Hannibal (NBC, 2013-2015)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana monkeyalert, 11.05.2013.

  1. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Mistä löydät tämmöiseen sarjaan paremman näyttelijän kuin Mads Mikkelsen?
     
  2. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Omituista, boksi oli tallentanut tämän tilalle pelkkää tyhjää. Tänään uusinnasta uusi yritys.
     
  3. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Siinä ihan alussa kun se profiloija alkoi omata meediomaisia kykyjä nähdä ja kokea asioita. Salaiset kansiot -kamaa.
     
  4. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei siinä ollut kyse samanlaisesta yliluonnollisesta kyvystä kuin esim. Frank Blackilla oli Millenniumissa, vaan siinähän vain tyylitellysti näytettiin kun Graham luo päässään mahdollisen skenaarion, kuinka murha olisi voitu tehdä. Ei millään pahalla, mutta jos tuon nyt sekoittaa meediohommiksi, niin joko ei ole katsonut sarjaa kuin puolella silmällä tai sitten tuollainen aika monesti nähty tarinankerrontakeino on liian haasteellinen juttu sisäistettäväksi :) (Jos siis nyt ylipäänsä edes viittasit tuohon profilointiosuuteen.)

    Hallusinaatiot ym. sen sijaan nyt liittyivät Grahamin pikku hiljaa enemmän ja enemmän järkkyvään mieleen, mutta tuo nyt on vielä selkeämpää kamaa.

    Mitä tulee muuten sarjaan, niin pienestä toisteisuudesta huolimatta sarja jaksoi kantaa hyvin ykköskauden läpi ja olisi kantanut jo pelkästään Mads Mikkelsenin mongerruksen voimin. Joten kakkoskautta odotellaan, tosin ei tämä nyt ole vielä lähelläkään aiemmin mainitun Millenniumin parhaimpia juttuja. Pätevä show silti.
     
  5. Sir Filmipätkä

    Sir Filmipätkä Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensimmäinen kausi nyt katsottu ja aivan helvetin hyvähän se oli. Sarja käynnistyi hieman laiskasti, mutta jo parin "viikon sarjamurha" jakson jälkeen päästiin kunnolla vauhtiin. Grahamin sekoamista ja Hannibalin juonittelua oli ilo katsella. Näyttelijäsuorituksen olivat osuneet aivan nappiin, etunenässä pääkaksikko Mikkelsen ja Dancy.

    Will Grahamista oli saatu kirjoitettua vähintään yhtä kiinnostava hahmo kuin Hannibalista ja näyttelijöiden kemiat kohtasivat täydellisesti. Koko älyttömyys oli saatu kirjoitettua todella uskottavasti, joskin Willin loputtomat painajaiset ehkä menivät vähän liioittelun puolelle. Tyylikästä menoa silti kaikinpuolin. Ainoa aluksi häiritsevä asia oli nykyaikaan sijoitetut tapahtumat, silti älypuhelimet ym. loistivat poissaolollaan.

    Mielenkiinnolla jatkoa odotellessa. Saa nähdä miten elokuville/kirjoille uskollisesti tapahtumat ovat saatu kirjoitettua jatkossa.
     
  6. Deleted member 16400

    Deleted member 16400 Guest Guest

    Jaksoinko neljä jaksoa katsoa, jonka jälkeen alkoi naurattamaan Hannibalin hahmo ettei jaksanut tuota teennäistä pönötystä enää enempää seurata. Sarjan lavastus ja puvustus on sitä tasoa, että realismin puolesta sijoittuu ennemmin mikä-mikä-maahan kuin USA:aan. Hannibalin snobbailu ja puvut on vedettu överiksi. Profiloijan autismi alkoi ärsyttämään hyvin pian. Pidän paljon enemmän elokuvien Hannibal toteutuksesta.
     
