All Is Lost (2013) (J.C. Chandor / Robert Redford)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 29.08.2013.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    All Is Lost on Robert Redfordin tähdittämä avomerelle sijoittuva trilleri yhden miehen henkiinjäämistaistelusta sen jälken kun hänen purjeveneenä rikkoutuu merellä.

    Intian valtamerellä yksinpurjehtija (Redford) herää ja huomaa, että hänen 39 jalkainen perjeveneensä vuotaa vettä sisäänsä törmättyään merelle kelluvaan rahtikonttiin. Navigaatiosyteemin ja radion ollessa pimeänä hän ajelehtii kohti lähestyvää myrskyä. Siitäkin huolimatta, että hän onnistuu paikkaamaan veneensä rungon ja että hänellä on luontaiset merenävijän vaistot sekä voimia enemmän kuin muilla hänen ikäisillään hän on kiinni vain vaivoin elämässä.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 18.10.2013)
     
  2. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi niistä leffoista, jotka olisi mukava nähdä tietämättä juonesta yhtään mitään etukäteen. Menin tosin jo trailerinkin katsomaan, se kun spoilaa vielä pahemmin kuin tuo juonikuvaus.

    Tuossa on kaikki mitä tarvitsee elokuvasta tietää ennen teatteriin menoa.
     
  3. Weitec

    Weitec Valvoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    2 363
    Saadut tykkäykset:
    3
    episodilehden hyvän arvostelun johdosta tuli hankittua moinen leffa.
    mjoo, olisi voinut jäädä hankkimatta...
    trailer tosiaan paljastaa melkeinpä kaiken ja ei kenelläkään voi olla noin huono tuuri.
    parissa kohti sai nauraa melkein vedet silmissä vaikka tilanne oli vakava. kuin joku kummelitarina huonontuurin omaavasta kaverista :)
     
  4. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Oikein sujuvaa merihätäilyä. Redford hoiti hiljaisen miehen roolin vakuuttavasti. Tuskainen fuck-huudahtus pisti hymyilyttämään.

    ***½
     
  5. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Kas, on Robert merelle lähtenyt, pikku luksusjahdillaan,
    ja vaikk' onkin tuuli vain yltynyt, Robert laulaa innoissaan:
    Hilulihei! Huolta nyt ei! Merimies näin käy merta päin!
    Hilulihei! Merimies ei pelkoa tunne ei!


    Kuin Gravity merellä. Intensiivistä tunnelmanrakentelua vastoinkäymisten keskellä.
    :):):):)+
     
  6. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Tuli tarkastettua Robertin merihätä muutama viikko takaperin. Varmaan aloittavalle suomentajalle sopivin pätkä aloittaa työt, koska vuorosanoja elokuvassa ei juuri ole. Kummastusta herätti hieman tietyt yksityiskohdat päähahmon draamankaarissa. Joka tapauksessa elokuvan anti oli ihan mielenkiintoisesti puitu kasaan, ja sankarin puuhia oli ihan mukava seurata aivan elokuvan loppuun saakka.

    ***
     
    Viimeksi muokattu: 29.01.2015
  7. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli ihan mielenkiintoinen elokuva, kun puhetta ei ollut elokuvan aikana käytännössä ollenkaan. 3½ tähteä. Vähän epäröin etukäteen, että onko leffa tylsä, mutta kyllä aika ihan sujuvasti meni leffaa katsoessa. Redford on ollut aina mielestäni vähän sellainen yhdentekevä näyttelijä. Tai siis ihan OK-näyttelijä, mutta väritön. Ihan hyvän roolin vetää kyllä tässä, mutta joku toinen olisi sopinut paremmin rooliin.

    Lopusta:
    Tähänkin piti sitten väkisin tehdä onnellinen loppu niin kuin jostain syystä melkein aina Hollywood-elokuviin. Tosin, loppu on vähän tulkinnanvarainen. Voiko olla, että kun Redfordin hahmo tahallaan menee veden alle ja ainakin meinaa ensin hukuttautumalla tappaa itsensä, niin hän oikeasti kuoleekin, ja se onkin kuolemanjälkeistä elämää, kun hänet pelastetaan vedestä. Kun jotenkin tuo tapakin/tyylikin, miten kohtaus on tehty, voisi viitata siihen. Toinen juttu elokuvan aikana, mitä mietin, oli kun elokuvan aikana pari laivaa meni Redfordin vierestä, eivätkä ne huomanneet Redfordia, niin voiko olla, etteivät ne laivat menneetkään oikeasti Redfordin ohi, vaan Redford näki näkyjä, koska oli niin huonossa kunnossa.
     
