Mitkä kaiuttimet ja vahvisin 1000e

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana kovaltshuk, 07.03.2015.

  1. kovaltshuk

    kovaltshuk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.03.2015
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro!
    Minkälainen paketti olisi hyvä, pitäisi olla 2kpl kaiuttimia ja 5.1 vahvistin. Tulisvat musiikin kuunteluun ja elokuvien kattomiseen. Kumpi olisi parempi 2 jalustakaiutinta ja subbari, vai 2 tornikaiutinta

    Budjetti n1000e voi ylikin.
    Hifi tietämys rajallinen!
     
  2. zanteri

    zanteri Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.12.2004
    Viestejä:
    562
    Saadut tykkäykset:
    15
    laitoin yksityisviestin.
     
  3. GlidiD

    GlidiD Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2013
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    16
    Leffakäytössä ehdottomasti jalustat+subbari. Saa pistää aikamoisen kasan paalua pöytään että saa sellaset tornit mitkä toistavat niille taajuuksille asti minne subbari yltää. Tonnilla ei päästä lähellekään, mut tonnilla saa kyllä asiansa ajavan kaiutin+vahvari+subbaripaketin, nippa nappa. 500e menee suoraan subbariin, n. 300e kaiuttimiin ja loput sitten vahvariin.
     
  4. kovaltshuk

    kovaltshuk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.03.2015
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    GlidiD Juu olen saanut samanlaisen käsityksen. Olisko heittää mitään suosituksia hinta voi mennä vähän ylikin. Melkeinpä enemmän kuitenkin tulee kuuneltua musiikkia, niin sellaseen sopivat.
     
  5. GlidiD

    GlidiD Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2013
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    16
    Kaiuttimia on vaikee suositella, niissä kun pakkaa olemaan vähän omat mieltymykset kaikilla.
    Parit esimerkit tossa n.300e mitä kannattaa käydä kuuntelemassa: Dali Zensor1, Monitor Audio BX2, Indiana Line Tesi 260. Siinä vaan muutamia, kannattaa mennä lähimpään hifiliikkeeseen ja kysellä mitä tohon hintaan on tarjolla ja sitten vaan kuuntelemaan et mikä miellyttää eniten.
    Subbariksi SVS SB1000 tai vaikka BK XLS200. Noista itse ottaisin SVS:n, mut sitä ei saa Suomesta vaan täytyy tilata Norjasta. Nämä siis uutena alle 500e, käytettynä löytyy parempaa ja jos budjettia pystyy venyttää parilla sadalla niin saa jo todella hyvän subbarin niin leffoihin kuin musiikkiin, SVS:n SB2000:sen.
     
  6. pyrom

    pyrom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2012
    Viestejä:
    156
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa varmaan koittaa etsiä käytettynä ainakin jotain koska tuo 1000erkkiä on juuri sellanen vittumainen rahasumma että jos sillä pitäisi noi kaikki uutena saada niin ei riitä millään laadukkaisiin laitteisiin mikä voi sit käydä korpeamaan jossain välissä että ois pitänny ostaa paremmat jne ja aina vaihdon yhteydessä melkeimpä poikkeuksetta tehdään tappiota.

    Kaiuttimet eivät juurikaan käytössä huonone ,mutta jokin vanhempi kotiteatteri vahvistin saattaa olla liitännöiltään puutteellinen tai toiminnoiltaa että itse yrittäisin ostaa jotkut "hyvät" lattia kaiuttimet ja subbarin käytettynä,ja vahvistimen osalta katselisin uusia( tai tietysti jos joku uudenkarhia vaihtolaite löytyy myös vahvistin osastolta niin ilman muuta kimppuun kuin sika limppuun)

    Kannattaa käydä testailemassa ja suunnitell aostokset hyvin koska useasti alkuun on hirveä kiire saada laitteet ja osto tehdään liian hätäisesti ja sitten ei mene kauaakaan kun niitä aletaan jo taas päivittelemmän uusiin ,koita ostaa vaikka osissa kerralla sellaiset laitteet ettei tarvitse katua.
     
  7. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Suosittelisin katsomaan vahvistimia ensisijaisesti käytettyinä. Eräät harrastajat (mm. minä) vaihtavat laitteita kuin sukkia (aina kun valmistajat keksivät lisätä jonkin uuden älysovellusturhakkeen), joten valikoimaa lähes uusista käytetyistä vahvareista on hyvin.

