Blu-Ray -levyjen tulevaisuus

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Rottapasi, 30.04.2009.

  1. Brawndo

    Brawndo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2007
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossa on viime vuoden myydyimmät Dvd:t ja Blu-Ray:t, sekä tukkumyyntiluvut viimeisten vuosien ajalta.

    http://www.elokuvauutiset.fi/site/uutiset2/kotimaa2/5887-vahittaismyyjat-nopeuttavat-tallennemyynnin-laskua

    Dvd:n myynti oli rahallisesti huipussaan 2007, ja vuoteen 2013 mennessä siitä oltiin jo tiputtu yli puoleen. Mitkäköhän luvut mahtavat olla nyt?

    Blu-Ray:n huippu oli ilmeisesti 2012, seuravana vuonna jo hiukan laskua, mutta kappalemäärät nousussa, sillä reiskojahan myydään nykyään huomattavasti halvemmalla kuin vielä muutama vuosi sitten.
     
  2. huuru

    huuru Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2005
    Viestejä:
    213
    Saadut tykkäykset:
    8
    Kerrohan Sherlock mistä repäisit tuon 90%?
    On hieman outoa intoilla ja toitottaa asioista mitä keksii täysin omasta päästään.
     
  3. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 453
    Saadut tykkäykset:
    775
    Spotify -palvelua tulee käytettyä lähinnä levyjen/artistien koekuunteluun. Jos kuultu tavara nappaa niin yleensä hommaan CD-levyn hyllyyn. En voisi kuvitella heittäytyväni jonkun Spotifyn varaan musiikinkuuntelussani. Palveluhan voi lopettaa toimintansa milloin tahansa ja levyjähän häviää palvelusta vähän väliä kun artisti kyllästyy pennikorvauksiin. Ei hemmetti, kyllä se fysikaalinen lätty pitää hyllyssä olla tärkeimmästä musasta! Tähän päälle vielä äänenlaatukysymykset. Klassisen musiikin puolella on usein tarjolla monikanavainen SACD.

    Itse ennustan, että streamauspalvelut kohoavat hetkeksi suosioon, mutta sitten porukka alkaa kaivata taas sitä fyysistä keräiltävää ja palataan "entiseen", kuitenkin niin että "digimusapalvelu" jäävät täydentävänä osana rinnalle niitä varten, joille se riittää.
     
  4. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Jos tätä vielä tosiaan tapahtuu, niin ei helvetissä ole Spotify minulle vaihtoehto. Mokoman muistankin jo ajat sitten vetäneen levynsä pois, kun niin kurjasti maksettiin kuunteluista. Korkeintaan samalla tavoin johonkin koekuunteluun voisin ehkä käyttää, mutta enpä ole siihenkään kokenut tarvetta. YouTubea sentään käytän yksittäisten kappaleiden kuunteluun. Onhan se harmittanut, miten musiikintekijöiden palkkapussit pienenevät ja netti tappaa levykaupat.

    Elokuvien ja tv-sarjojen kohdalla sama homma - omaksi ne ostetaan, enkä ole mitään Netflixiä käyttänyt koskaan. Normikanaviltakin tulee sen verran paljon katsottavaa, että minulle on riittänyt. Aikaakaan ei ihan kaikkeen ole.
     
  5. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 453
    Saadut tykkäykset:
    775
    Periaatetasolla pelkkä mahdollisuus tapahtumiselle on suuri ongelma.

    Keikkailemalla artistit pystyvät vielä tienaamaan ymmärtääkseni. Netti tappaa levykaupat, mutta toisaalta levykaupat eivät voi (suomen kokoisessa maassa) koskaan tarjota netin valikoimia tai hintatasoa. Maailman muuttuminen pistää muutakin porukkaa kilometritehtaalle, joten musiikkiartistien itkeminen on välillä vähän lapsellista. Kohta robotit tulevat ryminällä ja työttömyysaste on 75 %. Siinä vaiheessa artistit tuskin kehtaavat enää valittaa Spotifyn korvauksista. :rolleyes:
     
