Kosteusvaurioko?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana illodiinia, 28.02.2015.

  1. illodiinia

    illodiinia Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2015
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei. Olisikohan joku teistä asiantuntioista törmännyt tällaiseen? Gigantista ostettu 2013 lopulla. Oli joku supertarjous n. 800e. Kaupasta paketissa autossa kotiin ja heti seinälle. Yksi muutto samassa paketissa kuomukärryn sisällä heti sisälle ja seinälle. Ei lemmikkejä. En ole kastellut tätä tv:tä. Laitehan tavallaan vielä kelluu laatikon sisällä ja laatikkokaan ei ole kastunut liikuteltaessa. Ei käynnisty ja emolevy paskana 370e. Huollosta tuli ensin viesti osat on tilattu. Parin päivän päästä tuli viesti että ei mene takuuseen. Kyllähän tuo hieman kosteusvauriolta näyttää mutta ei vain mene kaaliin että miten tämä on tullut. Unissaan kussu tuohon? Voiko tämä olla mitään muuta? Toivottavasti kuvasta saa jotain selvää. Laiteen malli on lg 42la740v. Kiitos.
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 28.02.2015
  2. hulaq

    hulaq Guest Guest

    Liittynyt:
    31.05.2013
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    ei vissiin muutossakaan kesken leffan rykästy töpseliä irti ja samantien kärryyn? eli oli siis jäähtynyt laite ennenkuin muuttohommia tehtiin?
     
  3. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83

    Niin millähän ne perustelivat että ei mene muka takuuseen.
     
  4. jhr

    jhr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2005
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    3
    Öh? Kosteusvauriolla. Sama juttu kännyköiden kanssa, mikäli sisällä on merkkejä kosteudesta niin se riittää siihen, että takuuhuolto ei onnistu eikä siinä auta mikään "varmana ei oo kastunut" itkeskely.

    Telkkarin kanssa on vähän erikoisempi tilanne, kun ne eivät normaalisti kastu. Tai ennen vanhaan kyllä kun varmaan joka toisen telkkarin päällä oli jokin kasvis mutta ei nykyään enää. Jos vettä ei ole päälle kaatunut tai satanut niin sitten jää vaihtoehdoksi kondensoitunut kosteus muutossa. Muutossa olisi vaan parempi, jos laite olisi käyttölämmin, lämpö pitää sisuskalut kuivana. Se ei varmasti ole tuota aiheuttanut.
     
  5. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    Oletko kenties vienyt muuton yhteydessä television kylmänä sisälle ja laittanut sen heti päälle, tai vienyt käytössä lämmenneen television heti ulos kylmään? Mietin että jossain tapauksessa kosteus voisi kondensoitua vedeksi niin kuin edellä onkin jo todettu, televisiota ei saisi heti käynnistää jos se on tuotu pakkasesta sisälle, kannattaa odottaa noin tunti ennen kuin laittaa päälle.
     
  6. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Niin. Kun se takuu ei ole edelleenkään yhtään sen enempää, kuin näyttötaakan kääntö.

    Takuun voimassa ollessa rikkoutuneen tuotteen katsotaan olevan "alkuperäisviallinen", ellei takuun myöntäjä muuta todista. Eli käytännössä, että rikkoontuminen johtuu käyttäjän väärinkäytöstä. Nesteen kaataminen televisioon - kuten nyt väitetään tapahtuneen - on kiistatta väärinkäyttöä. Jos käyttäjästä riippumatonta selitystä kosteusvauriolle ei ole (ja kyseessä todella on kosteusvaurio), takuun myöntäjä pääsee kuiville aika nopeasti.

    Takuun päättymisen jälkeen näyttötaakka on sitten vikaan vetoavalla. Esimerkiki kolme kuukautta takuun päättymisen jälkeen simahtava puhelin menee myyjän piikkiin, jos pystyt näyttämään, ettei puhelinta ole väärinkäytetty. Jos vika ei johdu iskusta (pudonnut tms.) eikä kosteudesta (kaatunut nestettä, käytetty sateessa, pudonnut vessanpönttöön tai järveen), tuo menee aika nopeasti vaihtoon kun vähän vääntää.