Smoukahontas eli Sara Maria Forsberg

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana ElvisThePelvis, 02.04.2014.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ei kai nyt sentään? :rolleyes: Ymmärrän toki pointtisi, mutta ajattelin tuolla listasijoituksia seuraamalla tukea sitä ennustustani, että kunhan ihmiset ovat ensimmäisen viikon jälkeen käyneet kuuntelemassa Ur Coolia ja näin luoneet suosiopiikin, mikä mahdollistaa lähelle listan kärkeä sijoittumisen, niin sijoitukset tulevat tippumaan radikaalilla tahdilla. Itse asiassa nytkin Ur Cool tippui jo sijalle 17.
     
  2. adagionette

    adagionette Guest Guest

    Liittynyt:
    20.04.2015
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    5
    Sijaluvut ovat pudonneet edelleen Suomessa, mutta saattavathan ne vielä noustakin. Joka tapauksessa kappale soi myös ulkomailla, ja niin kuin sanottiin, biisejä on tulossa paljon lisää.

    Myös Youtubessa Saara on aktiivisesti tuottanut hassutteluvideoita.
     
    Viimeksi muokattu: 28.04.2015
  3. adagionette

    adagionette Guest Guest

    Liittynyt:
    20.04.2015
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ur Cool iTunesissa 44. sijalla.
     
  4. debuggaaja

    debuggaaja Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2014
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vittu mitä spekulaatiota ja paskanjauhantaa täällä taas. Te vänkäätte jostain 21 vee. mimmin ensimmäisen singlen sijoituksista listoilla ja siitä "kuinka tästä ei mitään menestystä tule" :hitme:

    Piti jumalauta oikein tarkistaa; KATY PERRYN ENSIMMÄINEN LEVY OLI GOSPELIA JA MYI NOIN 200 KAPPALETTA. Tämä oli vuoden 2001 keväällä. Todellinen läpimurtosingle ja minkäänlainen menestys TULI SEITSEMÄN VUOTTA MYÖHEMMIN, KEVÄÄLLÄ 2008.
    Siinä välissä Perry oli mm. vääntänyt huipputuottajien kanssa materiaalia, USEALLA ERI TAHOLLA, JA YKSIKÄÄN SIITÄ KAMASTA EI LIIKKUNUT MIHINKÄÄN.

    Tämän tosielämän esimerkin myötä teidän spekulaationne ja trollaamisenne on täysin turhaa ja helvetin lapsellista.
     
  5. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kiihkeä kaveri olet, ei voi muuta sanoa. :) Oma tarkoitukseni ei ole ollut kiusata lupaavaa artistinalkua, vaan todeta, että Smoukka on Youtube-tähdenlento, joka Youtube-tähteyden meriiteillä hyppäsi tuhansien toiveikkaiden ohi Universal-artistiksi. Toki Smoukalla oli taustaa musiikin parissa, mutta niin oli tuhansilla ja taas tuhansilla muillakin ja osalla varmasti kattavemmissa määrin. Oma kantani on vastaisku sille promoamiselle ja hypetykselle, mitä Smoukka on saanut osakseen, sillä henkilökohtaisesti en näe reiluna enkä järkevänä ajatella seuraavalla tavalla: "Jos henkilö X on hyvä alalla A ja hän tämän alan saavutusten takia saa tilaisuuden alalla B, niin minun pitää suhtautua häneen joko samalla tavoin kuin niihin, jotka ovat alusta asti tavoitelleet alaa B, tai jopa suotuisammin, koska hän on hyvä alalla A". Samaan hengenvetoon voin todeta, etten ole edelleenkään saanut Smoukalta sellaisia näyttöjä, että kokisin hänen ansaitsevan levydiilin. Toki hän on söpö, huumorintajuinen ja lahjakas imitaattori, mutta ne ovat sopivampia kriteerejä Youtube-tähdelle kuin ison lafkan artistille.

