Chappie (2015) (Neill Blomkamp / Sigourney Weaver, Hugh Jackman, Sharlto Copley, Dev Patel, Ninja and Yo-Landi Visser, Jose Pablo Cantillo)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 13.11.2014.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Jokainen lapsi syntyy maailmaan täynnä toivoa ja niin myös Chappie: hän on lahjakas ja erityinen ihmelapsi. Kuten kaikki muutkin lapset niin hän on ympärisön vaikutuksille altis - niin hyville kuin huonoillekin asioille - ja on vain hänestä itsestään kiinni, että hän selviää maailmassa ja kehittyy itsenäiseksi mieheksi. Mutta hänet erottaa kaikista muista lapsista asia, joka saa surta hämmennystä aikaan: hän on robotti. Chappie on ensimmäinen robotti, joka kykenee itsenäiseen ajatteluun ja oman itsensä tiedostamiseen. Hänen elämänsä, tarinansa muokkaa maailman käsitystä roboteista ja ihmisistä lopullisesti.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 06.03.2015)
     
  2. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Kiehtova ristiriita: näyttää korostetusti koneelta, käyttäytyy korostetun tunteellisesti.
     
  3. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    Uusi Trailer julkaistu!
     
  4. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Hugh Jackman jälleen kaatamassa robotteja. Toivottavasti tekee sen tällä kertaa paremmin kuin viimeksi.
     
  5. koomikko

    koomikko Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2000
    Viestejä:
    481
    Saadut tykkäykset:
    2
    Vahva paikallinen arvosteluavaus. Tasapainon vuoksi myös vähemmän mairitteleva näkemys. Eiköhän tuo pidä itse käydä toteamassa.
     
  6. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Rotten Tomatoesissa tällä hetkellä 41% http://www.rottentomatoes.com/m/chappie/

    EDIT: nyt vain 30% :(

    Chappie boasts more of the big ideas and visual panache that director Neill Blomkamp has become known for -- and, sadly, more of the narrative shortcomings.

    Samaa konsensusta voisi käyttää kyllä sen Elysiuminkin kohdalla. No, maanantaina menen katsomaan tämän.

    Leikkimielinen veikkaus tähän loppuun: Tuomas Riskala antaa tälle viisi tähteä ja käyttää arviossaan ainakin kerran sanaa "briljantti."
     
    Viimeksi muokattu: 07.03.2015
  7. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    No nyt sitten tämä on nähty. Elokuva alkoi hämmentävän samalla tyylillä kuin District 9 ihan sijaintia myötäillen, mutta hyvin nopeasti kehittyi ihan omaan muottiinsa. Musiikit, toiminta ja rytmitys toimi hienosti, ja elokuvan jälkeen huomasi katsoneensa erittäin viihdyttävän ja jopa koskettavan elokuvan. Mukaan oli saatu myös iso annos erittäin hauskaa huumoria.

    Ehkä kokonaisuutta pääsi vähän omalla kohdalla sotkemaan Hugh Jackmanin rooli, joka oli vähän tylsä ja väritön. Varsinkin, kun vertaa elokuvan muihin pahoihin poikiin, jotka olivat sitten aivan toista ääripäätä. Vaikea kuvailla, mutta niissä oli jotain animaatioelokuvien lapsellisuutta, mustaa huumoria ja toimivaa puhetyyliä.

    ****
     
  8. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 978
    Saadut tykkäykset:
    257
    Ymmärrän huonot reviyvit, mutta toisaalta ymmärrän myös hyvät. Katsoin kelloa 1 h 3 min 23 s kohdalla ja mietin mihin *ittuun tämä leffa on menossa. Sitten raina lähti yhtäkkiä lentoon ja teatterista ulos kävellessä leffasta jäi jopa hyvä maku suuhun. Välillä tuntui kuin olisi katsonu lapsille suunnattua wall-e 2 leffaa ja välillä jotain veristä räiskintää...tai siis katsoin, ei vain tuntunut siltä. Ei tästä osaa sanoa. Eritäin helposti tämän voisi teilata ihan paskaksi (varsinkin jos ei avoimin mielin mene katsomaan), mutta toisaalta visuaalisesti niin tiukkaa settiä ja loppua kohden paransi menoa, että voi tätä jopa suositella katsottavaksi. Puuh.
     