  6. JJtalo

    JJtalo Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2010
    Viestejä:
    161
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nykyään tulee ostettua lähes kaikki elokuvat mitä haluaa kattoa. Ennen dvd:itä, nykyään bluray. Tulevaisuudessa joku muu, jos hintataso pysyy nykyisellään. Viimisimmästä leffavuokrauksesta on jo varmaan 2 vuotta, elokuvissa tuli käytyä viikko sitten eikä tarvi taas muutamaan vuoteen mennä, paikallisen teatterin taso totaalisen hanurista. Samoin vuokraamoissa ärsyttää että aina ne uusimmat leffat menossa ja pitää tyytyä johonkin muuhun. Hetken kun oottelee niin uutuus-filmejä saa usein alle kympillä tilattua netistä/ anttilasta laarista, eikä postikulutkaan huimaa päätä kun tilaa isomman pompsin(viimeks tuli 30 leffaa cdon.comista, muistaakseni 230e). Leffalipun hinnalla saakin jo sitten niitä uusimpia jos on joku oikein odotettu. Sitten voi katsoa leffan kun on itellä aikaa, tenavat saatu ajoissa nukkuun ja emäntäkin jaksaa valvoa, tämmöisiä iltoja on ehkä 1 viikossa eikä niihin pysty vuokra-filmillä varautua.
    Netflixiä on tullut kokeiltua, mutta en innostunut. Mutta antaa kehittyä, siirryn varmasti käyttäjäksi kun kuvan- ja äänenlaatu saavuttaa blurayn (tai menee ohi), valikoimasta löytyy ne mitkä itseä kiinnostaa ja kuukausitasolla hinta jää selvästi alle sen mitä ostolättyihin menis, koska samalla rahalla otan mielummin fyysisen levyn.
    Niin tulihan sitä vuokrattua ilmaiskupongilla watson-boksilla filmi tuossa ennen joulua, netin kautta. Kuvanlaatu ihan shaissea, ja kaikista häiritsevintä oli että kuvanlaatu pumppas tv-lähetystason ja dvd välillä. Varmaan nopeempi netti ois auttanu, mutta tällä hetkellä on 50/10 meganen valokuitu ja se on täällä tuppukylässä ihan kuuminta hottia enkä ihan heti oo tuon nopeempaa laittamassa. Äänet oli jopa stereona, 5.1 ois ollu liikaa vaadittu. Ja rahaa tuohon olis mennyt 6e jos sen olis joutunu maksaan, joten tuonkin palvelun saa ainakin jokuseks vuodeks unohtaa.
     
  7. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Niin, ja tämän seurauksiakin kun miettii... tehtävä keikkaa niin paljon kuin saa -> ylitarjontaa -> tuntemattomammille/aloitteleville bändeille ei riitä/löydy yleisöä -> ei kiinnosta levyttää tai tehdä paljon muutakaan, kun kukaan ei kuuntele. Pahimmassa tapauksessa. Tai sitten ne tunnetummat nimet, jotka joutuvat tekemään enemmän keikkaa kuin ehkä haluaisivatkaan. Ei taida tämäkään mikään ihanteellinen tilanne olla.

    Toisella puolella tietenkin sitten kaikki hyöty, mitä molemmat netistä saavat. Aika vähän sitä kyllä itselläkin on perusteita surkutella niitä levykauppoja, kun itsekin aina netistä sen levyn tilaan, mikäli vain mahdollista. Tai mistä nyt halvimmalla saakaan. Mutta sentään ostan niitä.
     
    Viimeksi muokattu: 30.03.2015
  8. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    OT cd-myynnistä ja keikkailusta:
    Ja ketun marjat. Suomen kokoisessa maassa tuokin on vähän niin ja näin. Keikkapaikkoja on rajallinen määrä ja toisaalta bändeistä on ollut ylitarjontaa jo useamman vuoden. Tahtoo sanoa sitä, että samasta yleisöstä kisaa useampi bändi, eikä yleisö ole alkanut käydä yhtään useammin keikalla kuin ennen. Lisäksi keikkailun kulut ovat nousseet melkoisesti. Sopii vaikka kattoa kuinka monella kotimaisella pumpulla on Suomessa keikkabussi. Ja sitä rataa. Käytännössä joku 500 hengen keikkapaikka pitää myydä loppuun, että siitä jää kulujen jälkeen yhtään mitään kouraan. Järjestäjä kun siivuttaa päältä omansa. Ja kun Suomessa nyt vaan ei voi pyytää keikkalipusta enempää, kuin 20e, jos venue ei ole vähintään jäähalli. Alv-keskustelun jätän tästä suosiolla pois.

