USB-tallennus

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Coltrane, 16.02.2011.

  1. MarJu

    MarJu Guest Guest

    Liittynyt:
    30.12.2014
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi

    Omia kokemuksia vastikään Samsungin 55" 7005 hankkineena..

    Laitteessahan on siis speksien mukaan tuplavirittimet joka verkkoon ( Antenni/Kaapeli/Satellitti) jotka käytännössä toimii sitten näin:

    Antenni

    Liitäntöjä on 1 kpl eli singaali tulee yhtä kaapelia pitkin.. Ajastetusti pystyy nauhoittamaan toista kanavaa kuin sitä mitä katsoo.
    Jos laitat nauhoittumaan kanavan lennosta niin sitten et voi vaihtaa kanavaa ilman että nauhoitus katkeaa.
    Ajastuksen kera voit nauhoittaa ajastettua kanavaa ja sitä kanavaa jolla olet.

    Kaapeli
    En voi testata kun ei ole.

    Satelliitti
    Canal Digital lähti nätisti toimimaan mutta.. laitteessa on 2 liitäntää eli ovat säästäneet raudass ja valinneet ratkaisuksi sellaisen iänikuisen mallin mitä on esim antiikkisessa Canal Digitalin myymässä boxissa.
    Tämähän tarkoittaa sitä että sinun pitäisi vetää kaksi kaapeli lunilta jotta voisit yhtäaikaa nauhoittaa ja katsoa toista kanavaa.. (näin itse tämän ymmärtäisin)
    Haaroittimella kokeilin ja sain tulokseksi "-- ei singaalia " kun koetin nauhoittaa toisen liitännän kautta.
    Nyt siis pystyn nauhoittamaan vain sitä kanavaa mitä katson tai jos ajastan niin kanava hyppää sille kanavalle joka on ajastettu kun nauhoitus alkaa..

    Lisäksi yleisesti on sellainen rajoitus että sinun pitää valita mitä verkkoa käytät (antenni/satelliitti) ja jos olet toisella jossa on nauhoitus menossa niin et voi hypätä toiseen verkkoon.. koska kerrallaan näet vain sen verkon kanavalistan.. ja verkkoa ei voi vaihtaa ilman että nauhoitus katkeaa...

    en ole sitä vielä kokeillut että jos ajastaa nauhoituksen toisesta verkosta että toimisiko se vai vaihtaako tv verkkoja ja kanavaa nauhoituksen alkaessa...

    Kaiken kaikkiaan tämä ei sitten oikein vastannut minun odotuksia siihen että saisin tuplavirittimillä korvattua vanhan antenniverkon digiboxin ja CD:n boxin.

    Tosin tuntuu että vahvistimen kautta kaikki vietynä telkulle toimii ehkä paremmin.. ainakin vahvistin (Onkyo-616) kääntää singaalin 1080/50p moodiin toisin kuin esim CD natiivi HD 1080i mikä tulisi suoraan telkulla... äänien vienti onkin sitten oma lukunsa.. siihen en tässä mene :)
     
  2. eke

    eke Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2005
    Viestejä:
    95
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eihän satelliitista voi 2 kanavaa vastaanottaa yhtäaikaa muuten kuin että vetää lnb:ltä 2 kaapelia vastaanottimeen. Haaroittimia ei satelliittivastaanotossa käytetä.
     
  3. Muljunen

    Muljunen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2009
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Poikkeuksena tuohon ylläolevaan on unicable mikropää joka canalin mukana yleisesti tulee. Siihen voi laittaa haaroittimen. Voi joutua muuttamaan mikropäältä kaapelin paikkaa jotta toimisi ja vastaanotin pitää tietenkin tukea tuota.

    Allaolevassa linkistä löytyy kuva tuosta omasta miktopäästä jossa tuo vasemman reunan liitin on unicable lähtö.

    https://flic.kr/p/qgZ1KE
     
    Viimeksi muokattu: 06.01.2015
  4. d.g.lol

    d.g.lol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.10.2006
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei voi. Vain tallentaa yhtä kanavaa ja katsoa toista samaan aikaan, jossa myös tarvitaan kaksi korttia mikäli halutaan tallentaa salattua kanavaa ja katsella toista samanmoista samanaikaisesti. Itselläni toki tallentamiset kovoille loppuivat tänään kun huomasin Watsonin appsin auenneen Play-kauppaan: ei tarvitse enää pelleillä kovojen kanssa ja saa katsoa pätkät loppuun töyreissuilla pädiltä.

