The Wire subteeveellä (& MTV3:lla)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana peacemaker, 02.10.2004.

  1. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Pikkasen croppautuu ylhäältä ja alhaalta, mutta toisaalta sivuilla on enemmän informaatiota. Oliskohan sarja kuvattu 1.37:1:nä? Mulla on sellainen käsitys, että tuosta yleensä tehdään joko 1.33:1 (4:3), 1.78:1 (16:9) tai 1.85:1 rajaus.

    Ainakin tämä tukisi väitettä:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Academy_ratio

    Ja imdb:n mukaan sarja on kuvattu 35:lle.

    Toisaalta siellä on maininta "Super 35 (3-perf)"
    Ja:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Negative_pulldown

    Johtopäätös: sarjan kuvamateriaali on 16:9:ä (1.78:1), mutta se on kuvattu 1.33:1 (4:3) -rajauksella.
     
    Viimeksi muokattu: 05.02.2015
  2. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Annetaan tiedoksi tännekin: The Wiren remasteroitu 16:9 versio tuli tammikuun alussa katsottavaksi HBO Nordiciin, Amazon Instant Videoon sekä iTunesiin.

    Jos ei omista HBO Nordicia, niin Amazonista pystyy katsomaan koko sarjan ilmaiseksi (mainoksien kanssa, tai kuukauden trial-version lunastamalla ilman mainoksia). Laatu on tarpeeksi hyvä (merkittävästi parempi kuin DVD), kuva on täysi 1920x1080 ja äänet 384 Kbps DD5.1. ITunes on maksullinen, peräti kallis.
    (Kuten tavallista, nämä kaksi viimeistä toimivat vain mikäli sijaintisi näyttää olevan Yhdysvalloissa.))
     
  3. KenSu

    KenSu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2005
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sekä Amazon että iTunes vaativat Yhdysvalloissa sijaitsevan laskutusosoitteen. Amazon vaatii käytännössä jenkkiluottokortin, jenkki-itunesiin voi hankkia lahjakortteja ja maksaa ostokset niillä, kunhan tilin osoite on usa:ssa. ITunes ei taida välittää siitä missä maassa katsojan laite sattuu sijaitsemaan. Amazon taitaa tsekata senkin.
     
  4. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    The Wire on kokoajan ollut HBO Nordicin valikoimissa (luonnollisista syistä) mutta eikös remasteroitu versio pitänyt tulla vasta maaliskuussa?
    Ainakin virallinen facebook-sivu sekä Twitter kertoo seuraavaa: "The Wiren HD-remasteroitu versio saapuu HBO Nordicille kokonaisuudessaan 2. maaliskuuta."
    Enpä muista missään kuulleeni että ne olis yhtään aiemmin tuota tänne julkaisemassa..

    https://fi-fi.facebook.com/HBOFinla...65296.135805.571276759551377/937016356310747/
    https://twitter.com/hbo_fi/status/549566580741636096
     
    Viimeksi muokattu: 10.02.2015
  5. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Jaa.
    No, Ameriikassa tuo remastered-versio tuli jokatapauksessa saataville vastaavissa palveluissa tammikuun alussa, kuten sanottua.
     
  6. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Tulipas vihdoin ja viimein katsottua tämäkin sarja, kun sitä on hypetetty joka tuutissa ja tuubissa.

    En oikein tiedä, mihin imdb:n mahtavat arvosanat perustuvat. Kokonaisuutena sarja oli ihan ok ja pari kautta jopa loistavia. Yksittäisiä todella hyviä jaksoja oli monia, mutta ei tämä ihan odotuksien arvoinen paketti ollut. Ehkäpä aikanaan se oli hyvä, kun toi esille enemmän realistista ja oikeaa elämää Baltimoressa (sikäli mikäli tuo on realistista, mistäpä sen tämmöinen tavissuomalainen tietää...) ja juonikin oli enemmän tai vähemmän jatkuva.

    Ensimmäinen kausi oli kokonaisuutena paras. Loistavaa settiä joka jaksossa ja kuuntelun rakentamista jne. Tokan kauden jälkeen en oikein ole ymmärtänyt, että miksi sarjan nimi on "The Wire", kun eipä sitä kuuntelua ollut kuin satunnaisesti. Jotenkin odotin, että pikkuhiljaa olisi sarjassa rakennettu kuuntelun ympärillä toimiva yksikkö, joka sitten olisi kaudesta toiseen yrittänyt ratkaista jonkin ison jutun ja vaikka vika kaudella saanut kiinni jonkun koko sarjan ajan mukana olleen huumepomon jne. Mutta näköjään ei.

