Subin liitännöistä

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana tekarijee, 29.04.2015.

  1. tekarijee

    tekarijee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.04.2005
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vahvistimena toimii Onkyo TX-SR607, jossa on 2kpl sub out -ulostuloja. Ohjekirjan mukaan molemmat tuottavat saman signaalin ulos. Subbarina on SVS PB12-NSD, jossa on kaksi RCA-linjatasoista sisäänmenoa (oikea ja vasen kanava).

    Sitten tyhmä kysymys: onko merkitystä kytkenkö vain toisen ulostulokanavan subiin kiinni verrattuna siihen, että kytken molemmat subout-liitännät (L+R)? Jäänkö jostain paitsi jos kytken vain toisen, tai voiko olla haittaa jos kytken molemmat?
     
  2. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Toisen kytkeminen riittää. Se vasen/oikea -sisääntulo on tarkoitettu käytettäväksi silloin, kun otat vasemman ja oikean kanavan lähdöistä signaalin eli syötät koko kanavan subbarilla ja sitten subin omalla jakosuotimella leikkaat kaistan eli otat subin toistamaan vain bassot. Tarpeellista silloin, kun käytät stereovahvistinta, jossa on pre-outit, muttei erillistä subbarilähtöä.

    Käsittääkseni siitä ei ole haittaa, vaikka kytkisit molemmat, mutta absoluuttisesti mitään hyötyä siitä ei ole, jollei kaksinkertaista sisääntuloa lasketa hyödyksi. sanooko SVS:n manuaali mitään siitä, että kumpaa tuloa pitäisi käyttää, jos käytössä on vain yksi? En keksi, mitä merkitystä silläkään olisi, mutta muistelen jossain subwooferissa olleen nimenomainen maininta tuosta.
     
  3. tekarijee

    tekarijee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.04.2005
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kiitos vastauksesta. SVS:n manuaalissa kerrotaan ettei ole merkitystä kumman sisääntulon kytkee, jos vain yksi kanava on käytössä.