Kodin automaatioratkaisut

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana säätäjä, 21.01.2010.

  1. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Tuolla on ihan erillistäkin ketjun tynkää turvaratkaisuista: Kodin valvontalaitteet. Muuhun kotiautomaatioon integroiminen toki menisi kumman tahansa otsakkeen alle..
     
  2. ptp

    ptp Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aikoinaan tuli laitettua taloon kaikki valot ja pistorasiat releiden taakse sekä seinäkytkimet heikkovirtakaapelilla. Kaikkien kaapelointi menee yhteen paikkaan ristikytkentään. Joku aika sitten tuli hommattua vanha Siemensin S7200 PLC + muutama I/O-moduli usealla kymmenellä lähdöllä ja tulolla. Aikomuksena oli tehdä valaistuksen yms ohjaamiseen hiukan automaatiota.
    S7200 ohjelmointi on jotakuinkin hallussa ja siitä saan esim ascii viestit RS485-TCP-sovittimen kautta Perlillä ohjelmoituun TCP-porttiin. Nyt sitten iski ajan puute ja tuli mieleen, jotta miten logiikan saisi ympättyä Nethomeserverin perään? TCP-porttiin kiinni ja esim event,NexaL-viestit tulkittaisiin S7200:ssa Nexan osoitteen ja button numeron perusteella tietyksi ulostuloksi. Vai olisiko tähän jotain parempaa ratkaisua?
     
  3. Nasty76

    Nasty76 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2013
    Viestejä:
    194
    Saadut tykkäykset:
    0
    joko itse rakentaa vaikka tälläsistä: https://www.abelectronics.co.uk/products/3/Raspberry-Pi/18/IO-Pi tarvittavat lähdöt suoraan piin perään näitä kai voi kasata 4x yhden raspin perään eli sais melko monta tuloa ja lähtöä. sitten tekisi java plugarin nethomeen joka on siis katkaisija ja lamppu. eli lukisi suoraan tuolta korteilla signaalit ja lamppu plugari joka vetää yhden lähdön ylös kun lamppu syttyy. tuohon kai optoerottimilla sais kytkettyä suoraan sun systeemin ilman siemensiä.
    helpoin kyllä kuulostas toi jos saat ohjelmoitua tuon lokiigan niin että kun painat jotain seinä kytkintä , logiigga yksikkö saa siitä lähettyä nethomelle udp packetin missä on tuo nexan osote. sama toisin pain kun logiigga yksikölle tulee joku lampun address code ja channel vetää se taas releen päälle. jne.
    suosittelen tuolla
    sitten tietysti onewireen saa 2 kanavaista general I/O moduulia mahdollisesti silläkin sen saisi tehtyä.
    Jos ei sulla kiirus oo projektin kanssa niin tarkoitus oli itselle virittää liiketutkat ja seinäkatkasijat suoraan raspin gpio pinneihin kiinni mutta vielä ei oo oikeen aikaa ihmettellä moista.
    en oikeen ymmärrä tuota rs-485 -tcp perl hässäkkää mutta jos sulla jossain välissä jo on perl siinä voi helposti lähetellä nethome komentoja mulla esim OMCS media raspi lähettää nethomeen käskyt tälleen:
    Koodi:
     #!/usr/bin/perl
    use strict;
    use warnings;
    use IO::Socket;
     
    my $sock = IO::Socket::INET->new(
        Proto    => 'udp',
        PeerPort => 8005,
        PeerAddr => '192.168.1.250',
    ) or die "Could not create socket: $!\n";
     
    print $sock "call,Olohuone_Tolpat,toggle\n"  or die "Sent failed : $!"
    
    
    tälleen taas voi lukea udp portista häpenenkejä
    
    
    
    use strict;
    use IO::Socket;
    use warnings;
    my $host = '192.168.1.250';
    my $port = '8015';
    my $sock = new IO::Socket::INET(PeerAddr => $host,
                                    PeerPort => $port,
                                    Proto    => 'tcp');
    die "cannot open socket" unless ($sock);
    #send a command to the server
    my $cmd = "subscribe\n";
    print $sock $cmd;
    my $s;
    my $on = "ok,State,On,";
    my $trigger = "event,FS20Command,DeviceCode,1111,HouseCode,11111124,Value,17";
    while ($s = <$sock>) {
    if($s =~ m/$trigger/i) {
    print $sock "get,Eteinen3\n";
    }
    if($s =~ m/$on/i){print $sock "call,Eteinen3,on\n";}
    
    
    
    
    
    
      print "$s\n";
    
    }
    
     
    
    toivottavasti oli jotain apua.
     
