Blu-Ray -levyjen tulevaisuus

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Rottapasi, 30.04.2009.

  1. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Kyllä tietyt elokuvat/kirjat on pakko omistaa fyysisessä muodossa ja ihailla niitä hyllyssä ja hyppysissä. Olisi vääryys jos Blu-Ray kuopattaisiin. Ymmärtäähän sen että niitä ei ole kiva kannella esim. muutossa, mutta silti..

    Olen ymmärtänyt niin että vain alkuperäisessä filmissä tuo tarkkuus voi yltää siihen 4k:n tekemiseen, mutta kopion kopiossa ei lähellekkään?
     
    Viimeksi muokattu: 07.03.2015
  2. Miku-91

    Miku-91 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.01.2010
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    113
    Itse en omista yhtään elokuvaa digitaalisena, enkä käytä mitään streamaus-palveluita kuten Netflixiä enkä tule ikinä käyttämään. Haluan omistaa elokuvat fyysisinä painoksina Blu-rayllä (tai jotain poikkeuksia DVD:llä jos ei ole BD:lle saatavilla) ja mielellään vielä jonkinlaisena keräilyversiona jos mahdollista. Ja nimenomaan haluan omistaa ne elokuvat, esim. Netflixiä katsomalla kuluttaja ei omista niitä ja noissa streamaus-palveluissa ei ole vaikkapa minkäänlaisia bonusmateriaaleja tarjolla, mitkä ovat itselle aina tärkeitä. Ja tosiaan, streamaus-palveluista joku tietty leffa/sarja voi hävitä koska tahansa ja ylipäätään koko palvelu voi mennä nurin koska tahansa. Ja tosiaan eipä niitä streamaus/pilvipalveluiden "kokoelmia" voi ikinä verrata fyysisiin kokoelmiin, joissa on hyllyjen täydeltä leffoja ja siellä joukossa hienoja keräilyversioita yms. Jos leffat siirtyvät joskus kokonaan digitaalisiksi niin samalla loppuu meikäläisen maksaminen niistä, koska waretettu versio leffasta on ihan yhtä arvokas kuin "virallinen" digiversio. Aika hassua että ajattelen noin koska en normaalisti kannata waretusta enkä itse harrasta sitä.

    Fyysinen media > streamauspalvelut/digitaalisuus
     
  3. Gravehill

    Gravehill Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2004
    Viestejä:
    155
    Saadut tykkäykset:
    13
    Samoilla linjoilla itsekkin.

    Ja ei nuo streamaus palvelutkaan mitään ilmaisia ole. Yksinään esim. pelkkä netflixin tarjonta on hyvin köyhä ja sitä täydentään pitäisi ottaa viaplayt yms. Siinähä rupeen olemaan kk-maksua melkoisesti ja vuositasolla puhutaan jo melko isoista summista...ja siltikään, et omista ainuttakaan elokuvaa.

    Teknisesti nuo streamaus palvelut eivät ole fyysisen median tasoa. Tavalliselle pulliaiselle voi streamaus palvelujen laatu kelvatakkin, mutta allekirjoittaneelle ei.
     
  4. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 768
    Saadut tykkäykset:
    328
    Jep. Itse koen ainakin Netflixin Suomen elokuvavalikoiman lähinnä vitsiksi. Ja läheskään kaikista vanhemmista leffoista ei ole saatavilla HD-kuvaa saati 5.1-ääntä ja SD-kuva onkin sitten paikoin todella surkeaa pikselimössöä.
    HD-kuvakaan ei ole 5/5 eikä tarjolla ole HD-ääntä laisinkaan.
     
    Viimeksi muokattu: 15.03.2015
  5. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 990
    Saadut tykkäykset:
    344
    Mä uskon, että ennen pitkää tulee laadukkaampia striimauspalveluita. Nämä systeemit ovat vielä lapsenkengissään. Musiikkimaailmasta voi katsoa mallia, että mitä todennäköisesti on tulossa. Leffaväki tietysti pelkää Spotify-ilmiötä, eli että leffoista saisi mikroskooppisen korvauksen.

    Pitää muistaa, että leffoja voi periaatteessa myydä ihan samaan malliin tiedostoina kuin musiikkiakin. Tällöin ei ole pelkoa palvelun kaatumisesta. Leffojen tiedostolevittämisen ongelmina on ymmärtääkseni pelko piratismista ja levitysoikeuksien aiheuttamat rajoitukset (esim. voi olla myyty jollekin taholle oikeudet levittää leffaa tietyssä maassa/maanosassa, ja tämä ei globaalissa netissä käy).
     