    Järeähkön 2-3 vuoden ikäisen ylemmän keskiluokan laitteen saattaa saada samaan hintaan kuin huonoimmat hinnat-alkaen-paskeet uutena. Liitännöissä ei ole ainakaan viiteen vuoteen (HDMI versio 1.4 sekä 3D Blu-Ray tuettujen laitteiden ilmestyminen) tapahtunut mitään keskivertokäyttäjän kannalta erityisen mullistavaa. Pelottelu puutteellisista liittimistä on sikäli aiheetonta. Tämän vuoden uusimmissa malleissa myyntiargumenttina on HDMI2.0, mutta jos et omista UltraHD kuvalähteitä, niin eipä niistä liitännöistä kannata myöskään maksaa ylimääräistä. Tuollaiset 2-3 vuoden ikäiset laitteet ovat hinnan ja ominaisuuksien suhteen sweet-spotissa. Niissä on usein jopa enemmän ominaisuuksia kuin halvimmassa uudessa vahvarissa, kuten parempi huonekorjauksen versio, verkko-ominaisuuksia nettiradioineen ja Android appsit kauko-ohjaamiseen jne, hinta pudonnut sopivasti, ja kuitenkin vielä käyttötunteja kellossa vuosiksi eteen päin.

    Parinsadan euron hinnat-alkaen-vahvistimia ei voi suositella useimpien tavallisten kaiuttimien kanssa käytettäväksi. Niissä on yleensä jouduttu tinkimään liikaa mm. virtalähteen toteutuksesta. Pahimmassa tapauksessa uutuusleffojen dynaamisilla ääniraidoilla vahvari kyykkää totaalisesti, kun virtalähde ei kykene toimittamaan kaiuttimien vaatimaa tehoa. Tuossakin suhteessa käytetty ylemmän keskiluokan laite on parempi vaihtoehto.

    Toisekseen en suosittele myöskään parinsadan euron lattiakaiuttimia. Niissä pääsääntöisesti rahasta liian suuri osa menee koteloiden paskalaatuiseen lastulevyyn ja pakkaus-/kuljetuskustannuksiin, ja liian pieni osuus varsinaisiin ääntä tuottaviin komponentteihin. Lattiakaiuttimen suurempi koko tai suurempi kaiutinkartioiden määrä eivät takaa mitään bassojen ulottuvuudesta. Edulliset lattiakaiuttimet on monesti refleksiviritetty 50-60hz maastoon, eli bassoa ei saada yhtään sen matalammalta kuin hyvällä jalustakaiuttimellakaan. Ja sekin passo mitä halvoilla osilla ja huonolla kotelolla saadaan aikaiseksi, on korostuneen jumputtavaa ja yksinuottista. Isojen kaappien sijoittelukin on hankalampaa, ja kaiuttimiahan ei tulisi koskaan sijoitella periaatteella 'minne nyt sattuu mahtumaan'.

    Edullisessa hintaluokassa (noin alle 1000€ per yksi kaiutin) parasta äänenlaatua saa yleensä ns. jalustakaiuttimista. Toki tässä pätee sama kuin vahvisimissa; myöskään kaiutinteknologiassa ei ole tapahtunut mullistavia harppauksia muutamiin viime vuosiin, joten parin vuoden ikäiset pykälää järeämmät kaiuttimet voivat tarjota merkittävästi parempaa äänelaatua, kuin mitä samalla rahalla saisi uutena.

    Subbareiden suhteen tuo 500€ uutena tuntuu olevan se kipuraja. Edellä mainitut ovat perushyviä vakiovastauksia. Kannattaa suosiolla unohtaa markettien audiopro:t ja vastaavat pörisijät. Mielluummin puree hammasta ja panostaa kerralla sen SVS:n tai BK:n. Näitäkin liikkuu jonkin verran käytettynä.

    Käytettyjä lähes uusia vahvareita voi bongailla tästä ketjusta ja vastaavasti käytettyjä kajareita ja subbareita täältä.