    Viimeksi muokattu: 22.02.2015
  4. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
  5. Nasty76

    Nasty76 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2013
    Viestejä:
    194
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se on vaan tätä päivää että tietokone ohjaa asuntoa ja ihminen voi esittää sitten lisätoiveita napeista ja mobiillaitteilla.
     
  6. anon4340

    anon4340 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkä parhaimmillaan ei edes huomaa että taustalla on jotain älyä.

    On taasen tullut seikkailtua netin syövereissä ja kokeiltu paria softaa heikolla menestyksellä. Homegenie vaikutti "mielenkiintoiselta" ja olisi pitänyt olla jokin beta tuki Tellstickille, mutta ei oikein lähtenyt tulille Raspberryssä. Toisena katsoin OpenHab, mutta siitä en edes saanut asennettua perus ohjelmaa. Olisi pitänyt onnistua paketinhallinasta, mutta kun ei annettu reposition julkista avainta niin homma pysähty enkä jaksanut enempää.

    Tellduksen blogissa oli sen tulevista suunnitelmista
    ja ne ovat alkamassa myös tukea Z-wave:a tulevissa laitteissa ja Verkkokauppa.com:lle on tullut (tai nyt itse huomasin) Netwjorkin ja D-Linkin wlan ohjattavat pistorasiat.
     
  7. Nasty76

    Nasty76 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2013
    Viestejä:
    194
    Saadut tykkäykset:
    0
    nethomeen tulossa kovaa vauhtia belkin wemo tuki se osaa jo tekijällä jutella on/off moduulin kanssa ja antaa kerätyn wattimäärän nethomelle. eli varmaankin nightly buildissa piakkoin. :D
    omasta mielestä z-wave alkaa olla kuollut jos ja kun wlan moduulit on tulossa kovaa vauhtia , itse meinasin z-wave tukea vääntää nethomeen mutta mielenkiinto kyllä kovasti kääntyi belkin wemo sarjaan. sitten tuossa huomasin että onewire linjaan saa kanssa jos jonkin moista kilkettä esim rfid tag lukijoita ja 2 kanavaisia general I/O moduuleita.
     
  8. larionof

    larionof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.02.2002
    Viestejä:
    430
    Saadut tykkäykset:
    10
    Onko kukaan rakentanut älyä EKE:n EBTS:ään( nykyisin Smarthome), jotta saisin rahalle lisävastinetta?

    Lähinnä itseäni häiritsee uusi, täysin ryssitty, käyttöliittymä ja sen muokkaamattomuus. Haluaisin saada personoidut näyttämät, joissa voisi säätää vaikka huone- tai kerroskohtaisesti valoja( ennen tämä oli kerroskohtaisesti mahdollista) tai toimintoja. Tai parempana esimerkkinä, autokatoksen lämppäripistorasiat ajastetusti päälle, nyt kaikkiaan kahdellatoista säätöasetuksella kaksi kolmesta katospistorasiasta kytkeytyy päälle lämpötilariippuvaisesti. Nykyisessä vikana on se, että asetukset toimivat kello 4:30-6:45 ja 5-7:15 ja jos haluankin lähteä kello 8:30, joudun käyttämään kolmatta pistorasiaa ja siinä erillistä ajastinta.

    Järjestelmän omalla verkkoliittymällä voi tehdä suhteellisen vähän, jos sitäkään, ja heidän tarjoama virtuaali-IO rajoittuu kymmeneen virtuaalikytkentään, eikä nekään tarjoa varsinaista joustoa.

    Toinen esimerkki: haluaisin porrasvalot syttyvän päälle jos yläkerrassa, alakerrassa ja ulkona valotaso on alhainen kello 14-07 mutta niin, että voin pakkokytkeä valot päälle tuon aikaikkunan sisällä( poiskytkeä säätöasetukset tilapäisesti). Olen nyt saanut tuon muuten toimimaan mutta vain ulkovalaistuksen mukaan ja ilman pakkosyöttöä( nämäkin vaativat kaikkiaan neljä erilaista asetusta, jotka tietenkin kilpailevat keskenään).
     
