Blu-Ray -levyjen tulevaisuus

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Rottapasi, 30.04.2009.

  1. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    OT, jatkoa Gravehillille:

    Tuossapa se ongelma. Näiden "buuhuu, keikkailkaa jos ei tuu fyrkkaa" huutelijoiden ja striimaajien pitäisi ymmärtää se, että ei kukaan niitä levyjä kustanna, jos toiminta tuottaa tappiota. Karkeasti levyn pitäisi Suomessa myydä se viitisen tuhatta, että se kannattaa tehdä taikka tarkkaan ottaen peittää edes omat kulunsa. Joku Jenni Vartiainen, Cheek ja muut ison hypen artistit nämä luvut saavuttavat edelleen. Mutta vaikkapa sellaiset suhteellisen vakiintuneen aseman saaneet bändit kuten Mokoma, CMX, Stam!na, Kotiteollisuus, Viikate... Ei ole mitenkään itsestään selvää, että heillä on mahdollisuus julkaista albumeja vielä tulevaisuudessa. Eikä tässä ole kyse mistään tietystä genrestä, heitin nuo esimerkit "suuruusluokan" takia. Suomeksi esiintyviä bändejä, eli markkina-alue on tiukasti Suomi.

    Tähän voi tietysti suhtautua ivallisesti, mutta eivätpä nuo televisio-kisojen finalistitkaan välttämättä saa enää ensimmäistäkään levyä ulos. Ei vaan kannata. Sekin kertoo osaltaan markkinoiden muutoksesta.

    Käristäen, albumien teko on vähintään yhtä kallista kuin se oli 2010, mutta keskimääräinen tuotto on pienempi, kuin se oli -93.

    Älkää ostako levyjä, älkää maksako striimistä, älkää käykö keikoilla. Naurakaa muusikoille, että joutuvat "oikeisiin töihin" (ei tässä maassa kukaan itseään elätä 'olemalla bändissä', poislukien joku Nightwishin Holopainen).

    Mutta ymmärtäkää se, että kohta albumeja ei tehdä - ei cd:nä, ei striiminä, ei vinyylinä. Sama kait se sitten on, saako Spotifyn ilmaiseksi vai maksaako se satasen, kun viimeisin uusi levy on vuodelta 2016.
    .
     
  2. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    Musaahan tehdään enemmän kuin koskaan ennen, koska kohtuutasoisen tallenteen tekeminen on teknisesti nykyään niin helppoa ja halpaa. Eri asia sitten on, että ostaako joku sitä musaa ja kenen musaa markkinoidaan isommalla rahalla.
     
  3. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Esittämäni hinta perustuu about siihen hintaan, millä rokkipumppu saa studion käyttöönsä levynteon ajaksi ynnä miksaus ja masterointi. Tottakai halvemmallakin voi tehdä, ennen vedettiin yhdellä mikillä suoraan mankalla c-kasetille ja tänään sitten varmaan iPhonelle. Hieman eri asia.

    Vähän sama kuin hollywood tekisi kuolemaa ja korvaavana lääkkeenä tarjoaisi youtubessa olevia kotivideoita.
     
  4. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tällä forumilla oli aikanaan keskustelu Bluray vs. Streaming, missä menin lyömään jonkun kanssa vetoa siitä kumpi lopulta voittaa. En löydä tätä keskustelua nyt sillä olisi hauska nähdä mikä on laitettu deadlineksi vedolle.

    2015 suomessa näyttäisi siltä että Bluray on menossa ja Streaming tulossa. Stokkat lopetti levyjen myynniin ja saa nähdä mitä uusi omistaja tekee Anttiloille.
    Oikeastaan Bluray ei tainnut koskaan edes lyödä läpi. Anttilassa/Prismassa on 70-30 DVD-BD levyjä.
     
  5. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Oulun Anttilassa kyllä on oikein hyvät valikoimat Blurayta. Itse en kyllä ihan helposti aio siirtyä streameihin. Toisaalta, jos kuitenkin kaikki leffat ja sarhat julkaistaan blurayna, niin ei liene voida todeta, että se ei ole lyönyt läpi.
     