    Eka kausi oli siis hyvä. Toka kausi, vaikkakin oli erilainen, oli loppujen lopuksi ihan hyvä. Se mielestäni toi hyvin esille sen, miten salakuljetus kaupunkiin toimii ja siten ansaitsi paikkansa. Kolmoskausi oli vielä ihan hyvä, vaikkakin hieman oli mielessä, että mihinköhän tämä menee.

    Kuten muutkin ovat sanoneet, niin nelos- ja vitoskaudet olivat sitten sarjan huonoimmat. Tasaista laskemista noin kolmannen kauden puolivälistä eteenpäin. Pormestaripeli, vaikkakin ihan mielenkiintoista olikin neloskaudella, oli loppujen lopuksi ihan turhaa eikä tuonut sarjaan mitään lisää. Saman ajan olisi voinut käyttää poliisien ja pahisten kanssa. Sama kuin välissä olisi seurattu kirjaston tätiä. Vaikka pormestarilla toki iso rooli olikin välillä eri asioista päättäessään, olisi hän voinut tehdä samat päätökset, vaikka häntä ei olisi jatkuvasti seurattukaan. Oikeastaan ensimmäinen pormestari oli juuri sellainen ja veti jopa parempaa roolia.

    Hieman sama oli opettajajuonikuviossa. En tiedä halusiko ko. näyttelijä sitten hieman vähemmän ruutuaikaa (kuten McNulty kolmos- tai neloskaudella, kun toimi partiopoliisin roolissa, jotta sai enemmän aikaa olla kotona Englannissa), mutta mielestäni hän oli todella hyvä hahmo, joka olisi pitänyt pitää mukana Lesterin kanssa pähkäilemässä asioita. Koulujuonikin itsessään oli ihan jees, mutta ei lopulta johtanut kuin siihen, että näytettiin miten lapsille kävi, kuka kuoli, kuka ei ja kenestä tuli narkkari jne. Mielestäni koulujuoni oli kuitenkin mielenkiintoinen ja tykkäsin siitä, mutta jotenkin se oli irrallinen ja turha.

    Marlon tultua kuvioihin homma meni alamäkeen ja kaikki hyvät roolihahmot vedettiin maan alle.

    Ehkä isoin ongelma oli se, että sarja ei oikein osannut päättää, mitä se oli. Ollako poliisisarja, jota se oli kaksi kautta vaiko yhteiskuntasarja, jota se oli viimeiset kaksi kautta. Kuitenkin odotus oli sarjan alussa nimen ja intron perusteella, että kyseessä olisi poliisisarja, mutta sitten sarjan edetessä tuli olo, että tekijät haluavat yrittää kertoa enemmän kuin alunperin oli tarkoitus ja homma levisi käsiin. Siitä kertoo myös imdb:n "fakta" (miten totta nuo ovatkaan sitten), että sarja oli kahden viimeisen kauden aikana jatkuvan lopetusuhan alla ja tekijöiden piti kirjaimellisesti rukoilla polvillaan, että sitä ei lopeteta. En ihmettele ollenkaan.

    Jos tähtiä kausille annetaan:
    1. *****
    2. ****
    3.***(*) Ehkäpä sen neljä tähteä, tai sitten ei
    4.***
    5.***

    Kokonaisuus: ***(*) Vaikea vielä päättää kumpi. Ehkä se kolme kuitenkin.
    Verrattuna esim. NYPD Bluen parhaimpiin kausiin, niin tämän sarjan eka kausi pääsee samalla tasolle, mutta muut eivät. Tosin Nypdinkin kausissa on paljon kuraa.

    Päätösjakso oli hyvä. Sarjan paras jakso ehkä oli ekakauden lopetus. Odotin, että taso olisi jatkunut samanlaisena, mutta missään vaiheessa ei siihen päästy. Yksittäisiä kohtauksia oli aivan mahtavia kuitenkin koko sarjan ajan. Plussaa siitä, että mitään poliisisankaritarinaa ei tehty ja että poliisit eivät olleet jatkuvasti ammuskelemassa. Eivät oikeastaan kertaakaan.
    Imdb:stä voi lukea siitä, miten todellisuutta on käytetty hahmojen pohjana ja tässä nyt tulee mieleen vielä sekin, että vähän tulee olo, että Baltimoren historiasta on haluttu kaikki mahdollinen ottaa mukaan ja homma rönsyilee siksi pahasti välillä.

