artistinimenä, niin kritiikki olisi korkeintaan varovaisen positiivista tyyliin "ihan hyvä, kuinka kauan oot harrastanut laulua". Mutta annas olla, kun Smoukka pelleilee videolla, niin kyse onkin megamultitalentista.
     
  8. debuggaaja

    debuggaaja Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2014
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    1
    Meinaatko, että leikkasi itse tukkansa tuijottaen netistä jonkun La Fountainin kuvaa ? Todella nerokasta spekulaatiota.
    Eiköhän se nyt kuitenkin ole jonkin (varsin kalliin ) amerikkalaisen "hius-stylistin" näkemys siitä mikä on siellä päin viimeisintä hottia...

    Mitä tulee tuohon viimeisimpään videoon, niin hyvin laulettu. Mikä kai nyt ei kenellekkään tässä vaiheessa ole uusi asia. Mimmi osaa laulaa ja itseasiassa paremmin kuin moni tällä hetkellä kaapin päällä oleva artisti. Toivottavasti tulee laulettavaksi hyvää materiaalia tulevaisuudessa. Mikä ei usein tarkoita sitä kaupallista menestystä, vaan ihan jotain muuta.
     
  9. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Mistä päättelet että se olis varsin kallis stylisti? Miksi sun piti laittaa se sulkuihin?

    By the way, s-kaupan jonossa tulee katsottua lehtitelineen kansia ja useasti siellä on Fountaini kannessa. Hänen naamansa kiiltää ihan luonnottomasti! Miksi pitää päntätä liikaa glitteriä?
     
    Viimeksi muokattu: 15.08.2015
  10. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Siis kunhan tuli tuosta kuvasta mieleen, että aika yksyhteen ovat noin niinkuin periaatteessa Fountainin kanssa. Ulkonäöllisesti.
     
  11. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Onko näillä kuitenkin lupa laulaa tämäntasoisesti, kun ovat varmaan kaikki kulkeneet sen pitkän tien?
     
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Niin no, mukana oli monta "turha julkkis" -tyyppistä pyrkyriä, muun muassa Kim Kardashian, etten tiedä sitten siitä pitkästä tiestä... :DTäytyy myös muistaa, että osassa esityksiä liikuttiin lavalla, minkä johdosta esimerkiksi Michael Jacksonkin joutui turvautumaan taustanauhoihin. Jos Smoukka yltää samaan karismaan ja äänenkäytön akrobatiaan kuin Aguilera, niin klipissä nähnyt Aguileran mokat ovat täysin hyväksyttäviä.

    Vaikka olenkin Smoukan live-esiintymisiä kritisoinut, tosin lähinnä lavaliikehdinnän ja yleisen motoriikan osalta, niin viimeisin kritiikkini koski tilannetta, joka vastaa studiosessiota. Miten lavalla livenä laulavat artistit ja heidän siellä tapahtuvat mokansa liittyvät Smoukkaan, joka tuolilla istuen kuulokkeet päässä laulaa niin hyvin kuin nyt vain geneerinen amerikkalainen pop-laulajatar voi laulaa?
     
    Viimeksi muokattu: 18.08.2015
  13. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Kuulin vain sellaisen huhun, että joku olisi joskus muka laulanut livenäkin hyvin? Saattaa kyllä olla pelkkä huhu. Mutta kiinnosti nyt vain tietää, onko tuollaiset esitykset nyt sitten ihan ok sinulle, kun suurin osa noista on kuitenkin ihan oikeita artisteja ja varmaan pitkän tien kulkijoita. Vaikka tietenkin nostitkin juuri sen turhimman kaikista esiin, eli Kardashianin.

    Kun kerran sitä kritiikkiä tulee ihastuksees... ihan sutena Saran suuntaan, niin videolla näkyvät artistit saavat rauhassa laulaa moninkertaisesti huonommin kuin Smoukie, kunhan takana on pitkä tie? Näinkö se menee?

    Kyllä se nyt sama laji sentään vielä on, ollaan sitten kotona tai lavalla vetämässä :p

    Edit: no ok, jos haluat studioversioita, niin katsotaas mitä löytyisi.
    Heti alkuun Britney...
    Madonna...
    Miley...
     
    Viimeksi muokattu: 17.08.2015
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No esimerkiksi Aguileran kohdalla tekevälle sattuu ja olisi absurdia olla odottamatta epäonnistumisia, jos tuolla vaikaustasolla laulaa. Oma kategoriansa on sitten nämä popparit, jotka porskuttavat lähinnä autotunella ja jotka ilman sitä kuulostavat todella epävireisiltä. Tällainen taas sitten ei ole mielestäni hyväksyttävää. Tällaisilla artisteilla voi tosin joillakin olla takana se pitkä tie, karismaa, kykyä kirjoittaa biisejä, kykyä tanssia, kykyä olla uskottava äänellisistä puutteista huolimatta tai kykyä shokeerata (shock value), millä tässä yhteiskunnassa saa myytyä aika paljon levyjä. Esimerkiksi juuri Madonna on kyllä ansainnut mielestäni paikkansa artistina, vaikka se pääasia (tai minkä nyt pitäisi olla pääasia mutta mikä ei selvästikään koskaan ole Madonnan kohdalla ollut sellainen) eli lauluääni onkin kovin puutteellinen. Britney ja Miley taas myyvät levyjä, koska seksi myy, joskin kummallakin on niin hyvässä ja pahassa jotain, mitä Smoukalla ei ole: ei-geneerinen ääni.

