Eduskuntavaalit 2015

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Tilt-type, 09.02.2015.

  1. Reddington

    Reddington Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.08.2014
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    17
    Eihän raha maailmasta lopu, tarpeeksi tosiaan velkaa lisää jotta saadaan asiat kuntoon ja pikaseen!
     
  2. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Homekoulut ja tiet on korjattava jossain vaiheessa kuitenkin. Miksei siis silloin kun saa matalakorkoista lainaa ja maassa korkea työttömyys? Työttömille maksetaan joka tapauksessa jostain, meillä on hyvinvointivaltio täällä.
     
  3. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Täsmälleen. Kokoomusvetoinen hallituksemme kuunteli talousviisaita vain silloin, kun mantrat olivat EK:n mieleen. Kokoomus on ylipäätään vastuussa pitkälti siihen, että kansaa on viimeaikoina aivopesty talouspolitiikassa yhden "totuuden" taakse.

    Naulan kantaan! Työttömien armeija ylläpitäminen se vasta kallista on. Kyse ei ole ainoastaan maksetuista työttömyyskorvauksista, vaan myös osattomuudesta ja sen synnyttämistä sosiaalisista ongelmista sekä talouden negatiivisista kerroinvaikutuksista. On periaatteessa pähkähullua olla pistämättä esim. teitä ja homekouluja kuntoon tällaisen työttömyyden ja laman vallitessa, vaan poliittisen ilmaston suomat mahdollisuudet päätöksiin eivät osu suhdanteiden kanssa yhteen. Vaalit muuttavat hallituskoalitioita ja eduskunnan kokoonpanoa "jytkyillä" ja romahduksilla, oli lama tai ei.
     
  4. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Ei muuta kuin painetaan lisää rahaa, kaikki ongelmat ratkeaa.
     
  5. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 706
    Saadut tykkäykset:
    366
    No itseasiassa hyvä idea. Rahan määrän lisääntyessä sen arvo alenee. Näennäisesti siis firmat tekevät parempaa tulosta. Ihmiset saavat palkankorotuksia (vaikkei se ostovoimaa lisääkään). Ihmiset ovat positiivisia ja uskaltavat investoida. Koska kaikki kallistuu rahan painamisen myötä, suunnitelmat toteutetaan nyt kun se on halvempaa. Asuntojen hintalapussakin numero suurenee. Sekin nähdään tuottona. Uskalletaan siis muuttaa isompaan asuntoon ja remontit tehdään heti eikä rahoja makuuteta tilillä pahan päivän varalle. Ja sitten tuleekin taas uusi palkankorotus. Ja elämä hymyilee. Inflaation ihme. Ja näin se yhteiskunta pyörii.
     
  6. elmac0

    elmac0 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    703
    Saadut tykkäykset:
    130
    Tuli itsellenikin taannoin mieleen että hallitushan voisi halutessaan laatia tilapäislain, jonka nojalla eduskuntatalon tulostimella printatut setelit olisivat käypää valuuttaa Suomen rajojen sisäpuolella. Eduskunnan teuvohakkaraiset ja mikkoalatalot varmasti keksisivät paljon elvytyskohteita joihin nämä lähes ehtymättömät varat voisi sijoittaa.

    Taloustieteen professori Matti Virén (joka muuten kaikesta päätellen ei ole suuri velkaelvytyksen kannattaja) laskeskeli taannoisessa lehtijutussa että valtion ja kuntien yhteenlaskettu alijäämä viime vuonna oli noin 10 miljardia euroa. Jos tämänkaltainen taloudenpito on jonkun mielestä "kurjistavaa" politiikkaa, en tiedä mitä pitäisi sanoa/ajatella. Homekoulut on tietysti korjattava oli suhdanne mikä tahansa. Hankkeet, jotka pitäisi joka tapauksessa tehdä eivät mielestäni ole mitään "elvytystä". Jos sen sijaan forumisteilla on ideoita miten valtion sijoittamat lainarahat muttuisivat positiivisella kertoimella vientieuroiksi, lueskelisin sellaisia ihan mielelläni.
     
  7. elmac0

    elmac0 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    703
    Saadut tykkäykset:
    130
    Muuten joo, mutta inflatorinen verotus on verotuksen melkeinpä kavalin muoto. Uusi raha hyödyttää lähinnä niitä tahoja, jotka saavat sitä ensimmäisenä käyttöönsä. Ne, jotka rahaa eniten tarvitsisivat, tuskin kuuluvat siihen porukkaan. Muut huomaavat ainoastaan nousevat hinnat ja sen, etteivät tulot riitä entisen ostovoiman ylläpitämiseen. Muuten tilannetta voisi pitää tasaverona, rahan arvohan laskee kaikille yhtä paljon, mutta varakkaammilla on huomattavasti köyhiä suurempi mahdollisuus vaihtaa omaisuuttaan sellaiseen muotoon jota inflaatio ei syö. Näin ollen kyseessä on vero joka jälleen kerran kurittaa eniten niitä kaikkein heikoimmassa asemassa olevia.
     
