Jupiter Ascending (2014) (Andy Wachowski, Lana Wachowski / Channing Tatum, Mila Kunis)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 10.12.2013.

  1. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Noo vielä on kirstussa rahaa jos otetaan huomioon kuinka paljon matrixit tuotti.

    Tuntuu että aika heikosti mainostettu kaikkia näit äedellisiä elokuvia. Siinä missä tuntuu että joka tuutista tulee esim. kingsman, marvel, DC comics ja joiden random leffojen uutisia "vuodettuja" kuvia niin näistä ei tullut juuri mitään tai sitten vaan negatiivista kuten myöhästelyjä tai jotain niin ei ihme jos ihmiset ei oo innokkaita menemään teattereihin.
     
  2. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Tämä oli hyvin kiteytetty, leffasssa ei mitään katastrofaalista vikaa ole eikä sinällään omalla asteikollani ole floppi, mutta liian moni asia on jätetty puolitiehen, että tästä muistettava tulisi. Visuaalisesti on kyllä häikäisevän upea, 3Dstä olisi tämän osalta voinut ottaa enemmänkin irti.

    2,5/5
     
  3. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Nii, sen sijaan että oltaisiin niitä tehosteita "hiottu" niin oiskohan ollut sittenkin enemmän tarpeellista järjestää parit kuvaussessiot lisää?
     
  4. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Mmm Vaikuttaisi joltain teini fantasialta. Taidan jättää väliin.
     
  5. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    23.3.2015 ja elokuva on tuottanut budjettinsa takaisin $176milj.:thumbsup:
     
  6. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tästähän on jo monesti keskusteltu, mutta kerrataan vielä. Ns. box office eli lippuluukkutuotolla arvioidaan (karkeasti) kuinka paljon elokuvaa on jättänyt massia elokuvateattereiden kassaan. Teattereiden ilmoitetut tulot lasketaan kaavalla katsojamäärät x keskimääräinen elokuvalipun hinta eri markkinoilla. Yleisesti arvioidaan että tästä bruttomyynnistä keskimäärin noin 50% on varsinaista tuotanto- tai jakeluyhtiön tuloa. Lisäksi elokuvan ilmoitettuihin tuotantokustannuksiin eivät sisälly esim. markkinointikulut.
     
  7. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Tiedetään. Jupiter Ascending teki "tappiota" n.$88 miljoonaa.
     
  8. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Elokuvaa näkemättä onko parempi kuin viimeisin transformes? Ainakaan sitä ei ole helppo alittaa omasta mielestä.

    Näin jälkiviisaana olis varmaan vaan ollut parempi julkaista elokuva alkuperäisessä lokerossa muiden sankarileffojen ohessa ja rummutettu vaan kuinka mielenkiintoinen leffa on. Olis varmaan paremmin tuottanut kun nyt tietoisesti tunkemalla se kaikkien tietämään kuolleeseen lokeroon. Elokuvan siirrolla vähän niin kuin jo mainostettiin ettei studiokaan usko sen menestykseen niin miksi sitten katsojat?
     
  9. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 311
    Saadut tykkäykset:
    596
    Olihan tähän jonkin verran mielikuvitusta käytetty ja ihan nätiltäkin paikoin näytti, mutta onneton tarinankerronta pilasi kyllä täysin tämän elokuvan. Jotenkin kohtauksien väliltä puuttui täysin sellainen sujuva siirtyminen paikasta ja asiasta toiseen. Kunisin hahmon ympärillä paikat ja tilanteet vaihtuivat, mutta itse hahmo jäi täysin ulkopuoliseksi omassa tarinassaan.

