Breaking Bad (AMC)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana ana198, 05.03.2008.

  1. Weitec

    Weitec Valvoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    2 363
    Saadut tykkäykset:
    3
    nyt tuli nahkottua tämähi maratooni netflixin kautta.
    kyllähä tää paras sarja oli mitä oon ikinä katsonut!
    seuraavaksi sitten parempi soettaa saolille -vuorossa :)
     
  2. satanthresher

    satanthresher Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2006
    Viestejä:
    274
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itselläkin tuli myöhäisherännäisenä katsottua sarja läpi syksyllä ja pakko myöntää etten kyllä millään tapaa ymmärrä tätä hehkutuksen määrää. Ihan hyvä sarja toki ja noussee luultavasti omienkin sarjojen top 20:een, mutta ei kyllä millään muotoa poikkeuksellinen ja monin osin jopa melko kehno. En tiedä onko ihmisille jäänyt mieleen pääasiassa viimeinen kausi joka olikin heittämällä parempi kuin mikään aiemmista.

    Sarjan suurin heikkous oli jatkuva paikallaan junnaaminen. Neljä ensimmäistä kautta oli saman kaavan toistoa: Walt ja Jesse työskentelevät yhdessä, heille tulee välirikko joka sitten taas jollain tapaa sovitaan mutta sitten riidellään taas lisää. Varsinkin noihin riitoihin alkoi turtua melko nopeasti, koska Jesse nyt vaan oli välillä aika helvetin tyhmä mutta toisaalta Walt oli myös usein tarpeettoman mulkku ihmiselle, josta kuitenkin selvästi jollain tapaa välitti. Tätä sitten jankattiin nelisen kautta. Toinen erittäin suuri ongelma liittyy osittain aiheeseen, eli sarjassa ei ollut yhtään pidettävää hahmoa. Walt oli sekopäinen kusipää, Jesse huumeita vetävä idiootti, Skyler ihan käsittämättömän rasittava oikeastaan kaikilla tavoin. Jotain hahmokatraasta kertoo se, että Hank oli mielestäni alussa ehkä sarjan ärsyttävin hahmo mutta loppua kohden alkoi olla melkeinpä suosikkini. Ei sen takia, että olisin millään tavalla oppinut pitämään hahmosta enemmän, kaikki muut hahmovat vaan syöksyivät alas sen verran pahasti.

    Sitten niihin pluspuoliin. Tuosta rasittavasta junnaamisesta huolimatta pidin siitä, kuinka varsinkin Waltin hahmoa rakennettiin läpi sarjan oikein onnistuneesti. Kaikki oikeastaan kävi järkeen ja koko ajan oli tavallaan loogista miksi mies käyttäytyy niin kuin käyttäytyy ja miksi tekee mitä tekeekin. Myös tasokkaita näyttelijöitä oli saatu mukaan hyvinkin tasaisesti. Cranstonia tuskin tarvitsee enää edes mainita, mutta varsinkin Dean Norris veti loistavan roolin läpi sarjan. Bob Odenkirkin hehkutus on ehkä mennyt mielestäni jokseenkin ylikin, mutta veti kyllä todella hyvän roolin hänkin. Samoin Juniorin näytteljä. Toisaalta puhtain paperein ei aivan selvitty ja esimerkiksi nämä palkkamurhaajakaksoset olivat televisiohistorian epäuhkaavimmasta päästä ja heidän korostettu "cooliutensa" vaikutti tämän takia aivan naurettavalta.

    Hyvä sarja siis, mutta omissa kirjoissani menee tällaiseen "laadukas tusinatavara" -luokkaan. Hyvä sarja, mutta onhan näitä. En tosiaan käsitä kuinka tätä edes vertaillaan vaikkapa HBO:n tuotantoon, josta valtaosa menee kyllä tästä ohi, puhumattakaan ainutlaatuisuuksista kuten The Wire. Mutta makuasioitahan nämä toki ovat ja on toki mahdollista että pienemmillä odotuksilla tämä sarja olisi maistunut paremmalta itsellenikin.
     