  6. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
    Kampin Anttilassa on tainnut leffaosasto pienentyä huomattavasti, yritin eilen käydä ostamassa jotain 30% alekoodilla, mutta eihän siellä ollut mitään ostamisen arvoista jäljellä edes.

    Ei hyvältä näytä tollanen meno.
     
  7. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    BluRay-levyjen myynti siirtyy entistä enemmän verkkokauppapainotteiseksi, kun kivijalkaliikkeissä kysyntä hiipuu. Kyllä niitä silti vielä pitkään myytävänä on. :)
     
  8. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Monimutkainen juttu. Osin on lyönyt läpi ja osin ei mutta...

    Vaikka osa yleisöstä ei tarvitse Blu-Ray levyjä lainkaan, eikä tule koskaan tarvitsemaan tästä eteenpäin, teräväpiirtoa haluavalle ostajalle DVD ei vaan ole enää mitään. Juuri tämä tekee asian markkinamekanismin kannalta hankalaksi. Tilanne on vähän kuin torilla olisi lihaa ja kalaa. Se joka on tottunut syömään lohta, ei vaan halua possua ja päinvastoin.

    Sitten tullaan nettipalveluihin. Siinä ongelma kuitenkin on, että palvelut ei ole vielä kuluttajan kannalta täysin selkeä tapa ostaa äänite. Se ei tunnu varmalta ja kivalta kaikilta osin, syntyy siellä täällä pieniä pettymyksiä kun kuluttaja käyttää palveluita. Tämä jättää fyysiselle tallenteelle hieman tilaa. Sitä tilaa lisää fyysisen hypistelyn antama lisä. LP:stä nähdään, että kyllä tuo fyysinen puoli on jostain syystä kuitenkin todellinen markkinatekijä. Ei pitäisi olla oikein mitään järjellistä selitystä siihen, että nyt painetaan uudelleen taas vinyyli-kiekkoja. Mutta niitä vaan silti painetaan, uskottava mikä uskottava. Ja siinä oikeastaan ainoa mitä voin kuvitella on tunne kun pujotat sen neulan kun levy alkaa pyöriä on syy ostaa. Minäkin hiljattain pyyhin pölyt vanhasta soittimesta ja kuuntelin muutaman erittäin kauan kaapissa pölyyntyneen kiekon kun naapurin natiainen sattui ihmettelemään mikä toi räkin päälle oleva juttu oikein on. Mutta mikä oudointa, se tuntui ja kuulosti yllättävän hyvältä. Mietin jopa pitäisikö ostaa pari uutta vinyyliä, vaikka divarista.

    Kaikki yhteensä veikkaan, että ellei BD ihmeen kaupalla korvaudu toisella fyysisellä, kyllä meillä tämä tallenneformaatti käytettävissä on varmasti maailmanmenestysleffojen osalta pitkään ja oma arvaus jopa yli 20 vuotta. Mutta Suomessa on mahdoton sanoa. Sellaisille kuin Risto Räppääjä tai Härmä ym. ei ollenkaan välttämättä riitä markkinaa jatkossa. Alkaa olla jo täysin selvää, että paljon tuorettakin kamaa jää ikuisiksi ajoiksi julkaisematta vanhemmista puhumattakaan. Tarjonta vaikuttaa kysyntään ja leffatarjonnassa siis se ettei tule sattumalta ostettua marketissa vastaan tullutta elokuvaa X voi lisäksi vaikuttaa siihen, ettei tule muutenkaan katseltua niitä.
     
  9. Teräsmies

    Teräsmies Guest Guest

    Liittynyt:
    07.03.2014
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni tämä bluray into on ollut vaihteleva. Ostan elokuvia harkiten eli en hamstraa kaikkea mahdollista hyllyt täyteen. Ne mitkä löytyvät jo dvd:nä niin niitä ei ole tarvetta ostaa enään blurayna. Uudet elokuvat taas saatan hyvinkin ostaa bd:nä.