  8. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Taisi mennä nyt vähän väärin.
    Viime vuodet on menty Kokoomuksen leikkauslinjalla ja seuraavaksi hallituksessa on PS joka on suomen ehkä vasemmistolaisin talouspuolue. Eli suunta menee enempi vasemmalla kun oikealle jos Soini on hallituksessa. Herraviha on aika pinnalla PS leirissä joten rikkaille ei tule tippumaan enempää verohelpotuksia. Keskusta taas kannattaa kansalaispalkkaa.

    Seuraavan halituksen arvot on oikealla ja talous vasemmalla.
     
  9. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Pelkkä persujen olo hallituksessa ei ole tae vasemmistolaisesta talouspolitiikasta. Tilannehan on se, että juustohöylällä sieltä täältä leikkaamalla ei tilanne parane. Isoja rakenneuudistuksia on pakko tehdä, jotta kilpailukyky paranee. AY-änkyrät tietysti panevat sisäistä devalvaatiota vastaan niinkuin vain parhaiten pystyvät. No, jos nyt edes jotain saisivat aikaiseksi, Elina Lepomäellä esimerkiksi oli mielestäni todella hyviä ajatuksia sosiaaliturvan ja työn suhteesta. Pahoin kuitenkin pelkään, että asiat tulevat menemään vielä reilusti huonommin ennenkuin tilanne paranee.
     
  10. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    No, jos PS menee hallitukseen niin ehkä sitten selviää, kuinka vasemmalla puolueen politiikka oikeastaan on. Tähän asti puoluetta on joutunut arvioimaan heidän enemmän tai vähemmän populististen heittojen perusteella. PS sanoo ehkä olevansa köyhän asialla, mutta vasemmistolaisuuteen kuuluu muutakin kuten humanismi ja taiteiden suosiminen. Näissä asioissa PS ei ole kunnostautunut ja siksihän Krista Kosonenkin älähti blogissaan ja sai aikaa "kuplakeskustelun".

    Mutta, sanoit PS:ää ehkä vasemmistolaisimmaksi talouspuolueeksi. Itse veikkaisin heidän sijoittuvan talousasioissa SDP:n ja Vasemmistoliiton väliin, mutta mahdollinen hallitusvastuu tuonee asiaan lisävalaistusta. En yllättyisi, jos puolueesta löytyisi Kokoomuslaistakin talousajattelua, sen verran kirjavaa porukkaa tuore ja nopeasti paisut PS-puolue on.

    Keskusta + PS + SDP -koalitio tarkoittalisi eittämättä askelta vasempaan, mutta mikäli SDP:n sijaan hallitukseen tunkeekin Kokoomus niin eipä vasemmalle välttämättä liikutakaan.

    Kansalaispalkka (mieluummin käyttäisin termiä perustulo) ei ole luonteeltaan oikeistolainen eikä vasemmistolainen, vaan nykyaikaisiin työmarkkinoihin sovitettu sosiaaliturvaratkaisu. Siksi sitä kannatetaan poliittisesti sekä vasemmalla että oikealla laidalla.

    Todennäköisyys tähän on kohtuullisen suuri, mutta katsotaan nyt kuitenkin ensin, minkälaisen koalition Sipilä saa koottua. Yllätyksiä voi tulla.
     
  11. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyllä siellä on nuoria oikeistolaisiakin, mutta Soini ajoi viime vaalikaudella telakan sosialisoimista mistä ei enempää vasemmalle pääse.

    Mutta nähtäväksi jää millaisen sekametelisopan Sipilä saa aikaan. PS on EU:ta vastaan, mutta Keskustan miljardin maataloustuet tulee EU:sta joten saattaa mennä sukset ristiin nopeasti.

    Jos Suomi olisi oikea demokratia niin pöydällä olisi myös vaihtoehto hallituksesta ilman Keskustaa.
     
  12. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 980
    Saadut tykkäykset:
    340
    Hommahan menee niin, että suurin puolue saa yrittää hallituksen muodostamista ensin, mutta jos hän epäonnistuisi, niin periaatteessa jokin muukin puolue voisi yrittää hallituksen muodostamista.

