AV-etuaste joka vie kuvan >10M

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana akaza, 13.05.2015.

  1. akaza

    akaza Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.01.2012
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moikka,

    Mulla olisi hakusessa AV-etunen joka jaksaisi viedä kuvan tykille asti. Tämän hetkinen Onkyo PR-SC886 ei jaksa viedä kuvaa koko matkaa (10M Bosscomin HDMI kaapeli). Toimii mainiosti esim. 2m kaapelilla mutta koko matkaa jaksaa viedä kuvaa n.2min (FullHD) ja tämän jälkeen tykki kadottaa signaalin. Kuva pysyy kuitenkin matalammilla resoluutioilla. Ostin HDMI "vahvistimen" koska halusin nähdä auttaisiko tämä asiaan mutta ei mitään huomattaa muutosta tapahtunut. Lähinnä hdmi-vahvistimen kanssa vaan käy niin että kuva ei tule enää lainkaan esille koska tulee yksi lenkki lisää ketjuun xbox (tms) -> AV-amp -> 1m hdmi -> hdmi-vahvistin -> tykki.

    Johdotkin toimivat kun esim. xbox itsessään jaksaa viedä kuvan tykille asti. Harmi tässä on se että Onkyossa on XLR-ulostulot joilla oli tarkoitus ohjata aktiivimonitoreja ja toimii siihen täydellisesti mutta kuvaa ei tykille asti saa. Onyko onkin nyt myynnissä ja koitan etsiä tilalle kuvan/äänen käsittelijää. Yksi vaihtoehdoista on:

    http://audiovideo.fi/testi/cambridge-audio-azur-752bd-blu-ray-dvd-cd-soitin-testissa-osa-1

    Mutta haluaisin kuulla minkälaisia setuppeja teillä on.

    Mieluusti siis aktiivimonitorien kanssa kun itse en aio vahvistinpäätteitä hommata tai kaiuttimia "päivittää".

    -Jouni
     
  2. 100mo

    100mo Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.06.2001
    Viestejä:
    948
    Saadut tykkäykset:
    26
    Mulla on käytössä Denon DN-500AV etunen ja 15m HDMI kaapeli ja hyvin toimii tykille asti!
     
  3. E-mies

    E-mies Guest Guest

    Liittynyt:
    03.04.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tämä oma Onkyo PR-SC5507:ni on todistettavasti useamman vuoden käytön ajan jaksanut viedä ongelmitta kuvan tykille kymmenen metrin HDMI-kaapelilla. :)
     
  4. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites HDMI-signaalin vahvistimet (eng. repeater)? Niitä saa riippuen mistä ostaa parin kympin molemmin puolin. Itellä on tämä, joka jakaa saman signaalin tv:lle (3m) ja tykille (10m), toiminut kuin junan vessa nyt reilu 5 vuotta. Ilman olevat löytyy "extender" "repeater" hauilla.
     
    Viimeksi muokattu: 18.05.2015
  5. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tuohon signaalin läpimenoon vaikuttavat sekä vahvistin, että näyttölaite ja lisäksi vielä lähetettävä materiaali. Useampi henkilö on joutunut vaihtamaan esimerkiksi kaapelin samalla, kun on vaihtanut tykin. Tai vahvistimen. Itsellä on kokemust tilanteesta, jossa muu toimi, mutta 3D kyykkäsi.

    Eli jos kysyjällä ei sattumalta ole samaa kaapelia ja samaa tykkiä, niin tuosta ei voi mitään varmaa päätellä.
     
  6. akaza

    akaza Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.01.2012
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tullut testattua nyt kahta eri mallia. Kumpikaan ei Onkyon kanssa toiminut. Toisen sain sentään toimimaan XBox->BenQ välissä. Ongelmana tuntuu olevan se, että joutuu iskemään jo tuon 10M kaapelin lisäksi yhden 1M kaapelin. En tosissaan saanut toimimaan ja kävin sitten tuon kalliimman kaveriksi ostamassa vielä class ohlssonilta sellasen 20€ vahvistimen, ei toiminut senkään kanssa. Aloin tuossa pohtimaan miten olisi Cambridge Azur BD752, tuntuisi olevan ihan soiva peli. Ainoa miinus vähäisistä HDMI-sisäänmenoista, tarvetta olisi XBOX,digiBoxi,chromecast nyt ainakin saada toimintaan. Ehkä voisin uhrata tykin päästä toisen HDMI-IN:in ja ottaa sille virran tykin tuulettimelta rosvoliittimeltä?

