Apua häiriösuojaukseen?

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana nesma, 29.06.2015.

  1. nesma

    nesma Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.03.2006
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve! Muutettuani toiseen asuntoon ilmeni seuraavanlainen ongelma: sammuttaessa vessan valot tai jääkaapin kompuran mennessä päälle tulee jostain joku häiriö ja telkkari menettää signaalin hetkeksi, ja hetken päästä kuva (ja ääni) palautuu. Todella ärsyttävää.

    Laitteistona aktiivikaiuttimet, anthem vahvari ja perus töllö ja tietokone. Kytkennät hdmi:llä, kaikki laitteet samassa rasiassa. Edellisessä kämpässä ei ilmennyt ongelmaa.

    Mitäköhän tässä ensiksi kannattaisi kokeilla ratkaisuksi? Auttaiskohan jonkinlainen suojattu jatkojohto mahdollisesti?
     
  2. nesma

    nesma Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.03.2006
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saa esittää edes arvauksia että minkälainen jatkojohto saattaisi esimerkiksi toimia laitteille. Itselläni ei nimittäin ole kokemusta aikaisemmin tästä eikä tietoa oikein tahdo löytyä.
     
  3. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Oliko vanhan kämpän pistorasiat maadoitetut ja uudessa ei ole?

    Digi-tv:n kuvako sammuu tuolloin vai kun käytät pc:tä tv:n kanssa niin sen kuva käy poissa? Jos tuota jälkimmäistä esiintyy myös niin irroita antennipiuha seinästä ja kerro oliko apua. Molemmissa tapauksissa kuvan katoamiseen voisi ehkä tuolloin auttaa antennierotusmuuntaja siihen antennipiuhan päähän, esim. http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...ennierotusmuuntaja-Galvaaninen-uros-naaras-va

    Omakotitalo, kerrostalo vai rivitalo tmv? Oletko kysellyt mahdollisilta seinänaapureilta että onko heillä vastaavanlainen ongelma jos juuri se digi-tv:n signaali käy poissa vessanvaloja käytttäessä? Oisko kämpän sähköissä vikaa, huonosti/väärin asennettu jotain, puutteellinen maadoitus?

    Vialliset sähkölaitteet voi aiheuttaa häiriöitä sähköihin, onko jääkaappi hajoamassa.

    Itsellä on vain kokemusta logitechin halvasta(70€) pc 5.1 äänisysteemistä joka oli jotenkin herkkä keittiön(yksiö) loisteputkivalaisimelle että kun sen valon laittoi päälle niin äänijärjestelmä räpisi lampun käynnistymisen ajan ja jääkaapin käynnistyessä kuului pieni napsahdus.
     
    Viimeksi muokattu: 04.07.2015
  4. j_a_k

    j_a_k Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.08.2007
    Viestejä:
    2 266
    Saadut tykkäykset:
    7
    Onko ongelma siis katsottaessa TV-lähetystä? Tuo galvaaninen erotin antennipiuhaan, jolloin katkeaa yksi lenkki auttanee. Joko kaupallinen tai sitten pari nanoset konkat sekä vaippaan että signaalijohtimeen antennipiuhaan.

    Sähköpuolen jatkopiuhat ei auta. Sinun pitäisi se jääkaappi ja vessan lamppu laittaa kuntoon.
     
  5. nesma

    nesma Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.03.2006
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Antennipiuhaa ei ole. Kaikki materiaali tulee koneelta, se on tosin yhdistetty ethernetpiuhalla rasiaan. Olkkarin rasioista löytyy maadoitusliuskat joka tarkoittanee että ne on siis maadoitettu. (?) Jääkaappi on myös maadoitetussa rasiassa.

    Jännänä lisähuomiona asunnossa on makuuhuoneessa maadoittamattomat rasiat, mutta mitään laitteita ei ole vedetty ristiin. Kyseessä on kerrostaloasunto.

    Signaali siis nimenomaan käy poissa, koneelta(hdmi) tuleva kuva katkeaa, äänet katkeaa kunnes vahvistin(?) hakee signaalin takaisin ja kuva palautuu. Äänet ei aina palaudu ja joutuu käyttämään vahvarin pois päältä.

    Kuvan katkeaminen tapahtuu noin 25 % ajasta laittaessa vessan lampun nimenomaan pois päältä. Vessan lamppu on loisteputki. Asunnon muita lamppuja rämpyttelemällä ei saa pätkäisemistä aikaiseksi. Kyse on vain vessan lampun sammuttamisesta tai jääkaapista.

    Anthemi nimenomaan kadottanee sen signaalin, näytöstä lähtee 1080p pois ja kestää sekuntin pari ennen kuin se hakee sen uudelleen. Sori hitaista vastauksistani tähän lankaan ja kiitos jo auttaneille. Mitä mulla tulee mieleen seuraavaksi niin olisi kysyä taloyhtiöltä josko joku sähkömies voisi tulla käymään tai arvioimaan että mikähän tässä oikein mättää. Mutta saa heittää edelleen ehdotuksia mikäli jollakin tulee jotain mieleen!
     
  6. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    Itse kutsuisin sähkömiehen katsomaan vikaa ja tsekkailemaan. Kai niillä on joku mittari millä verkon häiriöt voi todeta. Ennenkuin hajoaa kalliit laitteesi
     
  7. j_a_k

    j_a_k Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.08.2007
    Viestejä:
    2 266
    Saadut tykkäykset:
    7
    Eipä tuossa sähkömies muuta tee, kun vaihtaa vessan valaisimen ja käskee ostamaan uuden jääkaapin. Molemmat indusoi jännitepiikin sammuessaan, joka sotkee toiminnan. Laitteen vaihtaminen tai häiriöpiikin suodattaminen auttaa, kunnollista filtteriä, X-konkkaa laitteen rinnalle, kytkimen kärkien yli.

    Mutta aika herkkiä on nuo laitteetkin häiriintymään jossain tapauksissa, ethernetpiuhan vaihtoa kannattaisi kokeilla, mahdollisesti vähemmän suojattuun.
     
  8. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    onhan kaikki laitteet samassa jatkojohdossa kiinni.