    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731#L5P61
     
  13. viitas

    viitas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    Niin
    Suurin eduskuntapuolue saa ensimmäisen hallitustunnustelijan tehtävän. Jos tämä ilmoittaa epäonnistuneensa kokoamaan hallituksen tai jos hänen esityksensä ei saa eduskunnassa riittävää kannatusta, hallitustunnustelijan tehtävä siirtyy seuraavaksi suurimman puolueen edustajalle. Suomessa on enemmistöhallitusten kausi ollut jo niin pitkä että se edustaa jo normaalia käytäntöä, mutta edes sen ei tarvitse toteutua. (Ruotsissahan on hallitus millä ei ole eduskunnan enemmistöä)
     
  14. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Paljon on puhuttu kuplasta, mutta myös persujen kannattajat elävät ehkä persukuplassa. Saatetaan kuvitella, että hallitukseen meneminen tarkoittaa sitä, että hallitusohjelma on persujen puolueohjelma.

    Puolueet ovat nyt Sipilälle antaneet vastauksensa ja Sipilä tulee samalla paljastaneeksi, minkä puolueiden vastauksia on eniten odottanut. http://m.iltalehti.fi/uutiset/2015043019607722_uu.shtml

    Ei tietenkään yllätä, että persukommentoijat heti vauhdissa kommenttiosiossa. :D Persukannattajienkin olisi kuitenkin hyvä muistaa, että 90 % kansasta ei äänestänyt persuja ja hallitustyö on kompromissien tekoa. Jos hallitukseen oikeasti haluaa, on pakko luopua joistain ja ehkä aika monistakin ns. kynnyskysymyksistä, jos on ollut niin kaukana niissä muista puolueista. Tietenkin vaikeaa Soinille ja persuille menettämättä kasvojaan ja saattaakin olla siitä kyse vielä näissä vastauksissa Sipilälle.

    On iso kysymys voiko Soini olla valtiovarainministeri, jos kepu ja kokkarit ovat hallituskavereina. Jos olisin Sipilä hakisin siihen postiin jotain kompromissia eli esim. Juhana Vartiaista, joka saattaisi olla suurempaa vihaa aiheuttamaton hahmo myöskin mahdollisesti oppositioon jäävälle SDPlle. Ainahan puolueen puheenjohtaja ei suinkaan ole se paras vaihtoehto ns. ykkösministeriksi. Viime aikoina vain on ollut tuollainen löysähkö käytäntö taloudellisesti helppoina aikoina. Muistissa on kuitenkin edelleen Iiro Viinanen todella pahassa paikassa 90-luvun alussa. Ja nyt ollaan vielä pahemmassa jamassa taloudellisesti, jos rehellisiä ollaan. Tällainen ratkaisu vaatisi kyllä sitten sitä, että persuille pitäisi antaa kompromissiksi seuraavaksi painavimpia salkkuja. Ja jos Sipilä pitää suunnitelmansa, niin salkkuja on vain 12 jaossa.

    Ulkoministeriys on vaikea salkku antaa persuille, sisäministeriys helpompi (vaikka sisältääkin ehkä vaikean maahanmuuttoasian - toisaalta uskon, että kolme isointa puoluetta pääsee jonkinlaiseen työperäistä muuttoa suosivaan linjaukseen), puolustusministeriksi olisi puolestaan erittäin hyvä kandidaatti Niinistö tarjolla. Mutta jos aletaan miettimään tarkemmin, että miten kaikki salkut jaettaisiin vaikka vaikka vain kolmen isonkin kesken, niin hankalaa on. Elinkeinoministeri kiinnostaa varmasti sekä kokoomusta että keskustaa jne.

    Eli eipä ole Sipilälläkään helppo paikka yhteensovitella hallitusta! Kansalaisen näkökulmastakin eletään kuitenkin mielenkiintoisia aikoja! :)
     
  15. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Tuo mikään kupla ole. Soini on taitava poliitikko, ja kyseessä on taktinen veto. Jättäytymällä taas hallituksesta he eivät leimaudu tuleviin vaikeuksiin. Heillähän olisi ollut lääkkeet, mutta ne eivät kelvanneet. Oppositiossa Persut kasvattavat suosiotaan, ja seuraavalla kerralla Persut on suurin puolue. Sitten jytkytetään työläisten edustajiksi mielletyt demerit ja vassarit historian, kun Persut jyrää.
     
