SatShop.fi DVB-T2/C USB-viritin kokemuksia

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana domain, 28.07.2015.

  1. domain

    domain Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2003
    Viestejä:
    122
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mahtaako kenelläkään olla kokemuksia ko DVB-T2 virittimestä?
    http://www.satshop.fi/digiboksit/pc-tuners/dvb-t2-c-tuner-usb.html

    Tavoite olisi päästä dvbviewer/XP kombinaatiolla DVB-T2 maailmaan, ja olisi kiva kuulla jos jollakin on jo tikusta kokemuksia (edes jossain Windows ympäristössä) ennekuin ostan sian säkissä.
     
  2. domain

    domain Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2003
    Viestejä:
    122
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensikokemukset ... tikku tuli, mutta ajureista ei tietoakaan. Mikään talouden PC:istä (XP/Win7/Win8) ei löytänyt automaagisesti ajureita & google ei juurikaan auta 'satshop.fi' brändätyn tikun kanssa. No, josko ensviikolla kauppojen auettua jonkinlaiset ajurit jostain löytyisi ...
     
  3. GaryTTirn

    GaryTTirn Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.09.2002
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    9
  4. zeroman

    zeroman Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2006
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ajureista.
    Lukemalla Satshopin esittelyä vähän pidemmälle, niin löytyy linkki: http://www.satshop.fi/satshop-usb-dvb-t2-c/satshop.fi-usb-dvb-t2-c-driver.zip
    Googlaamalla tekstissä mainittu "dvbsky" löytyy http://www.dvbsky.net/Support_win.html.
    Sieltä itse sain ajurin ja karvalakkimalli-DvbVieverin joka toimii vain tällä ajurilla ja tikulla.
    Itse tikku tuntuu olevan melko herkkä ja löytää enemmän kanavia kuin samassa antennissa oleva TV. Tikku toimii myös Windows Media Centerillä, mutta silloin talletukset ovat salattuja.
     
  5. domain

    domain Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2003
    Viestejä:
    122
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, ajurit-linkki lisättiin ko sivulle tänään, kun eilen niiden perään satshopista kyselin. Asennus meni OK pariin koneeseen (joissa testasin), myös XP:hen, joka HTPC:ssä on.

    Uusia kanavia löytyi 60, mutta muutama tunti piti tapella, että sain kuvan näkyviin. Oletin, että vika olisi ollut H.264 kodekissa, mutta loppupeleissä taisikin olla AAC audiokodekissa, joka esti myös videon näkymisen. dvbviewerin sivuilta löytyi "Libfaad2Wrapper_1_2_1" kikkula, jonka asentamalla ffdshow/Libfaad2 alkoi pelittämään ja samalla kuvakin ilmestyi. ffdshown H.264 decoder ainakaan default säädöillä ei kyllä vakuuta, video tökkii silminnähden. Eli kodekkisäätöä on vielä edessä.

    Tikku tuntuu lämpenevän kohtuullisen paljon, joten nähtäväksi jää kuinka pitkäikäinen se on 24/7 käytössä.
    scan.png hits.png
     
  6. Tappari

    Tappari ent. taabari

    Liittynyt:
    31.08.2011
    Viestejä:
    145
    Saadut tykkäykset:
    18
    En ole noita usb- viritintikkuja viimeaikoina pc:ssä käyttänyt. Toisaalta enigma2 digibokseissa kylläkin. Suosikkini on ehdottomasti Sundtek.
     
  7. domain

    domain Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2003
    Viestejä:
    122
    Saadut tykkäykset:
    0
    Perskeles. Ostin pari otsikon tikkua lisää mutta HTPC:n XP ei suostukaan noita rinnakkain ajelemaan. DeviceManagerissa näkyy vain yksi laite, eikä sekään todellisuudessa pelaa ... häiritsevät toisiaan. Edes usbhub toisen välissä ei pelastanut tilannetta. Toisessa Win8.1 koneessa tuntuisi toimivan, mutta se on vähän laiha lohtu juuri nyt. Että pitikin yrittää säästää ja ostaa samaa merkkiä lisää :/

    Jotain hämärää muistikuvaa oli, että drivereitä/asennus infoa modailemmalla olisi ehkä voinut tuollaisen casen saada toimimaan, mutta tunnin googlauksella ei löytynyt ratkaisua. Pitänee laittaa tikut pöytälaatikkoon odottamaan HTPC:n OS päivitystä.