  6. Miku-91

    Miku-91 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.01.2010
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    113
    Tiedostoina leffat ovat yhtä arvottomia minulle kuin waretettu leffa, enkä tule ikinä ostamaan yhtään leffaa digitaalisena. Ei siinä vain ole mitään mieltä, että "leffakokoelma" on bitteinä kovalevyllä tai pilvipalvelussa.
     
  7. Leterface

    Leterface Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    5 040
    Saadut tykkäykset:
    153
    Aivan samaa mieltä. Toki jos on joku erikoisversio saatavilla, yleensä silloin public domain, Tv spessu tai fanejen warettama niin sinä voi olla jotain ekstra "arvoa". Mutta kaupallisten biittiversioiden kanssa 99% varmasti ei ole muuta kuin haittaa käyttäjälle ja lähinnä "arvoa aka lisärahaa" palveluntuottajille jotka siksi mainostavat näitä bittileffoja kuluttajille.
     
  8. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Valitettavasti uusien elokuvien saatavuus VHS-kasetilla taitaa olla melkoisen heikkoa.

    :p
     
  9. Gordon

    Gordon Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    2 230
    Saadut tykkäykset:
    6
    Itsekin tykkään kerätä elokuvia fyysisenä mediana ja tarkoitus vielä ostaa tulevia 4K-blurayta. Kyllä käy vähiin vaan myyntipaikat, esimerkiksi Tampereen seudulla oon ostanut Stockmannilta ja Anttilasta. Stockmann ilmeisesti lopettaa BD ja DVD myynnin ja Anttila myytiin, saa nähdä loppuuko sielläkin. Helsingissähän on joku butiikki, joka myy pelkästään BD: tä ja DVD:tä. Ei taida sitten paljon muualta saada kuin nettikaupoista.
     
  10. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 580
    Saadut tykkäykset:
    297
    Vai vitsi?

    Tuoltahan tulee kuitenkin kaikenlaista roinaa jatkuvasti, joten jos joku tuntuu kiinnostavalta, niin senhän voi katselun jälkeen ostaakin.
    8 euroa kuussa tälle palvelulle ei kuitenkaan ole paha, jos nettiyhteydet toimivat.

    Kokeilin viikonloppuna mökillä ja onhan se mukavaa, että elokuvia voi netin kautta katsella sielläkin kännykän kautta.
    Toisto oli hyvää verrattuna esim. Katsomon tarjoamaan Formula-tuokioon, joka maksoi kympin vuorokausi.

    Netflix sentään toimii pätkimättä jopa mobiilin kautta.

    Kotona olen aina ollut tyytyväinen siihen, mitä Netflixin kautta rahalla saa.
    Eli HD-kuvaa ja monikanavaista ääntä. Vaikka ei täydellistä, mutta tuntuu kuitenkin toimivan.
    Jos on riittävän mielenkiintoista, niin bluray tulee hankittua kuitenkin ja katsottua uudelleen.

    Mikä muu taho tarjoaa vastaavaa?

    Kyllähän tuo telkkarin normikanavien tason laadullisesti kuitenkin ylittää, jos nettiyhteydet siis vain ovat kunnossa.
    Palvelussahan on tolkuttomasti kaikkea tarjontaa, josta elokuvat eivät ole ainoita, vaan on myös paljon sarjoja kokonaisine tuotantokausineen ja kokonaisuuksineen, sekä myös mielenkiintoisia dokumentteja.

    Eihän siitä blurayn tai vastaavan tulevaisuudessa tulevan formaatin korvaajaksi kuvan- tai äänenlaadullisesti ainakaan vielä ole, mutta kyllähän tuo hienosti toimii.

    Eli siis mikä vitsi?
     
  11. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 768
    Saadut tykkäykset:
    328
    Sarja- & leffastreamauspalveluksi erittäin kapea leffavalikoima ainakin Suomi-versiossa. Olen testannut kaksi kertaa ilmaiseksi, tässä välissä oli liki vuoden tauko. Erona oli, että vain muutama uutuus oli ilmestynyt valkoimaan ja vanhoista oli karsittu runsaalla kädellä pois. Ja en ylipäätään löytänyt kuin muutaman elokuvan, jotka haluaisin nähdä ja joita en ole nähnyt ollenkaan/vähään aikaan. Suurin osa palvelun leffoista multa löytyi sinisäteellä.
    Ja katselen monenlaista, että siitäkään ei kiikasta.

    Valikoiman aikarajoitukset (ts. elokuva X on ajan Y palvelussa nähtävillä) eivät myöskään ole katsojan kannalta hyvä juttu.
     
