Television pitää olla tyhmä / viisas?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana ebonite, 11.03.2015.

  1. ebonite

    ebonite Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2006
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    On alkanut vähän epäilyttää nämä nykyiset TV:t, koska niitä ollaan muuttamassa niin innolla tietokoneeksi. Kaikenmaailman smart-ominaisuutta ja valmistajan tekemiä softia ympätään mukaan. Sitten pitää päivittää ja sitten tulee bugeja. Appiukon Netflix oli juuri päivätolkulla käyttökelvoton kun jotkut Samsungin palvelimet tms. olivat alhaalla. Tietoturvakin on kohta vaarassa...

    Olen vähän alkanut kääntyä taas sille kannalle että TV:n pitäisi olla mahdollisimman tyhmä, pelkkä iso näyttölaite, johon vaan kytketään ohjelmalähteen joissa sitten on se varsinainen äly (mediatoistimet, digiboxit, Chromecastit jne.). Toki niissäkin on sitten noita samoja ongelmia softan kanssa, mutta niitä on monesti helpompi päivitellä tai vaihtaa kun tekniikka kehittyy. Toisaalta myös 3D-ominaisuudet tekevät tuloa, liekö markkinoilla yhtään "tyhmää TV:tä" jossa olisi 3D-tuki?
     
  2. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Mielestäni nuo Smart-tv-jutut ovat ihan huuhaata kunnes tulee Android TV -käyttöjärjestelmä telkkareihin (malleja tulossa kuulemma jo tänä vuonna). Sen jälkeen päivitettävyys lienee paremmassa jamassa. Vaan ei niitä Smart TV -ominaisuuksia tarvitse käyttää. Jos telkkua ei kytke verkkoon, niin se käyttäytyy kuin tyhmä telkkari. Ei siis kannata erikseen etsiä tyhmää telkkaria, vaan muilta ominaisuuksiltaan itselle sopivaa telkkaria.

    Yleensä softapuolen ominaisuudet lisääntyvät samalla kun muutkin ominaisuudet paranevat, eli jos ostaa telkun, jossa ei ole Smart TV -juttuja, se on sitten muutenkin halpismalli.
     
  3. Japsu1

    Japsu1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2006
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olin uusimassa 7 vuotta vanhaa Sony 40-tuumaista ja totesin että on vaihdettava merkkiä jos haluaa hyödyntää SmartTV toimintoja. Eli valintani oli tällä kertaa Samsung UE55H6400 ja nyt 1,5 kuukauden tutustumisen jälkeen olen päätökseeni varsin tyytyväinen. Netflixiä ja Yle Areena on tullut käytettyä paljon niissä ei toimivuudessa ole valittamista. Myös Nelosen Ruutu ja Maikkarin Katsomo toimivat tyydyttävästi, tosin varsinkin Maikkarin sisältö on kehnoa eikä aina jaksaisi niitä pakollisia mainoksia katsella mutta pääasia että toimivat jos joskus tarvetta tulee...
    Youtube on hieman kökkö, kuten myös webselain. Lisävarusteena hankittu Logitech K400 näppäimistö helpottaa käyttöä mutta tämä vaihtelee aika paljon appsista toiseen, parhaiten toimii Yle areenassa joka toisaalta toimii lähes yhtä hyvin Samsungin omalla gyrokaukosäätimellä.
    Myös Youtuben haku on helpompaa suoraan webselaimen avulla Logitechin näppäimistöllä.

    Ja jos haluaa että Samsungin SmartTV toimii siedettävästi niin kannattaa katsoa että ostaa joku noista paremmista malleista joissa tulee mukana molemmat kaukosäätimet, eli tavallinen "täydellinen" säädin sekä se pieni Smart Touch -gyroskooppikaukosäädin. Itse käytän päivittäin lähes yksinomaan sitä vaikka siitä joitakin tarpeellisia toimintojakin puuttuu...

    Se Eboniten appiukon ongelma Netflixin kanssa ei jostain syystä koskenut kaikkia Samsung Smart telkkareita, muistan hyvin kun siitä netissä raportoitiin ja ihmettelin ettei minulla ollut tuon kanssa ongelmia vaikka käytin sen katkon aikana Netflixiä joka päivä...
    Telkkariin on muuten nyt 6 viikossa tullut jo 2 päivitystä, en tosin edes tiedä mitä kaikkea nämä sisälsivät...
     