    Mielenkiintoinen "fakta" imdb:stä on se, että Baltimoren oikea pormestari käski poliisien sakottaa sarjan tekijöitä kaikista mahdollisista pienistä rikkeistä yms. koska ajatteli, että sarja esittää Baltimoren huonossa valossa. Mitä se kyllä tekikin. Siihen luultavasti viitataan sarjassa, kun pormestari käskee tekemään ihan samaa kilpailevan pormestarin tukijoille. Tai sitten ei...

    Suosittelen kuitenkin katsomaan sarjan, sillä on omat todella hyvät hetkensä. Uusintakatselua sarja ei tosin mielestäni pahemmin kestä.

    edit: pieni lisäys teknisestä puolesta. Sarja lienee 4:3 alunperin, mutta katselin tuon 16:9-remastered-version. Pääsääntöisesti kuva ja croppaus olivat hyviä, mutta joistakin kohtauksista selkeästi huomasi, että kuva oli sommiteltu 4:3 mielessä ja kaverin päälaki tai kädessä oleva tärkeä juttu oli vain puolittain näkyvillä. Ei kuitenkaan haitannut ja koska en alkuperäistä versiota ole nähnyt eikä ole mihin verrata, niin tyytyväinen olin tuohon.
     
  7. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Heh, saattaisit jopa yllättyä kuinka paljon itse asiassa kestää. Ja väitän, että toisella katselulla sarja tuntuu vielä paremmalta.
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  8. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Kyllä, sarja on alunperin 4:3 ja se on edelleen se "oikea" versio. Tuo 16:9 on "alternative version". Sarjaa kuvatessa 1. kausi yritettiin vielä pitää mahdollinen flat-kuvasuhde mielessä, mutta 2. kauteen mennessä tuo pudotettiin liian rajoittavana kompromissina.

    In the beginning, we tried to protect for letterbox, but by the end of the second season, our eyes were focused on the story that could be told using 4:3, and we composed our shots to maximize a film style that suggested not the vistas of feature cinematography, but the capture and delicacy of documentarian camerawork.
    http://davidsimon.com/the-wire-hd-with-videos/
     
  9. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 445
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Tuli katseltua tämä aikanaan vuosi kerrallaan, kun ilmestyi DVD:nä.
    Toinen kerta bluraynä oli suorastaan :D
    Ja odotan kolmatta, kun aikaa on vähän kulunut...
     
  10. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Okei. Pitääpä pitää mielessä ja katsella tuo vaikka parin vuoden päästä uudestaan. Toivon, että sarja tuntuisikin sitten paremmalta, koska nyt se ei kokonaisuutena ollut niin mahtava kuin olisin odottanut.

    x_jmt_x, hyvä tietää tuo kuvasuhdejuttu. Toivottavasti bluray olisi sitten tuolla 4:3 -suhteella, jos vaikka sen jostain halvalla hankkisi seuraavaa katselua varten. Sinänsä mielenkiintoinen valinta tuo 4:3, koska tuohon aikaan jo kuvattiin sarjat yleisesti 16:9-suhteella, kuten myös dokumentit. Mutta en valita. 4:3 on ollut niin ison ajan elämästä se normaali kuvasuhde, että menee ihan helposti vieläkin.
     
  11. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
  12. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    No höh. Varmaankin siis tuo sama remastered-versio, mikä HBO Nordicillakin. No ei voi mitään. Pitää pari vuotta odotella ja sitten katsella uudestaan. Jospa se siitä vähän paranisi.

    Aika iso kiinnostus jäi tuon tyyppisiin tv-sarjoihin, vaan eipä taida pahemmin olla muita. Hill Street Blues ja NYPD Blues ovat kyllä hyviä, mutta eivät ihan samanlaista.
     
  13. Gravehill

    Gravehill Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2004
    Viestejä:
    155
    Saadut tykkäykset:
    13
    Sarjan hienoin anti on siinä, että se käy eri "osat" yhteiskunnasta läpi.

    Pureudutaan niin normaali katuelämään, duunareiden ahdinkoon, kieroon politiikkaan, itse poliisitoimintaan ja myös käydään läpi huono julkinen koulutusjärjestelmä.

    Ja kyllä, tuo sarja paranee uusintakierroksilla! Sarjan luojahan on ollut paikallinen toimittaja ja kirjoitus pohjautuu omiin kokemuksiin kyseisen kaupungin elämästä.
     