  3. J-dee

    J-dee Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2006
    Viestejä:
    316
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvin summattu, satanthresher. Aika tarkalleen samaa mieltä. Ehdottomasti laatusarja, mutta samalla tuntuu yhdeltä yliarvostetuimmista tekeleistä muutamaan vuoteen.
     
  4. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Itse en kokenut outona. Walter ja Jack olivat kuitenkin sopineet asiansa ja Walter oli ehdottomassa uutta bisnesideaa heille.
    Toisaalta... ehkä auton tarkastamatta jättäminen kertoo jotakin Jackin joukkiostakin... ja onhan Walt tunnettu häikäilemättömistä siirroistaan.

    Tulipa katsottua sarja blu-rayna eilen loppuun. 5. kaudella Waltin roolihahmo alkoi jo hieman ärsyttää ja kyllästyttää, mutta kahden viimeisen jakson muodonmuutos jälleen innosti uudestaan. Muutenkin mielestäni nuo kaksi vikaa jaksoa olivat yhdet koko sarjan parhaimmista. Hieno sarja.
     
  5. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Vaimon kanssa katsellaan aina yksi sarja putkeen ja siirrytään seuraavaan. Uusi galactica meni tuossa jo ja nyt on menossa Game of Thrones. Thronesin seuraavaa kautta joutuu odottamaan sen verta kauan, että pitänee joku sarja väliin katsoa. Ajattelin, että koska Breaking bad on jo tullut ja mennyt telkkarista ja koko sarjan saa bd:nä, niin olisiko se sellainen, jota nainenkin jaksaa katsoa? Kauheasti sitä kyllä kehutaan, mutta ne pari yksittäistä jaksoa, mitä joskus telkkarista katsoin, eivät kyllä antaneet oikein minkäänlaista kuvaa. Mikä sarjasta tekee niin koukuttavan?
     
  6. Reddington

    Reddington Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.08.2014
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    17
    Nettihypettäminen kaltaisten seurassa, se juna tosin vähän meni jo

    Jep, oot oikeessa.. en osaa antaa tuohon itsekään mitään järkevää vastausta

    Ootteko kattoneet jo kaikki Survivor-kaudet läpi? Siinäkin hyvä harrastus vaimon kanssa
     
  7. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Ei :D Eikä katsota. Tokihan vaimon kanssa voi harrastaa vaikka mitä. Mutta jos nyt puhutaan vaikka hyvistä tv-sarjoista. :)
     
  8. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    CleverIndeed, häntäsi näkyy.
     
  9. Reddington

    Reddington Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.08.2014
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    17
    No et kertonut millasesta pidät tarkemmin, eihän siinä sitte mitään


    Juu, enää vähän kirimistä viestienmäärässä mutta omista päätellen sinä ootkin trololollaamassa
     
  10. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Kukaan ei siis sen enempää osaa sarjaa kehua? :) En uskalla tätä ketjua lukea, jotta ei spoilaisi.
     
  11. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    No mitäs tästä nyt pitäisi vielä kehua ilman spoilaamista? Intensiteettiruuvia kiristetään ja sarja paranee kausi kaudelta, etenkin kolmoskauden puolivälistä koko sarjan loppuun rakennetaan parhaat sekä hurjimmat kuviot ja hahmokehitys Walter Whiten kohdalla on ensiluokkaista käsikirjoittamista. Sarja sitoo lopussa juonilankansa esimerkillisen hyvin ja aukottomasti yhteen ja koko touhu osattiin lopettaa huipulla, tiiviisti kerrottuna 62 jaksossa.

    Miksei tästä nainenkin pitäisi, jos kerran Game of Thrones ja uusi BSG upposivat. Tosin Breaking Badissa ei ole tuonkaan vertaa kovinkaan vahvoja naishahmoja, vaan hyvinkin miespainotteinen show. Fokus onkin sitten edellä mainittuja sarjoja tiukemmin yhdessä henkilössä, eli herra Whitessa ja siinä ohessa punotaan eripuraista suhdetta suojattiinsa Jesse Pinkmaniin. Mustan huumorin sävyttämä rikosdraama oivallisella keskushenkilöllä. Kerronta toki hetkittäin hidasta/rauhallista, mutta tunnelma, näyttelijäsuoritukset sekä ohjaustyön terävyys kantaa eikä mainittavia heikkoja jaksoja/hetkiä sinänsä löydy.