    Keikkailulla "tienaa" Suomessa ne bändit ja artistit, jotka pystyvät vetämään jäähallin täyteen. Muille jää sen verran kouraan, että kiertueet menee plussalle, mutta ns. päivätöistä se elanto tulee; kiertueita ei tehdä rahan tienaamiseksi. Toisaalta, eipä niillä levymyyntiäkään kummoisesti vauhditeta, joten alkaa olla hyvä kysymys, että milloin tekijöitä putoaa pelistä. Kuka hitto haluaa maksaa siitä, että pääsee soittamaan yleisölle?

    Suomessa putosi fyysisten levyjen myynti viime vuonna sellaisen ~40% edellisestä vuodesta. Tilanne alkaa olla se, että levyt myyvät niin heikosti, ettei niitä kannata tehdä. Ja ennenkuin joku sanoo jotain keikkailusta, kts. edellinen.

    Ottamatta kantaa "musiikkiartistien itkemiseen" elantonsa puolesta tai siihen, onko tämä striimauksen vai levyyhtiöiden syy, niin kun kannattavuus Suomen markkinoilla on sitä luokkaa, ettei levyjä kannata tehdä, kun myynti ei kata edes tuotantokuluja... No, kuuntelemme sitten varmaan kaikki yhdessä Robinia jatkossa.
     
    Viimeksi muokattu: 30.03.2015
  9. avp

    avp Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.06.2004
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    28
  10. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
    Itse teit?

    Blu-rayn lyhenne on sitten BD eikä BR.
     
  11. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan nuo Mokoman kaikki albumit ja EP:t Spotifyissa nykyään, ovat olleet siellä jo jonkin aikaa.
     
    Viimeksi muokattu: 30.03.2015
  12. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    Ja tämä liittyy Bluray-levyjen tulevaisuuteen miten? :D
    Kyllä sitä aiemmin oltiin tärkeänä ja tarkkana, mutta mites tämä..muistelin että olit aiempaa kommenttiani jotenkin ihmettelemässä..? :D
     
  13. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 453
    Saadut tykkäykset:
    775
    No johan on katkeraa tiuskimista. Minunko syy se on että suomalainen musiikkiartisti ei elä musiikilla? Joo, varmaan on kun kuuntelen tuskin ollenkaan kotimaisia artisteja. En kuuntele musaa sen mukaan, mistä maasta se on kotoisin, vaan sen mukaan mikä nappaa. Sattumoisin sattuu aika harvoin niin, että se minua nappaava musa sattuu olemaan kotoisin 5 miljoonan ihmisen piskuisesta maasta. Tosin klassisen musiikin saralla Suomi on aika hiton vahva maa väkilukuun nähden ja viime päivinä olenkin innostunut Einojuhani Rautavaaran musiikista.

    En minä sitä tarkoittanut, että Raision Reggae-Risto tienaa elantonsa keikkailemalla. Hankkikoon leipänsä mistä pystyy niinkuin kaikki muutkin ihmiset. Robinia tai Cheekiä ei kai ole kenenkään pakko kuunnella. Suomen rajojen ulkopuolella on aika läjä varsin hyviä artisteja, ainakin minun mielestäni. Itselläni viimeisin levyhankinta on brittiläisen The Prodigyn tänään julkaistu kuudes albumi "The Day Is My Enemy".

    Kapitalismissa on täysin normaalia, että kysyntä ja tarjonta kohtaavat. Jos kotimaisen musiikin kysyntä on liian heikkoa, niin sitten pitää myydä sitä mikä menee kaupaksi eli viinaa. :D Ihan kuin musiikki olisi ainoa asia, jossa on kysynnän vajausta... :rolleyes:
     
  14. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Cd-levyt ja striimaus voinee jossain määrin ennustaa BD-levyt ja striimaus, mutta olet oikeassa, kaukana aiheesta. Siivosin tageihin.