    Mitä tulee Smoukkaan artistina, niin suurin kritiikkini on aina kiteytynyt siihen, ettei nainen päässyt artistiksi edes omin avuin, vaan hyödynsi viraalivideostaan saamaansa uskomatonta nostetta. Toki sitä kannattikin hyödyntää, mutta ei allekirjoittanut ainakaan hyppäisi suoraan lukion penkille, jos ala-asteen matikan koe sattui menemään yli odotusten. Nyt meillä on sitten tilanne, jossa Smoukkaa pidetään uskottavana artistina jo senkin takia, että hänellä on sopimus Universalin kanssa (vaikka selvästikin esimerkiksi herra Liekinheitin on sitä mieltä, ettei levytysssopimus takaa minkäänlaista uskottavuutta, mitä tulee nyt vaikkapa hänen linkittämiensa klippien artisteihin). Ei Smoukka huono missään nimessä ole, minkä takia allekirjoittaneenkin on niin vaikea saada kritiikkiään läpi: hän osaa käyttää ääntään ja muokata sitä, hänellä on juuri ja juuri tarpeeksi ulkonäköä (en yritä tässä olla ilkeä, vaan miettiä yhteiskunnan hieman vinksallaan olevaa kuvaa siitä, mikä on kaunista/seksikästä jne.) olla kaupallisesti kiinnostava ja ennen kaikkea hänellä vaikuttaa olevan todella hyvä ja hauska persoona, mikä onkin hänen suurin valttinsa ja millä hän valloitti Youtuben (joskin toki mieletön onnenkantamoinen, mikä yleensä aina pitää paikkaansa viraalivideoiden kohdalla jo itse "viraalivideon" määrityksenkin mukaan, oli se suurin tekijä).

    Totuus, oli se valitettavaa tai ei, lienee se, että ihmiset kuuntelevat mielummin epävireistä mutta karismaattista (tai muulla tavoin "säväyttävää") artistia kuin artistia, joka laulaa hyvin muttei ole karismaattinen. Smoukan ääni on valitettavasti kovin geneerinen ja niin hassunhauska ja luonteva kuin hän videoillaan onkin, niin sitä tietynlaista särmikästä karismaa en hänessä aisti.
     
  15. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
  16. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 758
    Saadut tykkäykset:
    483
    Minen päässy edes ekaa kertaa loppuun, kesken jäi...
    Ei auttanu edes beibit....

    T: Vesku
     
  17. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Mutta on hyväksyttävää siirtyä sinne opinahjoon muutaman vuoden jälkeen, vaikka ei edelleenkään niitä kokeita läpäisisi? Jos nyt vaikka on tarpeeksi hyvä tyyppi tai jotain? Niinhän tässä ainakin annat ymmärtää.

    Geneerinen on näköjään lempisanasi tällä hetkellä, hehe! Minä taas väitän, että tarpeeksi hyvällä materiaalilla pärjätään "vain hyvän, joka on kuitenkin parempi kuin mainitut megatähdet" o_O laulajankin kanssa, että kyllä se mielestäni näinkin päin menee. Minkä varmaan olen jo aiemminkin todennut. Jos Saralle löytyy tarpeeksi hyvää laulettavaa, varmasti ainakin riittävän hyviä myyyntilukuja ja suosiotakin lohkeaa. Ja toivottavasti niin kävisikin, ei minulla syytä mitään muutakaan ole toivoa.

    Sitä paitsi jopa EtP:n kehuma You Think on minulle niin vakuuttava näyttö tyylilajissaan, että se on siinä. En ainakaan henk. koht. kyynelsilmin tuota kuuntele, että muuten olisi hyvä, mutta kun olisi edes vähän karismaattisempi laulaja! Byääh... :D

    Ja jos miettii jotain Stonea tai vaikka Wipersia; onko kukaan koskaan erityisemmin Joutsenniemen lauluäänestä/taidoista pitänyt, mutta se ei estänyt bändiä nousemasta Suomi-rässin legendaksi. Greg Sagen lauluäänestä en pahemmin pidä, mutta näillä oli monia erinomaisia kappaleita, joita mielelläni kuuntelen.

    Eipä tuo kielen lisäksi oleellisesti näytä muuttuneen, ja ei ollut tarpeenkaan. Hyvä biisi ja aika iso sulka Smoukien hattuun, hienoa! Ja olipas kivannäköisiä laulajattariakin, nam nam!
     
    Viimeksi muokattu: 18.08.2015
  18. adagionette

    adagionette Guest Guest

    Liittynyt:
    20.04.2015
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    5
    Taitaapa Smoukka menestyä. Olipa pitkän tai lyhyen tien tähän menessä kulkenut. Riippumatta siitä, annetaanko hänelle tällä palstalla hänelle siihen "lupa" vai ei. Joillakin se pitkä tie on takana, joillakin edessä. Ainakin lähtökohdat ovat suotuisat. Kehittyköön Saara minun puolestani täyteen potentiaaliinsa. Aikaa hänellä siihen on vielä kymmeniä vuosia.

    Ja löytäköön jokainen meistä oman unelmansa. Toivottavasti meillä niitä on?
     
  19. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Wikipedia.

    You Think
    Lyrics: Brandon Sammons, Sara Forsberg. Music: Dante Jones.
     
  20. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    siis toinen kirjoittaja sanoille. Uskoo ken tahtoo, kenties kertosäkeen, osuisi ainakin ekaan singleensä sopivaksi. Eli surkea.