True Detective (HBO, 2014-)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Professional, 26.06.2013.

  1. Kese1

    Kese1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    4
    Yksi asia joka tulee tässä vastaan: elokuva kuvataan pitemmällä aikavälillä (kuukausi +), kun taas tv-sarjan jakson on yleensä aikaa about 8 - 10 päivää. Eli työmäärän paljous on se yksi syy. Ohjaajan pitäisi myös valmistellla seuraavan jakson kuvaukspaikat, valvoa jakson jälkituotantoa samaan aikaan kun jo seuraavaa jaksoa kuvataan jne. HBO tapa on yleensä tehdä kausi valmiiksi ennen esityspäivää, joten TD yhdelle ohjaajalla oli mahdollista tämän takia, mutta varmaan oli kova urakka.
     
  2. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Muistaakseni Cary Fukunaga jossain haastattelussa juuri tuosta puhuikin, että mentiin aika äärirajoilla kun viimeiset kässärit valmistuivat vasta kun kuvaukset olivat käynnissä, kuvauspaikkoja oli jotain 300 ym. Eli ei varmaan kiinnosta lähteä heti samanlaiseen savottaan, kun nyt varmasti on mahdollisuus tehdä aika lailla muitakin korkean profiilin hommia ja silti toimia mukana uuden kauden tuotannossa.

    Käsittääkseni, niin kuin tuossa joku jo aiemmin mainitsikin, niin showrunner ja tuottajat ovat näissä tv-tuotannoissa se oleellisin elementti ja jakso-ohjaajat eivät ole samalla tavalla taiteellisia johtajia kuin elokuvissa. Eli kun sekä Fukunaga että Pizzolatto jatkavat tuotannossa, niin tyyli ja tunnelma tullee kutakuinkin pysymään aika yhtenäisenä. TV-draamasta kun puhutaan, niin yleisestikin päätekijänä mainitaan luoja/showrunner (esim. Chris Carter, David Simon, Morgan/Wong, J. Michael Straczynski, Vince Gilligan, Joss Whedon, Tom Kapinos jne.). Ohjaajat tuovat sitten enemmän jotain omia mausteitaan kokonaisuuteen, esim. vähän sarjan normista poikkeavua visuaalisia ratkaisuja (vaikkapa Rian Johnsonin Breaking Bad -jaksot).

    Jos miettii vaikka kuinka jonkun Millenniumin tai Twin Peaksin taso ja tyyli heitti isosti kausien välillä, niin syy ei ollut ohjaajien vaihtumisessa, vaan showrunnereiden (Carter vaihtui Morgan/Wong-kaksikkoon Millenniumin kakkoskaudella, Lynch häippäsi Twin Peaksin kakkoskaudella tekemään leffaa).
     
    Viimeksi muokattu: 01.02.2015
  3. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Walking Dead kuvauksista:
    "It's interesting to note that the first episode last season took 16 days to shoot a 44-minute slot and there were only two people talking."

    Eli koko kauden kuvaukset kestää aika kauan.

    Ohjaajat ei muutenkaan ole kovin isossa roolissa sarjoissa. On esim. ihan normaalia että joku näyttelijöistä ohjaa jonkun jakson. Välillä jakson saattaa käydä ohjaamassa joku Tarantinon tapainen stara.

    Vaikka kuullostaa sillisalaatilta on tän päivän TV sarjat erittäin hyviä.

    Suomessa taas sarjan ohjaa aina sama henkilö. (Siis salkkareita yms ikuisesti jatkuvia lukuunottamatta.) Suomessa myös on yleensä vain 1-2 käsikirjoittajaakin. Ja välillä ohjaaja on myös käsikirjoittaja.
     
    Viimeksi muokattu: 01.02.2015
  4. Kese1

    Kese1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    4
    Jeps, Walking Deadin 16 jaksoa kuvataan toukokuusta marraskuulle, tuosta voi laskea karkean arvion: 8 - 9pv/jakso, kun vkl ei yleensä kuvauksia tapahdu.

    http://au.ibtimes.com/walking-dead-...hooting-season-4-television-air-dates-1327295

    Game of Thronesin 4 kauden kuvaukset kesti 136 päivää, eli hieman enemmeän aikaa/jakso tulee, mutta sarja on toki vaativampi tuotannoltaan.

    True Detectiven kuvauksista:

    All first season episodes were shot in 35 mm film,[51] and principal photography consumed 100 consecutive days.

    http://en.wikipedia.org/wiki/True_Detective_(TV_series)

    Eli, sellaset 12/13pv/jakso.

    Nopeeta on tahti, oli se sitten 8 tai 12 päivää/jakso. Muistelen, että Babylon 5 viimeisen kauden budjettisäästöjen takia yhden jakson kuvaukseen oli vain 6 päivää aikaa.
     
  5. hvihavai

    hvihavai Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2006
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri katselen Game of Thronesin 5. kauden ennakko "dokumenttia" (s5e00) ja puhuivat kuvauspäivistä. Eli 120 päivää mutta kahdella "unit"lla eli käytännössä 240 kuvauspäivää. Eli tekee sen 24 päivää/jakso.... :)

    edit:
    lopussa oli vielä pienet tilastot :)
    5 maassa kuvaukset
    151 kuvauspaikkaa
    240 kuvauspäivää
    166 roolia (cast members)
    yli 1000 crew members
    yli 5000 extraa
     
    Viimeksi muokattu: 09.02.2015
  6. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 24.07.2015
  7. P21

    P21 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    4
    Vaikutti sen verran lupaavalta, että jo aiemmin pilviin kasvaneet odotukset (näyttelijävalinnoista huolimatta) kenties kasvoivat vain lisää. Sais jo juhannus tulla ja mennä.
     