  14. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
  15. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 263
    Saadut tykkäykset:
    163
  16. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 445
    Saadut tykkäykset:
    1 213
  17. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Ihan mielenkiintoinen juttu oli afroamerikkalaisten historiasta kertovassa dokumenttisarjassa liittyen ehkä hieman myös tämän sarjan tapahtumiin. En sinänsä sarjat juonta tai muuta siitä kyseenalaista. Varsinkin poliisin toiminta on tehty ihan oikeaan poliisin toimintaan ja kokemuksiin perustuen. Ja sarja muutenkin on nykyaikaistettu kirjaan verraten. Kun kirja kertoo 80-luvusta niin sarja 2000-luvun alusta. Joten ehkä ongelma ei enää ole sama 2000-luvulla kuin mitä se oli aiemmin.

    Mutta siis se juttu, mikä dokumentissa kerrottiin, että pahimpinakin crackin käytön aikoina valkoisia crackin käyttäjiä oli enemmän kuin mustia. Tuossa sarjassa crack ei ollut se käytetty huume varmaankin siksi, että se sijoittui enemmän nykyaikaan. Mutta, koska sarja kuitenkin (ainakin yritti) kertoa laajasti kaupungista ja sen ongelmista, niin olisi mielenkiintoista ollut nähdä myös jokin sivujuoni siitä, miten huumeiden käyttö näkyy valkoisten ihmisten parissa. Ja nimenomaan keskiluokkaisten ja/tai yläluokkaisten parissa. Nyt keskityttiin siihen, mistä jenkkejä on aika pitkäänkin moitittu eli köyhien alueiden huumeiden vastaisesta taistelusta, missä päivittäin pidätetään ihmisiä ja annetaan tuomioita pienistäkin rikoksista. Ja jolla ei sinänsä ole mitään hyötyä. Toki sarjassa sen hyödyttömyys tuotiin myös hyvin esille ja pyrittiin isojen tekijöiden pidättämiseen. Mutta toki sen pohjalta jäi kuva, että huumeet ovat vain mustien köyhien ongelma.

    edit: kun huumeet ovat lähinnä seurausta työttömyydestä ja muusta tekemättömyydestä, niin oli mielenkiintoista, että pormestaria ei kiinnostanut mustien työttömyys, vaan ainoastaan ne huumeet. Toki kouluihin keskityttiin, mikä oli hyvä juttu.
    Näyttää vähän siltä, että vaikka sarja ei niin suoraan iskenyt, niin se kuitenkin sai miettimään monia jenkkien ongelmia yhteiskunnassa. Joten siinä mielessä se onnistui kyllä. :)
     
    Viimeksi muokattu: 18.11.2016
  18. Pulse+

    Pulse+ Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    632
    Saadut tykkäykset:
    95
    Aukko sivistyksessä on lopulta täytetty, kun muutaman viikon aikana tuli katseltua blu-raylta kaikki tuotantokaudet. Levyt oli ostettu jo muutama vuosi takaperin, varmaankin julkaisun aikoina. Blu-rayn kuvanlaatu oli mielestäni erinomainen ja huomasi selvästi, että sarja oli filmille kuvattu. Kuvasuhteeseen en osannut kiinnittää huomiota, kun en sarjaa ollut telkkarista koskaan katsonu. Parempi näin kuin mustilla sururaidoilla. Aluksi tunnelma musiikin puute hieman häiritsi, mutta siihen tottui kyllä nopeasti. Kuvaus, arkimiljöö ja tunnelma olivat kyllä hienoja.

    Poliisisarjoja ei tule juuri katseltua, mutta kyllä tämä putosi ja mielenkiinto juonessa säilyi. En pitäisi tätä kuitenkaan ihan tv-historian parhaana sarjana. Kaudet 2 ja 3 sopivat omaan makuun parhaiten, kun mukana oli politiikkaa, satamat, ay-liike ja huumekuvioistakin siirryttiin kerrostalon takapihan sohvalta isompiin kuvioihin. Koulumaailma ja lehdistö eivät olleet ihan niin kiinnostavia teemoja. Viimeinen kausi oli pettymys poliisijuonen suhteen. Lämpimästi suosittelen kuitenkin katsomaan, jos sarja on jäänyt väliin. Seuraavaksi olisi tarkoitus katsoa "Justified".
     
  19. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 445
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Edelleen 5/5 sarja.
    Top kympissä on tällä sarjalla paikka todennäköisesti ikuisesti. Se, että mikä on sarjojen järjestys, on lähinnä jokaisen mielipidekysymys.
     
  20. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Näin se aika kulkee ja olen nyt neloskauden alussa uusintakatselussa.