    Tosiaan monenmonen päivityksen jälkeen töllö on oikeasti tosi nopea käyttää eikä ole enää vanhaan Smart-TV "*töks*.................*töks*"-aikaan kaipuuta. Appseja on alkanut tulemaan marraskuun jälkeen lisää ja näyttää sinne myös Lollipopin uutuuksia tulevan.
     
    Viimeksi muokattu: 07.01.2015
  5. mr Madizine

    mr Madizine Guest Guest

    Heips vaan ja hyvää alkanutta vuotta kaikille täällä!

    Aikomuksenani tallentaa vanhoja VHS-nauhan pätkiä digimuotoon.
    Onnistuukohan LG 55LA667 TVn USB-tallennuksen kautta, jos kytken videonauhurin suoraan telkkariin toistamaan nauhaa???

    (helppoa olisi tietysti vain kokeilla, mutta kysyn kuitenkin asiaa hyvin tuntevilta etukäteen )

    - Kiitos vastauksesta !
     
  6. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Ei onnistu!
    Syy: Tuo töllö, niinkuin muutkin vastaavat töllöt eivät tarjoa usbilallennuksille muuta tulomahdollisuutta kuin omat virittimensä, siis muista tuloliittimistä ei ole mahdollista tallentaa.

    Ainoa mahdollinen huonolaatuinen kiertotie on käyttää videonauhurin RF-muunninta ja virittää töllön analogiviritin videonauhurin RF-muuntimen kanavalle, joka on tavallisimmin UHF-alueen kanava 36. tämä siis mikäli siihen ei ole koskettu, mutta kuvanlaatu on kiinni ihan siitä videonauhurin muuntimesta....

    USB videosiepparit ei paljoa maksa, esim...

    T: Vesku
     
  7. RPZ

    RPZ Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2006
    Viestejä:
    276
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tai jos DVD levylle kelpaa niin onhan noita DVD tallentimia joissa scartin kautta voi tallentaa VHS nauhurista. Mullakin sellainen on, juurikin tuli käytettynä hommattua vhs videoiden digitointiin, tosin pölyttyy kyllä nurkkaan nyt kun homma tuli tehtyä.
     
  8. mr Madizine

    mr Madizine Guest Guest

    Ratkaisin homman ja ostin 20 euron videosiepparin -- sillä sain tärkeimmät nauhat jo talteen.
    Vähemmän tärkeämpiä nauhoja digitoin ajan ja videonauhurin kestoiän kanssa kilpaa .. )

    Kiitokset vielä vastanneille !

    - M -
     
  9. splinky

    splinky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.01.2004
    Viestejä:
    227
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä on aiemmin mainittu, että tv:n kanssa naitettu kovalevy voi olla hankalaa saada muuhun käyttöön. Huomasin juuri saman. Ostin vuosi sitten LG:n töllölle ulkoisen 1tb kovalevyn, jonka LG formatoi haluamakseen. Tänään ostin uuden LG:n telkun ja tökkäsin saman kovalevyn kiinni ja tv pyysi laittamaan windows-käyttöön alustetun levyn. No tietysti ajattelin, että helpostikos tuon alustaa tietokoneella.. mutta eihän tietokone sitä enää kovalevyksi tunnista.

    Kuinka hankalaa tämän levyn elvyttäminen käytännössä on, vai ostanko suosiolla uuden kiintolevyn taas tälle uudelle tv:lle?
     
  10. splinky

    splinky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.01.2004
    Viestejä:
    227
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselleni vastaten..
    Onnistuin alustamaan levyn ntfs-levyksi. Nyt uuden televisioni LG webos myös tunnistaa levyn suoraan, eli uusi tv ei enää alusta levyä mieleisekseen. Hyvä näin.
     