    **
     
  10. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    "Moni kakku päältä kaunis", tämä fraasi kertoo elokuvasta nimeltä Jupiter Ascending.
    Olihan elokuva ja Kunis kaunista katseltavaa. Mutta kun juoni/hahmot liisivät jossakin toisessa atmosfäärissä, leffaan oli vaikea tosissaan "keskittyä". Liian paljon kaikkea ja liian nopeasti etenevä tarinankerronta, eivät antaneet katsojalle hengähdystaukoa. 3D teki elokuvan katsomisesta palkitsevampaa ja olihan ne avaruusalukset hienoja (mielikuvituksellisia). Se ihmisen ja koiran risteytys (Channing Tatum) olisi voitu jättää suosiolla pois.
    Ehkäpä tästä olisi saatu tehtyä ihan toimiva tv-sarja?
    Mahtaako Luc Bessonin tulevaa Valerian and the City of a Thousand Planets elokuvaa odottaa sama kohtalo (floppi)?
     
  11. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Naurettavinta paskaa varmaan vuosikausiin. Tekijöiden tyylitaju taisi lähteä kokonaisuudessaan pippelien mukana, ikävä kyllä. 1/5.
     
    Make tykkää tästä.
  12. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Minä kyllä tykkäsin tästä. Milan takia ihan tämän hankin, enkä minkään Matrix-tekijöiden. Kansi oli cool.

    Nyt on tullut semmoista tuubaa katsottua viime aikoina, että tämä oli oikeasti ihan mukavan helppo katsottava.

    Oli hienoa toimintakohtausta, se rullaluistelu taivahalla elokuvan alkupuoliskolla. En anna arvosanaa, tämä pitää nähdä uudelleen.
     
  13. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Wachowskin sisarukset ovat tehneet yhden hyvän elokuvan (The Matrix), eikä heidän muu tuotantonsa yllä sen tasolle. Epäonnistumisena voi pitää myös Nousevaa Jupiteria, joka löytyi 3D-blu-rayna kirjastosta: käsikirjoitus on kömpelö, raakile, kuin teinitytön kynästä (Channing Tatum tappelee ilman paitaa). Lavasteet ja puvut ovat sinänsä vaikuttavia, mutta tarina ei onnistu kutsumaan katsojaa maailmaansa. Wachowskin sisarukset ovat liiaksi keskittyneet omaan touhuiluunsa eivätkä pysty näkemään ideainsa ohuutta. Osa henkilöhahmoista on kiusallisen pökkelömäisiä. Tässä elokuvassa on poikkeuksellisesti mahdollista nähdä Eddie Redmayne huonossa — todella huonossa — roolissa.

    Toimintakohtaukset ovat äärimmäisen vauhdikkaita ja lennokkaita — niin nopeita, ettei katsoja ehdi mukaan eikä hahmota, mihin pyritään ja mitä pitäisi välttää. Voi vain odottaa, että hyperkiivas räiske loppuu ja Tatum selviytyy voittajana.

    Nouseva Jupiter sijoittuu maailmankaikkeuteen, jossa Maa on vain pelinappula suurempien mahtien mittelöissä — hiukan kuin The Fifth Element, Men in Black ja Linnunradan käsikirja liftareille. Maapallon asukkaat ovat alikehittyneitä ihmisiä. Heidän joukkoonsa on kuitenkin sattunut syntymään Jupiter Jones (Mila Kunin), joka on perimänsä osalta erään muinaisen kuningattaren ”uusinto” ja jota
    kuningattaren lapset nyt tavoittelevat, kuka tappaakseen, kuka naidakseen à la Code 46, jotta saisi Maan omistukseensa. Tapahtumat ja hahmot ovat sekavia, eikä katsoja jaksa muistaa, kuka pyssyniekka ja kärtyri on kenenkin puolella. Jo alku on hämäävä, koska kolme palkkiometsästäjää tms. esitellään ensin ikään kuin ystäviksi. Jotkut henkilöt näyttävät melkein ihmisiltä, mutta todellisuudessa he ovat esimerkiksi ihmisen ja koiran risteytyksiä (kuten Tatumin hahmo) tai ihmisen ja mehiläisen (kuten Sean Beanin hahmo).

