Smoukahontas eli Sara Maria Forsberg

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana ElvisThePelvis, 02.04.2014.

  1. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Saraa ilahdutti listapaikka Iso-Britanniassa:

    [​IMG]

    Nuo nyt on jo kohtalaisen epäoleellisia juttuja, jos täällä joku ei Elviksestä pidä. Ja tarkoitan siis esiintyjää, en nimimerkkiä (josta pitävät kaikki) :) Superkin varmasti on kyllä tietoinen siitä, miten arvostettu jätkä Elvis on edelleen. Tai miten vaikka joku Pavarotti (tai tuhat muuta esimerkkiä)? Onko koskaan kirjoittanut ainuttakaan kappaletta? Ainakin äärimmäisen kunnioitettu tulkitsija, vaikka ei olisi riviäkään koskaan kirjoittanut.
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Uskoisin, että ongelmana tuossa Olavi Virran ja Elviksen dissaamisessa oli enemmänkin heidän edustamansa genre(t) kuin sitten juuri nämä kaksi herraa: jotkut ovat vain niiden ehdottomia ja tarkkoja musiikkimakunsa suhteen. Ihmisenähän tämä foorumikaimani oli puutteellinen, enkä minäkään fanina voi sanoa, että miehelle tehdyt biisit olisivat sisällöllisesti kultaa. Musiikkiin on kuitenkin olennaisesti sidoksissa tunteiden välitys ja sillä saralla Elvis oli yksi maailman parhaista. Tietenkään sekään ei ole heppoinen saavutus, että mies ensin 50-luvulla siivitti rokin yhdeksi suurimmista genreistä (hyödyntäen toki mustien tekemää pioneerityötä, mutta samalla vieden sitä eteenpäin), loi 60-luvulla rokkitähden mystiikkaa Liverpoolin poikien kanssa levyttäen samalla Grammyen arvoisesti (mutta hyvin aliarvostettua) gospel-musiikkia ja lopulta 70-luvulla otti paikkansa kaikkien aikojen karismaattisimpana live-esiintyjänä Las Vegasin lavoilla. Elvikseen liittyy paljon ulkomusiikillisia asioita, joiden kautta voisi helposti ajatella, ettei mies ansaitse vuosikymmenien hehkutuksia "kuninkaana", mutta koitappa löytää toinen esiintyjä, jolla on yhtä täyteläinen ääni ja joka saa kehnonlaisestakin tekstistä välittymään palavan tunteen. Muuan Farrokh Bulsara pääsee lähelle, mutta Elvis taitaa voittaa monipuolisuudella ja pidemmällä uralla.
     
  3. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Niin, luultavasti juuri näin. Muistuupa mieleen esim. kerta, kun kaveri totesi Ultra Bran olevan "paska bändi". Mutta olisikohan tässäkin ollut oikeasti kyse siitä, että yhtyeen esittämä musiikki edustaa genreä, joka kaverin korvaa ei miellytä - on se sitten miten hyvin tehtyä tahansa? Melkeinpä väittäisin. Sama kaveri muuten haukkui Radioheadin OK Computerin :D Ei voi mitään, pidän tuollaisia kommentteja aika moukkamaisina. Kun joku on olevinaan huonoa, vaikka oikeasti ei itse ymmärretä hyvän päälle.

    Mutta nyt taidettiin lipsua vielä enemmän ohi aiheen, sorry!
     
  4. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    Aika mukavasti jatkettu tästä neidosta vääntää, mikähän moiseen syynä? Ei noista muista muusikoista ja esiintyjistä ihan vastaavia ketjuja ole kai
     
  5. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Paskaa.
    Paskaa.

    Ei kaikesta ole pakko tykätä, vaikka "tuotannon laatu" tms olisikin sinun mielestäsi kuinka hyvä tahansa. Toisaalta löytyyhän maailmalta sellaisiakin höyrypäitä, jotka eivät kuuntele yhtään mitään muuta kuin klassista viulukonserttoa. He, todelliset musiikkiharrastaja-konossöörit, puolestaan katsovat nenävarttaan pitkin halveksuen alaspäin tuollaisia ultrabra:ta kuuntelevia kasuaaleja.
     