  9. ptp

    ptp Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä tästä apua on.
    Tuo mainitsemani RS-TCP olisi paremmin kuvattuna RS232-Ethernet "mediamuunnin", eli tällainen . Se on kiinni rs232/485 muunnin piirillä logiikassa. Perlillä olen linuxiin tehnyt vain testimielessä TCP-socketin jonne tämä RS-Ethernet moduli ottaa yhteyden ja välittää logiikan liikennettä. Eli nethome siis korvaisi tuon Perl-TCP-Socketin.

    Valmiiseen logiikkaan päädyin siitä syystä, että siinä on valmiiksi kasattu tarvittavat komponentit riviliittimiin saakka, koteloitu yms sekä se että sinne voi ohjelmoida osan automaatiosta. Mielessä oli myös nämä arduinot ja muut enemmän ja vähemmän puolivalmiit, ehkä niitä tulee vielä jossain vaiheessa kokeiltuakin. Tuo mainitsemasi I/O-laajennin on näppärä.

    Java on sen verran outoa aluetta että vaikka jonkun verran yritin nethomen sorsia tutkia niin ei oikein auennut että olisin kyennyt oman pluginin tekoa kokeilemaan.

    Nexa lampun event-viestin saan näkyville ja sen vietyä logiikalle, mutta millainen on NexaLCRemapButton-viesti jonka logiikan pitäisi lähettää nethomeen?

    Tuleekohan tässä vielä se ongelma, että kun logiikan virrat laitetaan päälle ja logiikka haluaa aluksi tietää ulostulojensa tilat niin sen pitää kysyä niitä nethomelta lamppujen nimillä, eli esim "get,Olkkarin kattovalo,State". Ajattelisin, että parempi tapa taitaisi olla kysyä esim "get,123456,State", eli osoitteella, joka olisi sitten nethomessa yhdistetty olkkarin kattovaloon kuten Nexassa on nyt. Toki lampulle voisi antaa nimen 123456 jolloin homma toimii, mutta esmes All Itemsissa lamppuja katellessa ei tiedä mikä on mikä. Saisko tämän tehtyä fiksusti omalla pluginilla vai onko se jo nykyisissä mahdollista?
     
  10. Nasty76

    Nasty76 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2013
    Viestejä:
    194
    Saadut tykkäykset:
    0
    aaah jooh kannattaa sit alun alkane ehkä rakentaa tuo udp pohjalle , oma nethome aina cräshäs joskus johonki tcp pipeline broken , tuli vissiin jos siellä oli hirveesti kuormaa. udp ei ongelmaa.

    tota jos sulla on olemassa oleva logiigga ja voit nyt perlill lähettää sinne esim pin,1=high
    ja siel tapahtuu jotain niin silloin ois helpompi tehdä vaikka perlillä samaan koneeseen missä ajat nethomea semmonen pilpautin joka kuuntelee nethomen viestit ja konvertoi ne eteenpäin logiigalle , se ois helppo ettei tartte nethome koodata.
    laitan tähän listaa mitä mulla tulee command porttiin kun laitan valon päälle ja pois.
    Koodi:
    ######################VALO PÄÄLLE suoraan guista########################## 
    event,NexaL_Message,Direction,Out,NexaL.Address,22966,NexaL.Button,4,NexaL.Command,1,NexaL.DimLevel,14,Value,
    ####################################################################
    
    valo pois on sama mutta command on 0
    
    sitten katkasian painallus.
    #################################nexan 4-nappinen langaton katkasin oikeesti on vaan 2 kanavaa mut 4 nappia mitä painaa :D ################
    event,NexaL_Message,Direction,Out,NexaL.Address,22966,NexaL.Button,4,NexaL.Command,0,Value,
    
    eli voit tehdä niin jos sulla on sanotaan vaikka 10 kpl niitä olemassa olevia valokatkasijoita niin ohjelmoit logiiggaan niin että kun logiggaan tulee katkasimen painallus niin teet vaikka ekaan nappiin tälläsen rivin:

    event,NexaL_Message,Direction,Out,NexaL.Address,1000,NexaL.Button,1,NexaL.Command,0,Value,
    joka tarkottaa että nethomeen mappaat address codeks remap itemin address 1000 ja button 1
    nyt jos mappaat nethomessa ton toggles saat aina tosta syttymään ja sammumaan lampun.
    jos haluut et on eri napit teet vaan toisen napin button 2 ja command 1 joka siis sytyttäs ja 0 sammuttas.