  8. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Kyllä tälläkin Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Taylor Kitsch populalla ihan mielenkiintoista saadaan aikaan. Katson tämänkin kauden.
     
  9. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    58
    Kyllä uskon että sarja jatkuu yhtä hienosti kuin ykköskausikin. En oikeastaan ole yhtään koko aikana epäillytkään ja luotto on kova tulevaan.
    Odotin kyllä että sarja olisi jatkunut jo aiemmin alkuvuodesta kuten eka kausikin tuli noihin aikoihin, mutta kenties tässä halutaan viilata ja varmistaa että tuotos on ehtaa parhautta.
    Olihan tuo ekan kauden osoitus viimeistään jo se että Matthew McConaughey on viime päässyt huokeisiin roolisuorituksiin (esim. Dallas Buyers Club + juurikin tämä TD-sarja) ja miehen osakkeet ja kiinnostavuus ovat omasta mielestäni nousseet aivan eri tasolle kuin mitä joskus aiemmin oli. Jatkossakin tulee seurattua miehen töitä hieman tarkemmin.
    Jotenkin tästä koko ekasta kaudesta henkii se että oikeutetusti hyvä näyttelijä pääsee tekemään hieman ennakko-odotuksista tai menneisyyden roolit huomioiden hieman poikkeavan roolin ja tällä hetkellä näyttäs olevan kakkoskaudellakin semmoiset näyttelijät että erittäin mielenkiintoiseksi menee pelkkien henkilöhahmojen kannalta.

    Mielestäni True Detective oli Penny Dreadful:in ohella viime vuodet tapaukset ja tulokkaat sarja-rintamalla. Molemmat jatkuvat kohtapuoliin uusilla jaksoilla.

    Pitäs kyllä ihan huvikseen kattoo eka kausi uudemman kerran jospa jossain välissä kerkeisi, kun tuntuu olevan niin monta kiinnostavaa sarjaa parhaillaan seurannassa.
     
    Viimeksi muokattu: 13.04.2015
  10. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    194
    Täytyy sanoa ettei tuon teaserin perusteella ainakaan odotukset nousseet, melkein päinvastoin.
    Mutta pessimisti ei pety...
     
  11. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Liittyykö tuo kakkoskausi jotenkin ykköskauteen?
     
  12. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    58
    Ei. Siinähän on tyystin eri henkilöt ja eri miljöö.
     
  13. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Ok. Eli tosikko voisi jopa ajatella, että eri sarja, mutta samalla nimellä... Onko tässä mitään yhteistä ekan kanssa, kuten esimerkiksi noita haastatteluja tai muuta? Vähän hämmästelen tällaista sarjan tekoa, mutta jos kakkosestakin hyvä tulee, niin mikä jottei.
     
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Wikipedia olisi tiennyt kertoa (jos siis englannin kieli taittuu):

    Harvemmin toki tällaista on tullut vastaan niin, että tarina ja hahmot vaihtuvat toisiin kausittain, eikä esim. jaksottain (a la Twilight Zone). Toisaalta, pakkohan tämän sarjan onkin olla tällainen, jos näyttelijäkaartiin meinataan kiinnittää elokuvamaailman kovia tekijöitä -- eihän heillä ole välttämättä halua tai aikaa sitoutua yhteen projektiin moneksi vuodeksi.
     
    Viimeksi muokattu: 13.04.2015
  15. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Taittuuhan se, vaan eipä tullut mieleen vilkaista. Okei, mielenkiintoinen konsepti. Ajattelinkin ykköskaudella, että ovatpa saaneet kovat nimet sarjaan mukaan ja vielä useaksi vuodeksi. Mutta sepä ei sitten ollutkaan ihan oikein ajateltu. Vince Vaughn ei kyllä ole vielä vakuuttanut muuten kuin komedioissa - eikä aina niissäkään - joten hänellä on nyt hyvä näytön paikka. Matthew McCongognnaangangnneeuh onnistui omassa roolissaan (ja Dallas buyers clubissa) todistamaan, että miehestä on muuhunkin kuin nössörakkauskomedioihin Jennifer Anistonin kanssa.
     
  16. pasala

    pasala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2005
    Viestejä:
    392
    Saadut tykkäykset:
    5
    Eka kausi nojasi McConaugheyn roolisuorituksen lisäksi niin vahvasti Louisianan karuun miljööseen että pelonsekaisin tuntein odottelen uutta kautta, ainakin nyt teaserin jälkeen. Suurkaupungin korruptoituneita/juoppoja/muuten vaan ongelmaisia poliiseja kun on kuvattu jo niinpirusti ja jos kyseessä on taas murhatutkinta niin saa Pizzolato laittaa kyllä parastaan että saa homman toimimaan. Riskiveto vaihtaa koko tiimi mutta jos onnistuu niin mikäpä jottei.
     
  17. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tekijät mogasivat Emmyt kun ilmoittivat ekan kauden jatkuvien sarjojen joukkoon eikä minisarjaksi. Niinpä ei palkintoja tippunu. Eikä tipu jatkossakaan kun harvoin sarjan ekalle kaudelle palkintoja annetaan ja tässä sarjassa jokainen kausi on ensimmäinen :D
     
  18. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    58
    Joo, erityisesti ihmetytti se että Fargo voitti Emmy:n parhaasta minisarjasta.
    Ihan ok sarja joka tosin notkahti pahasti puolenvälin jälkeen ja eipä siten oikeasti olisi ansainnut Emmy-palkintoa ollenkaan.
    True Detective olis kyllä ansainnu tai ehkäpä House Of Cards (joka tosin ei jostain kumman syystä ollut ehdolla edes).
     
  19. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
  20. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3