    Nyt aloin myös vaiheilemaan myös Emotivan kanssa:

    https://emotiva.com/products/pres-and-pros/umc-200

    Tuo olisi vielä siedettävän hintainen, mutta tämä houkuttelisi enemmän:

    https://emotiva.com/products/pres-and-pros/xsp-1

    ...ajatuksia?
     
  7. akaza

    akaza Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.01.2012
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaapeli joka on käytössä on Bosscomin (kait ihan laadukas) kaapeli joka tuli tykin mukana samassa paketissa, sillä eroituksella että sössin kait ensimmäisen asennusvaiheessa ja se oli vaihdettava uuteen. Tuota kaapelia pitkin menee kaikilta muilta (paitsi DNA:n digiboxilta) laitteilta signaali ihan hienosti perille. Myös Onkyo toistaa hienosti 2M kaapelilla tykille asti.

    -Jouni
     
  8. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Noista Emotivoista oli muistaakseni ei-niin-mairittelevaa kommenttia hifiharrastajat.orgin puolella, ihan toimivuudesta. Käypä sieltä kurkkaamassa. Saatan muistaa väärinkin.
     
  9. akaza

    akaza Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.01.2012
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jotain tuollaista olen hieman pelännytkin. Katselin niitä aikoinaan ennenkuin päädyin Onkyoon. Häiritsevä homma nyt kun pitäisi joku laite saada ja homma pakettiin ennenkuin muksu syntyy taloon, sitten ei oo aikaa ruuvailla varmaan :) tosissaan tuo Cambridge olisi varmasti toimiva muuten mutten ole päässyt yli tuosta HDMI-sisäänmenojen vähyydestä. Toisaalta pystyisin kiertämään ongelman niin, että ottaisin BenQ W1070:n tuulettimen virtajohdosta virrat Chromecastille tai vaihtoehtoisesti ottamalla toisen HDMI kaapelin (10M) pois johtokouruista ja laittaisin tilalle jatkojohdon jolla saisi sitten vietyä virtaa tykin viereen ja sieltä ottaisi sitten Chromecastin tarvitseman virran. Näin saisi tuon Cambridgen kanssa ainakin digiboxi,xbox yhdistelmän vietyä projektorille sekä Chromecast voisi toimia sitten toisessa HDMI-sisäänmenossa. Sit tosin äänet joutuisi tuomaan tykin läpi 3,5mm jackista Genelecin F Two:lle. Häiritsevää.

    Budjettia tuohon ongelman korjaavaan laitteeseen saisi sen 1000€ helposti raapastua samantien jos sattuu tulemaan mieleen jotain. toki HDMI 1.4 pitää olla jotta menee 3D myös läpi.

    -Jouni
     
  10. akaza

    akaza Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.01.2012
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, tuo Denoni muuten voisi toimiakkin, mutta epähuomiossa olin unohtanut mainita että kuvaa pitäisi viedä myös näytölle niin tuossa ei ole kuin yksi ulostulo joka vähän rajaa laitteen ulkopuolella: :-/

    -Jouni
     
  11. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    283
    En lähtisi ihan kauheasti kikkailemaan, vaan kokeilisin suosiolla toista (toisia) HDMI kaapelia. Jossain vaiheessa luultavasti tärppää, en muista lukeneeni täältä tilannetta että 10m HDMI vetoa ei olisi saatu toimimaan millään kaapelilla. Itsekin olen pariin otteeseen joutunut kaapelin vaihtamaan uusien laitteiden ryppyillessä. Noista ketjuista voi hakea vähän osviittaa:

    HDMI-johdon pituus vs laatu
    Millainen HDMI-kaapeli on hyvä?
     
  12. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
  13. akaza

    akaza Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.01.2012
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0