Onkyo kaukosäätimen ongelmat

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana HaGGe, 22.03.2015.

  1. HaGGe

    HaGGe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2010
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    5
    Morjens

    Tuli pari ongelmaa vastaan Onkyo TX-SR508 vahvarin, tai oikeastaan sen kaukosäätimen (RC-764M) kanssa.

    Ensinnäkin mulla on TV:n yläpuolella pari seinähyllyä, joissa on RGB-ledinauhat, ja niitä ohjataan pienellä kaukosäätimellä. Nyt tuo Onkyon kaukosäädin vaihtaa ledinauhojen väriä/laittaa valot välkkymään kun vaihdan kuvalähdettä esimerkiksi PS4:sta AppleTV:een. Kaikki nuo eri source-näppäimet ovat ilmeisesti samalla taajuudella tuon ledinauhojen säätöyksikön kanssa.. Tuo ledinauhan säätöyksikkö sijaitsee 58" telkkarin takana niin ettei suoraa näköyhteyttä infrapunalla ole, ja kokeilin vuorata foliolla tuon säätöyksikön IR-pään, mutta ei auta.. Kättä kun pitää tuossa IR:n päällä niin ei ala valot välkkymään.. Todella häiritsevää.

    Toinen mikä häiritsee on se että kaukosäätimen iso volume-näppäin ei toimi, tai äänenvoimakkuus säätyy vain tuosta kaukosäätimen pienemmästä TV Vol -näppäimestä. Sain tän vahvarin tänään vanhemmiltani, joiden kotiteatterissa tuolla isolla näppäimellä pystyi säätämään äänenvoimakkuuden. Pieni ongelma, mutta häiritsevä sillä sormi sopisi paremmin tuohon isoon namiskaan. :hitme:

    Jos jollain olisi jotain ratkaisuehdotuksia, niin kertokaa ihmeessä..
     
  2. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Toimisiko iso volume-nappi kenties sen jälkeen kun painaa Remote Mode:sta Receiver-nappia?
     
  3. HaGGe

    HaGGe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2010
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ei toimi, normaalistihan tuolla tavalla on lähtenyt toimimaan. Mutta nyt kun kiikutin vahvarin vanhempien luota kotiini, äänenvoimakkuus säätyy vain sillä pienellä TV Vol-namiskalla. Aloin miettimään voiko kytkennät vaikuttaa tuohon jotenkin? Mulla on nyt kokonaisuudessaan kytketty niin että PS4 on HDMI1, AppleTV on HDMI2 ja HDMI Out menee telkkariin. Telkkarista tulee äänet optista letkua pitkin Optical1:een ja myös AppleTV:stä tulee myös optinen kaapeli Optical2:een. Mutta ei ainakaan hyödyttänyt kun kokeilin vaihtaa telkkarin asetuksista kaiutin asetuksia TV:n omien ja ulkoisten kaiuttimien välillä..