    eli lyhyesti logiigassa pin 1 = high , eli painoit valokatkasiaa ---> perl pilpautin lukee sen ----> lähettää nethomelle: event,NexaL_Message,Direction,Out,NexaL.Address,10000,NexaL.Button,1,NexaL.Command,1,Value,
    nethomessa tehty remap item jonka address= 10000, button =1 , toiminta vaikka esim vessan valo päälle.
    sitten mapataan tuo nethomessa remap itemissä on toiminto vessan valo = ON.
    nyt kun logiigalta tulee se 1 = perl pilputin lähettää sen nethomeen nethome näkee että ois painettu 10000 address coden ja kanava 1 painikketta ja tekee toiminnon joka siellä on mapattu siihen.
    sitten jos sulla on siellä lamppu se vessan valo. taas perl pilpautin lukee sitä nethomen command porttia ja ja sniffaa tän rivin sieltä:event,NexaL_Message,Direction,Out,NexaL.Address,22966,NexaL.Button,4,NexaL.Command,1,NexaL.DimLevel,14,Value,
    tänkin voit tehdä niin että eka lamppu alkaa address 5000 jos se toimii en oo varma kannattaa testate, nyt perl pilputin näkee tommosen rivin , perl lähettää logiigalle komennon vedä vessan rele = 1 ja valo syttyy.

    siis meinasitko esim sähkökatko niin loggiigga tahtos tietää tilansa? nethome ei muista buutin jälkeen lamppujen tilaa niin se on helppo ratkasta vedä remote boot raspiin ja logiigassa kaikki =0 niin siitä taas on hyvä lähtee seuraan sähkökatkoon asti.
    raspi kannattaa sitten jollain suojata ettei kortin sekoittuminen vie valoja. :D tosin itsellä aina vara raspi jossa backup nethomen item.xml niin saa pystyyn varasysteemin alta 4 min.
     
    Viimeksi muokattu: 23.02.2015
  11. Nasty76

    Nasty76 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2013
    Viestejä:
    194
    Saadut tykkäykset:
    0
    tää perl script on se mitä tarviit.tossa luen nimen omaan nethomen command portista event.fs20 juttua toi oli virtuaalinen lamppu , sitten kun event tuli se lähti lukemaan jos lamppun state on ON ja teki jotain. toi oli mulla käytössä vähän aikaa kun valo ei muuttanut dim tasoa ennen kun otti virrat pois ja takas päälle toi luki sen välistä ja paino automattisesti on perään kun himmenys koodi oli suoritettu.

    Koodi:
    use strict;
    use IO::Socket;
    use warnings;
    my $host = '192.168.1.250';
    my $port = '8015';
    my $sock = new IO::Socket::INET(PeerAddr => $host,
                                    PeerPort => $port,
                                    Proto    => 'tcp');
    die "cannot open socket" unless ($sock);
    #send a command to the server
    my $cmd = "subscribe\n";
    print $sock $cmd;
    my $s;
    my $on = "ok,State,On,";
    my $trigger = "event,FS20Command,DeviceCode,1111,HouseCode,11111124,Value,17";
    while ($s = <$sock>) {
    if($s =~ m/$trigger/i) {
    print $sock "get,Eteinen3\n";
    }
    if($s =~ m/$on/i){print $sock "call,Eteinen3,on\n";}
    
    
    
    
    
    
      print "$s\n";
    