  11. jhr

    jhr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2005
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    3
    Näköjään ainakin Samsungin levyt ovat ihan ext4 tiedostomuodossa (sama kuin Androidissa), eli niitä pystyy käsittelemään Linuxissa tai Windowsissakin ext2fsd-softalla ja Linuxissa alustettu levy toimi suoraan ilman telkkarin tekemää formatointia. Itse tallennukset ovat salattuja, eli niistä ei ole sinällään mitään iloa. Valitettavasti Samsung ei sitten osaa toistaa war....muuskopioituja videoita kuin FAT-osiolta joten levyn joutuu osioimaan ikävästi kahteen osaan.
     
  12. fraatti

    fraatti Guest Guest

    Liittynyt:
    20.02.2008
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muistelisin että sammygo forumilla oli joku kikka kuinka salauksen sai purettua tallennuksista tms..
     
  13. ulmis

    ulmis Guest Guest

    Liittynyt:
    21.03.2005
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan samanlaisia kokemuksia minullakin 48" Samsung UE48H6505 kanssa. (Samsung UE48H6505 48" Smart 3D ‐LED televisio, 400 Hz, WiFi Direct, Quad Core, Smart Control Remote)

    Arvoin kovasti, hankkisinko yksivirittimisen perusmallin (esimerkiksi LG 49LB550V 49" Full HD LED-televisio, 100 Hz, MHL, DVB-T2, 399€) ilman smart teeveetä ja sen kylkeen HD-Topfieldin (260€) vai kompaktimman tuplaviritin ja -hintamallin, jossa myös Smart TV.

    Päädyin jälkimmäiseen, kun siinä on vähemmän kapuloita ja parempi kuva(?) (400 Hz Clear Motion Rate (CMR) vs. 100 Hz MCI -kuvanparannus), paremmat HDMI- ja USB-liitännät jne.

    Kun nyt ollaan katseltu ostosta alkuviikko, vaimokin on joutunut myöntämään, että kuvanlaatu on on upea. Kertakaikkiaan hieno. Ja nyt kun tänne peräkyläänkin on saatu kohtuuhintainen ja toimiva 4G-verkko, olemme koukuttautuneet nopeasti myös Netflixiin/HBO-Nordiciin.

    Mutta. Telkkarin nauhoitus on ihan onneton.
    - kuten MarJu aiemmin totesi, nauhoituksen saa katkaistuksi kanavanvaihdolla ILMAN MITÄÄN VAROITUSTA! Aivan anteeksiantamatonta!!! Myöhemmin, kun alat katsoa nauhoitusta, huomaatkin sen menneen poikki :(
    - kun yritin ajastaa toistuvan nauhoituksen, esim. TV2 HD joka tiistai-ilta 21:00-22:00, niin EI ONNISTU. Toistuvan nauhoituksen voi asettaa 1) joka päivä 2)ma-pe 3)la-su, mutta ei esim ti!!! Luin tästä kirjoituksia jo aiemmin, mutta kun ne oli kirjoitettu 2013, ajattelin, että kyllä kai nuo on jo korjattu... NO EI OLE

    No joo, lopetan huutamisen.

    Vanha kunnon Topfield toimii edelleen, mutta kun se ei ole HD (eikä DVB-T2). Ja siinä on Jag´s Epg, jolla saa ajastettua automatic vaikka kuukauden ohjelmat kesälomalla tms. Ne hakusanat nääs... Mutta näihin uusiin Toppyihin ei saa enää asennettua "omia" TAP-ohjelmia. Ihmettelen. Onhan Yle Areena, mutta sielläkin talletus kestää vain viikon ja sitten on MTV3, Nelonen yms ilmaiskanavat tosin ei HD:nä.

    Kun en haluaisi maksaa enää lisää mistään pilvipalveluista, kai minun on taivuttava ja haettava kaupasta se nelivirittiminen Topfield HD ja yritettävä elää ilman Jagsia.

    Vai onko jollain parempia ehdotuksia?
    Millä (antenni)digiboksilla saisin hoidettua ajastukseni hakusanoilla tyyliin : "Mestarien liiga", "Tuesday", "lisää ajastuksen loppuun +1h jatkoaikaa" ?