  12. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 580
    Saadut tykkäykset:
    297
    Kun nyt Netflixin vedit mukaan tähän keskusteluun, niin mitä on kotimainen tv-tarjonta paskoine kuvineen ja ilman toivoakaan mistään monikanavaäänistä?
    Vitsikö?

    Jotain suhteellisuudentajua näihin keskusteluihin kaipaan.

    Maksukanavillakin tarjotaan yli 20 euron kuukausimaksuilla suurimmalta osin mainoksia ja paskaa kuvaa, puhumattakaan äänistä.

    Eihän näissä mitään bluray-tasoa tarjotakaan missään, mutta miksi vedit Netflixin esiin.
    Siellä sentään voi katsella silloin kun haluaa ja homma kuitenkin pätkimättä toimii ilman mainoksia.

    Eli aivan sama puhutko elokuvatarjonnan laajuudesta tai muista tarjonnan puutteista, niin parempaakaan ei ymmärtääkseni ole tarjolla monipuolisen elokuvatarjonnan yms. katsomiseen edullisesti.

    Blurayt ovat asia erikseen ja niitä voi ostella kuka mihinkin tarpeeseensa ja varmastikin ainakin siihen saakka kun palvelut oikeasti tarjoavat vähintään vastaavaa laatua tai myöhemmin parempaa.

    Ennen sitä on täysin turhaa vinkua palvelusta joka ei sen kanssa suoraan edes kilpaile, vaan jakaa kuluttajille toisenlaisia elämyksiä suhteellisen monipuolisella tarjonnalla ja edullisesti.
    Eli yhden uuden blurayn hinnalla katsot pari kuukautta monipuolista tarjontaa. Olettaen jos siis kiinnostaa kokeilla katsoa joitain muitakin kuin itseään suoraan kiinnostavia julkaisuja.
    Uutuuksia on edelleenkin melko vähän, mutta kaikenlaista muuta vähintäänkin riittävästi jos jonkun aikaa jaksaa tarjontaan paneutua.
    Esim. sarjoja joita ei suomitekstein ole koskaan edes julkaistu on moniakin.
    Jos ei kiinnosta, niin kannattaa tosiaan pysyä niissä vanhoissa omissa mieltymyksissä ja ostella niitä itselle sopivia bluray-julkaisuja.

    Eli Netflix ei todellakaan ole ainakaan vielä mikään blurayn korvaaja ja tuskin nykyisellä politiikallaan tulee olemaankaan.
    Puhumattakaan nyt muista tällä hetkellä tarjolla olevista nettipalveluista tai suomalaisesta tv-tarjonnasta.

    Edit:
    No pakko vielä lisätä:
    Netflixin käyttöähän hankaloittaa suuresti kädetön käyttöliittymä, joka piilottaa suosituksineen lähes kaiken.
    Uskoisin että tämä karkottaa ison osan kokeilijoista.
    Eli paras tapa on käyttää hakua, jos jokin on mielessä ja jaksaa vaan etsiä.
    Tarjolla on siis oikeasti uskomaton määrä sarjoja ja elokuvia, vaikka niitä sieltä jatkuvasti myös poistuukin.
    Varsinkin sarjat ovat hieno löytö, jos jaksaa kaivaa. Ja tosiaan monia, joita suomessa ei edes ole julkaistu.
     
    Viimeksi muokattu: 16.03.2015
  13. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 768
    Saadut tykkäykset:
    328
    Tässä puhuttiin leffojen streamauspalveluista, jollainen Netflix on, miksi vedit television mukaan?

    Kyllä olisi, ei jenkkien Netflixin valikoima muuten parempi olisi.

    Samat sanat. En nimittäin ole yksin mielipiteeni kanssa.

     
    Viimeksi muokattu: 17.03.2015
  14. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
    Vaikka olenkin ollut leffakeräilijä jo VHS-ajoilta eteenpäin niin olen ollut myös Netflixin tilaaja jo suomijulkaisusta asti, ei noi mun mielestä toistensa kanssa kilpaile vaan tukee toisiaan.

    Mulla on kotona ~1400 Blu-raytä, mutta kun kattelen mm. sarjoja myös töissä (ruokatauot) niin en mä niitä lättyjä ala mukana kantamaan, vaan siihen auttaa Netflix. Myös aamupalalla on kätevämpi katella iPadin ruudulta jotain (toki välillä myös Verkkolevyn kautta), kuin alkaa kotiteatteria käynnistelemään 10 minsan katselun takia.