    }
    
    tota jos jaksat debugata tota nexan riviä siin on se dim tasokin se tosin tulee jotenki ei lineaarisesti mutta siitä saat esim himmenettyäkin lamppuja jos sun loggiigga osaa himmenksen.
    esim dimlevel=14,
    perl lähettää taas logiigalle pin = 1 pwm 150.
    Toivottavasti saat tolkkua , mun kirjotukset on kyllä sekavia , jos tarttet ihan realiaikasta chättiä paa pm niin nakkaan sulle Skype osotteen , ehkä saa sitten tolkun kun osaat kysyä oikeita kysymyksiä
    ps. arduinon ehkä unohtaisin kotiautomaatiossa , nethome taipuu moneen asiaan ja vähän päälle. :D.
    itellä esim langattomat palohälyttimet liitetty nethomeen , jos hälytys tulee , nethomen jabber server lähettää pikaviestin puhelimeen , palohälytys ala /ylä kerta. jääkaapin onewire data lähetettään nethomeen , jos lämpö nousee yli asetetun rajan nethomen value triggerissä niin taas jabber laittaa pikaviestiä että käy sulkee ovi :D tai tarkista sähköt.

    BTW, olitkos huomanut tän mun demo nethomen http://lemstrom.eu:8020/home?page=plan
    siellä saa rauhassa räplää buuttaa 30min välein ja tulee taas toimivat itemit jos joku on ne poistanut tai sotkenut.
    PPS. moni luulee vissiin et ovikello soittaa oikeesti jotain , sitä on soiteltu aina kerran kattelin juttui niin ovikello oli siel settings listassa kirkaasti kärjessä olevana eventtinä :D
     
    Viimeksi muokattu: 23.02.2015
  12. anon4340

    anon4340 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täysin mutu:lla uskoisinn että noilla Wifi laitteilla on hankala tehdä langattomia kytkimiä ja muitakin antureita, koska virrankulutus on liian suurta pattereille. Sähköverkon päässä oleviin laitteisiin ne sopii hyvin. Jonkinlainen vakio kommunikkaatio rajapinta olisi myös kova juttu noihin Wifi- laitteisiin...
     
  13. Nasty76

    Nasty76 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2013
    Viestejä:
    194
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuva arvoitus. Etsi alla olevasta kuvasta raspberry pi.
    [​IMG]

    Ei näy kun vanha 100mb/s kytkin :(


    [​IMG]

    Haa siellä on piilossa raspberry pi , onewire master chip joka kommunikoi vanhan reset johdon kautta raspberry piille, poweri ja verkko tulee kytkimen viimoisesta portista. Katkaistu verkko johto ja tinattu kytkimen pohjaan oikeille kohdille ja ulkona halpa poe adapteri syöttää piille sähköä samasta kaapelista , adapteri tälläinen: http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...irLive-Passive-PoE-Injector-virransyottolaite , tuohon vanhasta muuntajasta sopiva pää , kännyn lataus kaapeli poikki , tinaa johdot oikeille paikoille tuohon poe injectorin liittimeen , tinaa kytkimen päästä usb-pää oikeihin täplii ja tadaa pi-poe on valmis :p. HUOM HUOM HUOM ei toimi gigaverkossa , gigaverkko tarvii kaikki 8 johdinta , 10/100 vain 4-johtoa.

    anturiksi vääntelin tälläistä.
    [​IMG]
    Huomaa punainen hyppylanka , sen idea on seuraava. Onewire verkko on tarkoitettu ketjutettavaksi , mutta itellä tuo laite on "keskellä" taloa , joten tarvitsen 3-4 lähtöä erikseen , niin tuon idea on voin kytkeä yksittäisen anturin tuohon normaalisti eli: kytkin seuraavasti nuo anturit oranssi = 3.3V , Oranssi/Valkoinen =maa , Vihreä = Onewire Data, Vihreä/Valkoinen = OneWire paluukanava kytkimelle, kytkimessä hyppy johdin kytketty niin että 1-portin paluukanava hyppää 2 portin onewire dataan ,jne.
    Näin saan 3 anturia kytkettyä omalla kaapelilla , ja onewire linja pysyy ketjutettuna , tuohon voi väliinkin jatkaa linjaa kunhan tuo linjan päästä sitten paluukarvan kytkimeen.
    ainona miinuksena voidaan pitää , vanhan kytkimen menetystä ja sitä että tuosta tulee 2xpituus onewire linjaan. Omasta mielestä tämä on pienempi paha kun voin vetää omat piuhat tarvittaville antureille ja jatkaa sitten verkkoa eteenpäin.
    Ei vielä kuvassa tehtynä on onewire Passthru moduuli johon siis laitetaan vastakkain 2 noita anturi pohjia ja keskeltä otetaan anturin lähtö ja jatketaan linjaa eteenpäin.
    Nuo anturin pohjat siis on normaaleita asennus rasiassa olevia rj-45 liittimiä eli tuohon tuodaan normi rj-45 kaapeli.
    Muista poistaa vanhasta kytkimen piirilevyltä pintaliitos komponentit ja katkoa fooliot jos ne menee johonkin mihin ei pitäis.
     