    Ehkä debuggaaja edustaakin sitä kuuluisaa "kateellista suomalaista" vieläkin kuuluisampaa suomalaista, jolle muu kuin positiivinen palaute on trollaamista, mikä kumpuaa juurikin siitä kuuluisasta suomalaisesta kateudesta. Jään odottamaan, josko sieltä tulisi myös se kolmas kuuluisa suomalaisen suusta tuleva: "Jos et osaa tehdä paremmin, niin ole hiljaa". :hitme: Vaikka karaokessa olenkin kunnostautunut, niin voin myöntää, että Smoukka päihittää minut, mitä tulee laulamiseen. En silti aio olla hiljaa. :)
     
    Viimeksi muokattu: 29.04.2015
  6. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    "En usko Smoukahontaksen mahdollisuuksiin menestyä levyttävänä artistina, ainakaan näillä näytöillä.

    - V!tun trolli mee saatana mäelle siitä!"

    :naminami: Jatkakaa...
     
  7. debuggaaja

    debuggaaja Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2014
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    1
    Älä nyt viitsi jauhaa paskaa. Minä olen pyörinyt "netissä" lähes 100% todennäköisyydellä kauemmin kuin juuri kukaan tästä ketjusta ja totta helvetissa tunnistan klassisen trolli-vänkäyksen. Nyt puhutaan ajoista joilloin mm. http-protokollaa ei edes ollut olemassa. Tämä ketju on vain samanlainen uusinto niistä kaikista miljoonista samanlaisista vuosien varrelta. Vaikka niistä ihmisistä jotka 90-luvun alussa naureskelivat kannujen keskusteluissa helvetisti Nokia-nimiselle yritykselle, "joka menee ihan just konkkaan" ja jonka saattaa hautaan "toimari-nousukas Ollila jonka tausta on jossain Lontoon pankkipiireissä", "joka ei tiedä tekniikasta mitään".

    Kyse ei ole siitä ettei saisi esittää kritiikkiä, vaan siitä että kyseessä on vänkäys vänkäyksen vuoksi. Sinä ja (moni muu) on jatkuvasti keksinyt erilaisia "vedenpitäviä perusteita" miten homma tulee kusemaan. Puhumattakaan sitten myös erilaisesta "maalitolppien siirtelystä", jossa yht'äkkiä ainoastaan joku Madonnan uran kaltainen menestys on menestystä, mikään muu ei.

    Se on ihan sama onko kyseessä nuori keihäänheittäjä, muusikko tai vaikka rallikuski, mistä te tippaakaan tiedätte miten homma tulee kehittymään esim. seuraavan viiden vuoden aikana ? Ette yhtään mistään, varsinkin jos ko. henkilöllä on ilmiselvä potentiaali, jolla hän eroaa oikeasti ns. "tavallisesta kaduntallaajasta." Joko homma menee putkeen, tai sitten ei. Kaiken näyttää aika, ei mikään muu, ettekä varsinkaan te.
     
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Oletko siis kieltämässä tässä spekulaation tekemisen jalon taidon? Jos esimerkiksi urheilutoimittaja tekee kauden alussa ennustuksen, mitkä joukkueet kohtaavat finaaleissa, niin tämä urheilutoimittaja on mielestäsi trolli? :hitme:

    Minä olen ymmärtänyt "trollit" sellaisina henkilöinä, jotka kritisoivat, yleensä karkeasti käyttäen epäasiallisia ilmauksia, kohdettaan, jonka ovat valinneet sattumanvaraisesti tai vääristyneen mielikuvan perusteella, ilman minkäänlaista näyttöä tai logiikkaa. Esimerkkinä mainittakoon nyt vaikka ne, joista Applen tuotteet ovat "näkemättä p#skaa". Henkilökohtaisesti olen pyrkinyt tekemään "valistuneita arvauksia", jotka eroavat trollaamisesta siinä, että pyrin perustelemaan niitä. Luonnollisestikaan en voi lyödä faktaa pöydälle tulevaisuudesta, koska se ei ole vielä tapahtunut, mutta Smoukan kohdalla voin käyttää perusteina hänen lähtökohtiaan. Onko jotenkin epäloogista spekuloida, että jos henkilö saa ison levydiilin parin Youtube-viraalivideon takia hyvin lyhyessä ajassa, niin tällä henkilöllä ei ole välttämättä yhtä suotuisat lähtökohdat menestyä kuin jollain toisella henkilöllä, joka on vuosia keikkaillut sekä tehnyt demoja koittaen päästä pinnalle ja saa vihdoin tilaisuutensa? Minusta ei. Sehän on kuitenkin "söypisneksessä" jonkinmoinen lainalaisuus, että jos tulee tunnetuksi tietynlaisena tai joltain toiselta saralta, niin on vaikea karistaa ko. leimaa, mikä taas vaikeuttaa menestymistä tulevaisuudessa. Tämän lisäksi olen käyttänyt perusteena myös sitä, varsinkin nyt kun Ur Cool on julkaistu, että Smoukan ääni vaan ei ole niin erikoinen ja jos siitä riisutaan pois kaikki hänen hassutteluimitaationsa, niin jäljelle jää kovin massaan hukkuva ääni, jonka ainoa karismaattisuus löytyy siitä "Hei, tuohan on se hassu kielinainen" -mielleyhtymästä, mitä se tuottaa.