    Vielä kun sinä oppisit olemaan lainaamatta tarpeettomasti koko viestin, niin kaikki olisi hyvin. :love:
     
  15. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    OT:
    Missasit pointin. Kysyntää riittää, mutta hankinta on suunnattu striimauspalveluihin. Ja se ei tänä päivänä tuota sen vertaa, että saisi levyn tekokustannukset kuoletettua. Keikkailemalla taas tienaa about keikkailun kustannukset, mutta ei todellakaan sen vertaa, että sillä paikattaisiin pudonnutta levymyyntiä. Kysyntää riittää - ilmeisesti musiikin kulutus ei ole samassa määrin vähentynyt - mutta kulutus on kanavassa, jossa muusikon pitäisi itse maksaa siitä, että saa tehdä musiikkia.

    Ei kyse ole siitä, ettei sillä eläisi, vaan kyse on siitä, ettei musiikkia kohta kannata tehdä. Karkeasti laskettuna levymyynnin pitäisi olla sellainen viisituhatta kappaletta, että albumi menee voiton puolelle. Kaivapa huviksesi viime vuoden levymyyntejä ja katso, miten Suomessa liikkuu kiekko.

    Ja jos levyjä ei kannata tehdä, keikkailu seurannee aika äkkiä perässä - koska kuka hitto menee keikalle kuuntelemaan samaa vanhaa? - jolloin loppuu kotimaisen musiikin tuotanto. Ehkä se ei ole sinulle menetys, mutta jollekulle muulle voi olla.

    Ei minua kiinnosta hittoakaan, miten joku tienaa elantonsa, mutta artistilta, jonka toivon jatkavan tuotantoa, ostan levyn aina.

    Edit: täältä voi katsoa tilastoa. Hopeakiekoissa liikkui Suomessa viimeksi yhtä vähän rahaa... 1993. Eikä tuota ilmeisesti ole edes inflaatiokorjattu (eikös cd:n saanut sadalla markalla silloin joskus vs. 20e nykyrahaa?)
    http://www.ifpi.fi/tilastot/vuosimyynti/
     
    Viimeksi muokattu: 30.03.2015
  16. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    Aivan loistavaa. Lainaan kyllä aina sen verran kuin tarpeellista on. Kiitos sinulle huomiostasi kuitenkin. :D
     
  17. huuru

    huuru Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2005
    Viestejä:
    213
    Saadut tykkäykset:
    8
    Kyllähän teostosta saa rahaa jokaisesta tehdystä keikasta.
     
  18. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Aha, no hyvä... kai. Muistin silti oikein, piti tarkistaa. http://www.mokoma.com/2010/05/25/mokomaa-valikoidusti-spotify-palveluun/

    Voiko sitten olla tapahtunut jotain parantumista korvauksissa, vai mikä lie innostanut viemään levyt takaisin.
     
  19. Gravehill

    Gravehill Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2004
    Viestejä:
    155
    Saadut tykkäykset:
    13
    Off topikkia levyistä:

    Internet on totuttanut ja kasvattanut ihmset siihen, että kaikkea pitäisi olla tarjolla ja mistään ei hirveästi tarvitsisi edes maksaa. Kaikki mulle heti nyt.

    Kyllä ne ajat tosiaan muuttuu, kun itsekkin muistan vielä hyvin sen ajan, että yhdestä levystä sai maksaa sen 15-20e. Nyt valitellaan, kun ei 10e kuukausimaksulla saa kuunneltavaksi kaikkia levyjä...for God's sake.

    Ihan vain tälläinen tunnepitoinen avautuminen. Tiedostan kyllä markkinatalouden lait ja tekniikan kehittymisen, eikä siinä mitään. Itse näin genreuskollisena olen tyytyväinen, että ne bändit mitä tulee kuunneltua, julkaisevat levynsä cd:nä, LP:nä ja C-kassukin on tehnyt piireissä pienimuotoisen paluun (vaikka hirveä formaatti noin muuten onkin). Olen tyytyväinen niin kauan, kun vaihtoehtona on myös fyysinen formaatti.
     
  20. Jokke79

    Jokke79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    903
    Saadut tykkäykset:
    2
    Vituttaa kyllä nuo Netflixin valikoimasta poistamiset. Multa meni ohi esim. toi Colors (1988), jota en ole koskaan nähnyt ja ei ole saatavilla suomijulkaisuna missään formaatissa. Kivoja ja halpoja palveluita, mutta eivät ikinä korvaa mulle ainakaan fyyistä formaattia.