District 9 (2009)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 02.06.2009.

  1. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tainnut ihan tuo haarniskan käyttö olla hallinnassa, mies kun muutenkin totutteli uusiin laitteisiin ja tietysti uuteen kehoonsa. ;)
    Toisaalta tuossa tosiaan toimi aika hyvin tuo "ei makeaa mahan täydeltä" periaate, jos samanmoista toimintaa olisi jatkettu toista tuntia, elokuva olisi varmasti menettänyt iskevyyttään. Tietysti se sisäinen pikkupoika minussa ajatteli kokoajan että voi veljet kun tällaista mäiskintää saisi kokonaisen elokuvan verran. :)
     
  2. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tulipa sitten viimeinkin katsottua tämä ja olipa harvinaisen hyvä elokuva!

    Olen jättänyt tarkoituksella lukematta jokaisen jutun mitä tästä oli kirjoitettu enkä ole nähnyt yhtään traileria yms. Nyt harmittaa isosti ettei käynyt elokuvissa katsomassa :(

    Tyyli millä leffa aloitettiin oli loistava! Kyse oli ihan normaalista "meidän" ajasta johon vain oli sattunut tupsahtamaan miljoon alienia. Se kuinka arkisesti noinkin iso asia oli kuvattu toimi hyvin. Sen kuvittamiseen olisi vaikea keksiä muuta tapaa kuin dokumentarisuus. Ensimmäiset kuvat alieneista oli kun ne repi roskia taustalla kun jotain haastateltiin kadulla. Nerokasta! (siis ottaen elokuvien yleisen tason tänäpäivänä)

    Pääosan näyttelijä oli ärsyttävä eli onnistunut. Näytteli hyvin afrikkalaista junttia joka joutuu melkoiseen pyöritykseen. Jos jonkun mielestä tuli mieleen brittikomedia, niin se kertoo vain siitä kuinka joku ei ole koskaan katsonut etelä-afrikkalaisia elokuvia ;)

    Loppu meni turhan rymistelyksi samalla tavalla kuin Avatarissa ja myös sotilaspahis oli suunnilleen sama kuin avatarissa. Voi vain kuvitella kuinka huono leffa tää olisi ollut jos olisi tehty Hollywoodissa.

    Ymmärrän kyllä jos joku on pettynyt tähän elokuvaan. Vaikka tässä oli alieneita, niin ei tämä kuitenkaan kovin scifi elokuva ollut. Transformers uppoaa massaan varmasti paremmin.

    Mahdollisesti paras näkemäni elokuva vuoteen. (monta mahdollisesti hyvää elokuvaa on vielä näkemättä, esim. serious man.)
    Lähiaikojen elokuvien top-4:
    1. D9
    2. Hurt Locker
    3. Inglorious Basterds
    4. Avatar

    ****/*****
     
  3. Flash Gordon

    Flash Gordon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.06.2008
    Viestejä:
    291
    Saadut tykkäykset:
    1
    Siinä missä Sam Rockwellin tähdittämä Moon osoittautui flopiksi, niin District 9 yllätti todella positiivisesti. Karhea tarinankerronta ja kuvaus yhdistettynä hieman erilaiseen tapahtumapaikkaan mihin on totuttu perinteisissä Sci-Fi leffoissa, toimi tällä kertaa loistavasti. Itse asiassa District 9 ei ole perinteinen tieteiselokuva, vaan aivan jotain muuta.

    Reppanat muukalaiset on yllättäen ihmisten armoilla ja taas kerran ihminen näyttää sen pimeämmän puolensa mihin se kykenee, kun ei ole altavastaajana. Sharlto Copley vetää roolinsa upeasti, vaikkakin hieman kieli poskessa. Enpä olisi osannut arvata ennen elokuvaa, että elokuvan sympaattisin hahmo(t) on muukalainen. District 9 on kevyesti vuoden 2009 parhaita elokuvia.