    Pyytäisinkin debuggaajaa vastaamaan seuraaviin kysymyksiin: 1) Onko sallittua spekuloida? 2) Mikä erottaa sallitun spekuloinnin trollaamisesta (jos vastasit ensimmäiseen kysymykseen myöntävästi)?
     
    Viimeksi muokattu: 29.04.2015
  9. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Saaran kohdalla ongelman ydin taitaa olla että hän on loppujen lopuksi levy-yhtiön luomus, eikä itsenäinen artisti. Korjatkaa paremmin tietävät jos olen väärässä, mutta näyttää siltä että hänet on palkattu esittämään ensisijaisesti muiden tekemiä biisejä. Eli sellaista mahdollisimman helppoa ja halpaa potaskaa mitä levymogulit luulevat tällä hetkellä ihmisten haluavan.
     
  10. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Mun eka modeemi tais olla -92. Aah... Mbnet ja apajaosio!! :thumbsup:
     
  11. Digiman

    Digiman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2004
    Viestejä:
    907
    Saadut tykkäykset:
    0
    So what! Ööö, kyllä se menee niin että osalle artisteista biisit tehdään valmiiksi. Jopa globaalisti suurille tähdille.
     
  12. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Huomasin just et Elvis on "laitettu" ketjun aloittajaksi! :D Ei hitto et valuu vedet silmistä.....
     
  13. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Toki, ja ne on sitten just niitä artisteja jotka ainakaan minua eivät hirveästi kiinnosta. Elleivät nyt satu olemaan ihan mahtavan upeita esiintyjiä. Monet ei kyllä kiinnosta sittenkään, kun biisit on niin huonoa geneeristä potaskaa. Makuja on toki monia. Itse biisinsä tekeviä ja esittäviä artisteja/bändejä nyt kuitenkin on niin paljon ettei niitäkään kaikkia ehdi koskaan edes kuulemaan, joten miksi tuhlata aikaansa levy-yhtiöiden sätkynukkeihin.
     
  14. Reddington

    Reddington Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.08.2014
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    17
    Artistilla ei tosiaan ole välttämättä mitään tekemistä luovuuden kanssa sinänsä. Sirkustyöläisetkin on artisteja.

    Aika hyvin tässä on käynyt jo selville, että smoukahontaksen ura on mennyt kölin alle tähtiä tavoitellessa.
     
    Viimeksi muokattu: 30.04.2015
  15. adagionette

    adagionette Guest Guest

    Liittynyt:
    20.04.2015
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    5
    Hän tekee myös omia biisejä. Jopa muille artisteille.
     
  16. adagionette

    adagionette Guest Guest

    Liittynyt:
    20.04.2015
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    5
    Olen debuggaajan kanssa samaa mieltä siitä, etten viitsi lähteä spekuloimaan siitä, miten tulee käymään, jotta voin vuoden tai viiden vuoden päästä osoittaa fiksuuteni ja sanoa, että mitäs minä sanoin.