    BD on muutenkin todella ankea formaatti pikaisiin vilkaisuihin (10-30 minsaa), koska monet sarjaboksitkin on menty kusemaan siten ettei ne edes osaa jatkaa samasta kohdasta vaan aina pitää kelata takaisin siihen missä oli. Esim. Sopranos kävi työstä kun sai jatkuvasti merkkailla mihin viimeksi jäi kun kiireinen perhe-elämä keskeyttelee katsomista jatkuvasti. Toki vika ei ole sinänsä tekniikassa koska esim. Lost on esimerkillinen boksi sen suhteen, mutta kun toteutus mokataan niin se mokataan. Sons of Anarchy tais olla samanlainen murheenkryyni joka ei tue jatkamista.

    Puhumattakaan siitä että esim. Better Call Saulia ei pysty nyt BD:llä saamaan, niin ihan mielelläni kattelen sitä tuolta, vaikka ostankin joskus myös BD:nä hyllyyn (mutta alekorista).
     
  15. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83

    Meikä ei ole ikinä pystynyt tuollaisissa pätkissä katselemaan. Olen itsekin kiireinen yleensä mutta kyllä odotan sopivaa hetkeä että pystyn leffasta tai sarjasta nauttimaan täydellisesti kunnon isolla kuvalla ja äänenlaadulla vaikka vain kerran kuukaudessa jos en useammin ehdi. Sarjasta tietenkin aina yksi koko jakso kerralla . Leffat ne täytyy todellakin katsoa kerralla loppuun ja unohtaa kaikki muu täydellisesti ympärillä.Se on tietenkin vain minun mielipide
     
  16. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
    No ymmärrän sinänsä koska mitä lyhemmissä pätkissä katson, niin sitä suuremmalla todennäköisyydellä katson jotain sarjaa minkä olen jo nähnyt. :p

    Esim. juuri nyt katson ruokatauoilla (~30 min) Better Call Saulia ja sitten pikapyrähdyksinä pitkin päivää moneen kertaan katsottua Arrested Developmentia.

    Ja sitten tärkeimmät sarjat kuten juuri katsottu The Game of Thrones (neloskausi) katsottiin siten että hoidettiin vaimon kanssa lapset yökylään muualle ja katsottiin koko kausi kahtena ~viiden tunnin pätkänä.

    Mutta sen jälkeen kun lapset syntyi, niin yritän katsella jotain aina kun voin eikä se ole aina ihan helppoa.

    Leffoja en kyllä tosiaan katso koskaan pätkissä vaan niistä on pakko nähdä kokonaisuus kerralla, sarjat on sitten taas niin paljon pidempiä kokonaisuuksia etten suhtaudu niihin samalla tavalla.
     
    Viimeksi muokattu: 17.03.2015
  17. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä saman hintaluokan Viaplayssä ja Filmnetissä on paljon parempi leffavalikoima, kuin Netflixissä, ja sekä Viaplayssä että Filmnetissä on paljon enemmän uusia elokuvia, kuin Netflixissä. Kuten jo edellisellä sivulla kirjoitin, niin ihmetyttää muutenkin Netflixin suosio, kun käsitykseni mukaan Netflix on Suomessa paljon suositumpi, kuin Viaplay, vaikka Viaplay:llä on elokuvien suhteen paljon parempi valikoima, kuin Netflixillä. Filmnetkin on elokuva-valikoiman suhteen paljon Netflixiä parempi. Ja sekä Viaplayhin että Filmnetiin tulee monet uudet elokuvatkin nykyään tosi nopeasti, Netflixiin tulee tosi harvat uudet elokuvat nopeasti. Tietysti Netflixillä on ainakin Viaplaytä vetovoimaisemmat uudet TV-sarjat/TV-sarjojen uudet kaudet, jotka kiinnostavat monia, mutta itseäni elokuvat kiinnostavat paljon enemmän, kuin TV-sarjat.
     
    Viimeksi muokattu: 17.03.2015
  18. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 580
    Saadut tykkäykset:
    297
    Tässä muuten puhutaan bluray-levyjen tulevaisuudesta.
    Ihan vain tarkennukseksi, jotta tiedät mistä tässä keskustelussa on kyse.

    En jaksa aiheesta enempää jauhaa, kun emme kuitenkaan päädy mihinkään.

    Hyvää illanjatkoa.
     
  19. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 580
    Saadut tykkäykset:
    297
    Sama tähänkin.
    Ei jaksa.

    Hyvää illanjatkoa.
     
  20. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 768
    Saadut tykkäykset:
    328
    Tässä loppupäässä on puhuttu streamauspalveluista vrt. blu-ray, as in fyysisen median tulevaisuus, kun suoratoiston määrä kasvaa

    Ei kai sitä jaksakkaan, jos ei osaa perustella.