Tulihan vahingossa kokeiltua vanha tykkiä ja Hifitason soitinta ja tulos hämmästytti??

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Captain Slow, 18.02.2015.

  1. Captain Slow

    Captain Slow Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.10.2014
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    2
    Juuri näin, kiitos kerrankin.

    Nonnii pojjaat.., Capteenin on aika käydä tarkistaan Viinikaapin lämpötila jottei tee väärin.., ja kurkkaan samalla kertaa ikkunasta ettei pihalla nököttävä Das Auto ole likainen ja meen ja rouhin Kopi Luwakia tonnin myllyllä ja keittelen Breville´sillä kupin kuumaa… Jos se vaikka siitä sitten päivä paranis??
     
  2. aapol

    aapol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    Miksi lopettaa se luominen siihen tallenteeseen, jos kerran katsoja pääsee nautinnollisempaan lopputulokseen poikkeamalla referenssistä. Ihan samalla tavalla tämä menee musiikista. Toinen tykkää hieman jyhkeämmästä bassosto ja haluaa tuoda tätä puolta esiin. Olkoonkin, että muiden kustannuksella usein ja alkuperäistä muokaten. Joku voi haluta nähdä leffan 3D:nä. Toinen tykkää 2D:stä. Kolmas tykkää siitä, että alkuperäinen värillinen katsotaan vaikka mustavalkoisena. Tehkööt kukin kuten haluaa. Standardeilla toki taataan yhteensopivuus ja siihen se on hyvä. Jos joku kuitenkin haluaa ruuvata kuvaansa toiseen asentoon, niin se sallittakoon ilman mittalaitekitinöitä. Alkuperäisen kysyjän soitinkin tekee kaikenlaista qdeo ja upscaling säätöjä (ilmeisesti haluttaessa), telkkareissa ja tykeissä on vaikka millasta pre-defined moodia (omassa esim. normal, game, 709, cinema 1, cinema 2, cinema 3, dynamic jne.) ja tämä siis nimenomaan toistopuolella.
     
  3. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Neljäs kerta: siitä vaan, säädä juuri mieleiseksesi, niin minäkin teen. Mutta älä väitä, että se on "oikea" tai "parempi".

    Mittalaitteet mainitsin vain ja ainoastaan kohdassa "eron olemassaolon varmistaminen".
     
  4. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Näin tuntuvat tekevän myös ohjaajat ja kuvaajat. Elokuva x julkaistaan eri julkaisijoiden toimesta ei vuosina, kaikissa erilaiset värit. Tykin virheet tuntuvat loppupeleissä aika mitättömiltä pikkujutuilta, kun elokuvan koko värimaailma (nykyinen teal-villitys jne) voidaan heittää uusiksi kulloisenkin trendin mukaan... itse säästän stressini aivan muihin asioihin.
     
  5. aapol

    aapol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    En ole missään näin väittänyt. Olen vain sanonut juuri niin kuin sanoit, että säädä mieleiseksesi, eli itsellesi "oikeaksi" ja "paremmaksi" , mutta jotkut yrittää täällä kovasti väittää että tähän on olemassa absoluuttinen oikea - yksi totuus. Toki, jos väitellään laitteiden teknisistä ominaisuuksista ja niiden mittaamisesta, niin silloin hyvänä referenssipisteenä toimii juurikin standardi, johon verrataan. Yhtälailla tv-valmistajat, kuten ääniteteollisuuden jampat voivat huomata, että pieni jippo (esim. joidenkin Beats-kuulokkeiden muokkaava taajuuskorjaus voi kuulostaa "paremmalta" ehkä lyhyessä testissä -> lue: vertailukuuloke voi kuulostaa pliisulta vaikka olisi tarkoituskin), että virittämällä tv:n kuva oletuksilla yliskarpiksi ja kuvaa värikkäämmäksi, jonkun mielestä se on parempi kuin ns. mitattu totuus ja standardin toistokyky.
     
  6. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Absoluuttinen totuus on olemassa, se referenssi eli standardi. Mutta kun et ymmärrä pointtia, niin et ymmärrä pointtia.
     
  7. Weitec

    Weitec Valvoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    2 363
    Saadut tykkäykset:
    3
    antaako sitten ääni enemmän tätä ns. "omaan korvaan soundia" periksi?
    ite tykkään että matalat taajuudet tulevat vähä normaalia tanakammin kuin esim. viivasuora vaste kuulostaisi. kuva taas sen sijaan pitäisi olla mahdollisimman neutraali/referenssi. joillekin voi olla sitten kuvan kanssa toinen juttu. sitä en vain niele että kuvalähteissa bd-matskulla olisi noin isoa eroa jos säädöt ovat olleet samat.
    enkä oo kyllä vittuillut :)
     
  8. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Hehehe ihan käsittämätöntä vääntöä. Porukka ei osaa erottaa omia mieltymyksiään standardista...
     
  9. B12

    B12 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    139
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on vanha PLV-Z3 ja ennen oli kiinni tavallinen ikivanha dvd-soitin komponenttipiuhalla. Ostinpa sitten halvan philipsin blurayn ja tykkiin kiinni hdmillä ja efekti oli samanlainen. Elokuvaelämys nousi ihan eri sfääreihin. Kuin olisi uusi tykki laitettu. En ollut silmiäni uskoa. En tarkkaan tiedä, mikä vika siinä entisessä oli, mutta kuvan kirkkaus, kontrasti ja värit paranivat huimasti.
     
  10. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Lähtee jo ihan DVD:n ja BD:n eroista, lisäksi sen DVD-soittimen skaalain ei ole välttämättä ollut huippu, niissäkin nimittäin on eroja...

    T: Vesku
     
  11. B12

    B12 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    139
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä vaan. Ero näkyi ihan dvd-levyilläkin ja kaikella muullakin mitä sen bluray-soittimen kautta toisti ( siinä on verkkohärpäkkeitä mukana). Vanhalla efekti oli kuin hiipuneella projektorin lampulla. Jotenkin se vanha Daewoo dvd + analogipiuhat ei vaan toiminut tuossa setissä. Tuo vanha tykki skaalaa mielestäni erinomaisesti. Jopa vanhan topfield-digiboxin kuva s-videon kautta näyttää melko hyvältä imho.