    Pohjimmiltaan Nouseva Jupiter on olevinaan kapitalismin kritiikkiä, hiukan niin kuin vaikkapa In Time. Maapallon asukkaat ovat vain ”satoa” joka korjataan aikanaan ja ihmisistä tehdään elämäneliksiiriä universumin kuninkaallisille, jotta nämä voisivat elää kymmeniätuhansia vuosia. Naiiviudessaan tuollainen idea tuo mieleen elokuvan Maailma vuonna 2022: ”Soylent Green is people!” Sadasta ihmisestä saadaan ainesta yhteen kylpyainepulloon. Koska Wachowskin sisarukset itse ovat varakkaita ja etuoikeutettuja kapitalisteja, on tuollainen kritiikki lähinnä ”budoaaribolševikkien” hurskastelua.

    Nouseva Jupiter on kasattu jotensakin yhteensopimattomista aineksista. Varsinkin byrokratian parodia (jossa vilahtaa Brazilin ohjaaja Terry Gilliam) on kuin toisesta elokuvasta, väkisin mukaan ängetty, koska tekijät olivat ideaansa ihastuneet. Oliko phjaajien kaveria kohdeltu huonosti ajoneuvorekisterikeskuksessa?

    Tieteisseikkailuna Nouseva Jupiter on pöhöttynyt, vaivaannuttava tekele, joka on siinnyt tekijäinsä itsekritiikittömyydestä.

    3D-jälkeiskonversio on paikoitellen onnistunut, mutta muutamissa otoissa kuva muuttuu suttuiseksi. Ääniraita on Dolby Atmos.

    1/5

    Pohjoismaisessa 3D-blu-ray-julkaisussa (2 × BD-50) on samat lisämateriaalit kuin maailmallakin. Muutama kuvanäyte 2D:nä:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  14. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    ^ Näiden Bound oli myös erinomainen, muutakin hyvää kuin Matrix siis löytyy. Mutta kumman heikosti kieltämättä mennyt sittemmin.
     
  15. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 564
    Saadut tykkäykset:
    181
    Minusta taas Wachowskien Cloud Atlas on paras näkemäni elokuva tältä vuosikymmeneltä, mutta mielipideasioitahan nämä. Eikä tämä viesti edes liittynyt otsikon mukaiseen elokuvaan, joka kyllä on kehno tekele.
     
  16. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 479
    Saadut tykkäykset:
    1 220
    Soylent Green naivi? Ehkä et ymmärtänyt elokuvaa?
    Toisaalta olin itse lukenut kirjan ensin ja pidin elokuvaa vaatimattomana, joskin naivi ei tosiaankaan tullut mieleen.
    Ehkä meidän tulevaisuudessa on kuitenkin todennäköisempää Mad Max tyylinen maailma koko ajan heikkenevänä kuin salaliitoinen keskushallinto.
    Mutta näin vähän pienempänä aloituksena verrattuna Soylent Greeniin voisi vaikka kaikki hautausmaat ottaa käyttöön (yleensä parhaalla hiekkamaalla) ja pistää ihmiset (vainajat) todella pieniin purnukoihin jonnekkin perähikiälle (jos ylipäätänsä tarvitsee jäännöksiä säilöä)
     
  17. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Jokseenkin katsottava ja toisin paikoin maisemiltaan ihan näyttävän näköinenkin leffa. Valitettavasti kuitenkin kovin ontto ja höttöisen hattarainen juoni ja taustatarina. Hassua huumoria ja kenties hiukan liikaa Harry Pottermaista teknistä puoliantiikkista vempeleistöä, ei oikein sopinut tämmöiseen leffaan mielestäni. Kenties se kuitenkin vaivasi eniten kun päällimmäisenä oli fiilis että tässähän ei ollut oikein mitään uutta, ihmeellistä tai omaperäistä. Kaikki oli lainaa jostakin muualta eli paremmista scifi-leffoista. Mila Kunis toi plussaa, "Lisko Scamander" miinusta.
    **½/*****.
     
    Viimeksi muokattu: 16.01.2021
  18. testudo80

    testudo80 Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.08.2020
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    33
    Syystä että??? toinen ok näköinen? ja toinen kirkuu?