  9. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Oli sellaista aika perusviihdettä tuskin tulee katsottua toista kertaa. Kyllä tämä minun mielestä oli huonompi kuin elysium vaikka tätä on elysiumia paremmaksi sanottu eikä päässyt esikoisen tasolle joka oli jo aika taiteellinen kuvauksestaan ja musiikistaan. :):):)
     
  10. JohnConnor

    JohnConnor Guest Guest

    Liittynyt:
    31.10.2013
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ymmärrä miksei tämä ole saanut positiivisempaa vastaanottoa. Yksikään toinen elokuva vuosiin ei ole viihdyttänyt, koskettanut ja saanut nauramaan niinkuin Chappie teki. Tässä elokuvassa on sielua. Ei mitään perushöttöä, niinkuin aluksi trailerin perusteella epäilin ja meinasin jättää sen takia kokonaan katsomatta. Onneksi kävin katsomassa. Näyttävää toimintaa hyvällä musiikilla varustettuna, mutta ei todellakaan jää pelkästään siihen. Ehdottomasti parempi ja syvällisempi/ajatuksia ja tunteita herättävämpi kuin Elysium! District 9 on yksi lempielokuvistani, mutta se ei tehnyt yhtä suurta vaikutusta ensimmäisellä katselulla kuin Chappie. En muista koska viimeksi olisin kävellyt leffateatterista ulos hyvin mielin ja ensimmäisen kerran aion mennä katsomaan saman elokuvan uudelleen. Toivottavasti Blomkampin seuraava elokuva on kuitenkin erilainen, koska nämä 3 elokuvaa on melko samanlaisia ja muodostaa hienon trilogian, mutta nyt olisi sopiva hetki Neillille näyttää, että osaa tehdä erilaisiakin elokuvia. Alien-elokuvan täytyy tuntua Alien-elokuvalta ja toivon, että siinä on runsaasti tunnelmaa ja tästä Blomkampin kaavasta poikkeava tarina silmäkarkin ja räiskinnän lisäksi.
     
    Viimeksi muokattu: 22.03.2015
  11. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Mites tää Die Antwoordin pariskunta pärjäs? :)
     
  12. JohnConnor

    JohnConnor Guest Guest

    Liittynyt:
    31.10.2013
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omasta mielestäni hyvin, varsinkin heidän ensimmäiseksi elokuvakseen. En ymmärrä minkä takia ovat saaneet niin paljon negatiivista kritiikkiä. Omalla kohdallani saattoi auttaa, etten tiennyt heistä aiemmin. Ninja ainakin oli varsin uskottava mulkun huumerikollisen roolissaan. Mielestäni hoitivat roolinsa vaikuttavammin kuin nuo kokeeneemmat tunnetut näyttelijät, joiden rooli oli melko pieni.
     
    Viimeksi muokattu: 22.03.2015
  13. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Siis tämähän oli aivan loistava leffa, eikä vähiten pääosien esittäjien ansiosta. Ja pääosissahan loistivat juurikin Die Antwoordin Ninja ja Yo-landi sekä Chappie-robotti. Isot hollywoodin starbat olivat kaikki sivuosissa ja hyvä niin, eivät päässeet pilaamaan mitään. Myös slummit ja teollisuusalueet olivat tärkeässä osassa tunnelmaa luomassa. Ja sitten se huumori... aiheuttaa repeilyä vielä pari päivää leffan näkemisen jälkeenkin... ja kuitenkaan kyse ei ole komediasta. Suurta draamaahan tämä on ja ultraväkivaltaakin on saatu mukavasti mukaan.

    Paras robottileffa ikinä.

    Gangstatyyli, bling bling, oikea tapa tähdätä, kumikana, autovarkaudet... etc :D

    5+/5
     
  14. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Aluksi varoitus: elokuvaa ei kannata mennä katsomaan Kinopalatsin saliin 6. Jokin seinäelementti on siellä irrallaan ja rämisee matalien äänien mukana, ja niitähän on tässä elokuvassa paljon. Chappien aikana jatkuva räminä alkoi ihan oikeasti ärsyttää ja vei huomiota pois elokuvasta. Salin etuosaan räminä kuului selvästi.

