VLSI Anti-Mode 2.0 Dual-Core

Keskustelu osiossa 'Kotiteatterin äänentoisto' , aloittajana Jani_p, 27.10.2011.

  1. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Vajaalla kahdella tonnilla (minkä kaksi Antimode DC:tä linkkikaapeleineen suunnilleen maksaa) saa jo aika hyvän vahvarin, missä on toimiva huonekorjain sisäisenä (esim. Anthem MRX-510 1900€). Homman kannattavuus heikkenee vielä entisestäänkin, jos aikoo korjata etupään ja subin lisäksi myös surround- tai takakaiuttimet. Antimoden parasta aluetta on stereokäyttö, surroundkäyttö on hieman liian kallista.
     
  2. JTu

    JTu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.08.2003
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    1
    Niin, minua kuitenkin kiinnostaisi josko jollain plazalaisella olisi kokemuksia juuri otsikonmukaisista laitteista monikanavakäytössä. Ja jos joku on vertaillut näitä ja esim. ARC:tä tahi Audysseitä keskenään, sekin kyllä kiinnostaa. :)
     
  3. mikkol79

    mikkol79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    1 396
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kun teen mittauksen Antimode Dual Corella Genelecin G3 +F2 2.1-settiin niin asetetaanko ennen mittausta että tehdään analyysi 2.0-setille?
     
  4. aokarila

    aokarila Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2012
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, niin se pitäisi mennä.
     
  5. Rawjunk

    Rawjunk Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2008
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Missä asennossa anti-moden volume kannattaa pitää, jos sitä on tarkoitus käyttää dacina integroidun vahvistimen kanssa? 0.0db vai +13.0db?
     
  6. -jonsku-

    -jonsku- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.12.2014
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on kokeilla omassa setissä tällä hetkellä Dual Core 2.0, mutta en saa sitä toimimaan niin kuin pitäisi. Kytkennät menee seuraavasti: Koneesta USB -> DC ja RCA:lla vahvistimeen. Kone löytää DC:n ja ääni tulee kaiuttimista läpi. Sitten alkavat ongelmat. Kalibrointi menee läpi ja näyttää tasatun vasteen näytöllä, mutta jostain syystä n. 50 Hz on vielä n. 0 dB:n korjaus ja siitä eteenpäin laskee vastetta mittauksen loppuu asti todella paljon, eli 271 Hz:in kohdalla korjausta n -26 dB. Toinen ongelma on se, että kalibroinnin jälkeen ääni särisee hemmetisti. Viimeksi sain särinän loppumaan sammuttamalla laitteet yöksi, niin aamulla särinä oli poissa. Jännää tässä on se, että vaikka vaihtaa radiolle, eli antimode ei ole edes käytössä, ääni särisee.

    Sitten vielä sellainen kysymys, että ohjekirjassa sanotaan, että tuon voisi kytkeä AV-vahvistimen Tape Monitoring liittimiin. Vahvistimesta löytyy liittimet nimillä Tape in / Tape Out, uskaltaako laittaa noihin kiinni? Jos uskaltaa ja pitäisi toimia, niin voiko tuon edelleen kytkeä USB:n kautta koneeseen vai pitääkö jättää muut kytkennät tekemättä ja laittaa normaalisti vahvistimeen kaikki kiinni?

    Muu laitteisto.
    HTPC
    Vahvistin: Sherwood R872
    Kaiuttimet: Advance Acoustics K7S kaksi kappaletta
    Subi: DIY Peerless XXLS 12 + Hypex DS 4.0
    Aiemmin Anti Mode 8033SII ja nyt tosiaan kokeilla Dual Core 2.0
    TV: Sony EX720 55"
     
  7. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Antennikaapeli(e)n irroitus, vieläkö särisee?
    Jos vastaus on kyllä, on antenniverkossa vuotovirtaa. Korjataan tuommoisella väliaikaisesti ja kokonaan vaihtamalla antennirasiat seinästä...

    T: Vesku
     
  8. -jonsku-

    -jonsku- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.12.2014
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo särinä kuuluu siis vain sen jälkeen kun anti mode on kalibroitu ja loppuu muutaman tunnin kuluttua... Aiemmin vastaavaa ongelmaa ei ole ollut, kun ei ole ollut Dual Corea käytössä.
     
