sony 55X9005B valovuoto!?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Whoisinthehole, 07.04.2015.

  1. Whoisinthehole

    Whoisinthehole Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2015
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hommasin X9n ja yllätyksekseni täytyy sanoa, että sivuista vuotaa valoo aika häiritsevästi, keskelläkin on läikkä!
    Koska en tunne telkkareiden sielunmaisemaa siinä missä monet täällä, epäilen maanantai kappaletta.
    Vaikuttaako kalibrointi miten hyvin tällaseen ongelmaan? Olisiko täällä tyyppejä jotka on kiinnostuneta sellasen tekemään korvausta vastaan? Telkkari sijaitsee Kruunuhaassa, Helsingissä. :confused:
     
  2. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Reunavalovuoto(backlight bleeding, näkyy nurkissa ja kenties reunoilla) ja pilveily(clouding, esiintyy keskemmällä ruutua) on ihan normaalia varsinkin lcd edge-ledeissä joissa led-lamput sijaitsevat kehyksissä ja valo ei jakaannu tasaisesti koko paneelin alueelle. Ja mitä isompi tv niin sitä todennäköisemmin esiintyy valovuotoa+pilveilyä.

    Tv:n kehysten ruuvien liiallinen kireys voi lisätä valovuotoa jos se painaa paneelia liikaa (niitä ruuveja voi kokeilla löysätä ihan vähän). Tv:n taustavaloasetuksen vähentäminen auttaa tietenkin mutta silloin myös huoneen valaistusta pitää katselun aikana laskea koska kuvan valoteho heikkenee.

    Tuossa valovuoto+pilveily esimerkkejä viime vuoden malleissa http://www.rtings.com/info/black-uniformity-tvs-clouding-and-flashlighting
     
    Viimeksi muokattu: 07.04.2015
  3. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Aiheeseen liittyen, onko joku täällä onnistunut vähentämään ruudun pilveilyä / flashlightingia kevyesti hieromalla ruutua (tai löysäämällä ruuveja) kohdista joissa valoa vuotaa enemmältikin?
     
  4. Tomppa3

    Tomppa3 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2004
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse sain Sony W605B (60") valovuodon käytännössä kokonaan pois pienellä hieromisella. Nyt musta on erittäin tasainen, vaikka katsoisi kuvaa pilkkopimeässä. Harmikseni omassa yksilössäni on jonkin verran vertical bandingia, jota ei ymmärtääkseni saa millään keinolla pois...:grr:
     
  5. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    Valovuotoja ei ainakaan normaalilla säätämisellä saa pois ja minulta löytyy henkilökohtaisesti ihan kuluttajariitalautakunnan päätös siitä, että Sonyn telkkareissa kuuluukin olla valovuotoa ja pilveilyä. Että opettele olemaan jos et saa laitetta palautettua.
     
  6. Kalsari-Keijo

    Kalsari-Keijo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2004
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Löytyykö aloituspostaajan television kuva-asetuksista (lisäasetukset) Dynaaminen LED-ohjaus? Jos löytyy, niin onko se tällä hetkellä asennossa "Pois"? Jos se on "Pois", niin kokeile arvoa "Vakio". Saattaa vaikuttaa jonkunverran tilanteeseen.