    4,5/5
     
  4. Pvt Joker

    Pvt Joker Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2009
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitähän muuta se olisi? Tietysti elokuvassa oli hieman sellaista kieli poskella -meininkiä, jota löytyy mm. tuottajansa Peter Jacksonin varhaistuotannosta, mutta kyllä se eksoottisesta kuvauspaikastaan huolimatta sijoittuu melko selkeästi tieteistoimintaelokuvan perinteeseen, siis Terminator - Aliens - Robocop -akselille. Edukseen erottuvaa oli monien avoimien kysymysten jättäminen, mutta pääosassa oli silti koko elokuvan loppupuolen nimenomaan toiminta. Sitä oli jopa liikaa, minkä seurauksena hitaahkon alun ja loppupuolen kontrasti nousi kokonaisuuden kannalta tarpeettoman suureksi. Negatiivisena seikkana mainittakoon myös loppuunkulunut "paha suuryritys" -klisee.

    Kokonaisuutena kelpo pätkä, joka kestänee ainakin yhden uusintakatselunkin. Mooniin verrattuna kovin erilainen elokuva näennäisesti samasta genrestä huolimatta. Molemmat ovat loppujen lopuksi sellaisia "ihan kivoja" leffoja olematta suuria mestariteoksia, eli perinteisellä viisiportaisella asteikolla 3,5 tähteä.
     
  5. Flash Gordon

    Flash Gordon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.06.2008
    Viestejä:
    291
    Saadut tykkäykset:
    1
    Painotan vielä sanaa "perinteinen". Tuo mainitsemasi "kieli poskella -meininki" kuvaan hyvin D9:n yhtä suurinta vahvuutta. Elokuva on viihdyttävä ja pistää samalla miettimään, miten ihmiset oikeasti suhtautuisivat avaruuden muukalaisiin, jos elokuvan tapahtumat olisivat todellisia.
     
  6. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eräs hieno yksityiskohta oli se että trailerissa oli kohta missä mies suuntaa singon kohti isoa alusta ja laukaisee, ja robotti sieppaa tuon ammuksen lennosta. Trailerissa ajatteli miehen olevan 'hyvien' puolelle mutta leffassa sankari/pahis-asetelma kääntyikin nurinpäin jolloin kohtaus ei tuntunutkaan enää niin valmiiksi nähdyltä.
     
  7. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Tulipa lopulta katseltua blu-rayltä.
    Oli tosiaan hyvä elokuva, Minä en taas ymmärrä ollenkaan niitä mielipiteitä, joiden mielestä alku oli huono, ja parani loppua kohden. Minusta alkupuoli oli ihan HEMMETIN hyvä, parasta scifiä leffana aikoihin. Loppu oli aika tavanomaista rymistelyä.
     
  8. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Itse näin tämän tekeleen jo aikoja sitten teatterissa enkä vieläkään tajua, miksi tätä hehkutetaan niin paljon. Idea on hyvä ja erikoistehosteet saavat tekeleen näyttämään uskottavalta. Päähenkilö on lähinnä ärsyttävä ja muut hahmot eivät jääneet mieleen. Juoni ei ole kovin ihmeellinen.

    2,75/5 arvosanaksi, mutta kuuluu viime vuoden elokuvien parhaimmistoon (viime vuonna tuli kyllä paljon huonoja elokuvia).
     
  9. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
    Olipas piristävän erillainen sekamelska. Kaikkea löytyi - kiinnostava juoni jonka käänteitä ei osannut etukäteen arvata, humoristisen ylilyötyä väkivaltaa Paul Verhoevenin tyyliin, suoria lainauksia ainakiin seuraavista elokuvista Alien Nation (1988), The Fly (1958 & 1986), Robocop (1987), Cloverfield (2008) sekä lisäksi pieniä koukkuja monesta scifipätkästä (ötököiden puhe kuullosti ihan jonkun Star Wars hahmon puheelta). Myös tietokonepelien anti tälle oli selkeä. Eli ei mitään turhan omaperäistä, mutta silti hyvin toimiva ja ennenkaikkea viihdyttävä elokuva. Pääosan esittävä näyttelijä oli myös omalla tyylillään hauska ja sympaattinen kaveri, aika hyvin veti jos tosiaan improvisoi kaikki repliikinsä.

    Näyttävien CGI efektien tekemiseen vaadittavien resurssien saatavuus myös tällaisten "puoli-indie" tuotantojen ulottuville on kyllä loistava juttu. Moon on toinen esimerkki siitä miten lahjakkaat kyvyt saavat aikaiseksi visuaalisesti upeaa elokuvaa myös ilman megastudio budjettia.
     