    Viimeksi muokattu: 24.02.2015
  14. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Toi tissisytkäri kruunaa kaiken.
     
  15. Slarti

    Slarti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.03.2005
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaveri tekee kauhean duunin ja ainoa asia mikä huomataan on tissit. Näinhän se muissakin asioissa menee... :D
     
  16. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Jos omaa työtään haluaa tuoda esille, lienee paras vähentää kuvissa näkyvät muut häiriötekijät minimiin. En nähnyt kuvassa yhtään Raspberryä. Näin vain tissit. :)
     
  17. anon4340

    anon4340 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse arvelisin että taitaa olla vaikutus toisin päin. Uskon että niitä joita asia kiinnosti heti niin ehkä edes huomannut sytkäriä, mutta sitten varmasti osalla silmät pysyähtyi sytkärin takia sekunnikksi pariksi, joiden aikana osa näistäkin kiinnostui projektista, niin että luki sen. Ehkä vielä suurin osa ei kiinnittänyt kuviin tai sytkäriin mitään huomiota, mutta on palannut projektiin kun siitä on puhuttu. Miksi tälläinen mainostus ei ole yleisesti sallittua jos se tuotteen kohdeyleisön mielestä on ok?

    Mutta itse projektiin. Joskus miettinyt itsekkin samaa, mutta ei ole kyllä tullut mieleen viedä sitä noin pitkälle kaikkien johdotusten ym. kohdalla. Tuonne kun vielä laittaisi 2.5" kovalevyn niin saisi aika mukavan tallennusratkaisunkin, jota varkaat ei ehkä osaisi viedä.
     
  18. Nasty76

    Nasty76 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2013
    Viestejä:
    194
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kauhia haloo kutistesukan kutistus työkalusta , itse edes huomanut tuota että tuli mukaan kuvaan. Ja nythän selvästi kuvassa on jokaiselle jotain , jos hakee haulla tissit niin saa vastinetta ja samalla näkyy raspberry pi. jos hakee sanoilla onewire raspberry taas saa hakija vastinetta.
    Eikä muo oikestaan kiinnosta , mitä porukka kuvassa näkee vaikka näkisi tseuslaisen mustetestin tuloksen :D. lähinnä omaksi huviksi tuon väänsin niin sain sohvan taustan siistiksi roikkuvista ,lattialla retkottavista johdoista. :D
    Tässä vaan demotaan mun näkemystä onewire , raspberry pi koneesta.
    Ps. Ihan varmasti donmc luki loppujen lopuksi jutun eikä vain tuijottanut sytkäriä?
     
  19. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Luin toki. Kunhan vain kenkkuilen :)
    Ja on muuten coolein kutistesukan kutistustyökalu ikinä ;)

    Mites Raspberryn jäähdytys tossa kytkimen toosassa? Onhan siinä reikiä, mutta riittävätkö ne? R-Pi ei toki kovin kuumana käy, mutta sekin aiheuttaa pientä hankaluutta, koska tuollainen painovoimainen ilmanvaihto vaatii kunnon lämpötilaerot toimiakseen kunnolla. Itellä on R-Pi:n kotelossa runsaasti itse poraamiani lisäreikiä, eikä silti tahdo riittää. Haluan että se käy mahdollisimman viileänä.
     
  20. Nasty76

    Nasty76 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2013
    Viestejä:
    194
    Saadut tykkäykset:
    0
    kytkin asennettu poikittain joten reijät asettuu ylös alas suunnassa , tuossa kuva lämmöistä. [​IMG]
    tuo verrokki pi on vielä uudempi vähävirtasempi b+ orginaali kotelossa.