  7. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Ensimmäinen tuotantokausi tuli katsottua ja kyllähän sitä jatkoa jäi mielenkiinnolla odottamaan. Toivottavasti suunnitelmat seitsemästä kaudesta toteutuvat ja tulemme näkemään juonikuvioina Thomas Harrisin kirjat Punainen Lohikäärme, Uhrilampaat ja Hannibal (tämä voisi juonikuvioiden osalta pohjautua enemmän kirjaan, kuin Ridely Scottin elokuvaan). Voisihan tuon Nuori Hannibalinkin liittää tähän sarjaan. Sillä olihan siitä tehty elokuva sellaista skeidaa, että sitä ei voinut millään ajatella ns. jatkumona aikaisemille elokuville.

    Mads Mikkelsen oli hyvä Dr. Hannibal Lecterin roolissa. Miten olisi mahtanut Hannibalin roolista suoritua David Tennant (Doctor Who), sillä hän oli myös ehdolla rooliin?
    Kaikki näyttelijät suorituivat rooleistaan ok. Jaksojen ohjaus, leikkaus, kuvaus, värimaailma ja ymn. toimivat yllättävän hyvin. Muutamien jaksojen juonikuviot eivät olleet mieleeni, mutta kaiken kaikkiaan käsikirjoittajat hoitivat homman ok (”sarjamurhaaja” per jakso+ taustalla ns. pääpiru).
    Jo mainittu ns. Hannibalin snobbailu (kulinaristi) ja puvut olivat sopivasti ylivedettyjä.
    Profiloijan (Hugh Dancy) liiallinen ”sekopäisyys/ongelmallisuus” alkoi loppua kohden ”ärsyttämään”.
    Viimeisten jaksojen paljastus, että Grahamilla on vaikea aivotulehdus. Selitti miksi näin oli, sillä aivotulehdus aiheuttaa mm. kuumetta, päänsärkyä, sekavuus kohtauksia (muistikatkot).

    Käsikirjoittaja Bryan Fuller on kiistänyt, että sarjan Grahamilla olisi Aspergerin oireyhtymä. Vaan hän olisi enemmänkin ”vastakohta” tälle. Hän kokee ”puhdasta empatiaa” uhreja kohtaan, hänellä on yliaktiivinen mielikuvitus ja tämän lisäksi vaikea aivotulehdus.
    Toivottavasti saamme tulevalla kaudella näkemään ns. ”todellisen” Will Grahamin (roolihahmot William Petersen/Edward Norton).:thumbsup:
    Yksi tämän hetken ns. laatusarjoja!
     
    Viimeksi muokattu: 05.01.2014
  8. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Joo, olin väärässä. Ei ollut epileptikko vaan vaikea aivotulehtuja. Hieno ad hoc selittämään pois ihmeellisyydet. :sick:
     
  9. monkeyalert

    monkeyalert Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    436
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eilen tuli katsottua 1. kausi loppuun. Kyllä tästä ihan kelpo sarja lopulta kuoriutui. Ensimmäiset jaksot menivät totutellessa hahmoihin, erityisesti Mikkelseniin Hannibalina. Vaikea oli kuvitella, että hahmoa voisi Hopkinsin jälkeen kukaan uskottavasti esittää (Hannibal Risingiä en pidä minään). Lopulta Mikkelsen loi kuitenkin varsin pätevän tulkinnan. Hugh Dancykin onnistui kohtalaisesti, Fishburne taas odotetun erinomaisesti. Muut sivuhahmot olivatkin sitten köykäisempiä. Erityisesti muutamissa jaksoissa vierailevana tähtenä ollut Gillian Andersson oli jokseenkin turha lisäys ja lähinnä vain ärsytti.