  9. JackDalton

    JackDalton Guest Guest

    Liittynyt:
    18.08.2012
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vahvistimena Yamaha rx-a1040 7.2. Tarkoituksena antimodettaa vain kummatkin subbarit. Miten kytken Antimode dual core 2.0 laitteeseen kummatkin subbarit? Tarvitsenko y-kaapelia?

    Meneekö näin : vahvistimen sub1 out antimoden left sub input , vahvistimen sub2 out antimoden right input, antimoden left ja right out sitten omilla johdoilla kumpaankin subbariin?

    Jos haluan käyttää yamaha vahvistimen omaa YPAO korjausta muille kuin subbareille niin kumman teen ensin: antimode korjaus vai Yamahan korjaus?
     
  10. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tuohon kytkentäkysymykseen en osaa vastata, mutta jälkimmäinen selviää ainakin 8033:n manuaalista (ja terveellä järjellä): ensin AM korjaus ja sitten AM kytkettynä ja korjaus päällä YPAO. Muutoin tulee tuplakorjaukset ja homma kusee totaalisesti.
     
  11. JackDalton

    JackDalton Guest Guest

    Liittynyt:
    18.08.2012
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    katso liitettä image.jpg
    Antimode säädetty ensikerran SVSPB2000 subbareille (2kpl). Vaste näkynee ylläolevassa kuvassa. Kalibroinnin jälkeen ensiksi tuntui että bassot hävisivät. Johtunee kuuntelutottumuksista mutta kun säädin antimoden kaukosäätimestä bassoa lisää niin johan potkii :)!.

    Kun säädän basson määrää antimoden kaukosäätimestä lisää niin kalibroitukäyrähän ei muutu muuten kuin että se nousee ylöspäin tasaisesti jokaisen taajuuden kohdalla? Jos taasen haluan leffoille korostaa alle 50Hz niin teen sen House curvella?

    Mistä johtunee nuo kaksi kuoppaa vasteessa? Subbarit ovat pidemmän seinän keskikohdalla vastakkaisilla puolilla ja ovat suunnattu toisiaan kohti. Huoneen mitat leveys 3.2m pituus 5.7m korkeus 2.3m (noin). Huonemoodeja ja saako niitä pois? Kuuntelupaikka on noin 4.7m etuseinästä jossa mielestäni ja mittausten mukaan saan tasaisimman vasteen bassoille.

    Jokatapauksessa olen hyvin tyytyväinen antimode dc2 ja svspb2000 subbareihin jo tässä vaiheessa. Voittaa 100-0 entisen impact 500 subbarin! Huomenna eka leffa pyörimään leffahuoneeseen näillä subeilla :love:
     
  12. Lobotomy

    Lobotomy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2006
    Viestejä:
    893
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laskennallisesti 5,7m etäisyydellä toisistaan olevien seinien väliin syntyy seisova aalto, jonka taajuus on 344 / (5,7*2) = 30Hz. Seinien puolivälissä tämä taajuus on vaimentunut ja seinien lähellä korostunut.
    Lattian ja katon väliin syntyva seisova aalto muodostuu taajuudelle 74Hz sinun huonekorkeudella.

    Seisovien aaltojen vaikutusta voit pienentää siirtämällä joko subbaria tai kuuntelupistettä.
    74Hz vaimentumaa varten on vaikea siirtää kuuntelupistettä. Istuma-asento ja sohvan korkeus sanelee sen aika pitkälle. Koita nostaa subbareita siten, että niiden elementit on noin 87cm korkeudella lattiasta. Kokeile edes jollain väliaikaisella ratkaisulla onko kuuntelukokemukseen minkäänlaista vaikutusta.
    30Hz vaimentumaan voit koittaa pienentää siirtämällä joko kuuntelupistettä tai subbareita kultaiseen leikkaukseen huoneen pituussuunnassa. Tämä on 2,2m etu- tai takaseinästä. Paras olisi subit esim. 2,2m etuseinästä ja kuuntelupiste 2,2m takaseinästä. Subien siirtäminen luultavasti riittää pitkälle.

    Onko oikea tai vasen seinä kevytrakenteinen? Mittauksesta ei näy mitenkään sivusuuntainen huonemoodi, jonka pitäisi muodostua 53Hz (+ sen kertalukujen) taajuudelle?
     