    "In 2013, Breaking Bad entered the Guinness World Records as the highest rated show of all time."

    Eli minkä tahansa mittarin mukaan maailman parhaimpia televisiosarjoja, ei siinä sen kummempaa. Lopeta arpominen ja koe itse!
     
  12. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Söör, jessöör!
     
  13. Wile E Coyote

    Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    2 346
    Saadut tykkäykset:
    8
    No kato se oikeasti. Tappale ykköskausi ja ihastu niihin pieniin seikkoihin ja jatka kakkoselle vaikkei ihan iskenytkään. Sitten palkitsee ja loppu on silkkaa parhautta.

    Minä en yleensä jaksa pitkiä draamasarjoja seurata, mutta... helvetti mikä sarja.
     
  14. KaKui

    KaKui FullHD Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2000
    Viestejä:
    2 303
    Saadut tykkäykset:
    40
    Jokin aika sitten katselin tämän, sarjasta en juuri muuta tiennyt kuin perusjuonen ja muutamia clippejä olin joskus nähnyt ja tietysti kovaa hehkutusta lukenut jonka perusteella blu-ray boxin sitten hommasin. Ihan hyvä sarjahan tämä oli mutta ihan sinne huippusarjoihin en itse tätä sijoita.

    Moni on haukkunut ensimmäisestä kautta mutta ite tykkäsin kovastikin, 2-4 olivat vaihtelevampia, välillä tosi hyviä jaksoja, välillä taas Walterin ja muidenkin toilailut suorastaan ärsyttivät. Neloskauden loppupuolella meno parani ja viides kausi oli kokonaisuutena paras, etenkin loppupuolisko ja viimeiset jaksot olivat todella loistavia, jopa koskettavia.
     
  15. 69DUDE

    69DUDE Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2008
    Viestejä:
    151
    Saadut tykkäykset:
    0
  16. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    No ei osaa näemmä ylekään lähteitään tarkistaa.

    Käy ihmeessä postaamassa jonnekin saman alkup. lähteen uutinen, että Fight Club 2 on tulossa..
     
  17. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Jännä että tuo tällä hetkellä (ainakin) News Examinerissa esillä oleva uutinen on käsittääkseni käytännössä sanasta sanaan sama, mikä pyöri netissä jo viime vuoden lopulla. Ei nyt kyllä Göbbelsin (?) opit valheiden toistamisesta ihan tässä tapauksessa vielä toteudu.
     
    Viimeksi muokattu: 10.06.2015
  18. Zarniwoop

    Zarniwoop Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    397
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mahdollisia tai mahdottomia jatko-osia odotellessa voi naukkailla vaikka Heisenberg-vodkaa!
     
  19. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Koska kaikkia kiinnostaa, niin meikäläinen on vasta nyt tätä sarjaa alkanut katsomaan. Eka kausi oli ihan helkatin kova. Toisella oli jo paljon turhaa ja typeriä täytejaksoja. Kolmoskautta mennään nyt puolessavälissä, ja ei vaan oikein jaksaisi enää. Samaa juonikuviota kierrätetään, pääpaino tuntuu olevan henkilöhahmojen muutoksessa ja persoonallisuuksien syventämisessä. Reilu viikko ollut jo taukoa, eikä oikein kiinnosta mitä tulee tapahtumaan. Tätä sarjaa on hehkutettu niin paljon, että pakko se kai vaan on tuijotella loppuun saakka kun on aloittanut.
     
  20. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Niin, kun toi on just se pointti. Edes moderneissa ns. jatkuvajuonisissa sarjoissa henkilöt eivät juuri muutu, taikka ainakaan tapahtumat eivät heihin vaikuta. Jack Bauer on aina vaan Jack Bauer ja niin edelleen.

    Breaking Badin pointti nyt on, että mitä pitää tapahtua, että sarjan aloittava opettaja on lopussa ainakin persoonaltaan Al Pacino Scarfacen lopussa.

    Mieti, mitä Jesse nimenomaan haluaa ja mikä hänen motivaationsa on vs. Walter, ja miten eri tavoin he tapahtumiin reagoivat.