Samsung CAL-NIGHT ja CAL-DAY

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Make73, 08.02.2015.

  1. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Tehdään tästä oma ketjunsa jos joku ei tähän törmännyt tuossa johon ohjeet laitoin.

    Siis avattavana kaksi ylimääräistä kuvatilaa johon voi laittaa sellaiset säädöt jotka haluaa, ei tarvitse tyytyä vain tuohon Elokuvatilaan :)

    Ohjeet TÄÄLLÄ

    E-sarjassa tämä ei toiminut, F:stä en tiedä, mutta ainakin tässä omassa H-sarjalaisessa toimii.
     
  2. antti-la

    antti-la Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2013
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyy koittaa aktivoida joku päivä kun kerkeää nämä. Vielä kun saisi jonkun automaattisen ambient light havaitsimen, jonka avulla pomppaa night tilaan kun tietty (valittu) himmennys tilassa saavutetaan ja sama toisinpäin.

    Kirkkaassa huoneessa toistaiseksi säädän aina käsin taustavalon 11 tuntumaan, ja hämärässä/pimeässä taas 6 tai 7.

    Ihan mielenkiinnosta, minkälaiset olivat esi-asetukset CAL -tiloissa?
     
  3. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Enpä huomannut ottaa talteen arvoja, mutta oletuksena valkotasapaino nollilla ja värit automaatilla.
    Väriasetuksia ei voi tehdä kuin kaksi eli Lämmin1 ja Lämmin2, niitä sitten käyttää Elokuva, CAL-NIGHT ja CAL-DAY katselutiloihin tarpeen mukaan.
    Tosiaan nuo CAL-tilat ovat käytettävissä myös 3D:ssä.

    Piti viikonloppuna säädellä "PC-tilaa" (HDMI nimetään PC jolloin eri asetukset peleille/PC:lle ja leffoille, tunnistaa automaattisesti) PS4:sta varten ja 3D:tä, mutta ei ehtinyt/jaksanut...joku päivä sitten :)
     
  4. antti-la

    antti-la Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2013
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    PC-tilassa ilmeisesti rgb-range on automaattisesti 0-255 (lienee silti säädettävissä hdmi-mustan taso kytkimellä halutuksi) ja tv kykenee täyteen 4:4:4 väritoistoon. Myös input-lag tippunee samoille paikkeille, kun Peli tilassa. Itse suosin limited tilan käyttämistä ainakin toistaiseksi näppituntumalla tuntuisi saavan tarkemmat greyscalet, kuin näyttämällä koko katraan ääripäineen.

    Täysin pers-logiikka-paikasta, yleis-optionssien peruilta löytyvässä Peli tilassa on rajoitettu ainoaksi käytettäväksi kuvatilaksi Standardi, josta ei ilmeisesti saa säätämälläkään jonkunsortin dynaamista taustavalon kirkkautta pois. Peli-tilassa säädöt ovat myös aina täysin input-kohtaiset, vaikka siellä rikkinäinen säädin löytyykin sille, että vaikuttaako tämä kaikkiin lähteisiin - vai vain tähän.

    Täytyy kyllä jonkunverran silti ihmetellä, että melko epäloogisiin paikkoihin valikkorakenteessa on osa näistä säädöistä sijoiteltu ja vielä huonommin säätöjen vaikutukset on dokumentoitu.
     
    Viimeksi muokattu: 09.02.2015
  5. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Muisti vähän pätkii tämän suhteen ja pelaillut en ole piiiitkääään aikaan, HDTVtest.co.uk:n revikan mukaan lagi on tosiaan sama oli sitten "PC" tai pelitila.
    Pitää kokeilla säädellä molempia, "PC" tilassa kun saa säädeltyä vain 2-pisteen valkotasapainoa ja gammaa, mutta pelitilassa myös värit.
    CAL-tilat ei ole kummassakaan käytössä.

    Sitten kun säätää vielä 3D:n sekä leffa että pelikäyttöön, niin saahan sitä taas yhden päivän istuskella ja mittailla :)
    Niin ja ne Sinun ehdottamasi kalibrointipisteet ovat vielä testaamatta ja antaako niillä kokonaisuudessaan paremman vai huonomman tuloksen ja kolmijalalla eri etäisyyksiltä...kunhan tulee viikonloppu että olen yksin niin mittailen :)
     
  6. antti-la

    antti-la Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2013
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossa sitä piisaakin työnsarkaa jo kerrakseen... no, hyvä, että joku jaksaa. Pitää nyt itsekkin koittaa jossain vaiheessa ostaa oma mittari ja säädellä, jahka rahatilanne ja saa vähän auvoisammin vapaa-aikaa. Itse ainakin mielenkiinnolla seuraan ja noiden filujen plärääminen hcfr:llä on mukavaa, kun on niin hyvin jaksettu naputtaa dataa sinne. Erityisesti kiinnostaa minkälaisia lopputuloksia saavuttaa "koko" paneelin keskiarvomittauksella (tai sen mitä mittarin fov sallii) sekä mittaaminen tämän common-determinatorin mukaisesti - tai mitkä sen vaikutukset ovat etenkin vielä ANSI16 mittaukseen, mikäli niin pitkälle menet.

    Muistaa vaan itse mikä säätäminen ja hiominen siinä oli, kun vanhaa telkkaria kalibroin. Viikonlopun istuin läppärin ja mittarin kanssa töllön edessä siten, että todellisuudentaju hämärtyi naputellen kakestakin patterit loppu, eihän sitä edes sen jälkeen osannut oikein sanoa, onko kuva edes menossa paremmaksi vai ei :D

    Virransäästö-ominaisuuksista btw. löytyi hieman aiemmin kaipailemani ambient-light - backlight säätö tunnistin. Tällä saa huoneen valaistuksen perusteella taustavalon kirkkauden muuttumaan automaattisesti valitsemansa alarajan (esim. 5), sekä ylärajan (valittu arvo kuva-asetuksista). Vaatii testailua kuinka hyvin toimii käytännössä. Saattaa olla ihan käyttökelpoinen. Kun täällä kerran katsellaan ihan satunnaisesti välillä verhot auki, välillä valot päällä ja välillä iltaisin pilkkopimeässä.
     
    Viimeksi muokattu: 09.02.2015
  7. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Ex Samsung PS64E8005:lla testailin tuota ekotunnistinta ja onhan se toisaalta ihan käyttökelpoinen eikä ainakaan silloin plasman taustavalon (mitä sitten tarkoittaakaan, toinen kontrasti säätö?) säätö vaikuttanut kalibrointeihin nimeksikään.

    Joo se mittailu ja säätely on mielenkiintoista tiettyyn pisteeseen asti, niin kuin miltei kaikki muutkin asiat...sit on paras pistää mittari kaappiin ja pitää muutaman viikon tauko :)

    hcfr:ssä ei ole korjausta erikseen VA-paneelille enkä oikein hakemalla tahtonut löytää, siksi olen käyttänyt tuota non-refresh display asetusta.
    White LED voisi kenties sopia, zoyd on testaillut hcfr:n threadissa eri korjauksien vaikutuksia.

    Joo jos vaan vielä meinaat mittarin hommata, niin olisi mielenkiintoista vertailla tuloksia/asetuksia jos otetaan sama target luminanssiin ja gammaan.
    ColorMunki Display olis muuten sama kuin i1DPro mutta hitaampi, hintaa miltei puolet vähemmän.