  13. JackDalton

    JackDalton Guest Guest

    Liittynyt:
    18.08.2012
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuuntelukohdan vasemmalla puolella on kevytrakenteinen normi sisäovi. Oikealla puolella kantava kevytsoraharkkoseinä. Etuseinä ja katto vaimennettu xbass ja 2cm akustiikkalevyillä. Sivuseinillä 2 cm akustiikkalevyt ensiheijastusten eliminoimissa. Takaseinällä ikkuna.

    Oven ajattelin vaihtaa äänieristetyyn malliin. Voikohan se vaikuttaa taajuuskäyrään? Pitänee testata. Oveksi tulee jeldwen 25db.

    Olen kokeillut kaikkia edellisessä vastauksessa olevia subbarin ja kuuntelupaikan sijoituksia paitsi subin nostamista ylemmäksi. Nykyinen subin ja sohvan paikka on mielestäni paras bassotaajuden suhteen. Täytynee kokeilla vielä sitä subin korotusta. Jos se vaikka vähentäisi tuota 70 Hz vaimentumaa. 30 Hz ei ole niin laaja kuoppa/korostus että sille ehkäpä en tee mitään.
     
  14. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ainakin omassa teatterissa ovet auki vs. kiinni tuli melkoinen muutos vasteeseen. Kaksi Fenestran 37db Ilvestä ja seinät samaa kaliiberia. Taajuutta (taajuuksia) en nyt ihan muista. Huomioi kuitenkin, että edes 50db teräksinen palo-ovi ei paljoa vaikuta, jos se ympäröivä seinä on paperia. Äänieristys on just niin hyvä, kuin sen heikoin kohta. Metrin betoniseinä pitää ääntä aika hyvin, mutta jos siinä on 1m x 1m reikä, niin vähän huonommin. Eli jos se seinäsi ei pidä yhtä paljoa, kuin tuo ovi, niin äänieristys paranee enintään sen seinän eristävyyden tasalle (olettaen, että se on parempi, kuin nykyinen ovi).

    Tai sitten hommaat vielä kaksi subia, yhden kummallekin sivuseinälle. :thumbsup:
     
  15. JackDalton

    JackDalton Guest Guest

    Liittynyt:
    18.08.2012
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Seinät minulla on kaikki kevytsoraharkkoa ja leffahuoneen toisella puolella työhuoneeseen ei kuulu paljon mitään. Vain takkahuoneen puoleinen tila, siis se missä on tällähetkellä kevyt väliovi, on meluisa. Eli uskoisin että oven vaihto auttaa äänen eristyksen kunhan muistaa "tilkitä" myös karmien välit.

    Jaa että vielä kaksi svspb2000 tuohon neliömäärään? ;)
     
  16. SED

    SED Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2014
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
  17. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    No miksi ne kaiuttimet sitten on täysin järjettömästi metrin irti seinästä vedettynä? :hitme:
    Pääset kyseisestä kuopasta kertaheitolla eroon asentamalla kaiuttimet kiinni seinään, kuten valmistaja suositteleekin (step-by-step.pdf, sivu 2) (sijoitteluohje pätee toki mihin tahansa koteloituun kaiuttimeen, joiden bassopää on ympärisäteilevä).
     
  18. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tsk tsk. Seinän lähelle sijoittaminen korostaa bassopäätä kaikilla ympärisäteilevillä. Genelecin kohdalla tuon saa kompensoitua dippikytkimin, mutta monella muulla ei.
     
  19. SED

    SED Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2014
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuunteluetäisyys kasvaa liikaa.

    Mutta jos laitan ne lähelle seinää niin säädänkö ensin dipit ja sitten kalibrointi?

    Etuseinällä on iso ikkuna joka sattuu oikeanpuoleisen kajarin kohdalle ja vasemman pääkajarin vieressä ovi parvekkeelle. Aiheuttaako nämä kuoppia vasteeseen?
     
  20. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Jos on Anti-Mode käytössä, niin en kyllä keksi yhtään syytä, että miksi pitäisi kaiuttimien dipeillä tehdä mitään säätöjä. Poislukien ehkä alarajataajuuden säätö, mutta sellainen on yleensä vain subbareissa.