    Käsikirjoitus ja juoni olivat mielestäni keskimääräisen hyvää tasoa. Jaksokohtainen sarjamurhaaja + taustalla kuljetettu isompi juonikuvio toimi varsin hyvin. Joskin ehkä olisi toiminut paremmin, jos Garret Jacob Hobbs - Abigail kuviota ei olisi pyöritetty loppuun asti vaan pääpahikseksi olisi selkeämmin nostettu itse Hannibal. Tai siis iso juonikuvio olisi keskittynyt "Chesapeake Ripperin" jahtaamiseen ja vanhojen murhien selvittelyyn. Nyt Hannibal vaikutti koko ajan olevan useamman askeleen kaikkia edellä ja ylivoimaisesti pitelevän jokaista lankaa käsissään. Vaikka Graham toki lopulta asian oivalsikin, niin tästä jännitteestä olisi varmasti saanut useammankin jakson edestä hyvää materiaalia aikaiseksi. Samalla Hannibalin hahmolle olisi voitu kirjoittaa paljonkin historiaa sarjaan. No oli miten oli. Loppuratkaisu oli tyydyttävä, sen tosin arvasi hyvissä ajoin (ja siten myös 2. kauden ennakkoasetelman), kun alkoi näyttää siltä, että Grahamia voitaisiin epäillä murhista.

    Sarjan visuaalinen ilme onnistui ja oli riittävän omaperäinen. Graafinen aineisto oli välillä toki aika brutaalia, mutta ei vaikuttanut itsetarkoitukselliselta kuitenkaan. Nelonenhan siirsi esitysaikaakin jossain vaiheessa, vaikka esim. C.S.I sarjassa on taidettu vastaavaa materiaalia kyllä esittää. Tumma, kylmä ja kontrastinen värimaailma sopi sarjan luonteeseen.

    Kokonaisuudessaan hyvä, välillä erinomainenkin sarja, joka omalla kohdalla sopii Dexterin (jo 4. kauden) jälkeen jättämään tyhjiöön. Mielenkiinnolla odotan tulevia kausia ja toivottavasti suunniteltu 7. kauden kokonaisuus toteutuu. 4/5.
     
  10. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Toinenkin kausi jatkanut vakuuttavissa merkeissä. Hannibalin ja Will Grahamin välistä iskujenvaihtoa ja henkistä sodankäyntiä huomaa seuraavansa alati jännittyneenä, varsinkin kun näyttelijät tuntuvat laittavan eläytymispanoksia oikein kunnolla peliin. Mads Mikkelsenin itseriittoisat hymyn häivähdykset ja Hugh Dancyn painajaismainen, mutta taistelutahtoinen ansassa kärvistely pistävät vaan katselunautintoa tulemaan laatunäyttelemisen ystäville. Sarjan kehuttu audiovisuaalinen tunnelmointikin jatkaa niillä muikeasti värisyttävillä linjoillaan. Bon Appétit.
     
  11. Juke85

    Juke85 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.01.2008
    Viestejä:
    292
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tuleekos tää jo joltain tv-kanavalta?
     
  12. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    353
    Kyllä, NBC:ltä.
     
  13. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kyllähän tässä on pistetty jo monta kertaa ensimmäistä kautta, joka sekin oli jo erinomainen, paremmaksi. Suurin ongelmani ensimmäistä kautta koskien oli se, että vaikka kerronta oli hyvää tasoa, niin maailmaa ei usein tunnistanut ehdaksi Thomas Harrisin maailmaksi. Tällä toisella kaudella meno onkin jo paljon kotoisampaa tällaiselle Uhrilampaat-fanille. Sen enempiä spoilaamatta sopii vain miettiä, kuinka monta kautta tätä sarjaa voidaan tehdä, ottaen huomioon toisen kauden ensimmäisen jakson.
     
  14. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Aivan samaa mieltä. Sarja parantaa tasoaan jopa loistavasta ensimmäisestä kaudesta. Will Grahamin hahmon liiallinen ”sekopäisyys/ongelmallisuus” vähenee toisessa kaudessa ja häntä näyttelevä Hugh Dancy pistää parastaan.
    Tämä on tällä hetkellä SE sarja:thumbsup:
    Toivottavasti sarjaa tullaan tekemään suunnitellut seitsemän kautta!