  16. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 706
    Saadut tykkäykset:
    366
    En usko tuohon. Persujen on pakko tehdä jotain tai äänestäjät kaikkoavat. Nytkin persujen kannatus ja paikkamäärä laski, osittain veikkaisin siksi, kun ei se hallituspaikka viimeksi kiinnostanut vaikka mahdollisuus olisi ollut. Oppositiosta on hyvä räksyttää ja heittää kommentteja mutta sieltä käsin ei vaikuteta mihinkään ja vanha meno jatkuu. Ei äänestäjät niin tyhmiä ole, he haluavat että sitä asiaa ajetaan jonka puolesta he ovat äänestäneet. Uutena puolueena persuilta lisäksi puuttuu ne vakioäänestäjät, jotka ovat vuosikymmeniä äänestäneet samaa puoluetta. Siksi veikkaan että jos hallituspaikka ei nyt kiinnosta, niin persujen kannatus tulee laskemaan entisestään, aivan kuten se on laskenut viimekin vaaleista. Uskoisin, että persujen äänestäjät äänestävät muutoksen puolesta, ja oppositiossa istuessa mikään ei muutu. Jos tuota jatkuu 8 vuotta, niin kolmannella kerralla jää helposti kokonaan äänestämättä, tai ääni menee jonnekin muualle.
     
    Viimeksi muokattu: 01.05.2015
  17. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Perussuomalaisten "lääkkeet" ovat kyllä sellaisia noitarohtoja, että suurin osa kansasta on kauhuissaan niiden vaikutuksista.
     
  18. iluvai

    iluvai Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.02.2011
    Viestejä:
    759
    Saadut tykkäykset:
    6
    Persujen maahanmuuttoa vastaiset aatteet saivat minunkin äänestämään heitä....vasemmisto ja vihreät eivät edes pienessä unessakaan tiedä mitä kustannuksia tulevaisuudessa maahanmuutto aiheuttaa....siis kannatan australian mallia että kaikki käännytetään rajalta pois jos muuttajat eivät tule työperusteisilla ajatuksilla....eli ovat jo koulutettuja omassa maassaan.

    Yhtäkään "rikollista" joita suomeen haluaa roudata moni puolue en halua hyysätä täällä hetkeäkään,kaikille maahanmuuttajille täytyy saada laissa pykälä jossa heidät voi karkoittaa takaisin kotimaahansa jos rikollisuuteen syyllistyy....postimerkki perseeseen koska ovat rikollisinakin suomen kansalaisten elättejä.
     
  19. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Näkökulma: Tästä Sipilä suuttui Soinille

    Sipilä herrasmiehenä tarjosi Soinin sakille kunniakasta sisääntuloa, mutta Soini pilasi homman, vaikka hänen olisi pitänyt kiittää Sipilää hyvästä tarjouksesta. SDP tai kokoomus eivät pääministeripuolueina olisi ikinä tehneet Soinille tuollaista tilaustyötä. Soinin toiminta on epäkunniallista. Toivotaan nyt, ettei hän kieroilullaan kovasti vaikeuttanut tietä hallitukseen. Itse kun en ole EU-kriittinen, niin minulle juuri tuo kysymys ei ole tärkeä. Nyt olisi sinällään Soinille oikein, että alettuaan juonittelemaan hän joutuisi tyytymään huonompaan lopputulokseen kuin aluksi oli tarjolla. Persuja tuon EU:n takia takia äänestäneille se olisi toki ikävää. Soinin toiminta tässä tapauksessa tuo mieleen Putinin, joka ei hänkään ole ymmärtänyt tarttua muiden reiluihin tarjouksiin ja siksi Venäjä on matkalla kohti entistä pahempaa kurjuutta.

    Tietenkin voi myös ajatella niin, että puolue vastaa noihin kysymyksiin 100 % omien mielipiteidensä mukaisesti ja sitten sen jälkeen katsotaan erimielisyydet ja tehdään kompromisseja. Käsittääkseni Sipilä kuitenkin tarkoitti noilla kysymyksillään, että vastaukset olisi laadittu siten, että niissä jo valmiiksi lievennetty kantoja ja sovitettu niitä keskustan näkemyksiin.
     
  20. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Suomalaisella pitää tietysti olla oikeus mennä opiskelemaan/elämään mihin maahan haluaa ja Suomen ei tarvitse ottaa vastaan ulkomailta karkotettavia suomalaisia rikollisia vaikka muiden maiden pitää ottaa meidän karkottamat rikolliset koska sinä niin haluat. :) Tottakai Suomi voisi laittaa rajat kiinni ja elää eristyksissä kuin Pohjois-Korea, mutta kannattaako se ihan oikeasti?