    Ja tietenkin olin unohtanut jo ihan täysin alkuperäisen kirjoitukseni tänne. Aloin nyt etsimään, että onko sarjasta ketjua ja kun nyt luin uudestaan tuon pitkän kirjoitukseni niin olen edelleen ihan samaa mieltä.

    Aika hyvin olin tapahtumia jo unohtanut. Alkuperäisessä viestissä en Stringer Belliä näköjään ollenkaan ole maininnut. Enkä myöskään Barksdalea. Stringer Bell on kyllä ihan avainhahmo ja Idris Elba hieno näyttelijä.

    Mutta kyllä edelleen olen ihan samaa mieltä kirjoitukseni kanssa. Tuli tuossa mieleen vertaus joihinkin elokuviin. Ekassa leffassa pelastetaan kaverit, toisessa oma kaupunki, kolmannessa oma maa ja neljännessä siitten Maapallo.

    Eli aina pitää skaalata isommaksi ja suuremmaksi. Ja tässä sarjassa on vähän sama ongelma. Ekalla kaudella ollaan vielä muutaman korttelin alueella kuuntelemassa linjoja. Toisella jatketaan sitten hieman isommaksi satamassa ja mukaan tulee vähän paikallispolitiikkaa. Kolmannella kaudella otetaan mukaan jo isompia poliitikkoja ja vähän pormestariuttakin. Neljännella kaudella ollaan sitten täysin pormestarihommiin menossa ja samalla lisätään noita turhia koulujuttuja ja muistaakseni (koska viides kausi on vielä uudestaan katsomatta) viidennellä kaudella ollaan sitten täysin pormestarijutuissa.

    Eli homma leviää jatkuvasti vain pahemmin ja pahemmin. Ensimmäinen kausi on puhtaasti sitä Wireä ja loput kauden vain eka kauden ihmisten tekemisten seuraamista ympäri kaupunkia. Toki mukaan tulee noita poliitikkoja ja muitakin pahiksia. Mutta ne ovat vain periaattessa sivuhahmoja, vaikka Carcetti paljon ruutuaikaa saakin. Silti hän tuntuu vain sivuhahmolta, koska omassa mielessäni eka kausi ja sen hahmot ovat ne päähahmot.

    Eli sarja on vähän kuin tehtäisiin tv-sarja Michael Schumacherista, jossa eka kausi seurattaisiin häntä, mutta loput kaudet enemmän ja enemmän Bernie Ecclestonen naisseikkailuja. Yhtä kauaksi mennään Wiressä lankojen kuuntelemisesta.

    Myös pienet asiat ärsyttävät nyt, jotka eivät ärsyttäneet jostain syystä eka katselukerralla. Monella kaudella poliisit katselevat kiikareilla noin korttelin päästä pahiksia (joko autosta tai katolta) ja pahikset eivät muka koskaan huomaa mitään. Luulisi, että heillä jonkinlainen tarkkailu on sille, ketä naapuritalon katolla on ja miksi joku auto seisoo 40 metrin päässä monta tuntia ihmisiä sisällä.

    Sen lisäksi jotkut tarkkailulaitteet ovat vähintäänkin hauskoja. En tiedä realismista ja voivathan nuo toki oikeita laitteita ollakin, mutta jos jollakin puolen metrin tikulla voi osoittaa tukiasemaan ja saada näkyviin kaikki puhelinnumerot, jotka puhuvat sillä hetkellä, niin aika taikaa on. :)

    Sarja on ihan hyvä ja uusintakatselu kyllä mukavaa, mutta ei tästä minun silmissäni mitään klassikkoa tule. Mutta hyvä, että toiset tykkäävät. :)

    edit: pitkä miinus puolentoista minuutin alkumusiikista (mikä lie virallinen nimitys onkaan alkutunnarille ja näyttelijöiden nimien esittelylle? Intro?).
    Vaikka musiikki ihan jees onkin ja esittäjä vaihtuu kausittain, niin puolitoista minuuttia on silti liian pitkä aika. Jos nykysarjoissa on jotain hyvää, niin yleensä suht lyhyt intro. GoT:issa taisi olla melko pitkä, mutta keskimääräisesti nuo ovat lyhentyneet huomattavasti.

    Onneksi Netflixissä voi hypätä intron yli. Telia TV:ssä ei voi ja softa on muutenkin ihan kuusesta.

    Lyhyistä introista hyvänä esimerkkinä käyköön Brooklyn 99.
     
    Viimeksi muokattu: 21.10.2019