    Kotiteatterivahvistin HDMI-liittimin, jalustakaiuttimet ja subwoofer on leffojen ja pelien kannalta se järkevin lähtökohta. Siitä on myös helppo lähteä tarvittaessa laajentamaan lisäämällä center sekä surroundit. Kaiuttimien sijoittelua kannattaa sitten miettiä myöskin, kuin myös subwooferin.

    Budjetin voisi jakaa esim. seuraavasti: 400€ hyvä käytetty vahvistin (Yamaha, Denon, Marantz), 400€ käytetty BK tai SVS (juuri tänään meni tuolla em. ketjussa SVS SB12), 300-600€ jalustakaiutinpari (riippuen siitä minkä verran budjetin ylitystä kärsii olla). Kaiutinkaapeliksi perus 1.5mm - 2.5mm biltema/hongkong taso, ja subbarin kaapeliksi kelpaa myöskin aivan tavallinen perustason RCA-kaapeli.
     
    Viimeksi muokattu: 08.03.2015
  8. kovaltshuk

    kovaltshuk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.03.2015
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia erittäin paljon vastauksista. Alkaa itelläkin tulee pieni käsitys, et mitä kannarraa ostaa. Ilmeisesti SVS:n SB2000 subbari on hyvä hintalaatu suhteeltaan monilla foorumeilla kehuttu
     
  9. GlidiD

    GlidiD Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2013
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    16
    Aika lailla varmaankin paras kaupallinen, suljettu koteloinen subbari tällä hetkellä mitä alle 700e saa kotiovelle kannettuna. Ton refleximallisesta veljestä PB2000:sta kokemuksia ja en voi kun suositella, aika elukka etenkin leffakäytössä. SB2000 jää hitusen ulottuvuudessa ja maksimipaineissa mut musiikilla taas sitten aavistuksen napakampi/tarkempi.
    Budjetti kyllä repee käsiin jos sen ostat, paha varjopuoli näissä leikeissä... :D ;)

    Mut niinkun aheikkinenkin totesi, käytettynä vois löytyä jo varmaan noita 2000-sarjalaisiakin pikku hiljaa, ilmestyivät viime vuoden alussa. Ja on niitä tietty muitakin kuin SVS mitkä musiikkikäytössä varsinkin toimivat hyvin ja vois käytettynä löytyä kohtuu hintaan, esim. BK:n XXLS400.
     
    Viimeksi muokattu: 08.03.2015
  10. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592
    Itse ostaisin paljon mielummin Klipsch SW-115 ( jos ei pidä olla suljettu.. halvempi kun svs)
     
  11. kovaltshuk

    kovaltshuk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.03.2015
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos ulkomailta tilaa, niin mitä hyviä ja luotettavia paikkoja olis? Ilmeisesti sieltä saa kuitenkin sen verran halvemalla?
     
  12. GlidiD

    GlidiD Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2013
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    16
    SVS:ää ei saa muualta kuin Lsound.eu:sta. Siellä homma toimii hyvin ja 5 vuoden takuu tulee mukana. Saksan paikoista ei itellä kokemuksia.
     
  13. kovaltshuk

    kovaltshuk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.03.2015
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia GlidiD. Aattelin ostaa ton svs sb2000, ja jotkut jalustakaiuttimet pitäisi ostaa. Minkätasoinen uusi vahvistin olisi riittävä tollaselle kokoonpanolle, vahvistimessa ei tarvi olla super ominaisuuksia(spotify valmiuedet sun muut) niitä en tarvi. Budjetti tulee venymään aika paljon :D
     
    Viimeksi muokattu: 08.03.2015
  14. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Jos kuulut meihin puurokorviin, jotka eivät kuule vahvistimissa äänellisiä eroja, niin osta sellainen vahvistin, jossa on sinulle riittävät liittimet ja muut ominaisuudet. Jos taas kuulet niitä äänellisiä eroja, niin onneksi olkoon, pystyt johonkin, mihin dokumentoiduissa sokkotesteissä kukaan ei toistaiseksi ole kyennyt (tulokset ovat olleet "vahvistin tunnistettu oikein 50% ajasta"). En halua aloittaa tuttua asemasotaa, mutta nämä ovat realiteetit silloin, kun vahvistimista ei ole yritetty ulosmitata enempää tehoa, kuin niistä lähtee puhtaasti, eikä vahvistimien toiminnassa ole ollut syntyperäistä vikaa. Ehkä niissä on eroa. Jos on, niin onnneksi minä en kuule niitä, säästyy melkoisesti rahaa. :)

    Toinen relevantti seikka on huonekorjaus, mutta niistä ei muista kannata kauheasti hihkua, kuin Audyssey XT32 ja Anthem ARC. Kumpaakaan ei edullisemmista malleista löydy. Ylemmän pään Yamahojen YPAO on myös kuulemma pätevä, mutta niiden kanssa ongelmaksi tulee, että vaikka YPAO:sta on eri versioita, Yamaha ei kerro, mikä versio on missäkin.