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Toisaalta eihän vastaavanlaisia tapauksia paljon ole. Tässä Smoukan kuviossahan on mielenkiintoista paitsi se, että hän sai periaatteessa yhdellä tai kahdella hassutteluvideolla verrattain ison luokan sopimuksen Yhdysvaltoihin, niin myös se, että hän sai sopimuksia muillakin aloilla, ei vain sosiaalisen median sisällöntuottajana. Toki Smoukalla oli jonkinlaisia edellytyksiä näille muillekin aloille, mutta onhan se jokseenkin epätavallista, että tavikselle sataa diilejä useammalta show busineksen saralta (no pun intended). Allerkirjoittaneenhan mielestä tämä tämmöinen ei ollut niin ansaittua ja vaikka tilaisuuksia toki tulee hyödyntää, niin jokin raja siinäkin tulee olla.

    Olen hämmästellyt myös sitä, kuinka niin moni näkee Smoukan hahmona, joka voi ryhtyä mihin tahansa ja jälki on aina kultaista -- hän on ikään kuin kritiikin ulottomattomissa. Siksi mielellään seuraan hänen taivaltaan nähdäkseni, että toimiiko se maailma niin, että Sara Forsberg voi kaikkimullehetinyt-tyylisesti marssia eteenpäin tehden joka saralla (no pun intended) korkeatasoista jälkeä, vai niin, että kaikki tapahtuikin liian nopeasti, hän hyppäsi liian isoihin saappaisiin ja lopullinen vastaanotto sen jälkeen, kun "kielinainen" alkaa olla out, onkin kolea.
     
  7. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Elviksestä vielä sen verran että tarkoitukseni ei ollut dissata häntä, vaan todeta että en itse hänen tuotoksistaan hirveästi välitä. Ymmärrän siis kyllä että monet hänestä pitävät, hyvä esiintyjähän hän oli. Itseasiassa varhaisimpia lapsuusmuistojani on että meillä kotona soi useinmiten juuri Elvis - eikä juuri muita artisteja, esim Olavi Virtaa ei kukaan laittanut koskaan soimaan. Elviksen megasuosion taustoja voisi kyllä pohtia tarkemminkin - ja niitä voisi ehkä verrata Sara Forsbergiin. Asiahan on nimittäin niin että Elvis teki muutakin kuin levytti musiikkia. Elvis esiintyi musiikin esittämisen ohessa yli 30:ssä elokuvassa. Se takasi hänelle monesta muusta muusikosta poikkeavan näkyvyyden, ympäri maailmaa, aikana jolloin musiikkivideoitakaan ei vielä oltu keksitty. Lisäksi Elvis tarjosi omana aikanaan jonkinlaisen monien kaipaaman vaihtoehdon vakiintuneille perinteisille musiikkitähdille, sanoisinko kaikenmaailman "olavi-virroille". Tämä kaikki varmasti vaikutti suosioon. Sara on saanut reilusti näkyvyyttä internetin kautta, ja perinteisissäkin medioissa, jo ennen kuin on aikaansaanut mitään. Jatko riippuu nyt vahvasti tulevan musiikin ja elokuvien laadusta. Ensimmäinen single ainakin on - minun mielestäni - yksiselitteisesti huono: Siinä ei ole yhtään mitään hyvää musiikillisesti eikä lyyrisesti, eikä laulajan laulutaidostakaan voi kaikkien tehosteiden jälkeen esittää mitään arviota.
     
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Elvikset elokuvat varmati toivat hänelle näkyvyyttä, mutta kyllähän hän megasuosionsa saavutti yksinomaan musiikilla. En tiedä, onko hänen suosiostaan tehty mittauksia, mutta uskoisin sen jopa laskeneen 60-luvulla osaksi hänen heikkolaatuisten hömppäelokuviensa takia ja osaksi sen takia, ettei hän päässyt elokuvien takia esiintymään muusikkona (joskin hänen elokuvansa olivat kyllä kuin korneja, pidennettyjä musiikkivideoita) samalla kun Beatlesit yms. alkoivat ottamaan haltuun hänen reviiriään. Siinä missä vielä 50-luvun lopulla Elvis halusi olla kuin idolinsa James Dean ja Marlon Brando, niin 60-luvulla häntä ei tainnut elokuvat muussa mielessä kiinnostaa kuin että niiden kautta sai rahaa, naisia ja hauskoja hetkiä. Elvishän oli periaatteessa kuin naiivi marionetti, jonka naruja hänen managerinsa eversti Parker veteli miten huvitti. Juuri Parkerin solmimien pitkän linjan elokuvasopimusten takia Elvis vietti 60-luvun kehnoja elokuvia tehden sen sijaan, että olisi jatkanut rokkitähden uraansa.