    Viimeksi muokattu: 12.03.2015
  4. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Yhden yhtä äly(ttömyys)ominaisuutta tv:n hankinnan jälkeen ei ole ollut tarvetta "hyödyntää", hyödyttömiä kun ovat. Suoraan sanottuna täyttä paskaa. Modeemiakaan omista toivon mukaan jatkossakaan.
     
  5. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    "Näkemättä paskaa" on Plazan virallinen kanta asiaan kuin asiaan.

    Mielestäni nuo ovat ihan mukavia olla olemassa jos vaan ovat hyvin toteutettu. Itse käytän Blu-Ray soittimen vastaavia toimintoja (Sony S790) ja Areena, Youtube, Netflix toimivat oikein mallikkaasti (Netflix on lopettanut takkuilun, Youtuben uusi sovellus on todella hyvä). Kyllä minä tuohon Ruudun, Katsomon ja jotain muitakin ottaisin ihan mielelläni jos vain saisin.
     
  6. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Tuo tulkinta edustakoon yksin julkituojan näkemystä.
    Nähty, kikkailtu ja koettu ja juuri sen tähden en kelkkaan hypännyt. Näin.
     
  7. Japsu1

    Japsu1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2006
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä taas en joutunut käytännössä mitään kikkailemaan vaan kerroin yksinkertaisesti esimerkkejä miten minulla tietyt SmartTV appsit toimivat 2014 vuosmallin Samsung SmartTV:ssä. Vanhemmista tai muitten merkkien Smart-toiminnoista minulla ei ole kokemusta ellei mukaan oteta vanhan Sonyn Blu-ray soittimen nettitoiminnot lisävarusteena hankitun USB Wireless LAN Adapterin kanssa joitakin vuosia sitten. Tämä ei tosiaan ollut mistään kotoisin ja sen kanssa kikkailua tosiaan olikin sen lyhyen ajan minkä jaksoin sitä tehdä.

    Koska tämän päivän Sonyn SmartTV appsit olivat omaan tarpeeseeni täysin riittämättömät päädyin kokeilemaan Samsungia ja täytyy sanoa että suorastaan yllätyin siitä että kaikkki nuo luettelemani appsit toimivat joko hyvin tai ainakin tyydyttävästi niin hyvin että katsoin saaneeni niistä telkkarin hinnalle selvää lisäarvoa josta kannatti maksaa.
    Eli minä kerroin konkreettisesti kokemukseni yhden telkkarimallin tarjoamista appseista, sinä taas et kertonut kokemuksistasi yhtään ainutta faktaa tai yksityiskohtaa kuten laitetyyppiä tai valmistusvuotta tai muuta vastaava mutta katsot silti voivasi tuomita kaikkien valmistajien kaikki laitteet hyödyttömiksi. Eli yleensä mielipiteitä on tapana edes jollain lailla perustella jos haluaa tulla uskotuksi...
     
  8. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Päivitettävyys on se haaste. Hyvällä tuurilla valmistajat tuovat softapäivityksiä laitteisiin noin parin vuoden ajan julkaisun jälkeen. Riippuu tietty myös siitä, että miten usein päivittää telkkariaan. Omakohtaista kokemusta on sen verran, että vuosimallin 2011 Sonyssä Youtube-tuki päättyy noin kuukauden päästä, koska Youtube lopettaa tietynlaisen rajapinnan tuen ja Sony ei tuo enää softapäivitystä telkkariin.
     
  9. Japsu1

    Japsu1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2006
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samsung tekee varmasti aika hyvää tulosta näillä SmartTV telkkareilla jossa kosiskellaan melko suurta yleisöä, eli keskivertoilmaiskanavien katselijoita joita kiinnostaa juuri TV-kanavien nettipalvelut. Itsekin kuulun tähän ryhmään enkä uuden telkkarin valinnassa antanut juuri arvoa noille muille Spotify, Deezer, Netflix etc. palveluille vaan lähdin siitä että ainakin Areena, Katsomo, Ruutu sekä Youtube pitää olla käytettävissä. Entinen merkki Sony putosi listalta, samoin LG juuri tuon takia. Joten toivottavasti Samsung tajuaa pitää ainakin nämä appsit toimivina ja vielä parantelee niitä jos mielii tehdä kauppaa vielä tulevaisuudessakin. ;)
     
  10. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Samsungin kännyköissä tuki kestää noin 18 kk, joten suhtauduin vähän skeptisesti telkkarien tuen pituuteen. Hain kuitenkin satunnaisotannalla parit Samsungin telkkarimallit, ja esim. vuonna 2012 julkaistuun malliin UE55ES8005UXXE löytyy tässä kuussa julkaistu päivitys. Olen vaikuttunut. :eek: Sonyllä tuki on paljon huonompaa.
     