    Jos muuten et vielä vetänyt liipaisimesta sen subbarin kanssa, niin seuraavaan Hifimaailmaan on tulossa testiä alle tonnin subbareista.
     
  15. kovaltshuk

    kovaltshuk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.03.2015
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen juuri sellanen puurokorva :D. Millon seuraava hifimaailma tulee? Sellasta 500e vahvistimia olen kattonut, Yamaha RX-V577 onko mistään kotosin?
     
  16. GlidiD

    GlidiD Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2013
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    16
    Ennemmin vaikka tämä: http://www.hifikulma.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/FOHI/Products/PIONEER-VSX-924
    Halvempi, pikasella vilkasulla enemmän ominaisuuksia ja pärjäs muistaakseni TM testissäkin erittäin hyvin, lisäks tulee näköjään kuulokkeet ja wlan-sovitin kaupan päälle. Tohon hintaan aika hyvä imo.

    Seuraava Hifimaailma tulee about kuukauden päästä, siinä oli ainakin kuvan perusteella tuo SVS:n PB-2000 vertailussa mukana, eli 2000-sarjan reflexiversio.

    e: tonnin budjetti kyllä paukkus jo komeesti ylikin eikä vielä ole edes kaiuttimia...eikä jalustoja...eikä johtoja yms... :D
    e2: tossahan näyttäis olevan 2 hdmi outtiakin jos tykille tulee tarvetta ja pre-outitkin vielä pääkanaville sekä jonkunlainen sub equkin, jollain hajua tosta? Joka tapauksessa näyttää paperilla kyllä aika hyvältä :)
     
    Viimeksi muokattu: 08.03.2015
  17. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Jos oikein katsoin, niin 10.4 on julkaisu. On muuten ihan v!tun naurettavaa, ettei lehden omilla sivuilla ole tuota tietoa. Hyvä POP-media!

    Itsellä on rajallisesti kokemusta Yammuista, se mitä on, on ihan positiivista. Kuten sanoin, olennaisempaa on, että liittimet riittävät sinulle niin kauan kuin et jotain todella eksoottista taikka superjäreää kaiutinta ole hankkimassa (jolloin virranantokyky olisi osa keskustelua).
     
  18. kovaltshuk

    kovaltshuk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.03.2015
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo tonnin budjetti kyllä tulee paukkumaan :D. Okei aika hyvä olonen toi pioneer. Onko Kef q300 jalusta kauittimet miten hyvät, hinta näytti verkkokaupassa oleen 499e
     
  19. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Meistä ei kukaan tiedä, mikä kaiutin on hyvä:
    - sinun mielestäsi,
    - sinun kuuntelutilassasi,
    - yhdistämällä molemmat.

    Parhaimmillaankaan suositukset ja testitulokset voivat enintään kertoa, mitä kaiuttimia kannattaa käydä kuuntelemassa liikkeessä ja mahdollisuuksien mukaan myös kotona.
     
  20. GlidiD

    GlidiD Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2013
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    16
    Käy kuuntelemassa ne kaiuttimet, niistä on paha sanoa mikä ketäkin miellyttää. Kyllähän KEF ihan laatumerkki on ja mitä noita Q300:sia pikaseen kuulin liikkeessä niin ihan hyvältä kuulosti, joskin lähteenä oli joku radiokanava ja ihan parista minuutista kyse niin eipä siitä hirveitä johtopäätöksiä voi tehdä. Tossa hintaluokassakin on ihan älyttömästi vaihtoehtoja...
    Kannattaa kysästä millasta pakettia vaikka tuolta Hifikulmasta tarjottaisiin vahvari+kaiuttimet+jalustat, vois saada ihan hyvät alennukset.