    Pikaisia vastauksia odottaen, koska olen menossa Expert-liikkeeseen iltapäivällä :)
     
  14. jhr

    jhr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2005
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tästä mallista ei ole kokemusta, mutta kaksivirittimisissä saa kyllä raksia ihan itse ne viikonpäivät, jolloin haluaa tallentaa. En sitten tiedä, onko se tarkoituksella jätetty karvalakkimallista pois?

    Eiköhän tuo onnistu millä vaan Enigma2 pohjaisella boksilla. Ultimo VU+ taitaa olla suosituin tällä hetkellä?
     
  15. ulmis

    ulmis Guest Guest

    Liittynyt:
    21.03.2005
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin se on minullakin, mutta käsitin, että tuolloin tallennus tapahtuu vain kerran ko. päivänä, ei viikottain. Kun siinä ei ollut mitään mainintaa toistuvuudesta... Oikea vaihtoehto olisi varmaan "Weekly" tuon "Manuaalisen" toiston kohdalla. Voi olla, että toimiikin tai sitten ei.

    Toinen häiritsevä juttu oli, ruutuun ilmestyvät ilmoitukset - kesken jonkin muun ohjelman katselun - nauhoituksen päättymisestä ja mahdollisuudesta alkaa sen katselu. Miksi ihmeessä olisin kiinnostunut jonkin nauhoituksen päättymisestä?

    Ja kun sain muutaman kerran nauhoituksia vahingossa katkaistua, pinna paloi. Ja kerran sain Smart TV:n kaatumaan, mikä on ihan kardinaalimoka jos vaikka nauhoitus on kesken. Voi olla että tuotakin oppisi käyttämään, mutta menin ja ostin uuden HD Topfieldin jolla voi nauhoittaa neljää lähetystä yhtä aikaa :) Ne avainsanahaut edelleenkin puuttuu, ja joissain kohdin nappuloita joutuu painelemaan turhan monta kertaa, mutta muuten systeemi tuntuu luotettavalta. Topfield hoitaa nauhoitukset ja voin rauhassa leikkiä Smart TV:llä telkussa.

    Tuo Enigma2 / Ultimo on ihan tuntematon juttu minulle. Onko ne jotain nörttikamaa, joiden käyttöönotto menee heittämällä? Käännän vaan kernelin uusiksi :)
    No, google auttanee tässä.

    Edit: tässä ensimmäinen osuma
    http://www.satshop.fi/digiboksit/dvb-s2/vu-ultimo.html
     
    Viimeksi muokattu: 10.07.2015
  16. ulmis

    ulmis Guest Guest

    Liittynyt:
    21.03.2005
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Speksit näyttää mienkiintoisilta, varsinkin tuo etähallinta. Vaatii kuitenkin pientä harrasteinnostusta ja tuleehan tuolle hintaakin kun ruksii pari viritintä ja kovalevyn asennuksineen. Mutta tuo avainsanahaku siinä on kohdallaan.

    Onko tuo Samsungin Smart TV jotenkin suljettu systeemi tai heidän oma Android-viritelmansä, kun applikaatiotarjonta on aika niukkaa? Esim. Dropboxin asennus ei onnistu. Ja jos onnistuisi, pitäisi olla kaiken maailman viewerit word-dokuista lähtien....
     
  17. RPZ

    RPZ Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2006
    Viestejä:
    276
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä se täppä päivässä toistuu joka viikko kunnes tallennuksen poistaa.

    Samaa mieltä että sampan infot tallennuksista yms kissanristiäisistä on useimmiten ihan turhaa häiriötä.

    Itse olen kyllä ollut tyytyväinen (F8005) USB tallennukseen enkä aio tuon pariksi enää boksia ostaa, tallentaminen muutenkin on vähentynyt/vähentyy edelleen IPTV lisääntymisen takia. Jos joku jää katsomatta/tallentamatta katsomo/yleareena auttaa useimmiten. Ja iso osa katsomisesta siirtynyt viaplay tyylisiin ratkaisuihin.
     
  18. jhr

    jhr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2005
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    3
    Samsungin systeemi Linux-pohjainen mutta ei Android. Sovellukset koodataan html5:llä. Senkin voi toki rootata, SammyGo on avainsana, mutta sitten upotaankin syvälle nörttiosastolle.