    Minäkin näen Elviksen urassa yhteyden Smoukan orastavaan uraan, mutta, yllättäen, negatiivisesta näkökulmasta. Kummankin suosio ja ura alkoi vapaa-ajalla tuotetusta materiaalista: Elviksen suosiohan lähti siitä, kun hän kävi neljällä dollarilla levyttämässä synttäribiisin äidilleen ja biisin kuullut DJ laittoi sen radioon soimaan. Räjähtävän alun myötä kumpikin vaihtoi alaa: Elvis elokuviin ja Smoukka musiikkiin. Kummallakin oli niihin edellytyksiä mutta kumpikin sai jalansijaa alalla nimenomaan alkuperäisestä alasta saadun onnenkantamoisena tulleen suosion perusteella. Lopputulos oli se, että Elviksen elokuvat (pois lukien 50-luvun tuotokset ja 1-2 menettelevää elokuvaa 60-luvulta) noteerataan yleensä umpisurkeiksi. Eihän mies osannut sinänsä näytellä, mutta hänen karismansa oli vaan niin purevaa, ettei hänestä saanut katsettaan irti. Smoukan kohdalla taas UR Cool antaa myös esimakua siitä, että itse tuotos on enemmän tai vähemmän kuraa, mutta fanit saavat silti haluamansa eli Smoukan hassuttelun ja "kielinaisen" äänimuuntelut -- aivan kuten Elviksen fanit saivat hänen elokuvistaan irti miehen karisman ja lauluäänen. Elvis näytteli Elvistä ja Smoukka laulaa "kielinaisena".
     
  9. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Uusi kesäkumibiisi: Kasimir feat. SAARA
    [video]https://youtu.be/fYqrcgqmI9Y[/video]

    Ihan ok fiitti.
     
    Viimeksi muokattu: 15.05.2015
  10. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Olipas likalla kimisevä ääni... Ei mun juttu.
     
  11. Reddington

    Reddington Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.08.2014
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    17
    Elvis ja Smoukka samassa ketjussa.. Draw the line please
     
  12. Reddington

    Reddington Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.08.2014
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    17
    Check ur facts mr. :hitme: Nyt meni jo pahasti soopan puolelle :)
     
  13. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kerro toki, mikä meni pieleen -- vai onko tämä tätä tyypillistä foorumikritiikkiä, jossa moititaan muttei kerrota, millä perusteella. Luotan tässä nyt Wikipediaan, mutta Freddie oli aktiivinen muusikko 1969-1991 ja Elvis taas 1953-1977. Monipuolisuudella viittasin siihen, että Elvis toimi myös näyttelijänä ja lauloi eri tyylejä (rock, country, gospel jne.). Jos näillä moitteilla halusit sitä sanoa, että Freddie kunnostautui myös biisintekijänä ja instrumenttienkin soitto sujui (joskin Elviskin kyllä soitti sekä kitaraa että pianoa, joskaan jälkimmäistä ei varmastikaan yhtä hyvin kuin Freddie), niin siinä olet kyllä oikeassa.
     
  14. adagionette

    adagionette Guest Guest

    Liittynyt:
    20.04.2015
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    5
    Olettekohan nyt vähän eksyneet ketjun aiheesta. Perustakaa pian Freddielle ja Elvikselle omat, ellei ole jo.

    Koemastihan se Saara kiekaisi siellä Kasmirin laulussa. Arvioikaapa Saaran laulua siinä.
     