    Elokuva Hardware aka M.A.R.K 13 multa löytyy leikkamattomana Fix nauhana eikä ole mitään intoa päivittää sitäkään bluray kiekkoon. Netistähän näitä tulee tilailtua yesasia,amazonit,dtm.at (harvemmin) , ebay ym. Kyllähän bd:lle tulee herkkuja tarjolle kuten nyt ennakkotilasin Pray for deathin tulevan leikkaamattoman bd-kiekon saksan Kosch Media julkaisun. Mutta bd:n tulevaisuudesta en niin osaa sanoa omaa mielipidettä.

    Omalla kohdallani niitä ostan siinä missä dvd:itäkin. Fix nauhojakin olen muutaman ostanut tämän vuoden puolellla :)
     
  10. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
    Mikä on Fix nauha?
     
  11. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 228
    Saadut tykkäykset:
    1 028
    "Lyhenne FIx (ja/tai SFx) on elokuvakeräilijöiden keskuudessa vakiintunut nimitys Suomessa ennen vuoden 1987 videosensuurilakia julkaistuille videotallenteille."

    Lisää aiheesta loistavassa FIx-galleriassa
     
  12. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
    Hah, oonhan mä selannut tota sivuakin itse.

    Jotenkin vaan tartuin tohon kirjotusasuun Fix FIxin sijaan, eli mietin että mikä ihmeen korjausnauha. :rolleyes:
     
  13. johnclayton

    johnclayton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2007
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
    NetAnttilassa alle 60 nimikettä myytävänä. Nyt se alasajo alko? Vai...
     
  14. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    Ollut joskus ennenkin, ilmeisesti joku tietokantahäiriö tms.
     
  15. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    Näemmä edelleen vaan 58 nimikettä.. ja kaikki tuntuu olevan "loppu verkkokaupasta". Liekö se sitten siinä Netanttilan osalta?
     
  16. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    No en voi sano, että jäisin kaipaamaan Netanttilan kalliita ja Suomen hitaimpia postituksia. Edes CDON ei ole yhtä hidas ja ne sentään sijaitsee Ruotsissa.
     
  17. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    On sieltä silloin tällöin saanut 1-3 eurolla jotakin.
     
  18. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 228
    Saadut tykkäykset:
    1 028
    Itse lopetin fyysisen Anttilassa käynnin (lue: ajan tuhlaamisen) jo viime vuoden lopussa. NetAnttilasta en ole eläissäni edes tilannut. Tätä nykyä surkeaakin surkeampi pulju. Kaukaiselta tuntuu kymmenen vuoden takainen nousukausi, jolloin ovien taakse tultiin jonoksi asti kauempaakin. Suunta on selvä, eipä siinä kahta sanaa ole.
     
  19. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
    Näköjään omistan 175kpl (Net)Anttilasta ostettuja BD-leffoja, eli kyllä siellä halpaakin välillä on.

    Toim. huom. en ikinä osta yhden yhtä elokuvaa/sarjaa muualta kuin halvimmasta mahdollisesta paikasta.

    Tuo 175kpl vastaa noin 10% omista hankinnoista.

    Edit: Piti ihan tarkistaa niin tänä vuonna Anttiloista ostetuista leffoista olen maksanut lähinnä 1-2e/kpl.
     
    Viimeksi muokattu: 08.07.2015
  20. Gravehill

    Gravehill Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2004
    Viestejä:
    155
    Saadut tykkäykset:
    13
    Kyllä NetAnttilassa välillä on ollut hyviä tarjouksia. Noita VIP yms. tarjouskoodeja on tippunut sähköpostiin, niin on välillä on lähtenyt boxi jos toinenkin ihan kohtuulliseen hintaan.

    Tuo osamaksu on ollut myös kätevä, kun on joskus kalliimman boxin ostanut.

    Toivottavasti leffojen myynti ei loppuisi kokonaan...ehkä joku lomien ja varastontyhjennyksien takia valikoima on heikko...toivotaan parasta ja pelätään pahinta.
     
    Viimeksi muokattu: 09.07.2015