  11. d.g.lol

    d.g.lol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.10.2006
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    0

    Näillä päivityksillä ei ole käytännössä mitään merkitystä, koska niitä tehdään jatkuvasti kun esim jossain päin maailmaa tapahtuu esim TV-lähetyksissä muutoksia ja korjataan ehkä joitain bugeja. Sen sijaan merkitystä älytelevisioissa on itse sovellusten päivitettävyydellä ja tässä Android TV on ylivoimainen kun appsit päivitetään TV:n omasta firmiksestä riippumattomasti sovelluksen tekijän toimesta.
     
  12. jhr

    jhr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2005
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    3
    Itselläni on ainakin Ruudun kuvanlaatu selkeästi parempi Samsungin omalla sovelluksella kuin tietokoneesta HDMI:n kautta. Ero näkyy lähinnä liikkeessä ja varsinkin urheilu (käytännössä jääkiekko) on suoraan TV:stä katsottuna sulavampaa. Tietokoneen kautta tulee sellainen pieni nykiminen varsinkin, kun kamera kääntyy nopeasti.
     
  13. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Jos tietokoneen tuottaman kuvan virkistystaajuus ei ole 50 Hz, tuloksena on töksähtelyä tv-lähetyksiä katsottaessa. Yleensä tietokoneessa oletus on 60 Hz.
     
  14. Japsu1

    Japsu1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2006
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä en ole sen kummemmin edes verrannut laatua tietokoneeseen joka minulla on työhuoneessa enkä koskaan tuo sitä olohuoneeseen joka minulla on varsinainen elokuvien ja TV-ohjelmien katselutila. Eli olen näissä asioissa hieman vanhanaikainen. Tabletti on sitten eri asia joka tilanteen mukaan on siellä missä sitä kulloinkin tarvitaan.
    Ennen Samsung Smart-TV:n hankintaa iPad ja AppleTV olivat aika paljonkin käytössä, nyt huomattavasti vähemmän.

    Täytyy kuitenkin vielä kehua Samsungin Yle Areenaa loistavasta kuvanlaadusta, sain juuri katsottua viimeisen Firmasta (yht. 22 jaksoa) ja täytyy myöntää että laatu oli minun silmin nähtyäni täysin parasta HD-laatua, eli vaikka katsoin sarjan nyt hieman etukäteen niin en kyllä hävinnyt ainakaan laadussa mitään verrattuna siihen että olisin katsellut sitä telkkarista pikkuhiljaa viikko toisensa jälkeen. Päivitin tosin pari viikkoa sitten nettini 4G aikaan ja nopeudet ovat nyt olleet n. 25-30 Mb/s luokkaa, joka nähtävästi osittain selittää Areenan hyvää laatutasoa...

    Myös Netflix on yllättänyt hyvällä laadulla kunhan kyse on ollut HD-laatuisesta materiaalista. Katsomoa ja Ruutua olen katsellut vain satunnaisesti enkä niissäkään mitään hälyttävän huonoa ainakaan vielä löytänyt. Onhan siellä tietysti jotain Kauniita ja rohkeita joissa kuvamateriaali jo lähtökohtaisesti on kuraa mutta kyllä hyvä materiaali toistuu näissäkin aivan katselukelpoisena 55-tuumaisella ruudulla kun katseluetäisyydet vaihtelevat 3 metristä 5 metriin. Eli elokuvateatteria en kotiini kaipaa mutta vanhan 40-tuumaisen Sonyn vaihto 55-tuumaiseen Samsung SmartTV:hen tuntuu nyt vajaan 2kk:n koekatselun jälkeen varsin hyvältä ratkaisulta enkä kaipaa paluuta tuohon vanhaan "tyhmään" telkkariin. ;)
     
    Viimeksi muokattu: 16.03.2015
  15. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Mun ymmärtääkseni YLE Areenan materiaalia on 720p-muodossa, eli FullHD:ta sieltä ei vielä toistaiseksi saa ulos. Riippuu tietysti katseluetäisyydestä, että onko ero merkittävä verrattuna FullHD:hen.