    Täytyy todeta, että Neill Blomkampin elokuvista tämä upposi huonoimmin. Vika oli mielestäni ennen kaikkea
    tarinassa, siinä kohdassa kun RoboCop muuttui Training Dayksi. Ei kerta kaikkiaan vaikuttanut uskottavalta, että gangsterit olisivat noin vain jättäneet arvokkaan mutta avuttoman robotin heitteille. Lisäksi epäuskottavalta vaikutti se, että gangsterit päästivät Deonin toistuvasti robotin luo manipuloimaan sitä. Jotenkin se vain oli ristiriitaista ja väkinäistä.
    Oli elokuvassa paljon hyvääkin, mutta mielestäni se ei pelastanut kokonaisuutta, joka oli käsikirjoitettu jotenkin laiskasti. Vastinetta lippurahoille tarjosivat varsinkin robotin slummiroistonelkeet (jotka tähdensivät kasvuolojen merkitystä) sekä vaikuttava äänimaailma (jota sali ei kestänyt) ja saumattomat erikoistehosteet.

    Tekoälyaihetta on viime aikoina kuitenkin käsitelty melkoisesti (Transcendence, Her, Ex Machina, Big Hero 6, Avengers: Age of Ultron jne. jne.). Jopa I, Robot päihittää Chappien.

    1½/5
     
  15. monkeyalert

    monkeyalert Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    436
    Saadut tykkäykset:
    1
    Erinomainen leffa. A.I.:ta en muista yhtä hienosti ihan heti kerrotun. Blomkampin omanlainen tyyli näkyi ja ainakin omalla kohdalla toimi jälleen hyvin. Jostain syystä Elysium ei tosin uponnut. Toivottavasti Neil saa jatkaa omalla linjallaan. 4,5/5
     
  16. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Ihan OK yhden (1) kerran katsottavaa hömppä-sci-fiä melko typerällä tarinalla.
    Ikäraja oli kuitenkin jo täyden taiteellisen vapauden mahdollistava R, mutta silti toimittiin liian usein täysjärkistä katsojaa vieroittavalla Aku Ankka -tasolla. Järkevöittämällä tarinaa tässä olisi ollut jopa pienen klassikon aineksia.

    3/5
     
  17. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Täytyy sanoa, että ei tämä nyt valitettavasti niin kybällä iskenyt meikäläiseen. Katsottavaa viihdettähän tämä tokiu on, mutta joku sanoisi toisaalta samaa varmaan jostain "hottiksista". No ehkä vertaus oli epäreilu, sillä onhan tässä sentään jotain järkeäkin mukana.

    En oikein tiedä mikä erityisesti hankasi vastaan, mutta esimerkiksi tämä Die Antwoord kaksikko ei oikein vakuuttanut, vaikka huonomminkin voisi toki vetää. He vain eivät olleet minusta oikein muuta kuin tyhmiä ja ilkeitä rikollisia vailla mielenkiintoa. Lisäksi minusta juonessa oli vähän sellaisia kummallisuuksia, joita esim. ohjaajan debyytistä ei oikein löytynyt. Tosin esim. Jackman oikein teki hyvää työtä kilipäänä suunnittelijana, ja ylipäätään efektit olivat toki hienoja. Juonessa on heikkoutensa, mutta ei se nyt sysipaska ole.

    Ja miten niin se Moose ei ole cool? Joburgin poliisissa ei ole mitään tyylitajua. Kaikilla pitäisi olla tuollainen.

    3/5
     
  18. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Hauska, koskettava, hieno... No, ne tietoisuuden siirtohommelit meni vähän ohi, mut elokuvaahan tämä vaan oli. Die Antwoord kaksikko hoiti hommat hyvin. Luultavasti vaan olivat omia itsejään. Chappie-robotti oli tehty todella hyvin. Hugh Jackman ei oikein sopinut rooliinsa. Tyyppi parhaimmillaan näissä sankarillisissa pääosissa.

    ****