    Sisältääkö suomessa julkaistu Hannibal - Kausi 1 (Blu-ray) "producer's cut" versiot viidestä jaksosta, kuten Regio-A julkaisu?
     
  15. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Aivan käsittämättömän kova päätös toiselle kaudelle ja David Sladen (30 Days of Night) ohjaus kruunasi kaiken. Kauden tapahtumat toivat myös sarjaan Hannibal kirjasta tutun Mason Vergerin
    ja häntä näyttelevän Michael Pittin (Funny Games). Pitt sopii todella hyvin rooliinsa rikkaana/sairaana kusipäänä, sillä hän on näytellyt kusipäisiä hahmoja jo aikaisemminkin (Funny Games, Numeromurha).
    Toinen kausi paransi jopa loistavasta ensimmäisestä ja nousi täten täyden kympin sarjaksi:king:

    Ilmeisesti suunnitelmat seitsemästä kaudesta ovat typistyneet kuuteen. Oikeuksien saaminen MGMältä Clarice Starling, Benjamin Raspail ja Jame Gumbin hahmoihin ei ole varmistunut.
    Barney Matthewsin (sairaala-apulainen, Uhrilapaat/Hannibal) hahmon piti esiintyä jo toisella kaudella, mutta hahmon käyttö kiellettiin. Tästä johtuen Bryan Fuller tulee sisällyttämään kirjojen tapahtumia TV-sarjaan eri tavalla kuin aikaisemmin oli tarkoitus.
    Ilmeisesti viimeinen kausi pitäisi antaa vastauksen mitä Tohtori Lecterille käy Hannibal (1999) kirjan jälkeen.
     
  16. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Olipas tosiaan finaali juu. Melkein jo teki pahaa katsella miten se "Teekuppi" rikottiin Hannibalin toimesta aikalailla sinne korjaamattomaan tilaan. Musiikki ja kaikki oli taas niin kohdillaan kuin olla ja voi.

    Mads Mikkelsenin veto siinä viimeisessä syleilyssä oli jotain aivan huikeaa. Mies pisti tunneskaalaa tulemaan aivan laidasta laitaan ja jääkylmän koskettavasti niin. Taidokasta, niin taidokasta.

    Michael Pittin tulkinnasta ei osannut vielä oikein sanoa, mutta eiköhän se seuraava jahtikausi selvennä sitäkin asiaa. Pysäyttävää laatuviihdettähän sieltä nyt on joka tapauksessa tulossa.
     
  17. Juke85

    Juke85 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.01.2008
    Viestejä:
    292
    Saadut tykkäykset:
    4
    Eikös tämä tule nelosen kanavilta niinkuin ykkös kausi?
    kai se on sitten taas bluraylle ostettava..
     
    Viimeksi muokattu: 27.05.2014
  18. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 989
    Saadut tykkäykset:
    263
    Ja taas mennään. Onhan tämä helkutin tiukkaa settiä. Turhaa löysää ei ole ja meno on niin fiiniä. Bueno! Parhaita sarjoja tällä hetkellä.
     
  19. VisitorQ

    VisitorQ Guest Guest

    Liittynyt:
    14.06.2005
    Viestejä:
    178
    Saadut tykkäykset:
    2
    Onko kellään tietoa koska alkaa näkymään uusin kausi Suomessa ilman warettamista?
     
  20. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Kyllähän tämä on tällä hetkellä tv-sarjojen parhaimmistoa:thumbsup:

    Ärsyttävää, että Hannibal 1. kauden blu-ray myynti ei ollut riittävää Suomessa/pohjoismaissa (vaiko?) ja seuraavia kausi on turha odottaa blu-ray julkaisuina.
    Jos katsoo esim. Discshopin/Cdon.comin blu-ray tv-sarja tarjontaa/tulevaa. Sopii vain ihmetellä, että onko niiden myynti ollut "riittävää", esim. toisia-kolmansia kausi ajatellen?
     
    Viimeksi muokattu: 10.06.2015