Gone Girl (2014) (David Fincher / Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Tyler Perry)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 15.04.2014.

  1. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Leffaa en ole nähnyt, mutta kirjassa

    Amy hankkiutui raskaaksi käyttäen spermapankin talletusta. Aikaisemmin pari oli käynyt siellä tutkittavana lapsettomuuselvittelyiden vuoksi. Oli ollut tarkoitus tehdä koeputkihedelmöitys/keinohedelmöitys tjsp, ja nesteet olivat jo pakkasessa odottamassa kun Amy veti jarrut päälle. Pankista oli tullut kirje, että näytteet tuhotaan tiettyyn päivään asti, jos ei oteta yhteyttä. Miehelleen Amy oli antanut ymmärtää, että ei halua asiaa eteenpäin vietävän, ja tämä oletti että näyte tuhottiin. Oikeasti Amy oli pyytänyt näytteiden edelleen säilyttämistä, ja hankkiutui sitten myöhemmin raskaaksi. Tätä todellista raskautta hän käytti sitten viime vaiheessa kiristyskeinona, mies ei halunnut lapsensa jäävän psykopaatin kasvatettavaksi.
     
  2. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 076
    Saadut tykkäykset:
    128
    Näinhän se oli leffassakin juuri.
     
  3. krauta

    krauta Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    6
    Kuinka hereillä tai kuutamolla itse olet, ei pissasta tulla raskaaksi, sillä alussa hämättiin, mutta lopussa Amy oli oikeasti raskaana aviomiehelleen. Ymmärrän että tuli raskaaksi kun harrasti seksiä Desin kanssa ennen kuin tappoi tämän, mutta sehän näkyisi verikokeessa, kenen lapsi on.
    Millä Amy aviomiestään kiristi...lapsella, mutta lapsi kaiketi oli Desin?
    Entä valvontakameran tallenteet, miten poliisi voi uskoa kidnappausteoriaa
     
  4. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 568
    Saadut tykkäykset:
    183
    Kuten edellä on todettu, hedelmöitysklinikalta saadulla näytteellä Amy hankkiutui raskaaksi. Eli lapsi oli Nickin.

    Valvontakameroita oli kai vain talon ulkopuolella, eli niistä näkyi vain mitä Amy halusi näyttää. Amyn nähdään kävelevän taloon sisään, mutta mistään ei voi varmaksi päätellä että se ei tapahtunut Desin pakottamana, sekä se kameroita varten lavastettu show, jossa Amy vuotaa verta. Muutenhan kameroille ei tarttunut kuin Desin kulkemiset sisään ja ulos talosta.

    En muista oliko kameroita talossa sisälläkin, mutta jos oli, saattoihan Amy tuhota tallenteet ja kaikki olettavat etteivät sisäkamerat olleet päällä.
    Katsotaan niitä leffoja.
     
  5. Marauder

    Marauder Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2012
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    1
    Alussa ihan ok. mutta 30 min jälkeen ei voi katsoa. Tarina vain on niin bore ja se muija on täysin käsittämättlmättömän kuvottava. Hmm, onkohan Matt Dildo näytellyt ikinä yhtään hyvässä leffassa, no City of Ghost lienee ainoa...
     
  6. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 568
    Saadut tykkäykset:
    183
    Tuliko tämä nyt väärään ketjuun? Minusta Gone Girl ei ole bore eikä siinä muistaakseni näyttele ketään Dildo-nimistä. Eikä myöskään Matt Dillon.
     
  7. VisitorQ

    VisitorQ Guest Guest

    Liittynyt:
    14.06.2005
    Viestejä:
    178
    Saadut tykkäykset:
    2
    Joo kaveri on aika hätäseen katsonu ensimmäiset 30 minuuttia kun Matt Dillonin naaman on siellä nähnyt, kaikenlaista:)
     
  8. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Ei vittu mä repeän kuoliaaksi!!!:D
     
  9. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    651
    Saadut tykkäykset:
    36
    Tuli vihdoin katsottua tämä, ja vaikka ei tämä missään nimessä huono elokuva ollut (onko Fincher vielä sellaista tehnyt?), niin lievä pettymys jäi, koska lopulta elokuvaa alettiin viemään sellaisille urille, joille en itse olisi halunnut sitä vietävän. Kirjaa en ole lukenut, mutta ainakin elokuvan keskeisin teema on selkeästi mennyt joiltakin ohi, sillä
    kyseessähän oli ensisijaisesti mediaa ja sen vaikutusvaltaa kritisoiva elokuva, jossa itse juoni (tai sen varsinkin sen tarkoituksellisen tyhmät aukot) olivat sivuseikka.
    Eli vaikka elokuvasta ei lopussa ihan mitään puskafarssia tulekaan, niin koko kuvio, jossa
    Amy alkaa melko heppoisin keinoin lavastamaan sitä Harrisin esittämää hahmoa ja palaa sitten verissäpäin kotiin ja FBI ei edes ala tutkia koko tapausta on mielestäni selkeää vittuilua siitä kuinka paljon vaikutusvaltaa medialla on (Amy oli median toimesta niin selkeästi uhri, joten lopulta vain sillä oli merkitystä). Oikeasti poliisi olisi ensimmäisenä varmasti tutkinut Amyn vammat ja todennut, ettei päässä (tai mihin sitten väitti kaappajaan lyöneen) ollut haavaa, joka olisi sopinut siihen lyömäaseeseen, joka takasta löytyi ja Amyn tarina olisi päättynyt siihen.
    En tiedä tarvitseeko näitäkin laittaa spoilereihin, mutta itselle tuli tästä lopulta mieleen kahden elokuvan sekoitus, jotka olivat
    To Die For ja Basic Instinct. Itse pidin ensin mainitun elokuvan loppuratkaiusta enemmän kuin tämän.
    Annan tälle arvosanaksi 3.5/5, josta ensimmäinen noin tunti oli huomattavasti vahvempaa ja parempaa (Fincherille ehkä ominta tarinan kuljetusta), mutta siitä kohdasta kun paljastui, että
    Amy on hengissä, mentiin heti metsään selittämällä aivan liian pitkään ja rautalangan avulla kuinka lavastus oli toteutettu. Ehkä tuo toimi kirjassa hyvin noin, mutta elokuvasovituksessa tuota juonikäännettä ei olisi juuri tarvinut selittää, koska sen pystyi aika hyvin päättelemään muutenkin. Tai sitten Amy olisi voinut vaikka ihan lopussa kertoa miehelleen parilla sanalla esim. siitä, että ystävystyi naapurin kanssa, jotta sai tältä sekä kusta että sai tämän kertomaan medialle mielipiteitään.
    IMDB pitää tätä tällä hetkellä 8.2 arvoisena, jossa on mielestäni hiukan ekstraa ehkä siksi, että ilmeisesti keskivertoamerikkalainen saattaa ajatella, että tämä kaikki olisi Amerikassa jopa mahdollista (joka taas kertoo omaa kieltään siitä yhteiskunnasta). Mielestäni tässä oli eväät parempaankin, mutta aihepiiri ei ollut ominta Fincherille, ja siksi elokuva ei ollut yhtä eheä kokonaisuus, kuin useat hänen aikaisemmat teoksensa.
     
  10. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Olipas hyvä jännäri! Sekä tarina etyä näyttelytyö olivat huippuluokkaa! Kyllä Fincher nämä jännärihommat osaa erinomaisesti.