  10. Jyrki

    Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 472
    Saadut tykkäykset:
    22
    Sama homma itsellä. Alku herätti mielenkiinnon johonkin syvällisempään ja kantaaottavampaan teemaan, jonka actionpläjäysloppu lässäytti täydellisesti. Ekstramateriaalin perusteella tämä elokuva perustuu teemaan, joka on lanseerattu ohjaajan aikaisemmassa lyhytelokuvassa. Ehkäpä se lyhytelokuva olisi parempi...
     
  11. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Alive in Joburg
     
  12. m-m

    m-m Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.04.2006
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkä tässä oli kokonaisuutena viehättävintä semmoinen lievä vaaran tuntuma ohjauksessa, semmoinen fiilis että lähteekö tekijöiltä lapasesta nyt vai heti. Sama ilmiö tekee monesta pop-kappaleeesta klassikon niiden teknisistä tai sisällöllisistä puutteista huolimatta...
     
  13. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Eipä ollut huono ollenkaan. Varsinkin ne kiitettävällä tasolla olleet spessueffut herätti ihmetystä kuinka saumattomasti ne siellä tavallisten maan matosten seassa effuilivat. Pääheebo nyt oli vähän semmoinen omaa juttuaan hakeva harrastelijateatterin vastahakoinen, mutta kun paketti noin muuten toimi mitä esimerkillisimmin, niin mitäpä sitä tuostakaan mitään kitkerämpää palautepuhelua.

    Virkistävän erilainenhan tämä oli tosiaan alkuidealtaankin, joten hyvää ja hyvää vaan. Esimerkillisesti saivat myös sen varsin pieniä tarjoilevan rahakirstunsa (tällaiseen genreen ajateltuna) tehokäytettyä, joten siitäkin vielä vähän oppimateriaalia kaupan päällisiksi pöytään. Kaikki nimeltä mainitsemattomat $etelisankarit voisivat ottaa sen oppitunnin jos toisenkin, kuinka homma voi toimia vähän pienemmilläkin resursseilla.

    :):):):)
     
  14. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Ei ollut mun leffa. Älykäs scifi tarkoittaa tämän leffan pohjalta sitten vain ilmeisen idioottimaista toimintaa. :D Alun dokumenttiosuus sai innostumaan ja nosti odotukset korkealle. Odotin innolla tulevaa, sillä "dokumentti" olisi ollut muotona aika jännää ratkaisu kuljettaa tarinaa. No kun siirryttiin "normaaliin" kerrontaan, niin meikäläisen kiinnostuskin vähäni huomattavasti, eikä lopun action oli sitten eronnut mitenkään edukseen mistä tahansa tusinaleffasta. Kyllä elokuvan ihan haukottelematta katsoi, mutta harmittaa kun tässä oli kuitenkin paljon hyviä juttuja, ja osaavamman ohjaajan käsissä leffasta olisi tullut varmaan erinomainen. Nyt leffasta vaan jäi kovin hajanainen kuva. Pisteitä voisi antaa vaikka 2½/5.
     
  15. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Enpä tiennyt/muistanut tästä mitään kun aloin katselemaan, ja kyllähän leffa piti otteessaan ihan hyvin loppuun asti. Muutama epäloogisuus toki matkan varrelle mahtui, mutta yleisesti homma pysyi uskottavana ja mielenkiintoisena. CGI:kin oli riittävällä tasolla.

    4/5
     
  16. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
  17. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 042
    Saadut tykkäykset:
    97
    Netflixin oman listan tyhjennys etenee, nyt oli vuorossa District 9.
    Alku dokumentaarisuudessaan oli todella mielenkiintoinen ja kaappasi katsojan heti mukaansa. En ollut elokuvan juonesta kuullut mitään joten ihan mukava oli arvailla että miten Markus Flyygenbyygenin nyt käykään.
    Liian nopeasti kuitenkin kävi ilmi että hyvästä alusta huolimatta alettiin sortumaan tavanomaisiin action kliseisiin ja meno puudutti ainakin tämän katsojan totaalisesti. Ristiriitainen kokemus ja paha maku jäi suuhun.
    2.5/5