    Viimeksi muokattu: 11.03.2015
  8. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Siellä se Redford köpötteli laivan kannella ja ruumassa ja lautalla ja välillä kiipeili mastoon ja välillä juotiin vettä ja sitten pumpattiin tai lapattiin vesiä pois. Hoh hoijaa. Robertille piste kun on niin äijä ja veti roolin erinomaisesti. Toinen piste sinällään sujuvalle kerronnalle. AIheensa puolesta siis ei ollut mun elokuva, sillä mä en jaksa näitä oman elämänsä sankareita, jotka omaa tyhmyyttään ajatuvat ongelmiin luontoa vastaan. 2/5.
     
  9. Valentino

    Valentino Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    43
    Teema esitti eilen illalla. Lieneekin ollut tv-ensi-ilta.

    Tällaisten elokuvien ongelma on se, että ne eivät välttämättä avaudu täysin niille, jotka eivät tunne aihepiiriä – tässä tapauksessa avomeripurjehdusta. Katsoja ei välttämättä ymmärrä, minkä vuoksi päähenkilö tekee mitäkin. Astronominen navigointi näytti käyvän turhan helposti, vaikka kyllä paikanmääritys onnistuu auringonkin avulla, mutta siihen tarvitaan nauttinen kalenteri ja tarkka kellonaika.

    Kun huono tuuri seuraa huonoa tuuria, käy niin kuin tässä elokuvassa. Minä olisin ainakin ottanut pelastusliivin mukaan lautalle, niin eipähän olisi sitten aivan heti hukkunut, kun lautta syttyi tuleen.

    Niitä harvinaisia elokuvia, joissa on vain yksi näyttelijä ja joissa ei ole lainkaan dialogia lukuun ottamatta alun kertojaminän ääntä ja muutamaa f- ja s-sanaa vastoinkäymisten sattuessa. Elokuvana hieman keskinkertaista parempi. Se kulki hyvin Redfordin rutiinilla.

    Kaikki paitsi purjehdus on turhaa, vai miten se meni...
     
  10. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 528
    Saadut tykkäykset:
    101
    Sivusilmällä tuli elokuvaa eilen katsottua ihan mielenkiinnosta veneilyyn ja sama pisti silmään. Suoritin tähtitieteellisen navigoinnin kurssin syksyn ja kevään aikana, ja varsin vaivattoman näköistä oli kaverin paikanmääritys, jonka hän ilmeisesti opetteli vielä siinä pelastuslautalla. No, elokuvissa täytyy tehdä kompromisseja, koska pirukaan ei olisi jaksanut katsella, kun kaveri tuijottelee kellon ja sekstantin kanssa aurinkoa, laskee puoli tuntia, piirtelee kuvia kartalle ja huomaa, että jossain tuli tehtyä havainto- ja/tai laskuvirhe ja koko homma uusiksi.

    Ihan mielenkiintoiselta elokuvalta vaikutti. Huolta vähän herättää kauppalaivojen tähystyksen tehokkuus, kun mitään ei tunnuta huomaavan. Hankala silti varmaan tuollaista matalaa pelastuslauttaa on havaita.
     
  11. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Aivan oikein, sitä matalaa lauttaa on aikuisten oikeasti vaikeaa huomata ja lisäksi vielä nykylaivoilla on oikeasti niin vähän porukkaa ja niillä niin paljon tekemistä jo muutenkin, ettei lauttaa huomata, jos sitä ei varta vasten etsitä/asiaan kiinnitetä huomiota.

    T: Vesku
     
  12. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 528
    Saadut tykkäykset:
    101
    Niin se varmaan on. Tutkakaan ei aaltojen seasta tuollaista matalaa lauttaa käytännössä mitenkään havaitse.
     
  13. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Lisäksi nykyään taidetaan luottaa liikaa tekniikkaan ja muihin merenkävijöihin, ajatellaan ettei mun tarvii nyt niin tarkkana olla. Sitten kun samaan paikkaan sattuu kaksi alusta joiden komentosillalla on vähän semmoinen hälläväliä-meininki tai muuten vaan nukutaan niin rytisee. Ei noita laivojen törmäilyjä muuten voi selittää kuin huolimattomuudella, oli sen huolimattomuuden syy mikä tahansa. Se on sellaista vanhan ajan merimiestaitoa, että on riittävä määrä silmiä tarkkailemassa ympäristöä ja tieto havainnoista kulkee kapteenille, perämiehelle tai ruorimiehelle.
     
  14. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    ^
    Jos ei näy tutkan ruudulla, sitä ei ole olemassa...
    T: Vesku