    Seuraan Saaran uraa mielenkiinnolla sekä toivon hänelle menestystä hänelle parhaiten soveltuvalla alalla. Aika näyttää, mikä ala hänelle sopii parhaiten ja miten hän siinä menestyy. Itse hän tuntui eräässä viimeaikaisessa haastattelussa pitävän itseään nimenomaan laulajana. Mutta haluaa myös toimia viihdyttäjänä, eli mukaan sopivat elokuvat sekä humoristiset youtube-videot.

    Jos tulevaa pitäisi miettiä, toivoisin likan saavan jossain vaiheessa telkkariin oman show'n, jossa hän voi laulaa, esittää sketsejä ja haastatella muita. Sen jälkeen kun on tuottanut muutaman hyvin menestyneen cd:n ja näytellyt muutamassa huippuleffassa.

    Vielä: Jos sanotaan, että hän ei tule menestymään, koska on levy-yhtiön tuote tai YouTubesta ponnistanut, jätetään huomiotta monta seikkaa: tilaisuus, motivaatio, kova työ sekä lahjakkuus. Siis: antaapa ajan näyttää.

    Sitäpaitsi mielestäni ihminen on menestynyt silloin, kun saa tehdä sitä, mistä tykkää, olivatpa listasijoitukset mitä tahansa.
     
    Viimeksi muokattu: 30.04.2015
  17. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Toisin sanoen taas yksi turhanpäiväinen "julkkis-show". Näin sivustakatsoja tuntuu että hänestä koitetetaan tehdä julkkista hinnalla millä hyvällä, väkisin. Ensiksi hypetettiin jotain tv-ohjelmaa joka pyöri jenkeissä, sit lehdissä oli mega-luokan leffadiilejä ja nyt kuulemma jo pop-kuningatar. Näyttää aika sillisalaatilta....
     
  18. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Mielestäni ainakin jossain määrin kyllä. Koska sitäkin voidaan spekuloida, miksi se vuosia töitä tehnyt muusikonalku ei ole saanut tilaisuuttaan aiemmin? Kenties nyt hän onkin pelkän tuurin kautta onnistunut tekemään yli kykyjensä hienon biisin, ja sillä sitten breikataan? Onhan noita yhden hitin ihmeitä nähty riittämiin, joilla on kuitenkin runsaasti aiempaa taustaa musiikkialalla. Kuka on kuullut vaikkapa Ten Sharpista tai Alien Ant Farmista mitään sitten sen ison hitin? Ja jälkimmäisellä sekin oli coveri.

    Aika kummallista tuo Saran äänen kritisointisi tavanomaisuudesta, kun ensin todetaan sitä muunnellun rankasti... ei laulajan ääni tätä peliä tule ratkaisemaan, sanokaa minun sanoneen - jälleen kerran!

    Red voisi kyllä yrittää kirjoittaa edes ymmärrettäviä viestejä. En tajunnut kummastakaan kommentistasi, mitä oikein yritit sanoa taas viimeksi. Joo, kommenteista ja kommenteista, kun toinen oli pelkkä hymiö. Kovin on laiskaa, ei vaan toimi.

    Tästä ehdottoman samaa mieltä. Mitä jonkun Spotifyn listakin loppujen lopuksi mistään kertoo? Monen oman suosikkibändini levyt / kappaleet eivät saa minkäänlaisia listapaikkoja, vaikka ovatkin kehuttuja ja minunkin mielestäni (yllättäen :) ) tajuttoman kovaa kamaa. Se on sitten ns. suuren yleisön moka, kun eivät ymmärrä hyvän päälle!

    Spotifyta tai iTunesiä en ole koskaan käyttänyt, enkä myöskään aloita nyt. Mutta kun nyt listaluvuista puhuttiin, niin YouTubessakin on viikossa kertynyt kaikkiaan yli 400 000 katselua, ihan mukavasti.
     
  19. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Näin meille on kerrottu, mutta todisteet puuttuvat... sitten kun omin silmin näen Saran listattuna jonkin toisen artistin biisin krediiteissä, uskon että hän on tehnyt biisin toiselle artistille. Ja jos Saran biisintekotaidoista voi tämän ur coolin perusteella jotain päätellä niin ei ole kovin lahjakas hän.
     
  20. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Johan Saralla on periaatteessa se tv-show, löytyy vaan youtubesta. West Toast TV.