    Viimeksi muokattu: 16.05.2015
  15. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    No juuh! Luitko nyt ihan varmasti sen viestini, kun sellaista en koskaan väittänytkään? Olisi vain kiitettävää osata erotella, mikä oikeasti on sitä paskaa ja mikä ei vain ole omaan makuun, vaikka pätevä genrensä edustaja onkin. Sanotaan se nyt vielä tässä sitten mahdollisimman selkeästi, eli juuri näin. Ja puhuin nimenomaan OK Computerista, en yhtyeestä. Sekin siis paskaa, vai? Sitten et selkesti tuollaista musiikkia ymmärrä yhtään, nyt on pakko sanoa näin. Kyseinen levy kuitenkin löytynee miltä tahansa maailman parhaat levyt-listalta ja on sekä klassikoksi että mestariteokseksi tunnustettu ympäri maailman heti julkaisustaan. Yhtä hyvin voisi haukkua paskaksi vaikka kaikki Beatlesin levyt tai jonkun Metallican ensimmäiset... eiköhän sentään kaikki tiedä, kuinka hyvin nuokin pitäisi paikkansa.

    Ja Ur Cool = kuultu jo ties miten monta kertaa ja nautinto vain kasvaa! Allekirjoitan sen, että kummallinen laulusoundi valittu siihen intro/kertosäkeeseen, mutta tosi kauniit melodiat muuten. Minä tykkään kovasti, vaikka aluksi inhosin! Toimiva biisi, ei mitään hätää.
     
    Viimeksi muokattu: 16.05.2015
  16. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Ei sitä laulun soundia sinänsä ole 'valittu' missään biisin tuotantovaiheessa, vaan tuo koko hokema on lainattu ihan suoraan ja sellaisenaan alkuperäisestä jonkun tenavan tekemästä Vine-videosta.
     
  17. Reddington

    Reddington Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.08.2014
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    17
    Ei sentään näin inhottavilla motiiveilla olla liikkeellä

    Niin se vaan taitaa olla, ettei noilla osa-alueilla selkeitä eroja saada aikaan: urat oli about yhtä pitkät ja eri musiikkityylejä löytyy molemmilla todellakin muille jakaa. Missä ne erot sitten tulisivat?

    Tässäkään en näe eroa Elviksen hyväksi, Bulsarallakin riitti kehnompaa tekstiä hyvin laulettavaksi

    Elvis edusti vanhanaikaista, tietynlaista klassista rockmusiikkia. Bulsara on vieläkin rockin moderni edustaja. En tiedä miten paljon Elvis teki kappaleita, Freddie lienee tässä musiikin luomisessa aivan ylivertainen. Suunnitteli myös Queenin logon, pari levynkantta, musiikkivideoita ja esiintymisvaatteet yms. :p
     
  18. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Oho! No tuo oli aivan uutta. Eli kuulostaa penskalta, koska on penska! Lienenkö ollut sitten nolosti ainoa, joka luuli Saran itse siinä vetävän ja että ääni on jostain syystä käsitelty tuollaseksi...
     
  19. adagionette

    adagionette Guest Guest

    Liittynyt:
    20.04.2015
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    5
    Passaa tutustua ensin kunnolla asioihin. Tekee johtopäätökset sitten vasta.

    Mitä mieltä olette Saran osuudesta Kasmirin Vauvoja-biisissä?
     
  20. adagionette

    adagionette Guest Guest

    Liittynyt:
    20.04.2015
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    5
    "SAARA – “Ur Cool”
    If you don’t know who SAARA is, she is a brand new US-based Finnish artist that first made a name for herself as YouTube entertainer Smokahontas (check out her genuinely charming YouTube channel here). After going viral a few times, her talents caught the attention of Capitol Records in the States, and she was signed last summer and teamed up with Darkchild to produce an album. “Ur Cool” is the newly-renamed SAARA’s debut single, and it’s a bang-on-trend urban-pop track that feels like a one-woman Fifth Harmony single. (That’s a good thing here). It’s a little surprising just how good SAARA’s vocals are, as they almost sound like Ariana Grande’s – which is why the Vine sample and “yoof”-ful lyrics help to establish SAARA as a bit different the regular big-vocal pop." Aika arvostava kirjoitus.